anemar 6 Report post Posted December 20, 2004 Σκεφτομαι να παω Βασιλιτσα το 3ημερο 7-9 Ιανουαριου. Υπαρχει περιπτωση να βρω? :roll: Για δωματια που να κοιταξω? Οποιος εχει ορεξη ας κανει ενα report με το τι "παιζει" γενικα για την περιοχη.Επειδη στην παρεα υπαρχουν και ατομα που δεν θα κανουν σκι τα γυρω χωρια πως ειναι?Ειναι γραφικα τυπου Αγ. Αθανασιος-Καιμακ η καμια σχεση?Απο νυχτερινη ζωη-ταβερνες-καφε κτλ.? Οποιαδηποτε πληροφορια ευπροσδεκτη. Εναλλακτικη λυση τι θα προτεινατε?Σκεφτομαι και για Μετσοβο-Πηλιο(φοβαμαι μηπως δεν θα χει χιονι) Thanks Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted December 21, 2004 1) Για διαμονή το Valia Nostra είναι top ... δες και το site του ... 2) Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ στη Σμίξη να κάνεις το βράδυ εκτός και αν είναι ανοικτό ένα μπαράκι - μένεις στο ξενοδοχείο που έχει φαγητό και παίζετε καμιά μπιρίμπα ... 3) για βόλτα πας σε διάφορα (βαριέμαι να γράφω) , είναι πολύ το χιλιόμετρο αλλά γενικά το αξίζει ... Κορυφή βέβαια η Valia Calda αλλά αν έχει χιόνι ούτε στο V δεν θα φτάσεις ... 4) Για τοπ φαγητό παίζουν τοπ στα Γρεβενα οι ΑΥΛΑΙ (αν αντέχεις το γύρνα) και η ΑΕΤΟΦΟΛΙΑ κοντά (15 λεπτά) από τη Σμίξη αν πας από το χωματόδρομο ... αλλιώς είναι δρόμος κανά 45 λεπτο C/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted December 22, 2004 Δεν είμαι καμιά ειδική στην Βασιλίτσα, 3 μέρες πήγα με το σύλλογο πέρυσι μόνον, αλλά στη Σμίξη υπήρχαν ταβέρνες, ζαχαροπλαστείο-καφέ-μπαρ, και 2 (νομίζω) μπαράκια. Υποθέτω ότι λόγω εορτών το χωριό θα έχει κίνηση και θα λειτουργεί ότι υπάρχει εκειπέρα. Επίσης, είχε γίνει κι ένα (νυχτερινό) πάρτυ στο σαλέ του ΧΚ. Πάντως, ο καλύτερος χαβαλές ήταν στο καθιστικό του ξενώνα, με μπιρίμπες κλπ Βρες και τα ποστ σχετικά με το θέμα, είχαμε πάει 25 Μαρτίου 2004, να δεις πώς περάσαμε, που μείναμε κλπ Quote Share this post Link to post Share on other sites
paragianna 0 Report post Posted December 22, 2004 Μπορείς να πείς στο site: www.pindos.gr/xenones/xenones.htm, έχει όλους τους ξενώνες πλησίον του χιονοδρομικού της Βασιλίτσας. Έμεινα πέρσυ τα Χριστούγεννα στο ξενώνα Πανόραμα του Δ.Μπαρλαγιάννη, πολύ καλή εξυπηρέτηση και καλό φαγητό.Και στη Σμίξη θα βρείς πολλά, δοκιμάσαμε την Σμιξιώτικη Φιλοξενία με το snowclub πέρσυ τον Μάρτιο αλλά πολύ στρίμωγμα βρε παιδί μου!απόφυγέ το Μπαράκια υπάρχουν 2 και είναι ανοιχτά κ εκτός γιορτών. Ψησταριές επίσης πολλές, προτείνω την ¨Ελευθερία" πολύ καλό φαγητό και καλές τιμές.Τα παραπάνω είναι για την Σμίξη. Καλή διαμονή Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 22, 2004 Για φαγητό. Θεοχάρης, Γαλανή αν ανοίξει φέτος(το καλύτερο). Αποφύγετε την Ελευθερία. Στο casa la mundi καλό αλλά "αλμυρό". Αν θέλετε να τραβηχτείτε και λίγο μακρύτερα υπάρχει και η Αετοφωλιά με τον αχτύπητο Θόδωρο(πιλοτος) να σας περιποιηθεί όπως μόνο αυτος ξέρει. Καλή κουζίνα και επαφή με την περίμετρο της βαλια κάλντα. Θα το βρείτε μετά τις κατασκηνώσεις