Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
ccgr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ

Recommended Posts

Επειδή διαβάζουμε πολλά για οριακό χιόνι στις πίστες και για εμφάνιση πετρών στις πίστες, μήπως θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να αρχίσουν μία σωστότερη διευθέτηση του χιονιού.

Δηλαδή κάλυψη των επικίνδυνων σημείων με χιόνι που βρίσκεται εκτός πίστας έτσι ώστε να δημιουργηθούν σωστοί χιονοδιάδρομοι;

Έχουν άραγε την κατάλληλη τεχνογνωσία ή πάνω από όλα και τον εξοπλισμό;

Το λέω αυτό διότι εκτός από τις ζημιές που μπορεί να δούμε στα πέδιλα μπορεί να φάμε και κανένα χέρι ή πόδι στην περίπτωση που κολλήσει το πέδιλο σε κανένα κοτρώνι.

Τι γνώμη έχουν τα μέλη του forum με μεγαλύτερη εμπερία σε αυτό και πολύ περισσότερο ποιά είναι η γνώμη του Κ. Δρίβα σαν ειδικού επί του θέματος;

Άραγε οι άλλοι διευθυντές των ΧΚ μας διαβάζουν, ή τους έχουμε καλέσει να μας διαβάζουν για να ξέρουν και τι γνώμη έχουν οι πελάτες τους για την λειτουργία των Χιονοδρομικών;

Ευχαριστώ

για κάθε απάντηση

Χρίστος

...

Χιόνι πολύ δεν έπεσε....από ότι δείχνουν οι προβλέψεις δεν πρόκειται να ρίξει άλλο,αντίθετα η ζέστη(για την εποχή)θα λιώσει μάλλον και το ελάχιστο.Οι πέτρες που ήδη έχουν κάνει την παρουσία τους, θα αυξάνονται όσο περνάνε μέρες χωρίς χιονόπτωση.

Γνώμη μου είναι ότι όσα "μπαλώματα"και να γίνουν η κατάσταση δε διορθώνεται.Από τη στιγμή που οι συνθήκες είναι τόσο επικίνδυνες ,θεωρώ συνετό να αρχίσουν να κλείνουν κάποια χ/κ μέχρι νεοτέρας χιονόπτωσης.Να κλείνουν καλύτερα ,γιατί αλλιώς θα υπάρχουν τραυματισμοί.

Ίσως το μόνο που μπορούν να κάνουν ορισμένα χ/κ είναι να περισώσουν όσο περισσότερο χιόνι γίνεται,ώστε με τις νέες χιονοπτώσεις να μην έχει χαθεί ολοκληρωτικά κια να υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες υπόστρωμα.Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το απαιτήσω ,γιατί ενώ σαν ιδέα ακούγεται καλή ,δεν ξέρω αν μπορεί να έχει εφαρμογή.

Πάντως αν δεν θέλουμε να έχουμε περαιτέρω τραυματισμούς και εξοπλισμού και σωματικούς ,καλύτερα να το πάρουμε απόφαση πρώτα εμείς,οι χιονοδρόμοι,ότι σκι/snb χωρίς χιόνι δε γίνεται.Και μπροστά στην υγεία μας και τη σωματική μας ακεραιότητα,τίποτα δεν είνια πιο πάνω.

Οι διευθύνσεις των χ/κ φυσικό είναι να θέλουν να καθυστερήσουν το κλείσιμο των χ/κ λόγω έλειψης χιονιού ,όσο το δυνατόν περισσότερο.Λογικό και αναμενόμενο,αφού κλείσιμο χ/κ συνεπάγεται κατακόρυφη μείωση στα κέρδη για τους ίδιους,αλλά και για τις γύρω περιοχές.Επίσης,μπορεί κάποιοι να λένε ότι έχουμε χιόνι,ενώ στην πραγματικότητα να μην έχει το χ/κ αρκετό για ασφαλή χιονοδρομία.Οπότε κάποιοι άμυαλοι χιονοδρόμοι παρασύρονται και μπορεί να πάνε και να την πατήσουν άσχημα.

