Jump to content

GiGi

Σύμβουλος ΔΣ
 • Content Count

  2,388
 • Joined

 • Days Won

  16

GiGi last won the day on May 24

GiGi had the most liked content!

Community Reputation

3,320 Excellent

About GiGi

 • Birthday 02/29/1984

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Πεύκη
 • Ενδιαφέροντα
  Angulation και Inclination γωνία

Recent Profile Visitors

3,464 profile views
 1. Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας απευθύνει κάλεσμα για την στελέχωση των Ομάδων Εργασίας του για το έτος 2023. Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο παρόν νήμα. Ο.Ε. Εκδρομών-Εκδηλώσεων (Υπεύθυνος: Ισιδώρα Σουμάνη) Ο.Ε. Ιστοσελίδας (Υπεύθυνος: Μιχάλης Ζιώτης) Ο.Ε. Marketing (Υπεύθυνος: Γιάννης Περτσίνης) 1. Mammut 2. Blacksnow 3.Gigi Ο.Ε. Χιονοδρομίας (Υπεύθυνος: Μιχάλης Ζιώτης & Δημήτρης Ελαιόπουλος) 1. Nickel 2. Gigi
 2. Νομίζω ότι το point του μικ είναι ότι για το livigno κ τα άλλα χιονοδρομικα, μπορείς και κανονίζεις από τώρα. Ξέρεις πότε ανοίγει, ποτέ κλείνει και ότι θα δουλεύει. Στον Παρνασσό απλά δεν το ξέρεις. Δεν ξέρουν οι ίδιοι καλά καλά με ποιο προσωπικό θα δουλέψουν, τι θα δουλεύει καθημερινές/ΣΚ κλπ
 3. Δωρεάν μαθήματα marketing https://www.thebest.gr/article/710567-achaia-pos-o-chelmos-egine-anarpastos-mina-iounio-kleismena-airbnb-akoma-kai-se-mikra-kalabrutochoria
 4. Κίνηση ματ το mountain festival. Εύγε! https://www.thebest.gr/article/710567-achaia-pos-o-chelmos-egine-anarpastos-mina-iounio-kleismena-airbnb-akoma-kai-se-mikra-kalabrutochoria
 5. Τα χιονοδρομικά και ειδικότερα του πλανήτη Ελλάδα δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κατηγορία με τις λοιπές εποχικες επιχειρήσεις. Πολύ ειδικότερα του Παρνασσου λόγω ιδιοκτησιακου καθεστώτος και όχι μονο. Στα μάτια μου φαντάζει προφανές το γιατί αλλά προφανώς χρειάζεται να το εξηγήσω. Η χώρα μας δεν είναι χιονοδρομικα ανεπτυγμένη όπως η Κεντρική Ευρώπη. Ακόμα και αν έχει μεγάλο πλήθος χιονοδρομικων κέντρων για το μέγεθος της, αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με σύγχρονα χιονοδρομικα κέντρα του εξωτερικού. Και το κλειδί σε αυτό δεν είναι το μέγεθος αλλά η λέξη "σύγχρονα". Στην κεντρική Ευρώπη όπου αφενός το βιοτικό επίπεδο είναι καλύτερο και αφετέρου το πλήθος των εργαζομένων που απασχολούνται σε χιονοδρομικα είναι πολλαπλάσιο, αν μια ομάδα ανθρώπων αποφασίσει να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, κανένα χιονοδρομικό δεν θα καταρρεύσει. Υπάρχει "pool" υπαλλήλων για να απευθυνθεί και ακόμα και να καταφύγει στη λύση των απειρων, υπάρχουν άλλοι για να τους εκπαιδευσουν. Βρισκεις καμία ομοιότητα με τα δεδομένα των ελληνικών χιονοδρομικών και ειδικότερα με του Παρνασσου? Ειδικά στον Παρνασσό, ακόμα και οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις αλλάζουν συχνά. Δεν υπάρχει ούτε ορχηστρα σταθερή, ούτε μαεστρος. Και επειδή είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να δημιουργήσεις έναν μαέστρο, ας έχεις τουλάχιστον τη λοιπή ορχήστρα. Το ΧΚΠ έχει κάποια καινούρια μηχανήματα, τα οποία με την εγκατάσταση τους εκπαιδευτηκαν κάποιοι υπάλληλοι ή στελέχη και με το πέρας των χρόνων αποκτήθηκε και γνώση επί αυτών. Εχει ή δεν έχει όφελος ο ιδιοκτήτης να τους έχει κοντά αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από τον ίδιο αλλά και από τους υπόλοιπους της μικρής αγοράς εργασίας? Μιας και πολλοί ευαγγελιζονται η ονειρεύονται τουρισμό 4 εποχών, προκύπτει ή δεν προκύπτει όφελος να λειτουργούν κάποιοι