Ζιάκα ή από τον δρόμο για Πανόραμα αν πάτε από Σμίξη. Προσοχή για τον δεύτερο δρόμο μην τον κάνετε αν δεν έχετε τετρακίνητο όχημα. Για ύπνο, Θεοχάρης, Σμιξιώτικη φιλοξενία με πολύ καλή κουζίνα και cozy(αν και λίγο στριμωχτά), Νεφέλη με πολύ καλή θέα, Valia Nostra ακριβό αλλά άπο τα καλύτερα καταλύματα που έχω δει ever. Casa la mundi επίσης καλό. Και στου Μπαρλαγιάννη στον δρόμο για Πανόραμα και του Στέργιου στην Λαβδα. Επίσης καλό φαγητό και υπνο στην Αρκτο στην διαστάυρωση Αγιάς Παρασκευής, κοντά στο Πολυνέρι και Αλατόπετρα. Για νύχτα το μαγαζί είναι ένα και λέγεται Slalom :wink: .στην Σμίξη. Για ενοικίαση σκι προτιμείστε την Αlpin Βασιλίτσα και απευθυνθείτε στον Γιάννη Νασίκα να σας κάνει έκπτωση επιδεικνύοντας την κάρτα μέλους του συλλόγου. Ο ιδιος μπορεί να σας κάνει έκπτωση και στις αγορές για πέδιλα Rossignol και Blizzard. Επίσης δίνει και έκπτωση στα μέλη του συλλογου σε μαθήματα σκι. Η εν λόγω σχολή έχει καταστήματα και στις δύο αφετηρίες του ΧΚ, στο τριπλό και στο πιατάκι, οπότε μπορεί να εξυπηρετήσει τα μέλη άπ' όπου και αν θέλλουν να ξεκινήσουν τό σκι τους. Σε λίγες μέρες που θα ανακοινωθούν οι εκπτώσεις προς τα μέλη θα μάθετε ακριβώς απο που μπορείτε να παίρνετε εκπτώσεις και διευκολύνσεις για τον εξοπλισμό σας ή την διαμονή σας την εστίαση κτλ. Για τηλέφωνα και συστάσεις για το ΧΚ Βασιλίτσας Γρεβενών στείλτε μου PM. Ισως να μπορώ να σας βοηθήσω. Στάθης Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted December 22, 2004 Εδώ πάρτε μια πρωτη γεύση και αποφασίστε μόνοι σας. http://www.valianostra.gr/main.html http://www.casalamundi.gr/ και φυσικά για να έχεις πλήρη άποψη... http://www.fora.gr/grevenahotels/ http://www.fora.gr/grevena/ http://www.pamegrevena.gr/tourism.asp ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 22, 2004 παντως φιλε kiamosg οφειλω να ομολογησω(κοιτωντας αρκετες απο τις δημοσιευσεις σου) οτι εισαι καταπληκτικος internet "surfer". Ποια μηχανη αναζητησης χρησιμοποιεις? Ευχαριστω ολους για τις εως τωρα πληροφοριες.Θα τις εχω υποψην μου,αν και τελικα θα παω αλλου τωρα.Ο λογος ειναι οτι με βαση τα λεγομενα σας,καταλαβα πως αν δεν κανεις σκι,μαλλον καλυτερα να πας καπου αλλου.Οποτε δεν μπορω να υποχρεωσω τους υπολοιπους της παρεας να ανεβαινουν στο χ.κ. και να με περιμενουν να τελειωσω το σκι. Εψαξα στον Αγ.Αθανασιο αλλα δεν υπαρχει τιποτα για 7-9/1. Οποτε μαλλον θα επιβεβαιωσω την κρατηση που εχω κανει στην Πορταρια στο Πηλιο και θα αρχισω τα παρακαλια να ριξει χιονι στο Πηλιο τις επομενες 15 μερες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piperos 0 Report post Posted December 9, 2005 (edited) kalimera!! psaxnw na kleisw dwmatia gia vasilitsa 26-30 Dek ... valia nostra den exei tipota edw nai men exei diafora: http://www.pindos.gr/xenones/xenones.htm alla kserei kaneis leptomereies pou einai wraia kali prosvasi sto xionodromiko + sth smixi? thanks!!!! Σε παρακαλω να χρησιμοποιεις ελληνικους χαρακτηρες συμφωνα με