Ελάχιστοι είναι οι διευθυντές που έχουν την τόλμη,την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα να το πάρουν απόφαση και για χάρη της σωματικής ακεραιότητας των πελατών τους να κλείσουν τα χ/κ επίσημα.Εδώ ακούω ότι δεν υπάρχει όυτε καν η προειδοποίηση για τυχόν πέτρες και μετά μου λέτε.....

Αν έστω και ένα λιφτ δουλεύει ,θα υπάρχει πάντα ο ανεγκέφαλος χιονοδρόμος ,που πάει γυρεύοντας,να θέλει να κάνει σκι/snb στις πέτρες.

Αλλά αν εμένα σπάσει το κεφάλι μου και κανα κοτρώνι,δε θα κλαίνε αυτοί.Οπότε ακόμα και αποζημείωση να διακιούμαι το κακοό θα έχει γίνει.Οπότε ας συγκρατηθούμε προς χάρην της υγείας μας.Δυστυχώς η χρονιά δεν έχει δείξει να έχει πολύ πράγμα.ίσως από Φλεβάρη να ρίξει κάτι και έστω να κάνουμε 2 μήνες. Μέχρι τότε υπομονή και pray for snow.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

thn pemth poy perase ekatsa kapoia stigmh sth mesh ths pistas na petaxo kati kotronia (sth laikh kathimiloumenh megethos kefalioy anthropou) kai kapioi gelasan (enas apo toys ypallhloys kai kapioi skier) kapioi irthan kai petaxame kammia dekaria kotronia)

eipa mesa mou asto na paei

meta apo ligi ora kapoios fountarise se mia kai egine xionompala eytyxos sto apathto

na eyxomaste na mh ktyphsei kaneis giati pisteyo oi perisoteroi to agapame to sport

filika kalh hliotherapeia mexri neoteras

kostas

Κωστα, plz κανε μια προσπαθεια να γραφεις στα ελληνικά ή αν δεν υποστηριζονται απο το pc σου κανε την μετατροπη των greenglish μεσω των προγραμματων που εχουμε διαθεσιμα από παλαιοτερα (ριξε μια ματια σε παλαιοτερα threads).

Φιλικα,

Κωστής

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Παιδιά να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν μπορούν να κλείσουν τα χ/κ μιας και ο χειμερινός τουρισμός στηρίζεται πάνω στα χ/κ παρόλο που υπάρχουν και άλλα αξιοθαύμαστα πράγματα που μπορούν να γίνουν στα ελληνικά βουνά. Εγώ Βασιλίτσα έχω πετάξει πολλές πέτρες με το σκεπτικό πως μετά κάποιος άλλος θα την χτυπήσει κάτι που δεν κάνουν πολύ και δεν τους ενδιαφέρει. Προσωπικά είχα δει ένα σκιερ και τον έλεγα να μην πάει από κάποιο σημείο της πίστας γιατί είχε πέτρες. Είχα βρει μια μάσκα για και την πήγα στα εκδοτήριο των εισιτηρίων ενώ μπορούσα να την πάρω. Βλέπετε όταν έχασε ο φίλος μου το κινητό του το βρήκε στα εκδοτήριο. Μήπως και εμείς πρέπει να έχουμε και κάποια Α συμπεριφορά όταν βρισκόμαστε σε κάποιο χ/κ? Δεν θα ξεχάσω το τι έγινε όταν κάποιοι ανέβαιναν στο βουνο χωρίς αλυσίδες στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα σε σημεία που είχε χιόνια και κολλούσαν να προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα Μήπως και εμείς πρέπει να βοηθάμε ελάχιστα πολλές φορές(μιας και πάμε να ξεσκάσουμε και όχι να κουραστούμε) και να δείχνουμε το καλό παράδειγμα βοηθώντας στη σωστή λειτουργία της όλης κατάστασης στα χιονοδρομικά μας κέντρα με τα 1002 προβλήματα??

Sorry εάν κούρασα με όλλα αυτά.

