Jump to content

Firefly

Χρήστης Forum
 • Content Count

  448
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Firefly

 • Birthday 06/17/1985

Contact Methods

 • MSN
  mikri_manou@hotmail.com
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Περιοχή
  in those tiny little sparks
 1. Δεν το έχω μελετήσει, απλά γενικά φημολογείται ότι κάνει θαύματα στην επούλωση. Επούλωση όμως για έναν σύνδεσμο δε σημαίνει μόνο να δέσει (ας το πούμε έτσι) αλλά και να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Κι αυτό θέλει άσκηση, άσκηση ιδιοδεκτικότητας (αυτό έχει ξανασυζητηθεί νομίζω) και λειτουργικότητα. Κανένα μηχάνημα δε θα σου δώσει τη λειτουργία του συνδέσμου όπως τη θέλεις, ούτε τα χιλιάδες ρεύματα που σου βάζουν ούτε τα laser ούτε τα μαγνητικά πεδία, εκτός από την ίδια τη χρήση του. (Η ταπεινή μου άποψη πάντα )
 2. Θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου θα βρεις μόνο στο ναυτικό νοσοκομείο. Εκτός αν πήρε και κάνα άλλο νοσοκομείο και δεν έχω ενημερωθεί. Γενικά πιστεύεται ότι το υπερβαρικό κάνει θάυματα σε πληγές, ρήξεις κλπ κλπ. Τώρα άν έχεις κάμια άκρη να μπεις.....τυχερός θα σαι!
 3. (μια στο τόσο βρίσκω το δρόμο μετά ξαναχάνομαι!) Τα δάχτυλα που μούδιαζαν ήταν το μικρό και ο παράμεσος μήπως? Το κολλάρο μπορεί να βοηθήσει για λίγο, αλλά δεν είναι λύση. Κι επίσης και τα φάρμακα (αν παίρνεις κάποια) δεν είναι λύση. Πήγαινε στο γιατρό σου, κάνε καμιά ακτινογραφία και καμιά μαγνητική να δεις τι γίνεται με τον αυχένα σου και μετά μπορούμε να μιλήσουμε και για αποκατάσταση. Εγώ δε θα σου έλεγα να μην κάνεις σκι αν αυτό θα σου χαλάσει τη μέρα.....αλλά οποιαδήποτε πτώση ή τράβηγμα στη περιοχή του λαιμού και του αυχένα μπορεί να σου δημιουργήσουν επιπλέον συμπτώματα. Αυτό φυσικά ισχύει για όλους όσους έχουν προβλήματα σπονδυλικής στήλης κυρίως αλλά και γενικώς μυοσκελετικά θέματα και δεν τα αντιμετωπίζουν επαρκώς.
 4. Πριν απ όλα, πρέπει να μάθεις γιατί έχεις αυχενικό σύνδρομο. Φταίει η στάση της σπονδυλικής στήλης, φταίει καποια κήλη ή εκφύλιση δίσκου, φταίει κάποια στένωση ή είναι θέμα μυϊκής τάσης και υπερλειτουργίας. Αν δε ξεκαθαριστούν οι αιτίες δε μπορεί να υπάρχει θεραπεία και δε μπορεί να υπάρχει και απαγόρευση ή οχι. Σίγουρα αν έχεις ζαλάδες και ιλίγγους καλύτερα να μη κάνεις σκι. Επίσης, αν πονάς υπερβολικά καλύτερα να μη ταλαιπωρηθείς και σίγουρα να μην εκτεθείς στο κρύο. Γενικά όταν παθαίνεις κρίση να αποφεύγεις τα πολλά πολλά, σπιτάκι με ζεστά επιθέματα πάνω στον αυχένα, μάλαξη και καθόλου κόπωση. Και μακριά από γραφεία, υπολογιστές κλπ κλπ...
 5. Επειδή έχω κι εγώ θέμα με τα liners και μάλλον θέλου φούρνισμα, αλλά ενώ με το κεικ τα πάω καλά το μποτάκι το φοβάμαι να το ψήσω....σε ποιό κατάστημα μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά? Pro rad? κάποιο λίγο πιο βόρεια? Ευχαριστώ και καλή χρονιά!!!
