Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Με τα πετροσκί υπο μάλης ,ανέβηκα Πήλιο σήμερα, μην περιμένοντας τίποτε ... έτσι από υποχρέωση.

Η κατάσταση ήταν όπως είχε περιγραφεί χτές από τον κ. Δρίβα δηλ. γύρω στους 30-40 πόντους απάτητο με τα χόρτα να προεξέχουν.

Ψάξε ψάξε, κάτω από τις ιαχές των λιφτιέριδων, μαζί με κανα 15 snowboarders, βρήκαμε κάποιους διαδρόμους και κάναμε το καθήκον μας μέχρι αργά το μεσημέρι.

Ο καιρός, η ορατότητα, και το σκηνικό φυσικά ήταν τέλεια.

Εμείς καλά περάσαμε, αλλά θα περνούσαμε καλύτερα αν ο κύριος Βοριάς ήταν ΒοριοΑνατολικός. Αλλους 30 πόντους και θα ήταν ότι έπρεπε για αρχή.

Τεσπα.

:-)

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.!

Τι νεα απο Πηλιο παιδια?Δεν βλεπω καποια ενημερωση εκτος του snowreport.

Για Σαββατο πως την βλεπετε την δουλεια?"Χλωμη"... :(

Παρασκευη ξεκιναμε για 3ημερο.

Τουλαχιστον προτεινετε καμια ταβερνα,καφε κτλ. στην Πορταρια ωστε να περασει ευχαριστα :evil: η ωρα.

Από την ώρα που ο GiannisV έγραψε το πρώτο post μέχρι τώρα, κύλησε πολύ νερό (άντε και χιόνι) στο Πήλιο. Με τη χιονόπτωση της 30-12, το βουνό φόρτωσε κάποια 40-50 cm, πατήθηκαν όλες οι πίστες και έγινε αξιοπρεπέσατο σκι (χωρίς πέτρες) την πρωτοχρονιά, με ήλιο και χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθώς οι θερμκρασίες συνεχίζουν χαμηλές, το Κέντρο λειτουργεί με προβλήματα όμως να εμφανίζονται. Σε κάποια απότομα και συνδετικά οι πέτρες αρχίζουν και ενοχλούν, οι επάνω πίστες είναι αξιπρεπώς φορτωμένες με χιόνι, οι κάτω όμως δεν πατιούνται από φόβο μήπως "χαλάσουν" περισσότερο. Ομοίως, δεν έχει πατηθεί το "Πανόραμα".

Μια βλάβη του εναέριου Π1 (επάνω μονό) έχει στερήσει το κέντρο από έναν πολύ "λειτουργικό" αναβατήρα και η πρόσβαση σε κάποιες πιστες που έχουν καλό χιόνι (Κεντρική, Πυλώνες) είναι πιο δύσκολη, όχι αδύνατη.

Το κύριο φορτίο παίρνει ο διπλός αναβατήρας Π3, η πρόσβαση στη βάση του οποίου από τα parking (2o και 3ο) είναι πρακτικά χωρίς προβλήματα για τους χιονοδρόμους.

Για αύριο Παρασκευή, ο καλός Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΤ3 μίλησε για χιόνια από το μεσημέρι στο Πήλιο, από τα 1000 μέτρα και πάνω, ενδεχόμενο που δεν επιβεβαίωσα -εγώ τουλάχιστον- στα γνωστά sites... Εάν συμβεί κάτι τέτοιο και πέσουν 10-15 cm, το Σ/Κ θα είναι πολύ καλό για το Χ/Κ Πηλίου. Στην αντίθετη περίπτωση, η εικόνα θα είναι όπως η σημερινή, με κάποια προβλήματα να ενισχύονται.

Για όσους επιχειρήσουν να έρθουν το Σ/Κ στο Πήλιο, να σκεφθούν σοβαρά το αδιαχώρητο των αυτοκινήτων των επισκεπτων σε Πορταριά και Χάνια, στις ώες αιχμής (13.00 - 15.00) την Κυριακή, όσο για τις ταβέρνες του anemar, τί να πρωτοδιλέξει κανείς;

Για Κυριακή, θα πρότεινα ένα από τα 300 ουζερί του Βόλου, ή μια ταβέρνα στο Κατηχώρι (Ορτανσίες ή Δεσποτικό), μια που η Πορταριά είναι κατά τεκμήριο πολύ φορτωμένη. Το Σάβατο, όλες οι προτάσεις τις Πορταριάς, αλλά και των Χανίων είναι καλές.

Αυτά, ας προσευχηθούμε για χιόνι...

Στ.

Όριο ο ουρανός

Ευχαριστω πολυ Επικεντρε :shock:

Πολυ καλο και κατατοπιστικο report.Ειδικα αν επαληθευτουν αυτα που λεει ο Σακης.. :shock:-αν και δεν βλεπω κατι τετοιο σε κανενα site :cry:

Μετά από ένα 4ήμερο στο Πήλιο (5-8/1) δε θα αναφερθώ στις συνθήκες του Χ/Κ καθώς πολύ πετυχημένα έχουν ήδη αναφερθεί παραπάνω οι ειδικοί & γνώστες της περιοχής γενικότερα (βλέπε GiannisV & Επίκεντρος).

