Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
zeto

Σύγκριση χειμερινού τουρισμού Ελλάδας -Βουλγα&#961

Recommended Posts

Το ξέρατε ότι σε δέκα χρόνια στη Βουλγαρία η οικονομία τους στο χειμερινό τουρισμό θα είναι σε ύφεση και θα έχουν πρόβλημα γιατί τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται πολύ γρήγορα !!??? Ενώ στην Ελλάδα που αναπτυσσόμαστε αργά και σταθερά θα έχουν δουλειά και τα παιδιά μας

Απάντηση διευθυντή χιονοδρομικού κέντρου από τη βόρεια Ελλάδα σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο κανάλι της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα το πρωί, για την ανάπτυξη των χ/κ στην Ελλάδα σε σχέση με τη γειτονική μας Βουλγαρία.

:blink::D:D:angry:

sl9zq8.gifrctin2.jpg

Γκλουπ :angry::blink::D:D:D

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Ετσι μπράβο αργά αλλα σταθερά.Σε εκατό χρόνια θα έχουμε φτάσει τούς Βούλγαρους εκεί που είναι σήμερα ,για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δε χρειάζετε να το συζητάμε καν...... B)

9-2-05020.jpg

και γιατι να τους φτασουμε ???

κυνηγητο παιζουμε ?

και οι βουλγαροι, τοσα λεφτα μας παιρνουν αλλωστε ολο το χειμωνα

Και μας τα επιστρέφουν το καλοκαίρι... :P

Και μας τα επιστρέφουν το καλοκαίρι... :D

Πλακα πλακα παντως ολοι μου οι γνωστοι βουλγαροι απο το μπανσκο τωρα που αρχισαν να τα κονομανε.....με εχουν τρελλανει στις ερωτησεις .

Πες μας για χαλκιδικη που να παμε,δωσε τηλεφωνα απο θασο.........κτπλ

Μαλιστα καποιος χαριτολογωντας ελεγε ..."""καποτε απο αυτο το κτημα επαιρνα 1-2 τσουβαλια πατατες τωρα με τον τουρισμο ενα "τσουβαλι λεφτα".Και επιτελους θα κανω καλοκαιρινες διακοπες στην ελλαδα....και οχι στην Μαυρη Θαλασσα""""" :P;):D

ORDEM E PROGRESSO

Και μας τα επιστρέφουν το καλοκαίρι

φανταζομαι οτι δε θα τους ειμαστε και υποχρεωμενοι.

και δε μας τα επιστρεφουν ολα. ερχονται κλεινονται σε καποιο καταλυμα και τρωνε ψωμι απο το φουρνο και αναψυκτικο απο το σουπερ μαρκετ. και ερχονται γιατι μαλλον δεν εχουν αιγαιο και νησακια, εμεις ομως εχουμε χιονοδρομικα.

τελος παντων δε θα τα χαλασουμε, αρκει οπου πηγαινει ο καθενας να περναει καλα. εγω περναω καλα στην Ελλαδιτσα μας.

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

Η απάντησή μου είχε χαρακτήρα ενημέρωσης και όχι προβληματισμού.

Με ανεπίσημα στοιχεία το "τουριστικό" ισοζύγιο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο για την Ελλάδα, δηλαδή ότι τους ακουμπάμε σε τουρισμό μας το επιστρέφουν στο τριπλάσιο.

Και μιλάμε για τους κατοίκους της Φιλιπούπολης, της Στενημάχου, του Μπλακόεβραντ, της Σόφιας του Πάζαρτζικ και γενικά των μεγάλων εμπορικών κέντρων της Βουλγαριάς και όχι για τους κατοίκους του Ράζλοκ ή του Μπάνσκο.

Το πρόβλημα, αν και για μένα δεν είναι αφού θέλω να απολαμβάνω ανοιχτά σύνορα, είναι οι παραμεθώριες της Βουλγαρίας περιοχές που ακουμπήσανε τουλάχιστον για το 2004 1,1 δισ ευρω!!! (Σερρες, Κιλκίς, Δράμα κτλ) σε καθημερινες ανάγκες (απο κολούμπια μπουφάν μέχρι χαρτιά υγείας), με αποτέλεσμα να μαραζώνουν οι επιχειρήσεις των νομών αυτών.