εναέριοι πχ την 1η Κυριακή του μήνα κατά τη θερινή περίοδο, συνδυαστικά με άλλες δράσεις? Προκύπτει η δεν προκύπτει όφελος κατά τους θερινους μήνες να γινονται οι εργασίες συντηρησης στην ώρα τους, να είναι παρών μέρος του προσωπικου που τους λειτουργεί κλπ, ενώ έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τους κλπ? Άμα πιάνουν δουλειά Δεκέμβρη κ σχολανε τον Απρίλη και μετά τυλίγουν κρεπες, πως θα γίνουν αυτά και από ποιον? Ως προς το στρωσιμο, αίσθηση μου είναι ότι οι αραιές φετινές χιονοπτώσεις βοήθησαν στην καλύτερη διαστρωση. Αν έχεις απάντηση στο ερώτημα που θέτεις θα μπορούσες να μας βοηθήσεις.
 6. 'Εχει μοντέλο διοίκησης, τέτοιο που οι ιδιοκτήτες μάλλον το θεωρούν επιτυχημένο - σε αντίθεση με τους πελάτες - και εφαρμόζουν κάθε χρόνο παρόμοιο μίγμα. Σύντομα, αν όχι ήδη, εργαζόμενοι με εξειδίκευση και εμπειρία θα είναι άνεργοι και θα ψάχνουν για περιστασιακή ή άλλη σταθερή εργασία, οι διαστρωτές τα ίδια και την επόμενη χρονιά μπορεί να είναι άλλοι, ο διευθυντής, με τις νίκες του και τις ήττες του, πιθανόν να μην είναι του χρόνου προκειμένου να παραδειγματιστεί από αυτές, τα στελέχη του ιδιοκτήτη που ασχολούνται με το "project" -εκλογές έρχονται- πιθανόν να αλλάξουν και αυτά. Και έτσι ζούμε τη μέρα της μαρμότας απ'όσο θυμάται ο καθένας, με εξαίρεση τον εκσυχρονισμό. Αν δεν γίνει μία ορθολογική αξιολόγηση του τι είναι, τι προσφέρει τώρα το ΧΚΠ, αν δεν αποκτηθεί επιχειρηματικό όραμα του τι θα μπορούσε και τι θα θέλαμε να προσφέρει το ΧΚΠ και μια δεξαμενή υπαλλήλων που λειτουργούν την επιχείρηση και θα υλοποιήσουν αυτό το όραμα, καθε χρόνο τα ίδια θα λέμε και ο καθείς θα κοιτάει "να τη βγάλει και φέτος".
 7. εννοεις να μπουν καινούρια, έτσι?
 8. Επειδή εκεί έκανα τα πρώτα μου σκι ('96-' 97 η '97-'98) και μάλιστα εκδρομές με το σχολείο (κάθε Σαββατο και Κυριακή, επειτα διαπίστωσα πόσο κλειστό club ήταν και απορώ πως τα είχαν καταφέρει να μας πηγαίνουν εκεί και μάλιστα σε απόλυτα προσιτή τιμή), θυμάμαι τον λιφτιερη να κάνει τον "τροχονόμο" σε ξεχωριστή ουρά για τα μέλη.
 9. Ποιότητα στις πίστες πως είναι?
 10. Pant αν έβλεπα τον εαυτό μου στο βιδεο, θα ηθελα να βάλω λίγο μεγαλύτερη κινητικότητα στα χέρια διότι δίνουν momentum. Όχι υπερβολές, να έχουν λίγο flow. Επίσης ίσως πρέπει να κλείσουν λίγο τα πόδια. Προσωπικα όσες φορές το προσπαθώ, μια χαρά κλείνουν, άμα ξεχνιέμαι ανοίγουν. Από ενα σημείο και μετά δεν θα χρειαζεται να το σκέφτομαι διότι θα πάει μόνο του. Well done. Edit: Δες εδώ τα χέρια του φιλου μας του Patrick και φερ'τα στα μέτρα της κατάβασης σου. Για πιο προχωρημένες συμβουλές, περίμενε τους masters.
 11. Το πρόβλημα έγκεται στο να γίνεται σε έναν χώρο Γ.Σ. και την ίδια στιγμή να μπορεί να την παρακολουθήσει και να συμμετέχει (να βλέπει και να τον βλέπουν, να ακούει και να τον ακούν όταν μιλήσει) κάποιος απομακρυσμένα. Για να υποστηριχθεί αυτό χρειάζεται εξοπλισμός που μισθώνεται ακριβά, τουλάχτιστον στην τελευταία διερεύνηση που είχε γίνει. Μακάρι να έχει αλλάξει κάτι. edit : Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διαβαστεί επιστολή κάποιου, ειδικά υποψηφίου που δεν δύναται να είναι εκεί.
 12. Δυστυχώς εδώ έχουμε ένα σημαντικό ζήτημα, που μας οδηγεί σε ένα δίπολο. Η ΓΣ μπορεί να είναι είτε αποκλειστικά διαδικτυακή, είτε αποκλειστικά δια ζώσης. Κάθε επίλογη έχει σημαντικά + και τα -, που καλύτερα να μην τα αναλύσω διότι θα πλατιασω. Δυστυχώς το να συνδυάσουμε και τα δύο έχει τεράστιο χρηματικό κόστος.
×
×
 • Create New...