Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
donmeli

Κυριακή 13/2 Πήλιο κανείς??

Recommended Posts

Εντάξει το ξέρω ότι σας έλλειψα κι ότι δυσκολευτήκατε να περάσετε καλά χωρίς εμένα στο Πήλιο ( λέμε τώρα ) αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω για την κοπή της πίτας. Αλλά με όλα αυτά που διάβασα μου άνοιξε η όρεξη για το βουνό των Κενταύρων και μιας και ο ΑΧΟ Λιβαδειάς την Κυριακή θα κάνει εκδρομή στο εν λόγω βουνό λέω να πάω κι εγώ και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν συναντούσα κάποιον συν-club-ίτη/ίτισσα. Αλήθεια μήπως ξέμεινε κανείς από την προηγούμενη βδομάδα? Για να σας πώ την μαύρη μου αλήθεια παίζω και λίγο με την ιδέα ν ανέβω από Σάββατο απόγευμα μπας και προλάβω νυχτερινό ,άν αυτό ισχύει, αλλά θα δείξει ακόμα.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Domneli, στείλε pm στους GiannisV & Επίκεντρος. Είναι "μόνιμοι κάτοικοι" του βουνού & οι πιθανότητες είναι να βρίσκονται εκεί.

Καλά να περάσετε!

Γιούρια! Ντουγρού & μη φοβού!

τουλάχιστον έναν snowclubiti θα βρείς σίγουρα , στο ΧΚΠηλίου,

Σν ή Κ.

θα χαρώ να τα πούμε

Π.Δ

Παράλειψη κε Δρίβα!

Domneli πολύ σωστά o κος Δρίβας είναι ο "στάνταρ" snowclubίτης του βουνού & όντως θα χαρεί να τα πείτε!

Και πάλι καλή διασκέδαση (& κάντε και καμιά κατεβασιά & για μένα καθώς θα είμαι "εκτός" αυτό το ΣΚ) :P

Γιούρια! Ντουγρού & μη φοβού!

Πάνω θα είμαστε, αν δεν πάμε το Σάββατο στα Πηγάδια.

Στείλε PM Για τηλέφωνα...

:P

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.!

Φυσικά και δεν θα παραλείψω να συναντήσω τον κ.Δρίβα από κοντά, αυτό θα ήταν μέγιστη αγένεια καθώς ο κ. Δρίβας έχει κερδίσει επάξια τον σεβασμό μου και θα ήταν παράληψη να μην του έλεγα έστω και μια καλημέρα.

@GiannisV οκ θα στείλω pm

Τωρα το λεςςςςςςς.!!!!!

ΑΧ!ΑΧ!ΑΧ!

μαλλον οταν ειναι να ξανα παω μονος με κοβω να παω.....