Δεν πειράζει η αγορά επιβάλει τους νόμους της, όπως και η φύση, και εμείς πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζώμαστε, όπως ελπίζουμε και να προσαρμοστούν τα Ελληνικά Χ.Κ. :)

Αν το καταφέρουν οι Βούλγαροι, Νίνα μέσω του ανταγωνισμού να αναβαθμίσουν τα Ελληνικά ΧΚ τοτε θα νοίωθω πραγματικά υποχρεωμένος :P:lol::lol:

νινα εχω δει και ελληνες να κανουν διακοπες με τυρι και ψωμι

κλεισμενοι σε ενα δωματιακι μονο και μονο για να πουν οτι πηγαν μυκονο η καπου αλλου

και γω βεβαια στο μπανσκο το ιδιο εκανα

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

Με ανεπίσημα στοιχεία το "τουριστικό" ισοζύγιο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο για την Ελλάδα, δηλαδή ότι τους ακουμπάμε σε τουρισμό μας το επιστρέφουν στο τριπλάσιο.

Και μιλάμε για τους κατοίκους της Φιλιπούπολης, της Στενημάχου, του Μπλακόεβραντ, της Σόφιας του Πάζαρτζικ και γενικά των μεγάλων εμπορικών κέντρων της Βουλγαριάς και όχι για τους κατοίκους του Ράζλοκ ή του Μπάνσκο.

Το πρόβλημα, αν και για μένα δεν είναι αφού θέλω να απολαμβάνω ανοιχτά σύνορα, είναι οι παραμεθώριες της Βουλγαρίας περιοχές που ακουμπήσανε τουλάχιστον για το 2004 1,1 δισ ευρω!!! (Σερρες, Κιλκίς, Δράμα κτλ) σε καθημερινες ανάγκες (απο κολούμπια μπουφάν μέχρι χαρτιά υγείας), με αποτέλεσμα να μαραζώνουν οι επιχειρήσεις των νομών αυτών.

αυτο δεν αποτελει δειγμα, αφου δεν ξερω πολλους ελληνες να πηγαινουν για διακοπες στη βουλγαρια.

θα μετακομιζατε στη βουλγαρια να ζησετε εστω και σε αυτες τις πολεις ;

αυτο ειναι προβλημα με την εμπορικη ζωη. αυτο ομως το καταλαβαινει καποιος που ασχολειται με το εμποριο οταν βρισκεται σε μια μικρη πολη ή ενα χωριο και βλεπει τους γειτονες του να ψωνιζουν απο σερβια βουλγαρια αλβανια κλπ. και δεν πειραζει, ας αγορασουμε και κανενα μπουφανακι απο το μαγαζι της γειτονιας μας κι ας ειναι λιγο ακριβοτερο.

εχω δει και ελληνες να κανουν διακοπες με τυρι και ψωμι κλεισμενοι σε ενα δωματιακι μονο και μονο για να πουν οτι πηγαν μυκονο η καπου αλλου
δηλαδη το βιοτικο επιπεδο στη βουλγαρια ειναι ανωτερο απο το δικο μας; συγγνωμη αλλα βλεπω τους βουλγαρους τους σερβους τους πολωνους τους αλβανους τους ρουμανους τους πακιστανους να ερχονται εδω να ζησουν οχι εμας να πηγαινουμε προς τα εκει

και δεν εχω κατι μαζι σας, κουβεντα ωραια κανουμε μη με παρεξηγησετε, ουτε εχω κατι με τις χωρες που προανεφερα. απλα προηγειται (στο κεφαλι μου) η χωρα μου σε καποια θεματα.

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

Παρακολουθοντας αυτον τον πολυ καλο διαλογο θελω να καταθεσω και εγω την αποψη μου ξεκινωντας αντιστροφα απο το τελος προς την αρχη με τα συμπερασματα παντα υποκειμενικα.........

Λοιπον......τι θελω να πω???

1)ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΛΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ

2)Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ

3)ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΠΑΝΤΑ Η ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ.