Οι εντυπώσεις μου από την πρώτη μου επίσκεψη στο Χ/Κ (εκτός από το πετροσκί ... που πουθενά δεν είναι ευχάριστο) ήταν πολύ καλές! Το Χ/Κ είναι μικρό μεν-κόσμημα δε & με τίποτα δεν συγκρίνεται ο συνδυασμός να κάνεις σκι στο βουνό & να έχεις θέα θάλασσα!

Πιστεύω ότι όταν κι εφόσον ... γυρίσει από άδεια ο Καιρός και ρίξει χιόνι, το συγκεκριμένο Χ/Κ αποτελεί αξιόλογο προορισμό & αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!! :P:D:P

Τα μόνο σχόλια που έχω να κάνω προς το παρόν αφορούν ... τους πεζούς (!) που επισκέπτονται το κέντρο (καθώς την τελευταία μέρα άφησα τα σκι μου στη θήκη τους για τους γνωστούς πετρο..λόγους και ανέβηκα πεζή για βόλτα)!

Συνιστώνται τρακτερωτά μποτάκια ή αυτά με τα καρφάκια -που παλιότερα είχε προτείνει αν θυμάμαι καλά ο kostakiskal- καθώς η πιθανότητα ατυχήματος από πτώσεις & γλυστρήματα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο πεζο-διάδρομος είναι πατημένο χιόνι, πάγος-γυαλί! Το λεπτό σκοινάκι που έχει τοποθετηθεί για να κρατώνται οι πεζοί καλύτερα αφήστε το καθώς αν το κρατάτε πέφτοντας μπορεί και να σας "κοπεί" το δέρμα στην καλύτερη περίπτωση! Εκτός βέβαια αν φοράτε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χοντρά γάντια οπότε ο συγκεκριμένος κίνδυνος μειώνεται.

Επίσης ο συγκεκριμένος διάδρομος είναι τόσο στενός που αρκετοί πεζοί μπαίνουν εντός της πίστας καθόδου προκαλώντας πονοκέφαλο στους κατερχόμενους σκιέρ.

Μήπως θα έπρεπε ο πεζοδιάδρομος είτε να καθαρίζεται είτε να επιστρώνεται με κάποιο αντιολισθητικό υλικό και να είναι τέτοιου φάρδους ώστε να χωράνε τουλάχιστον δύο άτομα (για να διευκολύνεται και η προσπέραση δηλαδή)? Είδα γονιό με μωρό στα χέρια να ανεβαίνει προς το σαλέ και τον φαντάστηκα να γλυστράει στον πάγο ... ενώ για το μωρό σταμάτησα να φαντάζομαι ... μπρρρ!) :Idea::shock:

Αν βέβαια καταφέρετε να ανεβείτε σώοι & αβλαβείς, :wink: το σίγουρο είναι ότι η αίσθηση & η θέα θα σας αποζημιώσει! :P8):P

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους GiannisV & Επίκεντρο για την ενημέρωση περί Χ/Κ & την ευχάριστη παρέα!

Παιδιά χάρηκα για τη γνωριμία κι ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Γιούρια! Ντουγρού & μη φοβού!

Επιστροφη σημερα απο Πηλιο,ωρα να γραψω και εγω τις δικες μου εντυπωσεις... :P (Για το Σαββατο θα γραψω γιατι την Κυριακη δεν ανεβηκα-γνωμη μου ειναι οτι επρεπε να κλεισει λογω ανεπαρκειας χιονιου).Ειναι επικινδυνο κυριοι διευθυντες χ.κ. δεν το καταλαβαινετε???Τελος παντων..

Οντως ο συνδυασμος βουνο-θαλασσα ειναι φοβερος.Ειδικα οταν εχει τετοιες μερες ηλιολουστες ειναι πανδαισια :P Ο κοσμος ηταν πολυς αν και οι περισσοτεροι ηταν του "καφε".Στο καρεκλακι ειχε ελαχιστη ως μηδαμινη ουρα.Κριμα που δεν δουλευε ο Π1 γιατι στους "Πυλωνες"ειχε λιγες πετρες.Για να φτασεις ομως στη βαση και να ξαναπαρεις το 2πλο καρεκλακι επρεπε να "σκισεις" τα πεδιλα.Ειχα παει προετοιμασμενος ομως με τα "πετροσκι" μου. :wink: Στο "Πανοραμα" ηταν λιγο καλυτερα στις ακρες της πιστας αλλα σε γενικες γραμμες το ιδιο χαλι...Που θα παει θα χιονισει. :roll:

Ας γινω και λιγο κακος τωρα. :roll:

Αν κανω λαθος διορθωστε με και ζητω συγγνωμη.

