nmech1984 77 Report post #1 Posted February 17, 2014 (edited) Σκέφτομαι να πάρω το K2 PHASE PRO helmet 2014 http://k2skis.com/helmets/mens/phase-pro-mens Μετρήθηκα γύρω γύρω όπως αναφέρει και βγάζω το κεφάλι μου 59cm. Τα μεγέθη του κράνους είναι: M 55-59 , L/XL 59-62 Τι να πάρω? Σκέφτομαι να το πάρω ηλεκτρονικά. Μήπως επειδή είμαι στο μεταίχμιο δε θα μου εφαρμόζει καλά όποιο και αν πάρω? Και κάτι τελευταίο: η επιλογή κράνος με γυαλιά αντί μάσκας για τις ζεστές μέρες πώς σας ακούγεται από θέμα ασφάλειας και άνεσης? Edited February 17, 2014 by nmech1984 Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post #2 Posted February 17, 2014 Σκέφτομαι να πάρω το K2 PHASE PRO Cobalt Blue ΚΡΑΝΟΣ 2014 Μετρήθηκα γύρω γύρω όπως αναφέρει και βγάζω το κεφάλι μου 59cm. Τα μεγεθη του κράνους είναι: M 55-59 , L/XL 59-62 Τι να πάρω? Σκέφτομαι να το πάρω ηλεκτρονικά. Μηπως επειδή είμαι στο μεταίχμιο δε θα μου εφαρμόζει καλά όποιο και αν πάρω? Όσα κράνη της Κ2 έχω δοκιμάσει μου φάνηκαν αρκετά στενά. Όπως και να έχει ή αγόρασέ το από κάπου που θα το έχεις δοκιμάσει για αρκετή ώρα (για να δεις αν θα σε πιέζει) ή φρόντισε το μαγαζί απ' όπου θα το αγοράσεις να έχει καλή πολιτική αλλαγών. Και κάτι τελευταίο: η επιλογή κράνος με γυαλιά αντί μάσκας για τις ζεστές μέρες πώς σας ακούγεται από θέμα ασφάλειας και άνεσης? Υπάρχει η αντίστοιχη διαμάχη εδώ. Καλή διασκέδ...εεε ανάγνωση! Εγώ πάντως ψηφίζω μάσκα για όλες τις μέρες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post #3 Posted February 17, 2014 Εγώ είχα μετρήσει το κεφάλι μου και ειμαι 58cm, έτσι πήρα το M...περιτο να σου πω ότι το κράνος μου κάθεται ίσα ίσα αφου αφαίρεσα το παπαρακι που έχει απο πίσω για να σφιγγει-ξεσφίγγει...μ εκείνο είχα πονοκεφαλο στο 5λεπτο...το L-XL πάρε... 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
roumen 17 Report post #4 Posted February 17, 2014 συμφωνω απολυτα με τον miscelano,παρε το αμεσος μεγαλυτερο νουμερο ισως θελησεις και καμια φορα να φορεσεις ενα ψιλο σκουφακι η fullface η ο μπαλακλαβας να σε ζοριζει με το μικρο κρανος! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 959 Report post #5 Posted February 17, 2014 οτι κρανος και να παρεις αν δεν ειναι το σωστο νουμερο οχι πονοκεφαλο θα προκαλεσει αλλα και δεν προστατευει εγω Κ2 εχω τα τελευταια 5 χρονια και ειναι τελειο και ελαφρο Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post #6 Posted February 17, 2014 Ευχαριστώ πολύ όλους!! Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post #7 Posted March 4, 2014 Τελικά πήρα αυτό που σκεφτόμουν. Τελικώς μου αρέσει τόσο πολύ η αίσθηση του κράνου στο κεφάλι μου που πραγματικά λέω γιατί δε το φορούσα τόσα χρόνια! Μία που μου έλεγε η κοπέλα μου και οι γονείς μου να φορέσω κράνος, το ατύχημα με το Σουμάχερ, οι προσωπικές πτώσεις από ταλιμπανιές στο βουνό και το ταξίδι μου στις αυστριακές Άλπεις με πείσανε και το πήρα. Περιττό να πώ ότι στην Αυστρία φορούσαν