Ξεκινωντας απο την αρχη πηγαινοντας φετος στο μπανσκο δεν μπορω να δωσω απαντηση στον ευατο μου γιατι εφοσον λειτουργουμε πανω κατω σαν καταναλωτες και τουριστες με βαση τους νομους της αγορας καποιοι ελληνες προτιμουν το kempinski(BANSKO) καλο μεν και χλιδατο αλλα με 1400 και 1500 ευρω βγαινει μια εβδομαδα στις Αλπεις και τα αεροπορικα.Να μιλησω για τις γλωσσες που δεν μιλανε στην βουλγαρια για τους δρομους του μπανσκο γεματους λακουβες για τον φωτισμο "λονδινο εποχης ΤΖΑΚ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ" για την απειρια τουριστικης συμπεριφορας και την "βαλκανικη" οργανωση.....απο απο οπου να το πιασω ακρη δεν βρισκωΜυστηριο η απαντηση σε αυτο το ερωτημα εγω δεν μπορω να την δωσω...Αλλο λωζαννη αλλο κοζανη.

Τεσπα συμβαινει παντως............

Κατι αλλο παλι που τεθηκε περι του αν μπορουσε Ελληνας να ζησει σε αυτην χωρα.Προσωπικα επειδη σαν φοιτητης εμεινα 4 χρονια και στην Φιλιππουπολη και στην Σοφια και γνωρισα αυτην την χωρα πολυ καλα η απαντηση ειναι κατηγορηματικα ΟΧΙ.

Τι να πρωτοπιασω?Τα σοβιετικης εμπνευσης "μπλοκ που η ομοιομορφια ισοπεδωνει καθε διαφορετικοτητα,τα γκριζα μπαροκ κτιρια που μονο απαισιοδοξια σου δημιουργουνε......Αν εξαιρεσει κανεις το ιστορικο κεντρο της Σοφιας και την παλια πολη της φιλιπουπολης(σπιτια ελληνων εμπορων του περασμενου αιωνα,αρχαιο θεατρο Φιλιππου,Ζαριφειο) μιλαμε για γκριζο μαυρο μονοκοματτο....να βαλω και αλλα κοσμητικα επιθετα?????

Ρωτηστε καποιους πολιτικους προσφυγες που ξεμεινανε για παντα στην Βαρνα και στο Μπουργκας και πρωτα θα δειτε δακρυα και μετα ....απαντηση.

Νομιζω 2-3 φορες εχω παει συνολο στην Μαυρη θαλλασα (ΣΟΖΟΠΟΛΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑ) για "μπανια" :blink::blink::unsure::unsure::unsure: και δεν μπορει να γινει συγκριση σε τιποτα απολυτως ουτε καν με την Ασπροβαλτα και τα Καμμενα βουρλα!!!!!!!!

Το ισοζυγιο του θερινου τουρισμου γερνει κατ εμε συντριπτικα προς το μερος μας και επισης...περα απο τους ψωμοτυρηδες στον προμαχωνα εχω δει κατα τους καλοκαiρινους μηνες πολλακις cheyen,land cruiser,slk, και αλλα πολυτελη αυτοκινητα.Θα πρεπει να ξερετε ακομα πως απο τους νεοπλουτους βουλγαρους μαφιοζους,στελεχη εταιριων, γιατρους,ανθρωπους των μιντια κλτπ θεωρειται ο πιο τρεντυ καλοκαιρινος προορισμος με ακτινα ακομα και κυκλαδες.....και ειρωνικη !!!! ακομα αντιμετωπιση των υπολοιπων που αρκουνται στην Μαυρη θαλασσα.

Οσον αφορα τις μαιμουδες και τα ψωνια του σαββατοκυριακου προσωπικα πιστευω πως λογω ΕΕ θα ομαλοποιηθει η κατασταση.Ηδη εξαφανιζονται τα παπουτσια "μαιμουδες" καθως μετα απο παρασταση NIKE και ADIDAS αρχισανε ελεγχοι σε καταστηματα σε ολες τις παραμεθοριες πολεις και φαινομενα οπως κρυφες αποθηκες αλλες βιτρινες κρυφα εμπορευματα ειναι καθημερινο φαινομενο.Ακομα και ελληνες επιστρατευονται κατοπιν συννεννοησης ΕΕ και βουλγαρικης κυβερνησης παριστανοντας τους πελατες για να παγιδεψουν την ρουχοπειρατεια.