Τα lift ειναι τα ιδια με εκεινα που χρησιμοποιησα την τελευταια φορα που πηγα στο Πηλιο πριν 11 χρονια ??? :?: Μαλλον ε?Εχουν αλλαχτει ποτε?Απογοητευτηκα... :P

Σκεφτηκα οτι στα 3-5 Πηγαδια πληρωσα 15 ευρω(πολλα για την τρεχουσα κατασταση με τια πανω πιστες κλειστες-αλλα αναλογικα φτηνοτερα απο το Πηλιο) για να κανω αξιοπρεπεστατο σκι σε πιστα 1500 μετρων("παραδεισος") χωρις πετρες,σε χ.κ. που τα τελευταια 2 χρονια εχει εγκαταστησει 3 καινουριους αναβατηρες+συστημα τεχνητης χιονωσης και πληρωσα 16 ευρω στο Πηλιο για να κανω σκι σε πιστες που επρεπε να ειναι κλειστες(αν μπορουσαμε να ειχαμε ενημερωση για το ποσοι τραυματιστηκαν και κατεστρεψαν εξοπλισμο θα ηταν αποκαλυπτικη πιστευω)και σε Lift που οσο και να τα κοιτουσα δεν πιστευα οτι ειναι τοσο παλια.Ταχυτητες πιο αργες και απο την καθυστερηση :Idea: ,κατασταση τους αμφιλεγομενη...Χαρακτηριστικο παραδειγμα:Σταματαει το πιατακι στο "Πανοραμα" για καποιο λογο.Οταν ξαναξεκιναει μενω με το πιατακι στο χερι :shock: Ας επιβεβαιωσει ο λιφτιερης που του το παρεδωσα...Ας μας πληροφορησετε οτι υπαρχει οριο κιλων.Παρεπιπτοντως ειμαι 100 κιλα.Μαλλον πολλα για το συγκεκριμενο συρομενο. 8) Γενικως η εικονα των αναβατηρων ειναι τραγικη κατα τη γνωμη μου.Αν τυχαινε αυτο σε καποιον αρχαριο,παρεσερνε τους απο κατω και τραυματιζοταν καποιος,ποιος θα εφταιγε???Ελπιζω κατι να αλλαξει συντομα γιατι το βουνο αυτο ειναι πανεμορφο.

Επισης θα προτεινα στους υπευθυνους του χ.κ. ενα ΣΚ να ερθουν στα Πηγαδια ως απλοι χιονοδρομοι.Οταν γυρισουν να μας γραψουν τις εντυπωσεις τους απο τη συμπεριφορα ολων των υπαλληλων στα 3-5 και να κανουν συγκριση με την αντιστοιχη στο χ.κ. Πηλιου..(οχι οτι ηταν ασχημη,αλλα τελειως αδιαφορη....και σιγουρα οχι τοσο ευγενικη και "φιλοξενη" οσο η αντιστοιχη στα πηγαδια).

Επιλογη μου θα ειναι φετος να μην ξαναεπισκευτω το Πηλιο.Δεν νομιζω οτι μονο η ομορφια του βουνου και η αξιεπαινη προσπαθεια του κ.Δριβα φτανει.Αν θυμαστε κ.Δριβα ειχα γραψει ως απαντηση σε καποια δημοσιευση σας,οτι λογω της προσπαθειας σας θα ερθω σιγουρα στο Πηλιο.Ηρθα και απογοητευτηκα. :P Η τιμη της καρτας επισης δεν ανταποκρινεται στην κατασταση του χ.κ.Χρειαζεστε ανακαινιση :D

Συμφωνω και με την επισημανση του προηγουμενου φιλου για το μονοπατι των πεζων.

Επισης δεν μπορεσα να εκμεταλλευτω την εκπτωση 4 ευρω στην καρτα λογω της ιδιοτητας μου ως μελους του snowclub,γιατι ακομη δεν εχω λαβει την καρτα μελους.Η κοπελα στο εκδοτηριο φυσικα ηθελε γραπτη αποδειξη και καλα εκανε.Θα μπορουσε ο καθενας να επικαλειται το snowclub και να εχει εκπτωση.

Ελπιζω την επομενη φορα(του χρονου,να μαστε καλα)να ερθω και να γραψω τα καλυτερα για το χ.κ. του Πηλιου.

Λοιπόν παιδιά αυτή η ιστορία του ανταγωνισμού των ΧΚ είναι στο μυαλό μας μόνο, είναι στείρα και εντελώς αδιέξοδη και καλό είναι να σταματήσει.

Ας κρίνουμε αυτοτελώς τα ΧΚ σύμφωνα με το τί βλέπουμε όταν τα επισκεπτόμαστε, ξέροντας πάντα ότι βλέπουμε "ένα μέρος μόνο της ιστορίας", όπως λέει και το σχετικό ανέκδοτο.

Γιατί αν σνεχίσουμε τις συγκρίσεις, θα περάσουμε και σε άλλες δυσμενέστερες (βλ. BΑNSKO, αργότερα Σκόπια και Τουρκία) και πού θα καταλήξουμε; Να μετακομίσουμε ή να το γυρίσουμε στο τάβλι (που δεν έχουμε και σοβαρό ανταγωνισμό);

Μα, θα πει κάποιος, οι συγκρίσεις γίνονται για να διορθώνονται τα ΧΚ. Ουδόλως ισχύει αυτό, τουλάχιστον απότι φαίνεται από τα μέχρι τώρα σημεία και τα δεδομένα αυτού του φόρουμ.