ΟΛΟΙ κράνος, νιώθεις σα μ@λ@κας να σκιάρεις με σκουφί, σε πείθουν για την παιδεία τους. Το αποτέλεσμα? τελικά το γουστάρω πιο πολύ απ'το σκουφί! Καταρχήν σε κρατάει σε πιο σωστή θερμοκρασία απτο σκουφί, κάθεται καλύτερα η μάσκα, ακούω τέλεια χαλαρή μουσική (κράνος με ακουστικά) χωρίς να μου φεύγουν ακουστικά, έχει ανέβει η αυτοπεποίθησή μου στο να δοκιμάζομαι περισσότερο στο σκι, δεν το στρώνω κάθε τόσο να "αγκαλιάζει" το κεφάλι μου καλύτερα, κρατάω το σκουφί μου καθαρό να το φοράω για βόλτα, δεν βρέχεται! Ήθελα, λοιπόν, να εκφράσω τα θετικά του κράνους εκτός απτό προφανές της ασφάλειας. Η ασφάλεια του κράνους είναι το το άμεσο αποτέλεσμα, αλλά με το post αυτό ήθελα να μοιραστώ τα περιφερειακά πλεονεκτήματα που έχει ένα κράνος. Το φοράω λίγες μέρες και ήδη νιώθω λύπη και θλίψη για χιονοδρόμους που δίνουν ένα σωρό χρημάτων για τον πιο high-tech και μούρικο εξοπλισμό και δε δίνουν 100ευρώ για ένα καλό κράνος να προστατευτούν. Οι δικαιολόγίες, πάμπολλες: είναι ακριβά, είναι βαριά (400γρ.!), δεν είναι μούρικα, έλα μωρέ τα ελληνικά χιονοδρομικά είναι μικρά!! Λυπάμαι ακόμα πιο πολύ όταν χιονοδρομικά στις επίσημες σελίδες τους σε fb κτλ ανεβάζουν φωτογραφίες από events, περήφανοι με χιονοδρόμους που φορούν funky σκούφους! Επίσης χιονοδρομικά ποστάρουν events με επαγγελματίες freestylers με σκουφιά!! Δηλαδή η υπο-παιδεία μας έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. 7 Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post #8 Posted March 4, 2014 Σωστός! Και εγώ από τη μέρα που το πήρα το βγάζω μόνο στο σαλέ. Τελικά ποιό μέγεθος πήρες; Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post #9 Posted March 4, 2014 Σωστός! Και εγώ από τη μέρα που το πήρα το βγάζω μόνο στο σαλέ. Τελικά ποιό μέγεθος πήρες; Πήρα το medium τελικά. Τα φόρεσα στο κεφάλι μου και το Large μου κουνιόταν ακόμα και αν το έσφιγγα. Με μέτρησε και ο τύπος στο κατάστημα και μου είπε είμαι 58.5. Δε με ενοχλεί καθόλου το κράνος, και το σφιγκτήρα το έχω στο τέρμα ανοιχτό. Αυτό που έπαθα πλάκα είναι το πόσο ελαφρύ είναι!! Σαν σπαστικός στο να μην με ενοχλεί τίποτα στο κεφάλι, απλά με το κράνος δεν καταλαβαίνω τίποτα! 1 Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post #10 Posted March 4, 2014 (edited) Όσοι δε φοράνε κράνος (καλά να είναι οι άνθρωποι χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς) μόνο αν την πάθουν θα βάλουν μυαλό να φορέσουν. Δε θέλει πολύ, μία απροσεξία, μία κακιά στιγμή και βρίσκεσαι κάτω. ΚΡΑΝΟΣ παιδιά, το πρώτο πράγμα που ένας σωστός χιονοδρόμος πρέπει να πάρει. Edited March 4, 2014 by fANis 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
thesom21 5 Report post #11 Posted March 5, 2014 Κι εγω συμφωνω!Το πρωτο πραγμα που αγορασα ειναι το κρανος. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,166 Report post #12 Posted March 5, 2014 Μεγειές και αχρείαστο να ναι! Quote Share this post Link to post Share on other sites