 6. Η βλαισογωνία είναι στο γόνατο (πρακτικά τα Χ πόδια). Συνήθως συνδυάζεται με πλατυποδία και διάφορες εκφυλίσεις στο γόνατο όπως η χονδροπάθεια πχ. Με την ευθυγράμμιση εννοώ ότι κατ αρχήν πρέπει να δουλεύει όλο το γόνατο περιμετρικά όταν τετνώνεις και λυγίζεις, κι όχι μόνο οι πάνω ή κάτω μυς αλλά κι οι έσω κι έξω (κυρίως έσω κι έξω πλατύς μυς που συνήθως κοιμούνται λιγάκι, ειδικά ο έσω πλατύς βοηθά πολύ σε προβλήματα επιγονατίδας). Και δεύτερον ότι το γόνατο όταν τεντώνει, δεν υπερεκτείνεται δλδ δεν τεντώνει πέρα από τισ 180 (φαίνεται σαν να φεύγει προς τα πίσω) και δεν καμπυλώνει προς τα μέσα ή προς τα έξω. Επίσης, πρέπει να διατηρείται μια ευθεία μεταξύ ισχίου- γόνατος-πέλματος. Όλα αυτά βέβαια δε μπορείς να τα διακρίνεις μόνη σου και φυσικά όχι μέσα στο νερό, αλλά ένας καλός εκπαιδευτής πιλάτες πχ πρέπει να μπορεί να σε διορθώνει.
 7. Κοίτα, σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί. Το πως ξεχωρίζεις τον καλό από τον κακό, έχει να κάνει με πολλά. Στο πιλάτες πχ ένας γνώστης του σώματος (πχ φυσιοθεραπευτής) είναι σαφώς καλύτερος από τον κάθε χορευτή που έκανε ένα σεμινάριο. Επίσης, τι εκπαίδευση έχει κάνει, πάνω σε ποιο σύστημα, που κλπ. Κι έχει να κάνει και το που θα πας. Αν πας σε κάποιο γυμναστήριο για να κάνεις πιλάτες μη περιμένεις το καλύτερο. Πρέπει να πας σε στούντιο με εξειδικευμένους εκπαιδευτές κι εφόσον έχεις και πρόβλημα καλύτερα να είναι και φ/θ. Και βασικά το άτομο αυτό να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν σε ενδιαφέρει η αερόβια άσκηση πιο πολύ, το κολύμπι είναι πολύ καλό όμως πρόσεξε καλά να δουλεύει όλο το γόνατο και να είναι ευθυγραμμίσμενο, γιατί ακόμα και στο κολύμπι εμφανίζονται προβλήματα στο γόνατο παρόλο που δεν έχει βάρος. Σχετικά με το πιλάτες τώρα, όχι δεν ενδείκνυνται μόνο οι ασκήσεις εδάφους. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αν κρατάς πάντα τα γόνατα σου ενεργοποιημένα κι ευθυγραμμισμένα. Δηλαδή στο κατοστάρι τα γόνατα δεν κρέμονται αλλά είναι σφιχτά και δυνατά. Στο ριφόρμερ, κανονικά αν βάλεις λίγα ελατήρια και κλείνεις μέχρι τη μέση το καρότσι αργά και με προσοχή εφόσον φυσικά δεν πονάς (ο καθένας είναι δαιφορετικός μη ξεχνιόμαστε!) μπορεί να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Και μη ξεχνάς ότι το πιλάτες είναι από τις ελάχιστες μεθόδους άσκησης που θα σε βοηθήσει να ευθυγραμμίσεις τα γόνατα σου και να τα δυναμώσεις περιμετρικά κι ισορροπημένα. Το πέλμα σου πως είναι? Έχεις μήπως πλατυποδία?
 8. Σαν φυσικοθεραπεύτρια και pilates instructor, σε συμβουλεύω να αφήσεις όλα τ άλλα και να πας να κάνεις πιλάτες σε στούντιο (αλήθεια γιατί το σταμάτησες?) να δυναμώσεις με ισορροπία, να σταθεροποιήσεις τις αρθρώσεις σου και να αποφορτίσεις τα γόνατα σου.
 9. Πριν τον Εθνικό Κήπο και τις νησίδες, κάψανε και το πάτημα Χαλανδρίου αλλά και τη Ρεματιά....
