Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 27, 2025 (edited) Ακολουθούν σειρές φωτογραφιών από πεζοπορικές διαδρομές σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Εκτός από τις φωτογραφίες που νομίζω είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του περιεχομένου του θέματος , θα αναφέρονται και χαρακτηριστικά της διαδρομής. Επίσης μπορεί ενδοιάμεσα από τις φωτογραφίες να γίνονται και συζητήσεις ελεύθερα σχετικά με την δραστηριότητα της πεζοπορίας - αργότερα θα κάνουμε έναν διαχωρισμό εννοιολογικά - σχετικά με τον εξοπλισμό χρήσης μιας πεζοπορίας ( ρουχισμός, παπούτσια, σακίδια, μπατόν κτλ) , τα σνακς, την αναπλήρωση νερού κτλ, εφαρμογές προσανατολισμού , φαρμακείο ...είναι πάρα πολλά τα ζητήματα και ενδιαφέροντα. Ένα ένα... - Ταυτόχρονα μπορούμε να συζητάμε ΚΑΙ για τεχνικά θέματα φωτογραφίας, μηχανές λήψης , φακοί κτλ (αυτός ο συνδιασμός θεμάτων δεν νομίζω οτι υπάρχει σε άλλο φόρουμ. Η δραστηριότητα της πεζοπορίας ξεδιπλώθηκε ταυτόχρονα με της Φωτογραφική Λήψη και ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένες στις εξορμήσεις μου). Ξεκινάω με μια σειρά φωτογραφιών από το όρος Βόρας ( Καϊμάκτσαλάν) , Παλαιός Άγιος Αθανάσιος - Κορυφή Πιπερίτσα. Χαρακτηριστικά πεζοπορίας, όπως θα δείτε και από τα πλάνα είναι φθινόπωρο : Συνολική Διαδρομή 10 χιλιόμετρα - πήγαινε/έλα Υψομετρική διαφορά 800μ. Συνολικός χρόνος max 5 ωρες (οι χρόνοι που παραθέτω ΔΕΝ είναι "αθλητικοί" ή ανταγωνιστικοί , δεν είναι αυτός ο σκοπός της πεζοπορίας, είναι ενδεικτικοί μιας ήπιας πορείας όπου ο πεζοπόρος μπορεί να απολαύσει το τοπίο , να κάνει τα διαλείμματά του , να βγάλει φωτογραφίες....και να αναπνέει ...κανονικά.) Βαθμός δυσκολίας: 2 (οι βαθμοί δυσκολίας είναι 5 θα μιλήσουμε και για αυτό άλλη ώρα, το 2 θεωρείται μέτριας δυσκολίας , δεν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.) Edited January 29, 2025 by Χρήστος Μ. 5 4 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 27, 2025 Από όσες φωτογραφίες έχω βγάλει ποτέ κρατάω στην καρδιά μου την παρακάτω , που άφησα τελευταία με συμβολισμούς που δημιουργούν μέσα μου για τους οποίους δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να περιγράψω γιατί δεν ξέρω να χρησιμοποιώ την γλώσσα αντιπροσωπευτικά. Είναι από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες που έχω τραβήξει ποτέ. Από την ίδια πεζοπορία. 3 8 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 28, 2025 Η ιδέα ενός θέματος για την πεζοπορία, και η οποία προέκυψε από συζήτηση σε άλλη θεματική σχετικά με το Μαίναλο και τις δυνατοτητές του για πεζοπορία με μονοπάτια πιστοιποιημένα από την ERA (το μοναδικό στην Ελλάδα) , με έβαλε να βουτήξω στο αρχείο μου που βρίσκεται σε ..