Αυτά για τα γενικά. για τα ειδικότερα τώρα, με εκφράζει πολύ η τοποθέτηση του dimitrisT στο φόρουμ του snowreport, αναφορικά με το Πήλιο και αντιγράφω με την δική του άδεια:

....Κατά συνέπεια το ΧΚΠ δεν είναι για φρου φρου και αρώματα, έχει αθλητικό προσανατολισμό, έχει πιστες πιστοποιημένες από την F.I.S. (αλήθεια πόσα άλλα βουνά έχουν:D και η τουριστική πλευρά του πράγματος υφίσταται μόνον επειδή το χιονοδρομικό φιλοξενείται στο "βουνό βουνών καμάρι" (Δροσίνης).

Ο επισκέπτης του Πηλίου έχει δεκάδες εναλλακτικές επιλογές και μία από αυτές μπορεί να είναι να κάνει ski/snb ανάμεσα σε οξυές και αγριόλευκες, με θέα 2 θάλασσες (Αιγαίο, Παγασητικός), 3 νησιά (Σποράδες), 7 τουλάχιστον βουνά (Άθως, Βόρας, Όλυμπος, ΄Οθρυς, Παρνασσός, Βελούχι, Δίρφυς).

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον φιλικό, με πολύ-πολύ χιόνι (βλ. ιστορικά στοιχεία snowreport) και με μέρες λειτουργίας σχεδόν διπλάσιες απ' ότι το Καιμάκ που το "γονατίζουν" οι αέρηδες.

Αν ο επισκέπτης επιθυμεί αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες και άλλα στοιχεία μεγάλων χιονοδρομικών, τότε το Πήλιο δεν κάνει, είναι πίσω και ευτυχώς, διότι αλλιώς δεν θα ήταν Πήλιο.

Ελλείψεις και προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν, τουλάχιστον η διοίκηση του ΧΚΠ προασπαθεί και το αποδεικνύει και στο φόρουμ αυτό, αν και κατά τη γνώμη μου, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Συνεχίζω εγώ... Βρε παιδιά, το ΧΚ είναι όπως ένα ξενοδοχείο, ή όπως ένα πάρκο αναψυχής. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να συμφωνήσει και ο Anemar: Είναι βέβαιο ότι το REGENCY στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλύτερο από το HOTEL ΒΕΡΜΙΟ στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Εγώ όμως προτιμώ το δεύτερο, γιατί διαλέγω τη θέα στο ποταμάκι από τη θέα στο αεροδρόμιο....

Τώρα για μας τους Βολιώτες, τί να πω; Ότι κάνουμε 50-80 μέρες σκι το χρόνο, χωρίς να λείψουμε από τις δουλιές μας ούτε μία μέρα; Ότι φτάνουμε στο ΧΚΠ σε 45' από την ώρα που ξυπνάμε; Ότι το νοιώθουμε σαν prive χιονοδρομικό; Ότι -όπως λέει ο GianniV- πάμε στο Σέλι και νομίζουμε ότι οι πίστες είναι οριζόντιες; Ότι προτιμάμε τον εναέριο (κι ας είναι 30 ετών) από τον συρόμενο τον περισυνό, γιατί απλούστατα ξεκουραζόμαστε και όταν περνάει μέσα από τη χαράδρα με τις οξυές νοιώθουμε κάτι, κάπως;

Δεν θα τα πούμε αυτά ξανά γιατί θα μας "ματιάσετε". θα πούμε όμως ότι όλα τα χιονοδρομικά μας αρέσουν γιατί όλα έχουν κάτι δικό τους και κάτι πολύ καλό. Αρκεί να θέλουμε να το διακρίνουμε....

Στέλιος Κ.

Όριο ο ουρανός

Συνεχίζω εγώ... Βρε παιδιά, το ΧΚ είναι όπως ένα ξενοδοχείο, ή όπως ένα πάρκο αναψυχής. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να συμφωνήσει και ο Anemar: Είναι βέβαιο ότι το REGENCY στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλύτερο από το HOTEL ΒΕΡΜΙΟ στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Εγώ όμως προτιμώ το δεύτερο, γιατί διαλέγω τη θέα στο ποταμάκι από τη θέα στο αεροδρόμιο....

Στέλιος Κ.

Τουλάχιστον ατυχής η παρομοίωση Στέλιο. Εσένα πως θα σου φαινόταν αν στο ξενοδοχειο Βερμιο πληρωνες 300 ευρώ τη βραδιά, οσο δηλαδή στο REGENCY? Το ΒΕΡΜΙΟ και το REGENCY ειναι 2 ξενοδοχεία που απευθύνονται σε διαφορετικο κοσμο αλλα: ΚΑΙ ΤΑ 2 EXOYN EYXAΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ!!!!!

