Jump to content

GiGi

Μέλος Δ.Σ.
 • Content Count

  2,205
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

GiGi last won the day on January 19

GiGi had the most liked content!

Community Reputation

3,088 Excellent

About GiGi

 • Birthday 02/29/1984

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Πεύκη
 • Ενδιαφέροντα
  Angulation και Inclination γωνία

Recent Profile Visitors

3,135 profile views
 1. Μια χαρά είναι η Βάρη, με εξαιρετικές ταβέρνες και μόλις 2,5 ώρες από Παρνασσό-Καλάβρυτα κ λίγο παραπάνω για Βελούχι. Μία χαρά σκι intermediate έχει και η salomon, ψάξε το s/max 8. Γιατί πρέπει να πας σε all mountain και όχι πίστας μιας και είσαι αρχάριος? Ένα σκι σαν το max 8 είναι ο,τι πρέπει θεωρω.
 2. 1. Το φοράς όταν είσαι στην επόμενη τριαδα για να ανέβεις. 2. Συνεννοείσαι με τους διπλανούς σ για το που θα τραβήξει ο καθένας.
 3. Kaps αυτό που συζητείται παραπάνω για την τιμολογιακή πολιτική απέναντι στους δασκάλους, δεν έχει να κάνει με όλους. Εκεί θα είχαμε μια ενιαία γραμμή και αυτό δεν μπορει εξ αρχής να θεωρείται σκανδαλώδες και να χρήζει διερεύνησης. Στην προκειμένη έχουμε διαφορετική τιμολογιακή πολιτική απέναντι σε παροχους της ίδιας υπηρεσίας και προσωπικά μου κάνει εντύπωση πως και κάποιος η κάποιοι δεν το έχουν τραβήξει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχω μάθει κάτι.
 4. Ειδικά στο ζήτημα που θετει ο Phaethon, κάτι με τσιγκλαει πως καλλιεργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Τη μία η αλλαγή προγραμματος λειτουργίας της καθημερινές, την άλλη η άνιση μεταχείριση των επαγγελματιών, μου προκαλεί αλγεινη εντύπωση πως μια εταιρεία του Δημοσίου, με νομικούς συμβούλους, κάνει τόσο χοντρά λάθη.
 5. Δυστυχώς δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, διότι τη χρονιά που γράφτηκε η πρόταση για αναλογικότητα εισιτηρίου κ ανοιχτών αναβατήρων, είχαν καταργηθεί οι 6αρες, 20αρες κλπ. Σε περίπτωση δε που θελήσουν να το επαναφέρουν, υπάρχει λύση. Αντί να προαγοράζεις μονάδες (δεν μιλάω για την ετήσια η 80αρα) να αγοράζεις αξία στην οποία έχει εφαρμοστεί ένας συντελεστής έκπτωσης, αναλογα με το ποσο. Δλδ τα 100 ευρώ προαγορασμενα να αντιστοιχούν σε αξία 150 ευρώ στο γκισέ τμηματικά, τα 200 σε 300 κλπ. Λύσεις υπάρχουν.
 6. Αγαπητέ Pano, σαφέστατα αναγνωρίζεται η ιδιεταιροτητα και οι ειδικές συνθήκες που δύνανται να προκύψουν στον χώρο που ασκεί τις δραστηριότητες της η εν λόγω επιχείρηση. Αν όχι απ'ολους, τουλάχιστον από αρκετούς. Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, το κλειδί σε αυτό είναι να δημοσιοποιειται το προβλεπόμενο, θα έλεγα μαζί με το τιμοκατάλογο. Οχι ετεροχρονισμενα και σαφέστατα επί αυτού εγείρονται ζητήματα νομικής διερεύνησης. Παρεμπιπτόντως, σε μια από τις επιστολές που έχει αποστείλει ο ΣΤΧ τα τελευταία έτη (προ covid) είχε γίνει μνεία για αναλογικότητα εισιτηρίου κ ποσοστού λειτουργίας. Σκοπος ήταν να ανοίξει μια κουβέντα που φυσικά δεν ανοιξε ποτέ, διότι σε μια συζήτηση απαιτειται τόσο πρόθεση αποδοχής λαθων με ευηκοα ώτα, όσο και διάθεση εξέλιξης. Η εξέλιξη ήρθε τρόπον τινά με την κατάργηση του γορδιου δεσμού των μονάδων του Ski data, ωστόσο εμεινε εκεί. Όλα τα άλλα εμειναν τα ίδια. Εκτός από τις τιμές.