κρυογονική. Τι αξία έχουν οι φωτογραφίες να μένουν θαμένες ; Καμία. Ανοίγω φακέλους με φωτογραφίες από διάφορα ορεινά μονοπάτια και ανοίγω κανάλια της μνήμης μου. Μπορώ να πω οτι χωρίς να το θέλω αποπροσανατολίστηκα.. Υπάρχει και φιλοσοφική συζήτηση γύρω από την δραστηριότητα της πεζοπορίας. Βεβαίως το ίδιο ισχύει για όλα αλλά θα σας πω την γνώμη μου ενώ έχω ασχοληθεί με πολλές φυσικές δραστηριότητες όπως το αλπικό σκι φυσικά, με windsurf, με ιστιοπολοία , θαλάσσιο σκι (έχω διδάξει στον τουριστικό κλάδο όλα τα παραπάνω για πολλά χρόνια). Η πεζοπορία σου αφήνει τα παριθώρια να επεξεργαστείς τις σκέψεις σου όπως με κανέναν άλλο τρόπο - και αυτό γιατί στο backround της φυσιολογίας μας η ένταση στην οποία καλείται να ανταπεξέλθει το σώμα βρίσκεται στο πιο ωφέλιμο peak απόδοσης του κινητικού (βιο)μηχανισμού και του νευρικού (αυτό που λέμε ποιότητα ανατροφοδότησης με το περιβάλλον γύρω μας). Αυτό μπορεί να διαρκέσει για πολλές ώρες ημηρεσίως και για πολλές ημέρες συνεχόμενα , με την σωστή διαχείρηση ανάπαυσης και πορείας. Είναι η φύση μας τετοια σας παραπέμπω στον Δαρβίνο και τον Dawkins για περισσότερα... μόνον να πω οτι Αυτός είναι ο λόγος που η ορμονική ανταμοιβή της πεζοπορίας είναι από τις ποιοτικότερες, σταθερά εθιστική χωρίς "Rollercoasters" στην σωματική μας και την πνευματική μας κατάσταση. (από τα πιο χρήσιμα εργαλεία ψυχοθεραπείας με βιολογική ερμηνεία) Επειδή βέβαια τα πολλά λόγια είναι φτώχια θα συνοδέψω την παραπάνω φλυαρία με ένα πλάνο από μια εξόρμηση στο Βέρμιο αυτήν την φορά, στην θέση Φλαμουριά, μονοπάτι για το οποίο θα επεκταθώ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αργότερα. 3 2 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 29, 2025 Σε συνέχεια της παραπάνω φωτογραφίας , στο όρος Βέρμιο και πεζοπορία σε δασικό δρόμο-μονοπάτι από το Άνω Γραμματικό μέχρι την Φλαμουριά, να παραθέσω κάποιες ακόμα φωτογραφίες. Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής είναι : Διάσχιση, συνολικό μήκος 10 χιλιόμετρα Συνολικός , άνετος χρόνος με στάσεις, με φωτογραφία 4+ ώρες Υψομετρική διαφορά 140 μέτρα Επίπεδο δυσκολίας 1-2 (max=5) 3 5 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted January 30, 2025 Το δάσος οξιάς το φθινόπωρο και η πεζοπορία σε αυτό είναι πάντα μαγευτική και λαμβάνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στις περιπτώσεις που συνδυάζεται με πινελιές του σκούρου πράσινου ελάτης..... 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 30, 2025 Ενίοτε για να σπάσω την μονοτονία καταχώρησης δεκάδων φωτογραφιών σε σειρά και για προσωπική ευχαρίστηση , θα ανεβάζω μεμονομένα αγαπημένα πλάνα, διαλεγμένα από την δική μου ματιά. Εδώ λοιπόν είναι ένα πλάνο από ένα κλασικό μονοπάτι του Ανατολικού Ολύμπου , στην θέση Χαντόλια. Το μονοπάτι αυτό συνδέει το Καταφύγιο στο Σταυρό με τα Πριόνια, διασταυρώνεται λίγο νωρίτερα με το μονοπάτι του Εννιπέα. Από τα αγπημένα μονοπάτια!!! Θα επανέλθω και για αυτό. (Διάολε , μου λείπει ο Όλυμπος...) 