spilios 5 Report post Posted January 9, 2018 Καλημέρα είμαι ανάμεσα σε αυτές τις μπότες ίδιο flex, ίδιο last ίδια κατηγορίας τιμής με την διαφορά ότι οι Nordica είναι του '18 μου κάθονται και οι δύο καλά στο πόδι ποια από τις δύο θα προτιμούσατε; ευχαριστώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
savo 138 Report post Posted January 9, 2018 (edited) Τι ομάδα είσαι;[emoji12] Το "κάθονται καλά" δεν λέει και πολλά πράγματα δυστυχώς. Τις φορεσες αρκετή ωρα; Τις εσφιξες καλά; Λυγιζεις τα καλάμια; Στους αστραγάλους πως είναι; Έχε υπόψιν σου οτι σε συνθήκες σκι αλλάζει το πράγμα.Έστω και ενα εκατοστό να έχει περιθώριο το πελμα σου μέσα στην μπότα, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα έπειτα. Τώρα το αισθητικό κομμάτι είναι υποκειμενικό.Εγώ οπως τις βλέπω θα διάλεγα φυσικα ροσινιολ. Οι χρονολογίες δεν λένε τίποτα. Δεν εχουν δα και χρόνια διαφορά. Θα κοιτάξεις τα κλιπς και πως αυτά κουμπωνουν. Πήγαινε ξανά και κάτσε κανα 20λεπτο με τις μπότες και κατόπιν δες αν παίζει έστω και στο ελάχιστο το ποδι σου μέσα άσχετα με το καλάμι. Το παν δηλαδή ειναι να βρούμε το ιδανικό μέγεθος, φλεξ και άνεσης μέσα στην μπότα. Απο παλιά θυμάμαι οτι οι ροσινιολ εχουν πιο στενη γραμμή. Φαρδυτερο σκρατς λουρί βλέπω, χαμηλότερο κουντουπιε και γενικά φαίνεται πιο στιβαρή απο τις νορντιγκα. Διάβασε και τον οδηγό που εχουν γράψει εδώ τα παιδιά που είναι αναλυτικοτατος. Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited January 9, 2018 by savo Quote Share this post Link to post Share on other sites
spilios 5 Report post Posted January 9, 2018 καλημέρα savo ναι οι rossignol έχουν πιο στενή αίσθηση κανένα 40λεπτό τις δοκίμασα και τις δύο και στα δύο πόδια και εναλλάξ. βέβαια τα πόδια μας δεν είναι ολόιδια (δεξί-αριστερό). οι rossignol μου κάθονται καλά σε 27,5 και οι nordica σε 28 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted January 9, 2018 Αν αισθάνεσαι ότι σου έρχοναι το ίδιο (αν και από την περιγραφή οι Rossi μάλλον σου έρχονται καλυτερα) τότε πάρε την πιο φτηνή. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
savo 138 Report post Posted January 9, 2018 Καλημέρα.Μεθαύριο πάω κ εγω για μπότες γι αυτό απάντησα ζεσταμενος.Τι τιμή τις βρήκες αν επιτρέπεται; Ψηφίζω ροσινιολ με σφραγισμένα μάτια. Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
frank zappa 45 Report post Posted January 9, 2018 καλημέρα savo ναι οι rossignol έχουν πιο στενή αίσθηση κανένα 40λεπτό τις δοκίμασα και τις δύο και στα δύο πόδια και εναλλάξ. βέβαια τα πόδια μας δεν είναι ολόιδια (δεξί-αριστερό). οι rossignol μου κάθονται καλά σε 27,5 και οι nordica σε 28 αν θες ανετη μποτα και να μην πονας απο την αρχη πας σε nordica... αν εισαι προετοιμασμενος και για λιγο πονο τοτε πας σε rossignol... το ειδες και απο μονος σου εχουν πιο σφιχτη αισθηση η οποιοα μπορει να σημαινει και πονους μετα απο καποια ωρα που κανεις σκι.... απο κει και περα επειδη τυχαινει να εχω και τις δυο μποτες rossignol synergy 80 27,5 mm kai nordiga 90 27mm της κοπελας μου καλυτερα ανεση και να σφιγγεις οταν χρειαζεται και ζεσταινετε η μποτα παρα η στενη φορμα της rossignol που μετα απο λιγη ωρα οσο να ναι θα πονεσει... επισης απο head 27,5 του αδερφου μου και απο nordica (τις εχω φορεσει ολες απο μια μερα για σκι) η rossinol ειναι οι μοναδικες που κανεις σκι ακομα και αν εχεις τα μπακλς ανοιχτα!!! για τοσο στενες φορμες μλμε... εχω καταληξει οτι εχουν και ενα πιο " σε δυναμικο σκι προσανατολισμο...." εν κατακλειδι οταν βλεπω μποτα rossignol βγαζω σταυρο και αλλαζω δρομο απο το ξυλο που εχω φαει... και τελος μετρα το ποδι σου ειναι λιγο δυσκολο στην μια να φορας 27,5 mondo και στην αλλη 28 ισως επειδη ειναι πιο χαλαρη φευγει το ποδι πιο μπροστα και