 7. Για αρχή προσφέρει αυτό εδώ το βήμα. Το μοναδικό forum για τη χιονοδρομία στην Ελλάδα. Καλό είναι να το θυμόμαστε που κ που και να μην παραλείπεται. Όπως γνωρίζεις, το έχει θέσει επανηλειμμενως, επίσημα κ ανεπίσημα και πρόκειται να το ξαναθεσει όταν μας κάνουν την τιμή να μας ακούσουν επίσημα και όχι απλά να διαβάζουν το forum, όπως επίσης γνωρίζεις ότι συμβαινει, εκτός και αν έχει αλλάξει κ αυτό, φυσικά προς το χειρότερο. Σαφέστατα κάτι κάνουν στραβά, χρόνια τώρα. Σαν μια επιχείρηση παροχης να μην θέλει να πληρώσει ενοίκιο, ρεύμα, υπαλλήλους κλπ, αν δεν δει πρώτα τους πελάτες να κάνουν ουρά.
 8. Πολύ απλά, δεν το εμπιστεύεσαι, δεν προγραμματιζεις. Αυτό είναι το χρόνιο πρόβλημα του συγκεκριμένου χιονοδρομικου και γι'αυτον τον λόγο μένουν στα ίδια. Ιδια συνταγή. Να ξεχαρμανιασουν οι μπαρουτοκαπνισμενοι ΣΚ τον Γενάρη κ μετά από χιονοπτωσεις, να πάρουν 35αρια, όσες ετήσιες προλάβουν κλπ. Αν δεν δείξει πρώτα μια επιχείρηση πως πράγματι δουλεύει, δεν γίνεται να πάνε πελάτες._
 9. Φοβάμαι πως οι μπότες, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του εξοπλισμού είναι φαρδιές. Τα σκι ok, είναι αρχάριων αλλά καλό θα ήταν να πάρεις ένα σκι intermidiate, για μην χρειάζεσαι καινούριο πολύ σύντομα, εφόσον κάνεις μαθήματα και εξελίσσεσαι. (Βασικά αν θες να μάθεις και να μην χτυπήσεις, πάρε μαθήματα) Ρίξε μια ματιά εδω Και εδω Οσα θα μπορούσαμε να σου γράψουμε είναι συγκεντρωμενα σε αυτές τις συζητήσεις. Εν συντομία, σκι να ψάχνεις ένα σκι πίστας, για μέσο επιπεδο και μπότες τις πιο σφιχτες πάνω στο πόδι σου που αντέχεις χωρίς πόνο. Πόνο όχι, σφιξιμο θέλουμε και μάλιστα χωρίς να έχεις σφίξει καθολου τα κάτω κλιπς.
 10. Η μάσκα βάσει κανονισμών είναι υποχρεωτική. Edit: Στις ουρές των λιφτ, στα εκδοτηρια κλπ. Όχι ενώ κάνεις κατάβαση
 11. Βρε καλέ μου φίλε, το κράνος προστατεύει το κεφαλάκι σου από χτύπημα και η μάσκα kn 95 προστατεύει εσένα κ τους γύρω σου από covid, που βρίσκεται η υπερβολή και γιατί δεν θα παίρνεις ανάσα? Με full face κράνος μηχανής θα χιονοδρομεις? Να μου πεις ότι θα βγάζεις τη μάσκα cocid όταν κάνεις κατάβαση (αν κ νομίζω ότι θεωρητικά δν επιτρέπεται), θα σταματάς πριν την ουρά, θα την ξαναφοράς και θα πηγαίνεις στην ουρά για το καρεκλάκι ή την καμπίνα, να το καταλάβω, αλλά μην συγχεεις το ένα με το άλλο.