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Δευτέρα κι έχω επιστρέψει πάλι στα πάτρια εδάφη. Οι εντυπώσεις μου απ την εκδρομή άριστες. Εξαιρείται ο σκόπελος του ξυπνήματος στις 04:00. Φτάνοντας λοιπόν στο Χ.Κ το οποίο ήταν λουσμένο στον ήλιο το τοπίο σε μαγεύει και σε κερδίζει απ τη πρώτη στιγμή. Η πρώτη έκπληξη έρχεται απ τη γεγονός ότι φοράς τα πέδιλα σχεδόν μέσα απ΄το πάρκιν και ξεκινάς κατάβαση για την έκδωση εισητηρίων !!! Πολύ ευχάριστο για μένα τουλάχιστον, που απεχθάνομαι το περπάτημα με τις μπότες του σκι, φορτωμένος με πέδιλα και σάκκο ( δεν είμαι ο makalu) . :cry::cry: Φτάνω λοιπόν στο χώρο των αναβατήρων και με τη μέθοδο του α-μπε-μπα-μπλομ διαλέγω να ξεκινήσω με το διπλό καρεκλάκι μιας και το Χ.Κ μου είναι παντελώς άγνωστο και δεν είχα ιδέα για το τί επιλογές έχω.Ουρά μηδέν οπότε καβάλα στο πρώτο καρεκλάκι κι άνοδο προς τη κορυφή. Πέρασμα μέσα απ το δάσος με τις οξίες και θέα αριστερά το Αιγαίο και δεξιά ο Παγασητικός. (ΜΙΚ δεν είναι μύθος υπάρχουν και είναι υπέροχα) . Επίσης πολλά σημάδια στο κάποτε απάτητο ανάμεσα στα δέντρα , Snowclub was here??. Φτάνοντας λοιπόν στην κορυφή αρχίζει και το δίλημα . Συνηθισμένος απ' το Παρνασσό κατεβαίνω απ΄το καρεκλάκι και τσουλάω προς τα κάτω , μου πήρε ένα πεντάλεπτο ν΄αποφασίσω πια πίστα ν΄ακολουθήσω μιας και μπροστά μου υπήρχαν 3-4 διαδρομές. Σ΄αυτό το σημείο δούλεψε πάλι το α-μπε-μπα-μπλομ και έτσι κατέληξα να κατεβαίνω τους πυλώνες με τη τσίμπλα στο μάτι , που λένε , για ζέσταμα κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου μιας και είμαι απ αυτούς που τους αρέσουν οι φαρδιές και ήπιες πίστες . Για να μην τα πολυλογώ και σας κουράζω πήγε 11:00 μέχρι να καταφέρω να προσανατολίζομαι στο Χ.Κ και να ξέρω προς τα πού πηγαίνω την κάθε φορά. Αφού λοιπόν τα έχω κατέβει όλα πλέον, εκτώς το μαύρο τμήμα του Πανοράματος που ήταν κλειστό λόγω αγώνων , συνειδητοποίησα ότι έχω ανέβει ένα σκαλί πάνω απ ότι ήμουν το πρωί καθώς πλέον σε όλα τα κομμάτια αυτό που με διέκρινε ήταν η άνεση και το στύλ. Είτε στο carve(αρεά και που), είτε στην πλαγιολίσθηση (πολύ περισσότερη απ΄όσο θα ήθελα) , είτε στην πτώση (χωρίς σχόλια καθώς εδώ είναι που καλλάει και η άνεση και το στύλ).Μπορώ να πώ ότι ξεπέρασα έναν εσωτερικό φραγμό για τα απότομα κομάτια. Στο Παρνασσό είχα βολευτεί στις πίστες του 2πλού 3πλού 4πλού που είναι σχετικά ήπιες και φαρδιές διασκεδάζοντας πάρα πολύ ενώ στον Οδυσσέα και αριστερά του Ηρακλή τράβαγα κάποιο ζόρι, δεν δουλέψαν και για αρκετό καιρό, οπότε είχα βολευτεί με τα εύκολα. Το Πήλιο ήταν όμως πρόκληση καθώς δεν υπήρχαν τα τόσο εύκολα κομάτια εκτός κι αν περιοριζόσουνα στα χαμηλά κάτι που βεβαίως δεν ήθελα, κι έτσι αναγκάστηκα να προχωρήσω ένα βήμα πιο πέρα.

Το μόνο μελανό σημείο για χτές ήταν η κακή κατάσταση των πιστών οι οποίες δεν ήταν καλά στρωμένες από τις 11 και μετά ήταν πολύ ανακατεμμένες.

Χάρηκα που γνώρισα και τον κ.Δρίβα από κοντά , αν και τον συνάντησα μόνο για μια καλημέρα, η οποία όμως κάθε άλλο παρά εθυμοτυπική ήταν. Ήθελα να τον δω προσωπικά και να του εκφράσω ο ίδιος ένα μπράβο για την στάση του και την νοοτροπία την οποία επιδεικνύει κι εδώ στο φόρουμ όντας ο μόνος παράγοντας της ελληνικής χιονοδρομίας ο οποίος τολμά να συμμετάσχει επώνυμα σ' ένα δημόσιο διάλογο ανοικτό σε όλα τα θέματα.

Τελειώνοντας να συμπληρώσω ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω και αφού υπάρχει και νυκτερινό θα προσπαθήσω να το εκμεταλευτώ για να έχω κι εγώ να λέω ότι έκανα σκι δυο μέρες σερί.

Φτάνω λοιπόν στο χώρο των αναβατήρων και με τη μέθοδο του α-μπε-μπα-μπλομ διαλέγω να ξεκινήσω με το διπλό καρεκλάκι μιας και το Χ.Κ μου είναι παντελώς άγνωστο και δεν είχα ιδέα για το τί επιλογές έχωΠέρασμα μέσα απ το δάσος με τις οξίες και θέα αριστερά το Αιγαίο και δεξιά ο Παγασητικός..............Το Πήλιο ήταν όμως πρόκληση καθώς δεν υπήρχαν τα τόσο εύκολα κομάτια εκτός κι αν περιοριζόσουνα στα χαμηλά κάτι που βεβαίως δεν ήθελα, κι έτσι αναγκάστηκα να προχωρήσω ένα βήμα πιο πέρα. ........αν και τον συνάντησα μόνο για μια καλημέρα, η οποία όμως κάθε άλλο παρά εθυμοτυπική ήταν

Aγαπητέ donmeli απο το σχόλιο κατάλαβα τα παρακάτω

1. Αφού δεν είδες τις ταμπέλλες με τον χάρτη των πιστών στο β',γ'πάρκιγκ, στη βάση του Π2, στην έξοδο του π3 και έξω απο τις ενοικιάσεις , έχουμε ανάγκη απο μεγαλύτερες ταμπέλλες !