τους κανονες του forum. Edited December 29, 2005 by anemar Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 9, 2005 kalimera!!psaxnw na kleisw dwmatia gia vasilitsa 26-30 Dek ... valia nostra den exei tipota edw nai men exei diafora: http://www.pindos.gr/xenones/xenones.htm alla kserei kaneis leptomereies pou einai wraia kali prosvasi sto xionodromiko + sth smixi? thanks!!!! Δες ολα τα παραπανω (ειδες τι κανει η αναζητηση και οι συνδεσμοι του snowclub???) Σε παρακαλω να χρησιμοποιεις ελληνικους χαρακτηρες συμφωνα με τους κανονες του forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimak 0 Report post Posted December 29, 2005 Καλημερα Χρονια Πολλα σε ολους και καλες καταβασεις Παρακαλω την Βοηθεια σας, Υπαρχει περιπτωση να με βοηθησει καποιος να βρω ενα δικλινο δωματιο στην ευρυτερη περιοχη για 3 εως και 6 Ιανουριου (4 διανυκτερευσεις )!!!!????δυστυχως καποια τηλεφωνα που εκανα με απογοητευσαν πληρως. ή τουλαχιστον σε ποια χωρια εχω μεγαλυτερες πιθανοτητες να βρω? Στην απογνωση μου δεχομαι και αλλες προτασεις φθανει να μπορουμε να τσουλησουμε!!!!!!!!! Ζηταω πολλα"?????????????????? Quote Το Χιόνι δεν τελειώνει!!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 29, 2005 Για φαγητό. Θεοχάρης, Γαλανή. Στο πρωτο να δοκιμασετε οπωσδηποτε χορτοπιτα... Το δευτερο που ειναι?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted December 29, 2005 Στην απογνωση μου δεχομαι και αλλες προτασεις φθανει να μπορουμε να τσουλησουμε!!!!!!!!! Ζηταω πολλα"?????????????????? Όχι βέβαια...με ένα στεγαστικό δάνειο λύνεις το πρόβλημά σου...αγοράζεις όπου θέλεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted February 9, 2006 Κανω μια mini συνοψη καταλυματων στην περιοχη κοντα στο χ/κ Βασιλιτσας,γιατι περισυ που εψαχνα αρκετα ειχαν αλλαξει τηλεφωνο.(με πρασινο χρωμα οπου υπαρχει link) Ο κωδ.περιοχης ειναι 24620 ΣΜΙΞΗ 1.Ξενωνας Βασιλιτσα-2410-251564 2.Νεφελη- 84736 3.Σμιξιωτικη Φιλοξενια -85172 4.Θεοχαρης -85230 5.Παλιο Σχολειο -6948885172 6.Valia Nostra -80151 7.Αρχοντικο -85219 8.Αρχοντικο Δασκαλου -85175 ΠΑΝΟΡΑΜΑ 1.Casa la Mundi -25555 2.Ομορφο Ελαφι -81228 3.Μπαρλαγιαννης -81236 ΠΟΛΥΝΕΡΙ 1.Αρκτος -82618 2.Το Τζακι -81347 ΚΟΣΜΑΤΙ 1.Παπαζησης -22363 2.Δρυαδες -83316 3.Πριντζας -94102 ΛΑΒΔΑ 1.Λαβδα -85650 Quote Share this post Link to post Share on other sites
specfor21 0 Report post Posted February 15, 2006 Καλησπέρα παιδιά, πολύ καλό το φόρουμ σας και χρησιμο. Να ρωτήσω κάτι μιας και δεν βρήκα απάντηση όσο έψαξα. Θα πάω το επόμενο σ/κ Βασιλίτσα και θα μείνω στην Σαμαρίνα. Επειδή δεν έχω 4χ4 ξέρετε πώς είναι γενικά ο δρόμος από το χιονοδρομικό μέχρι το χωριό, θα τα βρώ σκούρα ή είναι όλα οκ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