3 2 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 31, 2025 (edited) Σήμερα λέω να κάνω την εξής τρίπλα. Θα σας δείξω τον Όλυμπο όπως φαίνεται από το λιμάνι της Καλαμαριάς με την χρήση τηλεφακού , Tamron SP 70-300mm. Όλες οι φωτογραφίες που βλέπετε και θα δείτε είναι με Nikon D3300 Dslr και για την πεζοπορία το 90% των λήψεων γίνεται με Zoom φακό 18-55mm μαμίσιος που λένε , δηλαδή ο φακός του πακέτου αγοράς , σώμα-φάκος. Για τους αμύητους με τα φωτογραφικά ο εξοπλισμός αυτός είναι entry level, με τον τηλεφακό να είναι στα όρια του mid-range. (οι όροι είναι ίδιοι σαν να μιλάμε για αλπικό σκι). Αυτό σημαίνει προσιτή τιμή εξοπλισμού με αρκούντως καλό αισθητήρα μηχανής και αξιοπρεπή κρύσταλα φακών, δηλαδή είναι για μας τους φτωχούς που ξεροσταλιάζουμε τις υψηλές κατηγορίες του εξοπλισμού. Μέσους όρους από 300 έως 500 ευρώ το κάθε ξεχωριστό κομμάτι του εξοπλισμού (φακοί - σώμα ). (πάω να πλατιάσω μου φαίνεται περι εξοπλισμού..για άλλο λόγο ξεκίνησα το post). Πιο σημαντική επένδυση βεβαίως στο κομμάτι της φωτογραφίας ήταν η φοιτησή μου σε ολιγόμηνο σεμινάριο φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη (8 μήνες περίπου ) , τόσο για την τεχνική λήψης και διαχείρηση αρνητικού (αρχείων) , όσο και για την φωτογραφία ως τέχνη που ονομάζουμε Καλλιτεχνική Φωτογραφία. Η εμπειρία μου αυτή ήταν ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που έχω κάνει ποτέ στον εαυτό μου.. (οι συμμετοχές ήταν πολλές και ακόμα είναι όπου ο κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος αξιοποιεί την τέχνη για την δική του προσωπική έκφραση) (είτε μιλάμε για χιονοδρομία , είτε για φωτογραφία , είτε ...για μαγειρική, είναι σημαντικό σε αυτή την ζωή ΑΝ μπορούμε να επιδιώκουμε επιμόρφωση από δασκάλους και εκπαιδευτές.) Ο Όλυμπος λοιπόν από την Καλαμαριά , νοητή ευθεία - απόσταση περίπου στα 70-80χιλιόμετρα. Με καθαρό ουρανό τον έβλεπα κάθε πρωί που έβγαινα από τον σπίτι μου .... και φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που τον φωτογράφισα. Εδώ ένα πλάνο στα 55mm. Για μια γενική ιδέα του πως φαίνεται το βουνό με γυμνό μάτι , περίπου. Τα 35mm σε έναν φωτογραφικό φακό θεωρούντε αντιπροσωπευτικά του εύρους της ανθρώπινης όρασης με γυμνό μάτι. Εν συνεχεία σε αυτό το πλάνο βλέπετε μια καλλιτεχνική αποτύπωση , προσωπική, του βουνού με λήψη από το ίδιο σημείο (λιμάνι Καλαμαριάς) στα 300 χιλιοστά δηλαδή στην μέγιστη δυνατότητα του τηλεφακού μου. Όπως μπορείτε να δειτε και σεις, φαίνονται ξεκάθαρα όλες οι ψηλές κορυφές , Μύτικα, Στεφάνι, προφήτη Ηλία. Όλος αυτό ο ορεινός όγκος που βλέπετε είναι ΓεμάτοΣ με πεζοπορικά μονοπάτια ήπιων απαιτήσεων σε φυσική κατάσταση και μηδενικών τεχνικών όταν δεν μιλάμε για αναρρίχηση βράχου ή για χειμερινό βουνό. Έχω 100δες πλάνα....την βάψατε.... Στα πόδια μας παιδιά για όσους μένουν πέριξ της Θεσσαλονίκης , αυτό το Στολίδι για το οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης ... Και τέλος επειδή η φωτογραφία γενικά στηρίζεται πολύ σε Αντιθέσεις , θα σας δείξω και ένα αντίστροφο πλάνο μου από την κορυφή στον Μύτικα αυτήν την φορά , στην προσπαθειά μου να αποτυπώσω....το λιμάνι της Καλαμαριάς , το σπίτι μου. Φυσικά δεν φαίνεται , το σπίτι μου , ούτε κάν το λιμάνι αλλά ειναι η ίδια νοητή ευθεία είναι εκει στο βάθος....ευθεία...