Αυτο που λεει ο Anemar ειναι οτι στο Πηλιο δεν υπάρχει εξυπηρέτηση. Μερικά πραγματα είναι είτε άσπρα, είτε μάυρα. Οταν το χιονδρομικό εχει αναβατήρες 15έτίας, αλλους που σου μένουν στο χέρι, αφιλόξενη συμπεριφορά και 16 ευρώ εισητήριο τότε είναι πισω, τι να κάνουμε...

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Στελιο δε συμφωνω μαζι σου.Ο ανταγωνισμος των χ.κ. οταν αυτα ειναι κοντα μεταξυ τους-οποτε απευθυνονται στον ιδιο χιονοδρομο-ειναι βεβαιο πως θα οδηγησει στην βελτιωση της ποιοτητας ολων.Δεν ειναι ουτε στειρος ουτε αδιεξοδος.Αν π.χ. το Πηλιο παρουσιασει μειωση κινησης 20% και τα Πηγαδια αυξηση 20% δεν θα αναρωτηθουν οι υπευθυνοι τι συμβαινει?Διαβασα καπου(στο snowreport νομιζω)οτι το Φαλακρο παρουσιαζει αυξηση κινησης 30%.Λογικο δεν ειναι?Επενδυσαν οι ανθρωποι και βλεπουν τους καρπους αυτης της επενδυσης.

Δηλαδη εσενα θα σε "χαλουσε" αν εμπαινε καινουριο καρεκλακι στη θεση του παλιου 2θεσιου?Δεν θα ηταν καλυτερα να ανεβαινες πολυ ταχυτερα και με μεγαλυτερη ασφαλεια?Θα σε "χαλουσε" αν το συρομενο στο Πανοραμα(ποσων ετων ειναι ρε παιδια?)ηταν καινουριο,πιο γρηγορο και ασφαλεστερο(να μην κοβεται το συρματοσχοινο σε χιονοδρομο 100 κιλων π.χ).Δεν ειναι στοχος μας η συνεχης βελτιωση?Αν δεν τα γραψουμε εδω που θα τα γραψουμε?

Βεβαιως και καθε χ.κ. εχει τα δικα του χαρακτηριστικα και τις δικες του πτυχες.Τονισα την απιστευτη ομορφια του Πηλιου.Ειναι απιστευτο και μοναδικο το φαινομενο να κατεβαινεις την πλαγια και να θελεις να κανεις βουτια στη θαλασσα που φαινεται τοσο κοντα 80 Δε φτανει ομως.

Καλως ή κακως καποια χ.κ. ανεβασαν τον πηχυ.Ελπιζω να αναγκαστουν να ακολουθησουν και τα αλλα.Πριν 3 χρονια ειχα πει δεν ξαναπαω 3-5.Η συμπεριφορα τους ηταν αθλια,οι πιστες απατητες,λιφτ παλια.Τωρα σου φερονται τοσο ευγενικα που δεν το πιστευεις(ακουσα πολλους στην ουρα να το σχολιαζουν).Ειναι σιγουρο πως καποιος τους ετριξε τα δοντια και αλλαξαν τροπο συμπεριφορας.Απο το parking,το ταμειο,τους λιφτιερηδες.Μπραβο τους.

Εγω μενω Βεροια και το Σελι απεχει 20 λεπτα.Προτιμω σε καθε περιπτωση να κανω 50 λεπτα και να παω 3-5.Ας αλλαξουν συμπεριφορα στο Σελι(εκεινος ο παππους στο καρεκλακι που βριζει θα ειναι και φετος??? :D ) και θα με ξαναδουν.(παρεπιπτοντως στο Σελι πληρωνω ελαχιστα,ως παλιος αθλητης του συλλογου-παρολαυτα δεν θα παω φετος)

Θελω να πω πως εμεις οι χιονοδρομοι ειμαστε που επηρεαζουμε την κινηση ενος χ.κ.Αν πηγαινουμε εκει που ειναι καλυτερα,δεν θα αναγκασουμε και τους λοιπους να ανεβασουν τα standard τους?

Απαντήσεις:

1.

Υπάρχει ξενώνας 200 ετών, όπου η διανυκτέρευση κοστίζει όσο και στο REGENCY -αν όχι περισσότερο- και προσφέρει το 1/100 των υπηρεσιών.

Κατά τρόπο γενικό: οι αξίες είναι συνάρτηση 3 πραγμάτων:

του κόστους παραγωγής

της χρησιμότητας

της σπανιότητας

Για τουλάχιστον 2 από τους 3 λόγους θα μπορούσε (λέω θα μπορούσε) να εξηγείται η κατά 1 ή 2 € παραπάνω τιμή στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό.

2.

Χιονοδρομικώς μιλώντας, δεν θα με πείραζε καθόλου να έχω αποσυμπλεκόμενο ή ακόμη καλύτερα καμπίνα από το Βόλο (υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο). Τότε όμως το Πήλιο θα ήταν κάτι άλλο, που πολλοί θα έτρεμαν στην ιδέα να το σκεφθούν (ας μην βλέπουμε τα πράγματα μόνο στενά χιονοδρομικά).

(Αποκλειστικό:D Ήδη προγραμματίζεται για το 2005-6 ένας διπλός αναβατήρας από το 2o parking στην κορυφή. Είμαι ένας από τους "πολέμιους" αυτής της λύσης. Το ΧΚΠ πρέπει να μείνει μικρό και ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ.