2. Το Πήλιο είναι όμορφο και όχι εύκολο (έτσι δεν είναι τα όμορφα?)

3. Ευτυχώς που υπάρχουν δυνάμεις πέρα απο σκοπιμότητες , υλιστικές λογικές και λοιπά μπλά-μπλά.....ταπεινά ,

δυνάμεις που μας θυμίζουν ότι είμαστε άνθρωποι.

Τέτοιες δυνάμεις νομίζω σε σπρώχνουν να πείς απλά μια καλήμερα ή να συμμετέχεις σε ένα forum ....έτσι απλά!

Σε ευχαριστούμε για την καλημέρα

και σε ξαναπεριμένουμε

Aγαπητέ donmeli απο το σχόλιο κατάλαβα τα παρακάτω

1. Αφού δεν είδες τις ταμπέλλες με τον χάρτη των πιστών στο β',γ'πάρκιγκ, στη βάση του Π2, στην έξοδο του π3  και έξω απο τις ενοικιάσεις , έχουμε ανάγκη απο μεγαλύτερες ταμπέλλες !

κ.Δρίβα οι ταμπέλες σας είναι μια χαρά σε όλα τα σημεία και άκρως κατατοπιστικές (τις είδα ) καθώς και το site σας όπου υπάρχει το διάγραμμα των πιστών και το οποίο συμβουλεύτηκα πριν ξεκινήσω. Αλλά άλλο η άσκηση επί χάρτου και άλλο να το βέπεις επι τόπου. Το α-μπε-μπα-μπλόμ είχε να κάνει πιό πολύ με το από που να ξεκινήσω μιας και ήθελα να τα κατέβω όλα αλλά δεν ήξερα από που ν αρχίσω μιας και το βουνό σας μου ήταν παντελώς άγνωστο κι έτσι αφέθηκα στην τύχη.

Ελπίζω να τα πούμε και πάλι σύντομα και να έχω περισσότερο χρόνο γι κείνον τον καφέ.

P.S Βέβαια τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενό μου ομολογώ ότι δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο αυτό που ήθελα να πώ :oops: :oops:

Να γιατί χρειάζονται όχι μόνο τα διακριτικά των πιστών αλλά και τα διακριτικά των χιονοδρόμων.... Είμουν στο ΧΚΠ την Κυριακή από τις 9.00 μέρχι τις 14.00, όπως και το Σάβατο βράδυ και το Σάβατο πρωί και την Παρασκευή (η καλύτερη μέρα για σκι μέχρι σήμερα) και την Πέμπτη.... Θα μπορούσαμε να είχαμε συναντηθεί.

Ίσως την επόμενη φορά.

Στ.

Όριο ο ουρανός

Συμφωνώ Επίκεντρε και η ειρωνία είναι ότι μίλησα κάποια στιγμή στο τηλ με τον GiannisV και μου είπε ότι είσαι πάνω αλλά είχα πολύ κακή λήψη για να καταλάβω πώς θα σε αναγνώριζα. Το μόνο που κατάφερα να ακο΄θσω ήταν για ένα κολλάρο(????) αλλά δεν έβγαλα άκρη. Ίσως την άλλη φορά.

Εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι ήσουν άψογος, Donmeli, είχες έγκαιρα ανακοινώσει στο φόρουμ την έλευσή σου στο ΧΚΠ, όμως εμείς (βάζω μέσα και τον GianniV) τις μέρες εκείνες κάναμε περισσότερο σκι και λιγότερο internet... Δεν πειράζει, όσο μας κρατούν τα ποδαράκια μας και τα ...κολάρα, θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες.

Όριο ο ουρανός

Εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι ήσουν άψογος, Donmeli, είχες έγκαιρα ανακοινώσει στο φόρουμ την έλευσή σου στο ΧΚΠ, όμως εμείς......

Εντάξει ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω κάνατε σκι και ήσασταν απασχολημένοι και κουρασμένοι. Αλλά εγώ είχα ειδοποιήσει μέρες και μέρες πριν. Κι εσείς τί κάνατε????? Τίποτα απολύτως. Ούτε ένα κόκκινο χαλί ,ούτε δημοτική μπάντα ούτε ένα μπουφέ καλωςορίσματος βρε αδερφέ. Παντελώς στο γράψιμο .

Δεν πειράζει θα έχετε την ευκαιρία να επανορθώσετε. :lol::lol::lol::lol::lol::D