...Παιδιά να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν μπορούν να κλείσουν τα χ/κ μιας και ο χειμερινός τουρισμός στηρίζεται πάνω στα χ/κ παρόλο που υπάρχουν και άλλα αξιοθαύμαστα πράγματα που μπορούν να γίνουν στα ελληνικά βουνά...

:Idea::shock:

Τι θα πει δεν μπορουν?Ξερεις ποσο κοστιζει ενα καλο ζευγαρι πεδιλα?Το κυριοτερο,ξερεις ποσο "κοστιζει" μια ρηξη χιαστων?Ενα σπασιμο ποδιου,κεφαλιου κτλ.?Ρωτα αυτους που τα χουν παθει....

Θα στηριξουμε τον ελληνικο χειμερινο τουρισμο "φτυνοντας" κυριολεκτικα και μεταφορικα αιμα?Οχι ρε παιδια,δεν γινονται αυτα τα πραγματα.Ουτε στην Ουγκαντα...

Ξέρεις έχω σπάσει το χέρι μου κάνοντας snowboard(έχω δικιά μου σανίδα και ξέρω πόσο κάνει) μην νομίζεις πως δεν έχω κάποια εμπειρία πάνω σε τραυματισμό. Ο λόγος ήταν παγωμένο το χιόνι και έτσι όπως έπεσα ήταν σαν να πέφτω σε τσιμέντο. Μάλλον με τέτοια ποιότητα χιονιού θα ήταν καλό να μην λειτουργούσαν τα χ/κ. Έλα όμως που στα χ/κ της Ελλάδος έχουν 2 μήνες καλό χιόνι.=8 σαβ/ριακα τα μισά εάν πας είναι 6 φορές το πολύ .Εγώ δεν ικανοποιούμε με τόσο λίγο. Από την άλλη αφού βλέπεις ρε φίλε έχει κοτρόνια τι πας να κάνεις σκι άρα πας εν γνώση σου και εγώ εν γνώσει μου έκανα προχθές snowboard στα κοτρόνια της Βασιλίτσας (κάνεις και με τα καινούρια τα πέδιλα)?? Φέτος ξέρεις τι έκαναν όλοι νοίκιαζαν &ας είχαν δικά τους.

Δεν λέω ότι όλα πάνε καλά και ικανοποιούμε με τα χ/κ της Ελλάδος αλλά δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς μιας και φέτος δεν φταίει κανείς που δεν χιόνισε πολύ και έστω με αυτό το χιόνι προσπαθούν να βγάλουν όλα τα σπασμένα.(Ένα παράδειγμα άκαιρο βέβαια : Άμα πας διακοπές και πληρώσεις την ξαπλώστρα σε μια παραλία και έχει κύματα και δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο ποιος φταίει ο υπεύθυνος της ιδιωτικής παραλίας άμα μπεις εσύ μέσα και πάθεις κάτι?)

:lol:  :D  

Τι θα πει δεν μπορουν?Ξερεις ποσο κοστιζει ενα καλο ζευγαρι πεδιλα?Το κυριοτερο,ξερεις ποσο "κοστιζει" μια ρηξη χιαστων?Ενα σπασιμο ποδιου,κεφαλιου κτλ.?Ρωτα αυτους που τα χουν παθει...

Συγγνώμη, αλλά διαφωνώ... :D Τραυματισμούς και ζημιές μπορεί να πάθει κάποιος κάνοντας σκι- snowboard και στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ Χ/Κ του κόσμου...

Ο καλός θεούλης μας έδωσε μυαλό και κρίση, έτσι ώστε: 1. Να πηγαίνουμε πιό προσεκτικά...

2. Εάν η κατάσταση είναι άσχημη, να ΜΗΝ ξανανεβαίνουμε στην πίστα την ίδια ημέρα.

3. Είπα να πηγαίνουμε πιο προσεκτικά;

Από την άλλη, το κάθε Χ/Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για την κατάσταση της πίστας αυτούς που θέλουν να κάνουν...