Το μονο που δεν βλεπω ποτε να εκλειπει ....ειναι ο ημερησιος σεξοτουρισμος καθως κατα παραδοση ειμαστε η πρωτοι "βιζιταδες" του ντουνια ακομα και μεσα στη πατριδα μας.........

Πιστευω πως ακομα και με αντιθεσεις και διαφωνιες ο διαλογος ειναι κατι πολυ εποικοδομητικο και δεν κατανοω τις εξηγησεις της ΝΙΝΑ που μαλλον δεν χρειαζοταν κατ εμε καθως τα φορουμ ειναι πρεπει να ειναι βημα ελευθεριας και δημοκρατικοτας.

Ο καθενας γραφει αυτο που πιστευει σωστο......ασχετα αν δεν αρεσει σε ολους και πρεπει να το δεχομαστε αυτο

Υ.Γ Αμα εισαι και απο τη θεικη ΚΕΡΚΥΡΑ ....τα λογια περιτεουν και ολα γινονται ακομα πιο κατανοητα για το πνευμα των γραφωμενων.Μαλλον δεν θα αντεχε στην βουλγαρια παραπανω...απο μερικες ωρες

Αλλο κοζανη αλλο λωζαννη(παρεπιπτοντως η κοζανη μ αρεσει πολυ ειδικα τα εθιμα της)

νινα εχω δει και ελληνες να κανουν διακοπες με τυρι και ψωμι

κλεισμενοι σε ενα δωματιακι μονο και μονο για να πουν οτι πηγαν μυκονο η καπου αλλου

και γω βεβαια στο μπανσκο το ιδιο εκανα

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

Καλα μας τα λες αλλα βουλγαρικη φετα τρωγαμε μαντρι ακουμε και μαντρι δεν .......γευτηκαμε.Χαθηκε ο κοσμος να φερεις εναν τενεκε να τον "σαουλιασουμε"??????????? :blink::blink::blink::blink::D:D:D

ORDEM E PROGRESSO

και οι βουλγαροι, τοσα λεφτα μας παιρνουν αλλωστε ολο το χειμωνα

Και το καλοκαίρι μας τα παίρνουν ( Βλέπε Σαντάνσκι), και όλες τις άλλες εποχές!!!!

Μάλιστα τελευταία νέα από τα νέα σύνορα του Νευροκοπίου, αναφέρουν ότι οι γειτονικοί Βουλγάρικοι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τους συμπατριώτες μας που στην κυριολεξία με μεθόδους καταδρομέων αδιάζουν τα ράφια από τα τοπικά μπακάλικα και περήφανοι βγαίνουν φωτογραφίες με τα λάφυρά τους που δεν είναι άλλα από ......... ολόκληρες κουλούρες κασέρια και μεγάλες βέργες σαλάμια και λουκάνικα.

Λες να φταίνε οι γείτονες για αυτή την κατάσταση?

Λές να σταματήσουν να μας τα παίρνουν όταν εμείς οι ίδιοι τους βοηθάμε?

B) B) B)

Slowly the Much Oil !!!

νινα δεν λεω οτι το βιοτικο τους επιπεδο ειναι καλυτερο απο το δικο μας αλλα και αυτοι βελτιωνονται σε συγκριση με το 1985 που πηγα πρωτη φορα ειναι σιγουρα σκαλια ποιο πανω

εγω απλα εννοησα οτι οπως κανουν και αυτοι διακοπες φτηνιαρηκα κανω και γω γιαυτο τους επισκεπτομαι

και ισως αυτοι δεν απολαμβανουν το οτι πληρωνεις παιρνεις ενω εγω το παιρνω στο μαχιμουμ

σακη

ασε να ψηθουν λιγο τα τυρια και θα τα δοκιμασεις μαζι με τα κοκκινελια