ίσα που φαίνεται ο Θερμαικός. Bottom line ? Από ψηλά σαν κοιτάς το προβλήματα της γης μοιάζουν σαν να μην έχουν σημασία ... Θα πρέπει να σας πω οτι, στο μύτικα για να φτάσει κανείς ΔΕΝ χρειάζεται τεχνικές γνώσεις ορειβασίας. Είναι ορεινή - πεζοπορία ξεκάθαρα, με λίγο Scrambling στο περιφημο Λούκι , δηλαδή μπουσούλημα στα τέσσερα.. αλλά για να δείξουμε οτι είμαστε κάτι χρησιμοποιούμε συνήθως την ...επιστημονική ορολογία... Edited January 31, 2025 by Χρήστος Μ. 7 1 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 2, 2025 (edited) Συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο , των Γεωγραφικών αυτή την φορά Αντιθέσεων και από το Βορρά θα μας μεταφέρω στον Νότο, για να πάμε στο βουνό που έθρεψε του Αρκάδες. Θα επιλέξω ένα από τα τμήματα του Menalon Trail (στο συνολό τους είναι 8 ) , από τα πιο όμορφα μονοπάτια που έχω περπατήσει ποτέ. Βέβαια είναι πολλά και ακόμα περισσότερα εκείνα που ΔΕΝ έχω επισκεφτεί οπότε ο συντελστής υποκειμενικότητας είναι αισθητά αυξημένος αν και με καλό αριθμό σημείων αναφοράς. Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πίνδο υπάρχουν άπειρα μέρη που ΔΕΝ έχω επισκεφτεί. Ωστόσο είναι μάλλον στα top 5 χονδρικά top 10 στην Ελλάδα; θεωρώ. Anyway, θα ανεβάσω μια σειρά (...μικρή ) φωτογραφιών από το κλασικό μονοπάτι στο Φαράγγι του Λούσιου , Δημητσάνα - Στεμνίτσα. Χαρακτηριστικά πεζοπορίας: Απόσταση περίπου στα 10 χιλιόμετρα Συνολική υψομετρική διαφορά 700 περίπου μέτρα Χρόνος , άνετος με διαλείμματα πολλά και παρατήρηση 5 ώρες Βαθμός δυσκολίας 2/5 Το περιεχόμενο της διαδρομής είναι απίστευτα πλούσιο από θέμα φύσης , ανάγλυφου , ιστορικών μνημείων , περνάς από γέφυρες του ποταμού εναλλάξ, μέσα από δύο μοναστήρια , περνάς ακόμα και μέσα από ΜΟΥΣΕΙΟ στην Δημητσάνα , στην κυριολεξία το μονοπάτι ναι περνάει μέσα από το μουσείο υδροκίνησης ....ΔΕΝ το βαριέσαι ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ. Για την Δημητσάνα δε και την Στεμνίτσα ως αφετηρία-τερματισμός τι να πει κανείς .....τα ξέρετε ή τα έχετε μάλλον ακούσει περισσότερο.... Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μας θυμήσουν τα υπόλοιπα, μόνον να πω κάτι πολύ σημαντικό. Ο σχεδιασμός και η διαδρομή του Menalon Trail ακολουθούν τα πρότυπα που έχει θέσει η Ευρωπαική Ένωση Πεζοπορίας (ERA) για την πιστοποιήση πεζοπορικών δικτύων. Το μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. (τα κρητήρια αξιολόγησης είναι πάρα πολλά και χρειάστηκε πολύ δουλειά και τρέξιμο για να διεκδικηθεί αυτή η πιστοποιήση που εξασφαλίζει την προώθηση και την επισκεψιμότητα διεθνώς....) Το διακρητικό σήμα του Menalon Trail , κάθε κλάδος του μονοπατιού έχει και διαφορετικό χρώμα σύμανσης , η οποία είναι πλούσια σε όλο το δικτυο. Στο Φαράγγι έχει το κόκκινο χρώμα. Το μονοπάτι έχει αντίστροφη φωτογραφική αφήγηση από αυτήν που δίνεται στον τυπικό προσανατολισμό, δηλαδή ξεκινάω από Δημητσάνα προς Στεμνίτσα. Edited February 2, 2025 by Χρήστος Μ. 4 3 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 5, 2025 Είπαμε, μου αρέσει να σπάω την μονοτονία. Βέβαια