 12. Flex: Μην ασχολείσαι. Βρες μια σωστή μπότα (=σφιχτή αρκετά έως πολύ στο πόδι σου, χωρίς να χρειαζεται να σφιξεις καθόλου τα 2 κάτω κάτω κλιπς κ τα 2 πάνω από λίγο) και αυτή σίγουρα δεν θα έχει φλεξ 80, αλλά τουλάχιστον 100. Το flex δεν ειναι κανένας απόλυτος αριθμός, είναι ένας σχετικός μπούσουλας μεταξύ μοντέλων της ίδιας σειράς, της ίδιας εταιρείας. Μην αποκλεισεις μπότα επειδή έχει μεγάλο φλεξ. Νούμερο: Αν οι μετρήσεις σου είναι σωστές, είσαι 27,5 εκτός απροόπτου. Ίσως να δοκιμάσεις 28,5 αν σε χτυπάει πολύ στα δάχτυλα το 27,5. Η αφετηρία είναι το 27,5. Δεν πρέπει να σε χτυπάει στο μπροστά μερίς των δαχτύλων όταν είσαι σε θέση σκι (τα καλάμια να πιέζουν τη γλώσσα) Last: Σωστά τα έχεις καταλάβει με τα νούμερα κ τα last. Αν η μέτρηση είναι σωστή, κοιτάς τις στενές μπότες, δλδ last 96-98, ουτως ώστε στο 27,5 να είναι σωστό. Αν φορέσεις μια στενή μπότα κ σε χτυπήσει σε ένα σημειο, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κοιτάς στενές μπότες η να ανέβεις σε νούμερο. Πρέπει να δοκιμάσεις άλλη στενή, αλλού κατασκευαστη. Δυστυχώς στην επαρχία είναι λίγες οι επιλογές και πρέπει να γίνεις καταναλωτικός μετανάστης για να βρεις ποικιλία.
 13. Οχι, στα σκι η ρύθμιση της δεστρας μπορεί να γίνει κ απλά λέγοντας τα χιλιοστά μηκους της μπότας σου (αναγράφεται στο πλάι του τακουνιου με ανάγλυφα γράμματα συνήθως) και που ρυθμίζεις τη δεστρα ως προς το πόσο εύκολα η δύσκολα ανοίγει (ειναι συνάρτηση βάρους-ύψους-μηκους μπότας κ επιπέδου). Στο Internet κυκλοφορεί ενας πίνακας που λειτουργεί σαν οδηγός κ υπάρχει κ app (rentmaxx Z)
 14. Εάν είσαι 5, θα σου πρότεινα κάτι πιο πάνω σε κατηγορία. Χωρίς να τα ξέρω (ούτε εσένα), φαίνεται να ειναι για αρκετά entry level. Γενικα μην φοβάσαι τον "καλό" εξοπλισμό. Μικρή μερίδα των σκι που πωλούνται μαζικά ειναι "ακατάλληλα" για έναν μέσου επιπέδου σκιέρ. Απλά κοστίζουν παραπάνω και αυτό από μόνο του είναι πιο αποθαρρυντικο για κάποιον που δεν έχει εντρυφήσει πολύ, να τα αγοράσει.Μήκος σε καμία περίπτωση κατω από 168-170. Μπότες πρώτα. Τις πιο σφιχτες που αντέχει το πόδι σου χωρίς πόνο σε κόκκαλο.
 15. Καλώς ήρθες. Και στα 2 χιονοδρομικά υπάρχουν πολλές σχολές και αξιολογοι δάσκαλοι που δύσκολα θα σου πέσουν "λίγοι", πολλώ δε μάλλον όταν δεν εχεις παρακολουθήσει μαθήματα. Οι απαιτήσεις αυξάνονται όταν αυξάνεται και το επίπεδο του μαθητή (και η εμπειρια του επίσης, τόσο χιονοδρομικά όσο και εκπαιδευτικά). Η οποιαδήποτε σύσταση θα μπορούσα να σου κάνω (τουλάχιστον εγώ) ειναι λόγω εμπειρίας κ γνωριμίας, με παράλληλη εκτίμηση προς το πρόσωπό κάποιων. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δνε είναι ικανοί. Ως προς τον εξοπλισμό, ο καινούριος δικός σου εξοπλισμός είναι σίγουρα καλύτερος από τον μέσο ενοικιαζομενο (δεν αναφέρομαι σε καλά μοντέλα που ενοικιαζονται σαν vip-Ski test κλπ). Πρώτο απαραίτητα βήμα ειναι οι μπότες. Εστίασε στην αγορά δικού σου ζευγαριού. Και να είναι σωστές για το πόδι σου. Ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο topic για να πάρεις μια γεύση.
×
×
 • Create New...