3.

Έχω πάρει το συρόμενο κορυφής εκατοντάδες φορές, δεν έσπασε πιατάκι και δεν είδα άλλο να σπάει. Σημαίνει τίποτα αυτό; 'Όχι. Το ίδιο ισχύει και για το πιατάκι που έσπασε στον Anemar. Θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια αστοχία και σε συρόμενο brand new (με κμικρότερη πιθανότητα). Το θέμα είναι η συνολική αξιοπιστία και το Πήλιο την έχει επιδείξει, χρόνια τώρα.

4.

Καταλαβαίνω, όταν έρχεται κανείς Πήλιο, μπορεί να επιθυμεί μια εμπειρία χιονοδρομικά μαξιμαλιστική. Όμως είναι λάθος. Στο Πήλιο έρχεται κανείς για άλλους 99 λόγους και με την ευκαιρία επισκέπτεται ένα μικρό και "τσαχπίνικο" χιονοδρομικό, όπου οι περισσότεροι τακτικοί του επισκέπτες κάνουν καλή χιονοδρομία (για διαφόπους λόγους). Αν δεν το δει έτσι, είναι καλύτερα να πάει σε άλλο βουνό, όπως κάνουμε κι εμείς αρκετές φορές το χρόνο.

Όριο ο ουρανός

Απαντήσεις:

Κατά τρόπο γενικό: οι αξίες είναι συνάρτηση 3 πραγμάτων:

του κόστους παραγωγής

της χρησιμότητας

της σπανιότητας

Κατα τρόπο ειδικό: οι αξίες είναι συνάρτηση ΕΝΟΣ πράγματος ΜΟΝΟ:

Της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ.... οποιος κάνει τιμολόγηση συναρτήσει κόστους είναι χαμένος απο χέρι...

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Κατα τρόπο ειδικό: οι αξίες είναι συνάρτηση ΕΝΟΣ πράγματος ΜΟΝΟ:  

Της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ.... οποιος κάνει τιμολόγηση συναρτήσει κόστους είναι χαμένος απο χέρι...

Αγαπητέ Αριστομένη, ήμουν πολύ προσεκτικός, μίλησα για αξίες και όχι για τιμές (που μπορεί να είναι μικρότερες ή μεγάλύτερες από τις αξίες, βλ. υποτιμολόγηση ή υπερτιμολόγηση).

Αλλά και επί του "ειδικού", η προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σπανιότητα σε σχέση με τη χρησιμότητα.

Μεγάλη σπανιότητα = μικρή προσφορά

Μεγάλη χρησιμότητα = μεγάλη ζήτηση.

Κόστος παραγωγής, σπανιότητα και χρησιμότητα περοσδιορίζουν τις αξίες παγκοσμίως και διαχρονικά.

(ΥΓ) Τουλάχιστον για τη σπανιότητα, το Πήλιο θα διακαιούταν μια μικρή υπεραξία (και ας μην διαθέτει αποσυμπλεκόμενο...).

Skiing between two seas...

Στ.

Όριο ο ουρανός

Αλλά και επί του "ειδικού", η προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σπανιότητα σε σχέση με τη χρησιμότητα.

Μεγάλη σπανιότητα = μικρή προσφορά

Μεγάλη χρησιμότητα = μεγάλη ζήτηση.

Κόστος παραγωγής, σπανιότητα και χρησιμότητα περοσδιορίζουν τις αξίες παγκοσμίως και διαχρονικά.  

(ΥΓ) Τουλάχιστον για τη σπανιότητα, το Πήλιο θα διακαιούταν μια μικρή υπεραξία (και ας μην διαθέτει αποσυμπλεκόμενο...).  

Skiing between two seas...

Στ.

Συμφωνώ απολύτως οσον αφορά τη σπανιότητα και τη χρησιμότητα σε σχέση με την προσφορά και τη ζήτηση.

Αλλά: Ας μήν παίζουμε με τις λέξεις... Το πρόβλημα δεν ειναι το αποσυμπλεκόμενο, το πρόβλημα ειναι τα 16 ευρώ για σκί σε πετρες με αργά και παλιά λιφτ. Και για να το υποστηρίξω: Ο πελάτης που λεει οτι η κάρτα του φαίνεται ακριβή έχει λάβει υπ οψιν του όλα αυτα που είπες περι 2 θαλασσών, περιβάλλοντος χώρου κτλ. Δεν ιεραρχούν ολοι με τον ιδιο τρόπο τα πράγματα... Το υστερόγραφό σου είναι καθαρά υποκειμενική άποψη, εγω διαφωνώ...

Hello

Θαρρώ πως τα λιφτ στο Πήλιο, είναι από το '73 αν δεν κάνω λάθος....

Εγώ εντοπίζω το πρόβλήμα, στην έλλειψη χιονιού και μόνο.