Εγώ π.χ., ακούγοντας περί «πετροσκί», δεν επιχείρησα καν να ανέβω για να κάνω.. :D , ενώ ένας φίλος που ανέβηκε (εξαιρετικά έμπειρος) είπε βέβαια ότι είχε ΠΟΛΥ κόσμο, από την άλλη φχαριστήθηκε 3 μέρες σκι (και με ολοκαίνουρια πανάκριβα αγωνιστικά πέδιλα) χωρίς «περιπέτειες»... απλά έκανε δυό «κλικ» κάτω από αυτό που μπορεί...

Εγώ προτιμώ να «ρισκάρω» (με υπεύθυνη πληροφόρηση) χρησιμοποιώντας την κρίση μου, παρά να έχω κάποιον να αποφασίζει για ΕΜΕΝΑ, πότε , πως και που, θα κάνω κάθε δραστηριότητά μου... Αυτό βέβαια, προϋποθέτει από μέρους μου την αποδοχή της ΕΥΘΥΝΗΣ για τις αποφάσεις μου και τις πράξεις μου...

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

Συγγνώμη, αλλά διαφωνώ...  Τραυματισμούς και ζημιές μπορεί να πάθει κάποιος κάνοντας σκι- snowboard και στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ Χ/Κ του κόσμου...  

Φίλε diver και γω διαφωνώ μαζί σου.....Και με το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου μπορείς να πάθεις ατύχημα αλλά η συνυπευθυνότητα ενός επικίνδυνου και ακατάλληλου οδοστρώματος δεν μπορεί να αγνοηθεί :!:

Ο καλός θεούλης μας έδωσε μυαλό και κρίση, έτσι ώστε: 1. Να πηγαίνουμε πιό προσεκτικά...  

2. Εάν η κατάσταση είναι άσχημη, να ΜΗΝ ξανανεβαίνουμε στην πίστα την ίδια ημέρα.  

3. Είπα να πηγαίνουμε πιο προσεκτικά;  

1.Σωστά...αλλα σε terrain με πέτρες δεν νομίζω οτι η προσοχή αρκεί.... :? Θα διαπιστώσεις αν ανέβεις στο βουνό και επιχειρήσεις να κάνεις σκι κάτω απο συνθήκες παρόμοιες με αυτές που περιγράφονται ολες αυτές τις μέρες, οτι τα "κοτρόνια" είναι περισσότερο ύπουλα και καμουφλαρισμένα απ'οτι φαντάζεσαι και μάλιστα στην απότομη θέα τους και η πιο μικρή ταχύτητα είναι μεγάλη.Δε χρειαζεται πολύ.Λίγο να πιάσει το "μαχαίρι" μια σταθερή πέτρα έχεις αλλάξει πορεία και έχεις φύγει χωρίς να το καταλάβεις.

2.Σύμφωνοι πάλι...αλλά ποιος θα μας δώσει πίσω τα χρήματά μας, τα 10-15-20 κλπ ευρω που πληρώσαμε την κάρτα?Για να μην πω για την βενζίνη που κάψαμε, διοδια κλπ έξοδα για να φτάσουμε μετα το χ report που έλεγε "το σκι γίνεται κανονικά, αλλα με προσοχή στις λιγες πέτρες " και το χιόνι των 25 πόντων που τελικά ειναι 5????

Από την άλλη, το κάθε Χ/Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για την κατάσταση της πίστας αυτούς που θέλουν να κάνουν.....

Οσο για αυτο, μάλλον εχουν χάσει την εμπιστοσύνη μας.... :?

With great mountains, comes great skiing!