silmarils 0 Report post Posted February 16, 2006 Μήπως ξέρουμε κάτι πιο συγκεκριμένο για τον Ξενώνα Βασιλίτσα; Είναι καλό; Quote white fluffy stuff Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 16, 2006 οταν λες ξενωνα εννοεις το πανω σαλε μπροστα στο συρομενο ?? αν λες για κει ειναι φανταστικα αλλα τα δωματια ειναι για 6 και 8 ατομα αλλα λιγο ακριβα φετος δεν ξερω τι τιμες παιζουν Quote Share this post Link to post Share on other sites
silmarils 0 Report post Posted February 16, 2006 Μιλάω για αυτό Επίσης, υπάρχει καμιά πληροφορία για το Αρχοντικό; Ευχαριστώ! Quote white fluffy stuff Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted February 16, 2006 Ναι ειναι καλός. Το "αρχοντικό" αρκετά στριμωγμενα και αν θυμάμε καλά και αδικαιολόγητα ακριβά. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
silmarils 0 Report post Posted February 16, 2006 Oki! Thanx! Quote white fluffy stuff Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted February 18, 2006 Μια φορά έμεινα εκει , πέρυσι....Καθαρός σα χωρος, παραδοσιακός κλπ, αλλα τα δωμάτια (τουλάχιστο αυτό που έμεινα εγω), πολύ-πολύ μικρά. Αν πας, ζήτα απο την οικοδέσποινα να σου δώσει να φας κορμό (γλυκό).Απ' τα καλύτερα που έχω φάει......!!!!!!!!! Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
Firefly 0 Report post Posted February 18, 2006 Οο σωστή πληροφορία αυτή! θα τον τιμήσουμε δεόντως τον κορμό μου φαίνεται! Quote Taste with your eyes Feel with your head And think with your heart... Share this post Link to post Share on other sites
iokollias 0 Report post Posted November 6, 2009 (edited) Παιδιά, θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις (αν και το τελευταίο post έχει γίνει αρκετά χρόνια πριν) 1. έχει πάει κανείς στον "Ξενώνα Βασιλίτσα"; (Αφοι Αχιλ. Σακελλαρίου Ο.Ε - όχι στο σαλέ). Επειδή δεν υπάρχει ούτε φωτό, ούτε τπτ θα ήθελα να ξέρω επειδή μου έδωσε μία πολύ καλή τιμή ο τύπος για Χριστούγεννα (60 ευρώ). Είναι μικρά τα δωμάτια; είναι καθαρά; επειδή θα πάμε ζευγαρωτοί είναι αξιοπρεπή ή θα....ξεφτιλιστούμε; 2. έχει πάει κανείς στον Μπαρλαγιάννη ("Ξενώνας Πανόραμα"). Κάποιος μου είπε ότι είναι μόνος του ο τύπος και δεν καθαρίζει καμιά γυναίκα και δεν είναι καλά. Ισχύει;;;Βλέπω κάποιο παλαιότερο (θετικό) post αλλά δεν ξέρω τώρα την κατάσταση... 3. Έχετε να προτείνετε κάτι που να μην είναι πάνω από 100 ευρώ το δίκλινο, να είναι αξιοπρεπές και σε κανένα κοντινό χωριό ίσως (Πολυνέρι, Πανόραμα, Λάβδα, Φιλιππαίοι) ή και πάνω στον δρόμο ίσως...(αλήθεια, αξίζει κάποιο χωριό περισσότερο από κάποιο άλλο στα μέρη εκεί 4. Αξίζει να κοιτάξω Δίστρατο, Σαμαρίνα ή παίζει και να αποκλειστούμε και να μην φτάνουμε στο χιονοδρομικό; (έχουμε συμβατικά αυτοκίνητα η παρέα) Ξέρω ότι έβαλα πολλά ερωτήματα και συγγνώμη γι'αυτό αλλά επείγομαι να κλείσω για διαμονή και ...θα πάρω στον λαιμό μου αρκετά άτομα... Γιάννης Edited November 6, 2009 by iokollias Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 7, 2009 1.ξεχασε το 2.δεν ξερω αλλα δειχνει να το ξεχνας 3.εχει παρα πολλα,καποια στιγμη μεσα στη μερα θα φτιαξω μια μικρη λιστα με δωματια απο σαμαρινα,σμιξη και διστρατο που εχω προσωπικη αποψη,πιο μακρυα δεν αξιζει να μεινεις εφοσων μπορεις να τα εχεις ολα στα ποδια σου με χαμηλες τιμες.υπολογισε περιπου κανενα 50αρι-60αρι το δικλινο αλλα αμα θες το φτανεις και στο -90αρι.αναλογα τι ζητας 4.διστρατο=20' μακρυα, σαμαρινα=15' μακρυα, σμιξη=15' μακρυα,οι δρομοι καθαριζονται παντα και παντου,μη φοβασαι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