Ας ήταν φούλ, με χιόνι και τα αργά λίφτ θα ήταν μάλλον προς όφελος των τετρακέφαλων (αν και με το διπλό, δεν νομίζω ότι ισχύει κατι τέτοιο)

Με το καλό (μη τουριστικό) χιόνι τριγύρω, ο χρόνος κυλάει διαφορετικά. Όλοι το ξέρουμε αυτό :D

Φίλε Anemar, θα ήθελα πολύ, όταν βάλει χιόνι, να βρεθούμε μια φορά και να κάνουμε παρέα σκι στο Πήλιο, γιατί ακούγεσαι σωστός χιονοδρόμος.

Και ως ανταπόδοση, θά κάνουμε πάλι παρέα σκι στα 3-5 (που φέτος τουλάχιστον έχω έρθει 4 φορές ως τώρα) που παρ' επιπτόντως το θεωρώ εξαιρετικό χ/κ. (έτσι και αλλιώς δωρεάν θα μας έρθει, λόγω της συνεργασίας των δύο χιονοδρομικών)

:D:lol::lol:

φιλικά

GiannisV

ps. γειά σου xrisa, γειά σου ΙΤ !!!!

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.!

Αγαπητοί φίλοι,

Τις τελευταίες μέρες

μια σπάνια βλάβη στην τροχαλία επιστροφής στην κορυφή του ΠΗΛΙΟ1 (στις 5.1.2005 ώρα 15.30), με κράτησε μακριά από το γραφείο της ΑΝΕΜ μέχρι σήμερα.

Η χαρά που είχα από την επιτυχή αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος (η ιδιαιτερότητα του οποίου μας δυσκόλεψε αλλά μας εξέλιξε απροσδόκητα πολύ …) ,

εξανεμίστηκε σήμερα μόλις διάβασα τα σχόλια των ΙΤ, αnemar και Aristomeni την άποψη των οποίων θεωρώ βαρύνουσα λόγω της καλοπροαίρετης και τεκμηριωμένης τοποθέτησης τους.

Ελπίζω όσοι έχουν διαβάσει σε αυτό το forum το «ΔΕΥΤΕΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΚΠΗΛΙΟΥ» (δημοσιευμένο 3/1/2005) να αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Χ.Κ για ένα αντικειμενικό +ειλικρινή απολογισμό .

Ελπίζω επίσης όσοι συχνάζουν και στο forum του snowreport να έχουν μια γενική-αντικειμενική άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα ΧΚ (και ειδικότερα στα 3-5 Πηγάδια που αναφερθήκατε).

• Ασφάλεια Πιστών – Εύλογο τιμής κάρτας

Αγαπητέ anemar και ΙΤ,

το πρόσφατο ΣΚ δεν νομίζω ότι έπρεπε να κλείσει το Χ.Κ λόγω ανεπάρκειας χιονιού. Θεωρώ ότι οι πίστες του (χάρη κυρίως στο βοριαδάκι) διατηρήθηκαν σε αξιοπρεπές επίπεδο, πάντα σχετικά με το υπάρχον γενικότερα χιόνι. Το αξιοπρεπές το λέω γιατί, είμαι σε θέση να γνωρίζω με ακρίβεια το χιόνι πού είχαν οι πίστες του ΧΚΠαρνασσού, 3-5Πηγάδια, Σελίου, Καιμάκ, Φαλακρού.

Το θέμα ασφάλειας πίστας να΄σαι βέβαιος ότι αποτελεί κάθε μέρα αντικείμενο προβληματισμού όχι μόνο δικού μου αλλά και ειδικότερων από μένα συνεργατών (Pisteur,δάσκαλοι σχολής σκι , Προπονητές ΕΟΣ Βόλου)

Αυτό που θεωρώ θέμα προς συζήτηση είναι κατά το πόσο έπρεπε να ισχύσει η εκπτωτική κάρτα λόγω των όχι καλά χιονισμένων πιστών στο κάτω μισό του Χ.Κ. Ίσως η αγωνία μας για τις οικονομικές δυσκολίες λόγω «μειωμένου» χειμώνα να μας έκανε άδικους απέναντι στους πελάτες .

Ίσως όμως και επιχειρηματικά να ήταν επιβεβλημένη κίνηση…

¨Ομως το αν η τιμή ήταν εύλογη ή όχι , είναι κάτι, που έχει να κάνει όχι με το τι σκέπτεσαι αλλά με το πώς αισθάνεσαι. Κι εγώ λυπάμαι για το ότι αισθάνθηκες (σου προξενήσαμε) απογοήτευση ανεξάρτητα από το αν ήταν δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη.

Το ότι χρειαζόμαστε

• ανακαίνιση (κτιρίων + αναβατήρων)

• βελτίωση της πρόσβασης των πεζών από το γ’πάρκιγκ προς το καταφύγιο

• βελτίωση της συμπεριφοράς του προσωπικού προς τον πελάτη

είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει και προσπαθούμε να επιλύσουμε …..

Το πώς προσπαθούμε και το τι αποτελέσματα έχουμε (σε τοπικό και εθνικό επίπεδο) είναι θέμα προς συζήτηση……..Σίγουρα έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη.

Αλλά μέχρι τότε ας περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε!