όλα μηραία σε αυτήν την ζωή γίνονται ρουτίνα και εκεί πρέπει να έχει κανείς την δεξιοτεχνία να ξεφεύγει από τα δεσμά της. Έτσι και αυτό το θρέντ κάποια στιγμή θα χτυπήσει Flat Line. Έτσι και στην Ελληνική Χιονοδρομία, η γεωγραφική μας θέση, το κλίμα μας , δεν μας επιτρέπουν μόνιμες δεσμεύσεις με μια δραστηριότητα. Εξάλλου γιατί αυτό πρέπει να συμβαίνει ; Είναι ελληνική νοοτροπία; Είναι η ελληνική ανασφάλεια; (Μήπως έχουμε καταλάβει το Τουρισμό λάθος;..... ) Πόσο κοντά είναι η πεζοπορία με το ορειβατικό σκι; Πολύ κοντά. Θα σας πω το εξής με απλά λόγια σαν να πίνουμε καφέ , σε πολλές περιπτώσεις η ανάβαση ενός ορεινού όγκου με ορειβατικά σκι είναι πολύ πιο εύκολη από την ορεινή πεζοπορία. Από άποψη φυσιολογίας είναι πολύ πιο οικονομική δραστηριότητα γιατί τα πέδιλα δεν αφήνουν το βάρος του σώματός μας να βυθίζεται στο χιονισμένο πεδίο. Απλό; Ψάχνετε ίσως κάποια πιο σύνθετη ερμηνεία ίσως επιστημονική για να πιστείτε; Επιπλέον ο "βηματισμός" με τα ορειβατικά σκι είναι μακρύτερος, απλώνει μπροστά με τέτοιο τρόπο που ο κύκλος του χιονοδρομικού διασκελισμού δίνει την αίσθηση αιώρησης, όπως σας το λέω ! ένα κλίκ ευδαιμονίας πριν το γλύστρημα στην πλαγιά, το πιο κοντινό .... είναι πιο εύκολο και από το ίδιο το περπάτημα στην πόλη..... Ελατοχώρι Επομένως δημιουργώ τώρα μια καινοτομία να συνδιάσω στην θεματική , εκτός απο την πεζοπορία - φωτογραφία και το ορειβατικό σκι με χαρκατηριστικά ανάβασης ήπιας έντασης ΣΕ ελεγχόμενο πεδίο όπως αυτό που βρίσκεται εντός ενός χιονοδρομικού κέντρου. Σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας μπορεί να παει κανείς ΜΕ ορειβατικά σκι. Στο παρόν θα σας παραθέσω μερικές φωτογραφίες μιας εξόρμησης από το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και την ανάβαση από το Parking του Χιονοδρομικού μέχρι το οροπέδιο πριν την κορυφή Αρβανίτη. Το ορειβατικό σκι για τα ΣΚριακά με τις μεγάλες αναμονές στους αναβατήρες είναι μια εναλακτική λύση, παράλληλη. Η πρόσβαση δεν αλλάζει, με το λεωφορείο σας, με το αυτοκινητό σας , με του φίλου σας.... (πλέον νοικιάζεται ορειβατικός εξοπλισμός από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στο κόστος ενός εισητηρίου για τα λιφτ). Η διαδρομή που ακολούθησα είναι η 2 - 4 περιφερειακή του κέντρου όπως φαίνεται στο παραπάνω χάρτη αριστερά. Μια καταπληκτική διαδρομή μέσα από το δάσος , μαγευτική με ορίζοντα τον Όλυμπο , τα Πιέρια και τα συναφή, δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια πόσο ησυχία έχει η φύση εκεί , παρόλο οτι το μονοπάτι αποτελεί τμήμα ενός χιονοδρομικού κέντρου. Δεν γνωρίζω να υπάρχει σε άλλο χριονοδρομικό κέντρο αυτό. Η ενεργειακή απαίτηση είναι πολύ μικρή , η επιστροφή μπορεί να γίνει και από την ίδια διαδρομή ή από τις πίστες του χιονοδρομικού (επιτρέψτε μου μια προσωπική πινελιά : με τεχνική τέλεμαρκ !!!!! - "Αριστοτελική" προσέγιση του βουνού , ανάβαση με ορειβατικά , κατάβαση με την παροδοσιακή τεχνική των Νορβηγών την απαρχή της ιστορίας της χιονοδρομίας πριν 5000 χρόνια...) Ακολουθούν