βρισκουν τα δαχτυλα σου σφιξε το δευτερο μπακλ απο πανω αρκετα αφου εχεις ριξει μια κλωτσια με την φτερνα σου στο εδαφος για να παρεις σωστο μετρο... γιατι σε περιπτωση που την παρεις μεγαλυτερη και ανετη μετα απο καμια δεκαρια φορες που θα ανοιξει και θα παρει το ποδι σου θα χεις στην ουσια αχρηστη μποτα που θα χρειαζετε να την σφιγγεις πολυ για να κανεις σκι... με ολα τα συνεπακολουθα(πολυ σφιξιμο= πολυς πονος) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted January 9, 2018 (edited) Το καλό σκι θέλει και ξύλο και όχι μπότα βούτυρο. Με όλο το σεβασμό δηλαδή. Edited January 9, 2018 by kosaitis Quote Share this post Link to post Share on other sites
frank zappa 45 Report post Posted January 9, 2018 Το καλό σκι θέλει και ξύλο και όχι μπότα βούτυρο. Με όλο το σεβασμό δηλαδή. Αλλο το ενα αλλο το αλλο... πρεπει να ξερεις κι να την πας την σκληρη μποτα... αλλιως θα περναμε ολοι 110 με 130... ο αρχαριος και ο μετριος σκιερ πρεπει να μαθει με μια σχετικη ανεση να κανει σκι και να μην ασχολειτε με τις μποτες του για μενα... Και οταν δει πλεον οτι δν τον καλυπτει μια τουριστικη μποτα περνει και την σκληρη και απολυτη για να κανει δεκα κατεβασιες δυναμικου σκι. Οταν μαθαινουμε κατι χρειαζομαστε ωρες δουλειας για να ανεβαινουμε επιπεδα και για αυτο για μενα ειναι σημαντικη και η ανεση... 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spilios 5 Report post Posted January 10, 2018 λοιπόν, οι μπότες δοκιμάστηκαν πάλι χθες και κατέληξα στην CRUISE δοκίμασα και τις sportmachine 80 οι οποίες μου έκαναν στο 27,5 και οι Cruise στο 28 (!) έβγαλα και τους πάτους για να συγκρίνω και είχαν 2mm διαφορά (!!) για όλες τι υπόλοιπες απαντήσεις, να πω ότι δεν είμαι νεοφερμένος στο άθλημα εάν δείτε τις αγγελίες, πρόσφατα πούλησα τις rossignol zenith sensor 3 (ΜΠΟΤΑΡΑ) η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις παραπάνω η διαφορά είναι ότι τώρα πάω 2-3 φορές για σκι μαζί με τον πιτσιρικά μου (5 ετών) και θέλω κάτι άνετο χωρίς να κουράζονται τα πόδια στο σταμάτα - ξεκίνα. Μακάρι να του αρέσει και σε 2-3 χρόνια να φτάσει σε ανεκτό επίπεδο και να αγοράσω ξανά κάτι άλλο που θα καλύπτει τις τότε ανάγκες μου. Είναι κρίμα να έχω μπότες στο πατάρι για μια 6ετία να πολυμερίζονται τσάμπα 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted January 10, 2018 Τα έχουμε (ματα)ξαναπεί . Τα νούμερα αλλάζουν στο ακέραιο . Το 27.5 με το 28 έχουν διαφορά ένα πόντο , όχι μισό . Αν σου κάνει το 27.5 , αποκλείεις το 28 σε οποιαδήποτε μάρκα . Τα λάθη αυτα τα έχουμε πληρώσει οι περισσότεροι . Το πόδι σου το μέτρησες στο μηχάνημα ; Αν όχι μέτρα το μόνος σου . Ακούμπα ,ξυπόλητος ,τη φτέρνα στο τοίχο και μέτρα το μήκος μέχρι την άκρη του μεγάλου δάχτυλου . Το μήκος είναι απόλυτο μέγεθος . Η άνεση υποκειμενικό . Αν στο 27-27.5 σου είναι στενή η μπότα , ψάξε για πιο φαρδιά , όχι για πιο μακρυά . 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spilios 5 Report post Posted January 10, 2018 captain powder δεν είναι πρώτη φορά που αγοράζω μπότες (μάλλον η 4η) και το (ματα)ξανά λέω. στο 27,5 σε nordica sportmachine και σε rossignol alias το δάχτυλο ακουμπούσε στην μπότα όταν ήμουν όρθιος. στην cruise έβρισκε, πόναγε, στουμπούσε, το μάζευα. στο 28 της cruise είχα την ίδια αίσθηση με τις από πάνω. ακουμπούσε το δάχτυλο χωρίς να με ενοχλεί. όταν δε έπαιρνα τη θέση του σκι όλα καλά Quote Share this post Link to post Share on other sites
spilios 5 Report post Posted January 11, 2018 update επειδή ο δαίμων του (τύπο)γραφείου είναι και στο net και μη βγάζουν λάθος συμπεράσματα οι συμφορουμίτες η μπότα που αγόρασα είναι 27.5 και οι δύο που είχα δοκιμάσει και μου έκαναν εξίσου ήταν σε 27 Quote Share this post Link to post Share on other sites