(ναι στην κριτική , όχι στην γκρίνια)

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.Πάντα πρόθυμος για τυχόν διευκρινήσεις.

Δρίβας Πάνος

Διευθυντής ΧΚΠηλίου

pdrivas@anem.gr

ΥΣ. Ευχαριστώ Επίκενρο και GiannisV για την ενημέρωση που προσφέρουν σχετικά με το Χ.Κ των Κενταύρων

Η παραπανω δημοσιευση σας κ.Δριβα προσθετει ακομη περισσοτερο θετικα στην εικονα που εχω σχηματισει για εσας.Νομιζω πως εχετε βαρεθει τις φιλοφρονησεις πλεον.. :cry:

Σε καμια περιπτωση δεν θελουμε γκρινια.Εκανα κριτικη ομως ,γιατι πιστευω(διαβαζοντας τις δημοσιευσεις σας)πως αυτο ειναι που θελετε και εσεις.Εποικοδομητικη κριτικη.

Απο κει και περα,φροντιστε να εξασφαλισετε πορους για ολα αυτα που σκοπευετε να κανετε,γιατι το βουνο σας το αξιζει.

Φιλε GiannisV αποδεχομαι την προσκληση σου και θα προσπαθησω να ξαναερθω φετος.(μεσα στο Φλεβαρη το πιθανοτερο).Κριμα που δεν γνωριστηκαμε τωρα,αλλα ειμασταν μεγαλη παρεα και δεν ειχα καθολου χρονο(επρεπε να μαθω σε μερικους τα βασικα,γιατι πρωτη φορα εκαναν σκι).

Εισ το επανειδειν λοιπον :cry:

Αγαπητέ κε Δρίβα,

δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω & να τα πούμε από κοντά, αλλά τόσο μέσω forum όσο & μέσω διαφόρων σχολίων έχω σχηματίσει μία θετικότατη άποψη τόσο για το άτομό σας όσο & για τις προσπάθειες που καταβάλλετε για τη βελτίωση του ομολογουμένως πανέμορφου Χ/Κ του Πηλίου.

Λόγω του ότι ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα σαν χιονοδρόμος & όχι απλά για βόλτα, επιφυλλάσσομαι για περαιτέρω σχόλια στο μέλλον, έτσι ώστε να έχω σχηματίσει προσωπική άποψη για τα όσα έχω ακούσει ή διαβάσει κατά καιρούς αφού θα έχω "γνωρίσει" τις επικρατούσες συνθήκες.

Το σχόλια λοιπόν που έκανα σε αυτή τη φάση - & για τα οποία είμαι βέβαιη ότι θα μεριμνήσετε- αφορούσαν ΜΟΝΟ τους πεζούς επισκέπτες του Χ/Κ και όχι την τιμή του εισιτηρίου (για το οποίο πλήρωσα 12 Ευρώ επιδεικνύοντας την κάρτα του συλλόγου).

Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΙΤ (Γιάννα)

Γιούρια! Ντουγρού & μη φοβού!

Οι αξίες είναι συνάρτηση των υπηρεσιών που προσφέρεις.

Συνήθως οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ανάλογες του κόστους παραγωγής και το αντίστροφο.

Αν δηλαδή λάβουμε την τιμή ενός εισιτηρίου ανάλογη του κόστους παραγωγής είναι σαν να την λαμβάνουμε ανάλογη των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Όταν δεν ισχύει η αλληλόσυσχέτιση μεταξύ κόστους παραγωγής και παρεχόμενων υπηρεσιών τότε υπάρχει πρόβλημα.

Συνεπώς αν λάβουμε την τιμή του εισιτηρίου του χιον. κέντρου του Πηλίου ως ανάλογη των παρεχόμενων υπηρεσιών (ενάμισι αναβατήρας παρακαλώ) θα έπρεπε επιεικώς να ήταν μεταξύ 8 και 9 Ευρώ για το ολόκληρο και 5 - 6 για το μειωμένο.

Φίλε επίκεντρε αυτά περί δυο θαλασσών και φυσικού κάλλους δεν έχουν σχέση με την τιμή του εισιτηρίου ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είχαν.

Αλλά δυστυχώς γίνεται εκμετάλλευση αυτών των ιδιαιτεροτήτων.

Για να περασουμε σε κατι πιο ευχαριστο,τα σημερινα μετεωρολογικα δελτια εδειξαν ως πιο ευνοημενο απο πλευρας χιονοπτωσης το χ.κ. του Πηλιου.

Καθως προκειται για χιονοπτωση αναμενομενη,ελπιζω ολα να πανε καλα,να πατηθουν οι πιστες οσο καλυτερα και συντομα γινεται και να σπευσουμε να απολαυσουμε την μαγευτικη θεα κανοντας σκι.(με τιμες καρτας λιγοοο πιο normal) :roll:

εδειξαν ως πιο ευνοημενο απο πλευρας χιονοπτωσης το χ.κ. του Πηλιου

Αφού το ξέρετε ότι το Πήλιο είαι το πιο ευνοούμενο απ`όλα τ`άλλα, λόγω του προσανατολισμού του.

JAPOW!!!