donmeli 14 Report post Posted February 18, 2005 fidelio με r>17 η ταχύτητα που αποκτούν τα πέδιλα είναι πολύ μεγάλη για τα γούστα-ικανότητές μου μιας και η στροφές είναι πολύ πιο ανοιχτές κι επίσης χρειάζεσαι και πολύ περισσότερο χώρο πράγμα που Κυριακή στα Κελλάρια είναι σχεδόν ανέφικτο. Με τα 11m που έχω όμως στην ίδια απόσταση (vertical ) πραγματοποιώ περισσότερες στροφές σε μικρότερο χώρο. Μιλάμε πάντα για carve και αξιοποίηση του radius. Πιστεύω ότι η αντιστοιχία στο δρόμο θα ήταν ένα KTM Duke στα στροφιλίκια Ιτέας-Ναυπάκτου. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 18, 2005 Πιστεύω ότι η αντιστοιχία στο δρόμο θα ήταν ένα KTM Duke στα στροφιλίκια Ιτέας-Ναυπάκτου. Αν και δεν έχω περάσει απο ΄κει φαντάζομαι τι εννοείς!!! Α, γεια σου ! Χε χε και πλησιάζει η άνοιξη ,. . . .πλησιάζει ! :twisted: Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 18, 2005 Τα slalom carver ειναι νευρικα και σκληρα, για να δουλεψουν σε καθαρα περασματα πρεπει να πας τσιτα... αλλιως η πλαγιολισθιση ειναι αναποφευκτη... Τα σκι που κανω αυτη τη περιοδο ειναι μετρια προς σκληρα και ακτινα 15μ θα ανεβασω φωτος και βιντεακι απο Σημερα στα Κελλαρια στο Περικλη... don θα επιδιωξω να βρεθουμε τη Κυριακη να τσουλησουμε μαζι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted February 19, 2005 Nickel αν και σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Ναι τα SL-carver είναι νευρικά και απότομα στις αντιδράσεις τους λόγω γεωμετρίας -μικρής ακτίνας και σκληρότητας, με αποτέλεσμα αν δεν έχεις καλή τεχνική να μη σου συγχωρούν λάθη και να μετράς τούμπες. Δεν είναι απαραίτητο όμως να τα πηγαίνεις τσίτα για να τ' απολαύσεις ή τουλάχιστον όχι όλα τα μοντέλα. Μεταξύ των μοντέλων αυτής της κατηγορίας υπάρχουν αρκετές διαφορές στη συμπεριφορά από εταιρία σε εταιρία . Τα Head (τα δικά μου θεωρούνται αρκετά ήπια ,και μπορώ να το επιβεβαιώσω, όπως και τα Elan Slx απ΄οτι ξέρω χωρίς να έχω όμως προσωπική άποψη. Ανιτθέτως τα Atomic sl11 και τα Voelkl P60 sl θεωρούνται απόλυτα. Κάτι σαν διαφορά Honda CBR 900 Fireblade - Ducatii (μιας και αναφέραμε μηχανες) Στις επιδώσεις τους είναι παρόμοιες αλλά οι απαιτήσεις που έχει η καθε μια απο τον αναβάτη της είναι διαφορετικές. Πάντως η τάση στη αγορά είναι να "ηρεμούν" λιγάκι τα πέδιλα για ν' απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο και παράλληλα λανσάρουν Race εκδόσεις. Παράδειγμα τα SL11 που την χρονιά 02/03 ήταν πολύ πιο "αγρια" από την χρονιά 03/04. Race εκδόσεις είναι πχ. τα Fisher Rc4 Worldcup SC, Head iSL worldcup RD , P60 SC Racing κλπ κλπ. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites