Jump to content

Captain Powder

Χρήστης Forum
 • Content Count

  1,032
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Captain Powder last won the day on April 8 2020

Captain Powder had the most liked content!

Community Reputation

2,032 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Καπανδρίτι
 • Ενδιαφέροντα
  Ski, windsurfing , mountain bike,aviation .

Recent Profile Visitors

2,963 profile views
 1. Ήμουν παρών στους αγώνες συνοδευόντας την κόρη μου και άλλα παιδία του συλλόγου στον οποίο ανήκει. Από χιονοδρομική - αγωνιστική άποψη , η διοργάνωση ήταν από τις καλύτερες που έχω δει στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν γι αυτό. Απο άποψη ασφάλειας σε σχέση με την επιδημία , well ..it left a great deal to be desired. Η ίδια η θέση διεξαγωγής των αγώνων , με τη βάση του αναβατήρα να εφάπτεται στο δημόσιο δρόμο δημιουργούσε πρόβλημα πρόσβασης σε μη εγκεκριμένα άτομα. Με λίγα λόγια όποιος περαστικός ήθελε μπορούσε να βρεθεί εκει και αν ήταν αρκετά θρασύς να πάρει το λιφτ, να κάνει σκι, να αναμιχθεί με τους εμπλεκόμενους στους αγώνες . Δεν υπήρχε αποκλεισμός της βάσης των αγώνων από το δρόμο. Και όποιος εμφανίζεται έτσι είναι ¨αόρατος ¨. Ούτε αν έχει κάνει τεστ ξέρουμε , ούτε με ποιούς είχε επαφές ,ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση. Οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν κάτι που να μπορεί να ελεγχθεί άμεσα,κάποια ευδιάκριτη κάρτα συμμετοχής , η κάποιο λουράκι στο χέρι, η κάποιο γιλέκο . Έγιναν και στα καταλύματα παρασπονδίες με παραμονή και κουβεντούλα, κρασάκι κλπ στα εστιατόρια ,κάτι που είναι αυστηρά απαγορευμένο. Ας γίνουν μάθημα τα λάθη , ώστε να διορθωθούν την επόμενη φορά και ας ελπίσουμε πως δεν θα ασθενήσει κανείς ,από όσους μολύνθηκαν ,σοβαρά.
 2. Πριν κάτι αιώνες είχα τις Denali, τις πρώτες που είχαν βγει, κόκκινες με μαύρο αν θυμάμαι καλά. Είναι οι μοναδικές μπότες που έχω δει να αλλάζουν το μέγεθος το εξωτερικού στο μισό αντί στο ακέραιο . Όλες οι μπότες πάνε 27.0 -27.5 , 28.0-28.5 ένα. μέγεθος το shell και διαφορετικό μποτάκι .κοκ .Στις Denali πάει 26.5-27.0, 27.5-28.0 κοκ. Ειδική περίπτωση ..
 3. Tecnica Σε τρία φάρδη, Low Volume, 98mm, Medium Volume 100mm, High Volume 102mm
 4. Δυστυχώς λόγω μικρής αγοράς, ετών οικονομικής κρίσης και ζαβών χειμώνων, τα περισσότερα μαγαζιά στην Ελλάδα δεν έχουν σε απόθεμα πλήρεις σειρές των προϊόντων τους. Με ένα τηλέφωνο μαθαίνουμε τι υπάρχει σε διαθεσιμότητα , ώστε να γίνει δοκιμή κσι τι μπορεί να έρθει κατόπιν παραγγελίας. Μόνο μια παράκληση, αν βρούμε αυτό που ψάχνουμε σε Ελληνικό φυσικό κατάστημα να το αγοράζουμε από εκει , κι όχι από το Ίντερνετ , προκειμένου να γλιτώσουμε λίγα ευρώ. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες εξ άλλου έχουν άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι η after sale εξυπηρέτηση. Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν μηχάνημα που θερμαίνει τα μποτάκια, ώστε να πάρουν γρήγορα το σχήμα του ποδιού. Ο Μπούμπας (Tecnica Αράχωβα) και ο Κλαουδάτος(Nordica, Dynafit ) κάνουν και επεμβάσεις ανοίγματος του εξωτερικού στα στενά σημεία. Αν κάποιος ξέρει κι άλλα μαγαζιά που προσφέρουν την υπηρεσία αυτή, ας το γράψει να το προσθέσω. Και στο επόμενο ποστ μιά παρουσίαση των μοντέλων που ανάφερα πιο πάνω . Απλές , σπορτίφ , μη αγωνιστικές, σε πλάτη από 98 μέχρι 100 κάποιες και 102 mm, σε 120 φλεξ.
 5. Καλησπέρα κι από εμένα. Ανακεφαλαιώνοντας : Σωστό μέτρημα ποδιού στο μήκος . Αν η μπότα είναι στενή στο πλάτος , δεν αγοράζουμε μεγαλύτερο μέγεθος για να χωρέσει το πόδι . Ψάχνουμε καλούπι/πλάτος που να χωράει το πόδι στο σωστό μήκος. Όλες οι εταιρείες πλέον προσφέρουν τα καλά μοντέλα τους σε δυο η και τρία διαφορετικά πλάτη. Έτσι δεν χρειάζεται να αγοράζουμε πολύ σκληρές «αγωνιστικές» μπότες αν έχουμε στενό πόδι, ούτε μεγαλύτερο νούμερο αν έχουμε φαρδύ. Η ποικιλία διαθέσιμων πλατών, σε κάθε μοντέλο μας επιτρέπει να αγοράσουμε το σωστό μήκος και φλεξ.Αν και το φλεξ δεν είναι απόλυτο νούμερο , όπως το μήκος , είναι αρκετά ενδεικτικό του προφίλ του σκιέρ στον οποίο απευθύνεται κάθε μπότα. Μπορούμε να αγοράσουμε μιά στενή μπότα με μικρότερο φλέξ και άνετο μποτακι , η μιά φαρδιά σκληρή με πιό «αγωνιστικό» μποτάκι. Συνδυασμοί που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν. Το φλέξ , όπως είπα, είναι ,προς το παρόν, ένα σχετικό νούμερο. Μια τιμή στο 110-120 καλύπτει τους πάντες , αν δεν προβλέπεται χρήση με αγωνιστικά σκι, εξαιρετική τεχνική και σε πολύ σκληρό χιόνι. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των υλικών ,της σχεδίασης και των τεχνικών κατασκευής έχουν επιτρέψει να έχουμε εξαιρετική εγκάρσια και στρεπτική ακαμψία , χωρίς υπερβολικό σκληρό φλεξ. Ο μηχανισμός, ski-walk αν και προσφέρει κάποια άνεση , αν έχουμε να διανύσουμε απόσταση περπατώντας, η πολλά σκαλιά, έχει το μειονέκτημα πως με σκληρή , συχνή, χρήση από βαρείς αναβάτες , κάποια στιγμή θα παρουσιάσει τζόγους , όσο και καλή να είναι η υλοποίηση σχεδιαστικά και κατασκευαστικά . Οπότε αν δεν σκεφτόμαστε γιά sidecountry ορειβατικό , είναι καλύτερο να τον αποφύγουμε.
×
×
 • Create New...