iokollias 0 Report post Posted November 7, 2009 Σ'ευχαριστώ πολύ blades...με σώνεις... ανυπομονώ να βγάλεις τη λίστα ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 7, 2009 (edited) Διαστρατο,[40.03°N 21.0189°E] υπαγεται στο νομο Ιωαννινων και βρισκεται 12κμ ΔΝΔ της Βασιλιτσας με υψομετρο 900-980μ,το χωριο ειναι χτισμενο αναμεσα στο Σμολικα και στην Τυμφη,λογω του χαμηλου υψομετρου του δεν χιονιζει συχνα αλλα τις νυχτες με ξαστερια παγωνει ο δρομος και θελει προσοχη στην οδηγηση(ουτε μαγκιες-ουτε φοβο,κανονικη οδηγηση).Στο χωριο θα φας και πεστροφα στο ομωνυμο εστιατοριο και επισης θα βρεις το vista e mundi,φανταστικο bar cafe ειδικα οταν παιζει jazz(ναι στο Διστρατο χαχαχα και φτιαχνει καταπληκτικες βαφλες) ΠΡΟΣΟΧΗ στο δρομο Βασιλιτσας-Διστρατου για πετρες που εχουν πεσει στην ασφαλτο(θυμησου το αυτο) Ξενωνας Ρουσιακη. διοροφος ξενωνας με απλα τυπικα* (πολυ)ζεστα δωματια στις αρχες του χωριου.φιλοξενοι ιδιοκτητες.1 δικλινο,3 τρικλινα,1 τετρακλινο δωματια. Σμιξη,[40.0587°N 21.123°E] Υπαγεται στο νομο Γρεβενων, ομορφο χωριο στα 1300μ,ανατολικα απο τη Βασιλιτσα με 8-9κμ αποσταση απο αυτην και χιονιζει σχετικα συχνα. για φαγητο προτεινω την ταβερνα της κυριας Ελευθεριας.για νυχτερινη διασκεδαση εχει 2-3 bar. Ξενωνας Σμιξιωτικη φιλοξενεια διοροφος ξενωνας με ωραια δωματια και τζακι στο χωρο του πρωινου στον κατω οροφο.φιλοξενοι ανθρωποι και εκει. Ξενωνας Νεφελη 3οροφος(νομιζω)ξενωνας με σχετικα πολυτελη δωματια Σαμαρινα[40.1077°N 21.0207°E] 12κμ ΒΔ της Βασιλιτσας,αμα χιονιζει στη Βασιλιτσα πιθανον να χιονιζει και εκει,εχει υψομετρο 1450μ περιπου. Ξενωνας Νικος Πασχος ομορφα τυπικα και "ζεστα "δωματια Ξενωνας Κυπαρισης ωραια δωματια και στον πανω οροφο προσφερει σοφιτα για πρωινο και φαγητο μπροστα στο τζακι. οτι εγραψα ειναι υποκειμενικο και ειναι η αποψη μου σε οσα δωματια εχω μεινει,να παρεις και αλλες γνωμες και επισης να δεις το site της Βασιλιτσας στην σελιδα της διαμονης vasilitsa.com για σχετικες πληροφοριες. ***οι δρομοι των χωριων που οδηγουν απο και προς το χιονοδρομικο καθαριζονται παντα αλλα αμα πεσεις σε καμια χιονοθυελα ειναι δικαιολογημενο να μην προλαβαινουν τα μηχανηματα να καθαρισουν τους δρομους,παντως με χιονοθυελα πανω απο 5εκ χιονι δεν εχω δει ποτε στο δρομο,παει συνεχεια πανω κατω το γκρεηντερ.ΠΑΝΤΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΠΑΝΤΑ, αμα δεν εχεις βαλει ποτε κανε μια προβα εξω απο το σπιτι σου να καταλαβεις πως μπαινουν. καλες διακοπες (τα τηλεφωνα απο τα σχετικα δωματια στα εστειλα σε pm) Edited November 7, 2009 by blades Quote Share this post Link to post Share on other sites