Εγώ 3 φορές ανέβηκα Βασιλίτσα και δεν έπαθε το σανίδι μου τίποτα αντίθετα του φίλου μου έκανε μια λακκούβα και του έφυγαν τα μαχαιράκια .Ξέρετε κάτι είχε και σήμανση που προειδοποιούσε ότι έχει πέτρες και στο snowreport το γράφει ότι έχει πέτρες στις πίστες εμείς όμως το ξέραμε και πήγαμε τώρα ποιος φταίει το χ/κ που το προειδοποιεί ή εμείς που κάναμε εν γνώση μας. Άμα είχα καινούριο εξοπλισμό και τον χτυπούσα σίγουρα θα τον έκλαιγα αλλά ρε παιδιά τι να κάνουμε που δεν χιονίζει και εμείς επειδή είμαστε τρελαμένοι με αυτό που κάνουμε το κάνουμε με τέτοιους κινδύνους. Όποιος δεν θέλει να βάλει σε κίνδυνο τα περιουσιακά του στοιχεία και τον εαυτό του μαζί καλύτερα μην ανέβει σε κάποιο χ/κ αυτή την περίοδο ή ας πάει στην Αυστρία πού έχει χιόνι και έχει καλύτερα χ/κ και καλύτερη οργάνωση αφού γνωρίζει την κατάσταση στα Ελληνικά βουνά.

Φίλε diver και γω διαφωνώ μαζί σου.....Και με το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου μπορείς να πάθεις ατύχημα αλλά η συνυπευθυνότητα ενός επικίνδυνου και ακατάλληλου οδοστρώματος δεν μπορεί να αγνοηθεί :!:

Χεχεχε, ΤΡΙΑ τα πράγματα στα οποία διαφωνούμε... :):P8)

Και πάλι όμως, τι θα προτιμούσες, Γρηγόρη: Εναν κακοφτιαγμένο, γεμάτο λακούβες δρόμο, ή ΚΑΘΟΛΟΥ δρόμο, όταν θέλεις να φτάσεις σε έναν προορισμό; Η την ΥΠΑΡΞΗ ενός κακής ποιότητας δρόμου, τον οποίο όμως κλείνει η αστυνομία «λόγω ακαταλληλότητας» ενώ εσύ έχεις 4χ4 που δεν σε νοιάζει να ταλαιπωρηθεί και τις ικανότητες να το πάς και εκτός δρόμου;

H δική μου τοποθέτηση έχει να κάνει κυρίως με τη γενικότερη νοοτροπία μας, η οποία δυστυχώς πλησιάζει αυτή των ΗΠΑ, όπου ο κάθε πολίτης, καταφεύγει στα δικαστήρια για «ψύλλου πήδημα», γεγονός που έχει δύο -ολέθριες για εμένα- συνέπειες:

1. Γενικότερη «καχυποψία» και προσπάθεια μη συμμετοχής για αποφυγή τυχόν δικαστικών περιπλοκών (ο διπλανός σου προσπερνά και δεν βοηθά), με παράλληλη αύξηση του κόστους κάθε δραστηριότητας λόγω ασφαλίστρων από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

2. Συνεχώς αυξανόμενο «έλεγχο» από το κράτος με την θέσπιση νόμων και οδηγιών που ολοένα και περισσότερο αφαιρούν τη δυνατότητα απόφασης (και αντίστοιχης ευθύνης για τις συνέπειες) από τον πολίτη, «αποφασίζοντας γι' αυτόν, πριν από αυτόν»... :cry:

Ουσιαστικά δηλαδή την στροφή μας προς την «ανωριμότητα» σαν μέλη μιας κοινωνίας, όπου σαν παιδιά, ζητάμε, αλλά την τελική απόφαση (και άρα ευθύνη) την μεταθέτουμε στους «γονείς» (τις αρχές)... :cry: :wink:

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

nicely put

Meaning :?: :roll:

...ότι συμφωνώ με τον proteus και μου αρέσει ο τρόπος έκφρασης, τι άλλο?

vae victis

...ότι συμφωνώ με τον proteus και μου αρέσει ο τρόπος έκφρασης, τι άλλο?

ΟΚ....τώρα κατάλαβα με ποιον συμφωνείς,πριν οχι... :shock:

Σύμφωνα ομως φίλε Diver με αυτό.....

....αυτό...

Εγώ προτιμώ να «ρισκάρω» (με υπεύθυνη πληροφόρηση) χρησιμοποιώντας την κρίση μου, παρά να έχω κάποιον να αποφασίζει για ΕΜΕΝΑ, πότε , πως και που, θα κάνω κάθε δραστηριότητά μου... Αυτό βέβαια, προϋποθέτει από μέρους μου την αποδοχή της ΕΥΘΥΝΗΣ για τις αποφάσεις μου και τις πράξεις μου...

......δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όρια ταχυτήτων στους δρόμους, ουτε αστυνόμευση γύρω απο το θέμα " υποχρεωτική ζώνη ασφαλείας", αφου η κρίση του καθενός μας θα ηταν αρκετή.Μαλλον κάποιες φορές πρέπει να αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για μας και οχι για κάποιον αλλο λόγο, αλλα επειδη η πείρα μας και οι γνώσεις είναι υπερεκτιμημένες (σύνηθες φαινόμενο) με απρόσμενες συνέπειες και για τους συνανθρώπους μας.

Και πάλι όμως, τι θα προτιμούσες, Γρηγόρη: Εναν κακοφτιαγμένο, γεμάτο λακούβες δρόμο, ή ΚΑΘΟΛΟΥ δρόμο, όταν θέλεις να φτάσεις σε έναν προορισμό; Η την ΥΠΑΡΞΗ ενός κακής ποιότητας δρόμου, τον οποίο όμως κλείνει η αστυνομία «λόγω ακαταλληλότητας» ενώ εσύ έχεις 4χ4 που δεν σε νοιάζει να ταλαιπωρηθεί και τις ικανότητες να το πάς και εκτός δρόμου;

Σαφώς και θα προτιμούσα εναν κακό δρόμο για να φτάσω στον προορισμό μου απο το ΚΑΘΟΛΟΥ...Ο δρόμος ομως είναι κοινόχρηστος, αποτελει προυποθεση μετακίνησης και δεν εχει καμια σχέση με την χρήση ενος Χιονοδρομικού στο οποίο πάμε για διασκέδαση και οχι για την εξυπηρέτησή μας.Ακόμη και στο δρόμο ομως,αν το να καταστρέψω απλά το 4χ4 επειδή το αποφάσισα ΕΓΩ δεν εμπλέκει και άλλους (αστυνομια, ΕΜΑΚ να με τραβήξει απ'το γκρεμό που έπεσα, ασθενοφόρα κλπ ), τότε δικαίωμά μου να το κάνω.Αλλα και πάλι εχω την αίσθηση οτι θα μου φταιει το κράτος που είναι ανύπαρκτο,οι αστυνομικοί που πληρώνονται για να κάθονται κλπ.

1. Γενικότερη «καχυποψία» και προσπάθεια μη συμμετοχής για αποφυγή τυχόν δικαστικών περιπλοκών (ο διπλανός σου προσπερνά και δεν βοηθά), με παράλληλη αύξηση του κόστους κάθε δραστηριότητας λόγω ασφαλίστρων από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

2. Συνεχώς αυξανόμενο «έλεγχο» από το κράτος με την θέσπιση νόμων και οδηγιών που ολοένα και περισσότερο αφαιρούν τη δυνατότητα απόφασης (και αντίστοιχης ευθύνης για τις συνέπειες) από τον πολίτη, «αποφασίζοντας γι' αυτόν, πριν από αυτόν»...

Με τον γενικότερο αυτό συλλογισμό σου συμφωνώ απόλυτα, αλλα ειδικότερα σε σχέση με τα χιονοδρομικά διαφωνώ, εξου και ο διαχωρισμός που κάνω στο παράδειγμα "δρόμος,4χ4" κλπ.

Οπως και να το κάνουμε φίλε μου, δεν εχουμε ολοι την ανάλογη εμπειρία να κρίνουμε αν οι πίστες είναι 100% ασφαλείς και γι' αυτό είναι υποχρέωση των υπευθύων να φροντίζουν για την ασφάλειά μας.Τις δύκολες μέρες που περνούν τα Χιονοδρομικά λόγω έλλειψης χιονιού, ολοι τις αντιλαμβανόμαστε οπότε είναι πασιφανές για ποιο λόγο δεν έκλεισαν.

Φιλικά

Γρηγόρης

(...είναι πάντα ενδιαφέρον να διαφωνώ μαζί σου φίλε.... :wink: :evil: )