μερικά πλάνα από την διαδρομή: 6 2 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 5, 2025 Χρήστο μπορούμε να διοργανώσουμε μια εκδρομή για ορειβατικό σκι ; 1 τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 5, 2025 (edited) Αυτό πρέπει να το κάνει κάποιος πιστοποιημένος. Έχει η αγορά, κατά καιρούς ανεβάζουν πακέτα εξόρμησης σε ποιο απαιτητικά πεδία, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι ο κανόνας. Γνώμη μου είναι πως η εξειδίκευση έχει ξεφύγει χωρίς λόγο στην τοποθέτηση επιχειρηματικων στόχων αναλογικά με τις ανάγκες των μέσων χιονοδρόμων αυτής της χώρας. Μια εκδρομή για ορειβατικό σκι θα ήταν φοβερή ιδέα να οργανωθεί από το Snowclub , προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένα κριτήρια, πιο τουριστικής μορφής σε οργανωμένο χιονοδρομικό, με διανυκτέρευση σε καταφύγιο αν είναι διήμερο. Μια δράση ήπιου χαρακτήρα, αλλά με διαχειριστές ειδικούς στην οργάνωση, για λόγους ασφαλείας και ελέγχου της ομάδας. Πιστεύω είναι πολύ ωραία ιδέα ! Και σίγουρα πιο ελκυστική οικονομικά από ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό... που ταυτόχρονα θα αφήσει ικανοποιημένους τους συμμετέχοντες σε μια διαφορετική εμπειρία. !!!! Edited February 5, 2025 by Χρήστος Μ. 3 1 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 5, 2025 Για βοήθα λίγο μπας και καταφέρουμε να το οργανώσουμε έτσι όπως τα περιγράφεις 1 1 τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 5, 2025 Θα το ψάξω λίγο και θα σας πω. Κάποια key points ,για οποίον άλλο μπορεί να γνωρίζει : Χρειάζεται ένας ο οδηγός βουνού με κατεύθυνση και στο ορειβατικό σκι και εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες. Το event αυτό μπορεί να περιέχει ίσως την μορφή σεμιναρίου και με θεωρητική επιμόρφωση στο καταφύγιο. Entry level staff. 1 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Maria Bisti 177 Report post Posted February 5, 2025 19 minutes ago, Χρήστος Μ. said: Θα το ψάξω λίγο και θα σας πω. Κάποια key points ,για οποίον άλλο μπορεί να γνωρίζει : Χρειάζεται ένας ο οδηγός βουνού με κατεύθυνση και στο ορειβατικό σκι και εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες. Το event αυτό μπορεί να περιέχει ίσως την μορφή σεμιναρίου και με θεωρητική επιμόρφωση στο καταφύγιο. Entry level staff. Χρήστο καλησπέρα. Καταπληκτικές φωτογραφίες και πάλι!!!! Μπράβο!!! Και πολύ καλή ιδέα πρότεινε ο Κορνήλιος!!! Στις 19/02/2025 ημέρα Τετάρτη, στις 21.00 σχεδιάζουμε ( θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα) μία διαδικτυακή συνάντηση μελών του Snowclub με τίτλο: <<Το snowclub είναι τα μέλη του: Ακούμε , προτείνουμε συζητάμε ιδέες που θα υλοποιηθούν από το snowclub>>. Αν συμφωνείς , μπορείς να συμμετάσχεις, περιγράφοντας αυτή την ιδέα και μπορεί να βρεθεί και κάποιος άλλος σχετικός να σε υποστηρίξει είτε για να βρείτε τον κατάλληλο οδηγό βουνού, μήπως και βρεθεί και ανάμεσά μας κάποιος, είτε για να βοηθήσει στην οργάνωση γενικότερα. 2 Share this post Link to post Share on other sites