 10. Σου έδωσε ο γιατρός σου κάποιες οδηγίες? Ήταν αρκετά σαφείς αυτές? Σου έδειξε ασκήσεις για όλο το πόδι? Σου εξήγησε πως να χρησιμοποιείς το νάρθηκα σου? Είσαι ευχαριστημένος από την λειτουργικότητα του ποδιού σου? Επίσης, ο γιατρός σου γνωρίζει τι είναι η φυσιοθεραπεία? Τον ενδιαφέρει πόσο και πως ανοιγοκλείνει το γόνατο σου? Μέτρησε τις μοίρες κάμψης κι έκτασης που έχεις αποκτήσει όλο αυτό το καιρό? Ή μήπως τον νοιάζει αν έχει πιάσει το μόσχευμα μόνο? Με συγχωρείς για την ανάκριση, αλλά ζούμε στο 2007, στο εξωτερικό η φυσιοθεραπεία κάνει παπάδες, κι εδώ οι ορθοπαιδικοί ακόμα να μάθουν τι είναι η φυσιοθεραπεία και να προτείνουν - πόσο μάλλον να επιβάλλουν την εφαρμογή της. Πήγες σε όλους για να καταλήξεις σ αυτό το συμπέρασμα?
 11. Οι ασκήσεις που έχει το σαιτ είναι μια χαρά. Κινησούλες προς όλες τις κατευθύνσεις, κι αν έχεις και κανά λαστιχάκι για λίγο αντίσταση. Ταλαντώσεις στη πλήρη φόρτιση (όταν το πατάς τελείως κ βάζεις και βάρος δλδ) μόνο μετά τις 10 μέρες. Φυσικά και οφελεί ο πάγος και μετά τη 1η μέρα. Ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης μπορεί να φτάσεις να κάνεις παγοθεραπεία για 10 μέρες ή και παραπάνω...ή για όλη σου τη ζωή μετά την άσκηση... Το θερμό είναι σαν μια θερμαντική κρέμα (counterpain πχ.) Καλύτερα όμως μια θερμοφόρα ή αυτά τα σακουλακια με το τζελ που ζεσταίνονται μόνα τους. Για 10 λεπτά μαξ και μετά το αφήνεις να επανέλθει, 2-3 φορές τη μέρα. >Το θερμό βοηθά στην επούλωση και στην καλή κυκλοφορία του αίματος, και μαλακώνει του ιστούς ώστε να αρχίσουν να κινητοποιούνται πιο έυκολα.
 12. Αν είναι πρώτου βαθμού (ελαφρύ δηλαδή) μη πάρεις χάπια. Αντιμετώπισε το με παγοθεραπεία για τισ 3 πρώτες μέρες και μετά με ζεστά επιθέματα για τισ επόμενες 5-6. Μέχρι δηλαδή να φύγει το πρήξιμο βάζεις πάγο και το κουνάς τόσο ώστε να μη πονάς, καλύτερα να μη του βάζεις πολύ βάρος στο πάτημα. Μετά, βάζεις ζεστά και το κουνάς όσο μπορείς ας πονάς και λίγο (λίγο όμως!!!) και το πατάς λίγο ακόμα. Μετά της βδομάδα -10 μέρες περίπου θα νιώθεις καλύτερα αλλά να το κουνάς με έλεγχο και να κάνεις κι ασκησούλες. Καλή ανάρρωση!
 13. "Το μήνυμα" - Μάρλο Μόργκαν Ένα οδοιπορικό στην έρημο της αυστραλίας με μια ομάδα ιθαγενών...κάθε φορά που το διαβάζω με στέλνει! (το Αρωμα Nickel είναι πάαααρα πολύ οραίο- δεν έχω δει την ταινία αλλά μου είπαν πως δε συγκρίνονται!)
 14. Κοίτα είναι κάτι πολύ καινούριο, κι όπως όλα τα καινούρια είναι ελπιδοφόρο. Ισως να μην κάνει για όλα, αλλά κάποια μπορεί να τα βοηθάει. Αχρείαστα να είναι, αλλά αν μπορείς καλό είναι να υπάρχουν. [βλαστοκύτταρα είναι πρώιμα κύτταρα, τα οποία εισάγονται με ενέσεις στη περιοχή που πάσχει κι αναπτύσσουν καινούριο ιστό. Πλέον υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να συλλέξουν τα βλαστοκύτταρα μετά τη γέννα και να καταψύξουν σε περίπτωση ανάγκης του παιδιού ή κάποιου μέλους της οικογένειας -αν φυσικά είναι συμβατά. ]
 15. Καλά η θεραπεία του χιαστού θα είναι το λιγότερο που θα κάνουν τα βλαστοκύτταρα...αυτό βέβαια δε παύει να είναι μια θεραπεία με -προφανώς- μεγάλο κόστος και η οποία θα αργήσει να έρθει Ελλάδα και να εφαρμοστεί σε χιαστούς.... Ανάλογα με τις προτεραιότητες σου μπορείς να περιμένεις μερικά χρονάκια, ή να πας Αμερική να κάνεις την επέμβαση, ή να την κάνεις τώρα με μόσχευμα, να υπομείνεις για μερικές μέρες την κατάσταση και να περάσει το θέμα....
×
×
 • Create New...