Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Dank

Tecnica Boots...Που????

Recommended Posts

Αραχωβα εχει ο Μπουμπας διπλα απο το βενζιναδικο,

Απο τιμες τι λεει? B)

Εχει και ο Σιμεωνίδης στην Πατρα αν και θα σου πέφτει λίγο μακρυα.. Παντως είναι πολυ καλες μποτες πιστευω και οταν τις ειχα δοκιμασει με ειχαν ενθουσιασει..

IT'S COMING AND IT'S COOL... KITEWING... SAIL IT...

Email: kitewing_gr@yahoo.gr

Σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω (off piste) μερικές μπότες, Salomon, Nordica, Rossi και Atomic. Απ' όλες δοκίμασα τα δυο ή τρία καλύτερα μοντέλα τους και τις ΄φορεσα απο 20 μέχρι 30 λεπτά την κάθεμία. (εφαγα δηλαδή όλο το πρωι μου σε δοκιμασία μποτας)

Αποτελέσματα.

rossi elite δεν άλλαξαν απο πέρσι το μοντέλο, μόνο μια μικρή αλλαγή όψης περισσοτερο και λιγότερο ουσίας. Ειναι η μποτες που αγόρασα πέρσι και όντως είναι καλές και φθηνές σε σχέση με τις άλλες, κοντά στα 300 ευρώ.

Αtomic επίσης καλές αλλά καμία δεν μου έκατσε καλά στο πόδι. Απλά δεν μου ταιριάζει το cuff της μποτας, όσο κι αν προσπάθησε ο πωλητής να τις ταιριάξει. Εχουν πάντως αρκετό βάρος και αυτό είναι καλό για το on piste και κακό για το off piste.

Nordica. δοκίμασα τις speedmachine 10 και 12 και τηn πολλά υποσχόμενη και ακριβώμενη hot rod. Οι speedmachine είναι καλύτερες και φθηνότερες. Πραγματικά η hot rod με απογοήτευσε. 450 ευρώ η hot rod 350 η 10αρα και 400 η 12αρα. Γενικά η nordica βγάζει high end μποτες και οι speedmachine το επιβεβαιώνουν. Δεν είχε το κατάστημα τις dopperman να τις δοκιμάσω και μάλιστα ο πωλητης με ρώτησε μήπως έκανα λάθος αφου η nordica δεν έχει τέτοια σειρά. τέσπα B):P:P μην πω τίποτα αλλο.

Salomon. Φορούσα για αρκετά χρόνια salomon αλλά την τελευταία πενταετία έτυχε να αγοράζω μόνο rossi. Πέρσι που δοκίμασα salomon εκνευρίστηκα με τα στενά cuff και τα παραπάνω μπιχλιμπίδια που εκτίναζαν την τιμή αδικαιωλόγητα. Φέτος όμως είδα αλλαγή στην salomon με αυτό το spaceframe που είναι κάτι τελικά καταπληκτικό. Και εξηγώ. Σε όλες τις μποτες που δοκίμασα η συγκέντρωση την ωρα που δοκίμαζα το flex διένυμαν την ροπή εκτος απο το μπροστα μέρος της μποτας και στα πλαινά. Στις salomon με το σύστημα spaceframe έστελναν την ροπή ακριβώς στο κέντρο της μύτης της μποτας και τα πλαϊνά δεν σε πίεζαν γιατί ενεργοποιούνταν τα κελιά του spaceframe. Πραγματικά ενθουσιάστηκα, αν και συχνά βλέπω άχρηστες νέες τεχνολογίες, αυτή τη φορά είδα κάτι ουσιώδες. Δοκίμασα τις course pro model gun 100, course spaceframe 120 και xwave 10. Και οι τρεις είχαν το σύστημα spaceframe και οι τρείς ήταν εξαιρετικές.

Σε λάθος θέμα είμαι αλλά θα το τακτοποιήσει το Ανέ.

Στο site της Tecnica δινει ως αντιπροσωπους την ISC(Best'O)? και τον Ν.Μπουμπα στην Αραχωβα

Τα καταστήματα best 'o δεν έχουν φέρει φετινά μοντέλα και ούτε θα φέρουν'Εχουν κάποια περσινά σε πολύ καλές τιμές αλλά όλα εξαρτώνται από το νούμερο που φοράς.

Τα καταστήματα best 'o δεν έχουν φέρει φετινά μοντέλα και ούτε θα φέρουν'Εχουν κάποια περσινά σε πολύ καλές τιμές αλλά όλα εξαρτώνται από το νούμερο που φοράς.

Εχω τις Tecnica Vento 6 Ultrafit ,βγαινει και σε Hotform.Πολυ καλη μποτα ,αγκαλιαζει την φτερνα ,χωρις να την πιεζει.Πολυ καλη ανταποκριση θα την προτινα !

Salomon.

Φέτος όμως είδα αλλαγή στην salomon με αυτό το spaceframe που είναι κάτι τελικά καταπληκτικό. Και εξηγώ. Σε όλες τις μποτες που δοκίμασα η συγκέντρωση την ωρα που δοκίμαζα το flex διένυμαν την ροπή εκτος απο το μπροστα μέρος της μποτας και στα πλαινά. Στις salomon με το σύστημα spaceframe έστελναν την ροπή ακριβώς στο κέντρο της μύτης της μποτας και τα πλαϊνά δεν σε πίεζαν γιατί ενεργοποιούνταν τα κελιά του spaceframe. Πραγματικά ενθουσιάστηκα, αν και συχνά βλέπω άχρηστες νέες τεχνολογίες, αυτή τη φορά είδα κάτι ουσιώδες. Δοκίμασα τις course pro model gun 100, course spaceframe 120 και xwave 10. Και οι τρεις είχαν το σύστημα spaceframe και οι τρείς ήταν εξαιρετικές.

Είδα κάπου τυχαία τις Σάλομον και παραξενεύτηκα, λέω τι διάβολο, τρύπιες τις έφτιαξαν ;

Δηλαδή αυτό που φαίνεται από μέσα δεν είναι το εσωτερικό μποτάκι ;

Έτσι που τις είδα φοβήθηκα πρόβλημα να μπάζουν νερά..

Οχι το εσωτερικό μποτάκι είναι προφυλαγμένο καλά. Απο ότι είδα οι τρύπες αυτές έχουν εσωτερική επένδυση.

Στην αγωνιστική έκδοση υπάρχουν όπως ακριβώς στις άλλες μποτες απλά τις έχουν καλυμμένες για να μην δημιουργούν προβλήματα αεροδυναμικής!!!

Τελικά η Salomon κρατάει γερά την πρώτη θέση στην κατασκευή μπότας αλλά στα σκι και σνόουμπορντ δεν τα πάει και πολύ καλά. Ακόμη και ένας κολοσσός σαν την Adidas δεν κατάφερε να μετατρέψει την salomon σε κορυφαία εταιρεία. Νομίζω η ποιο καλή πολιτική ακολουθήθηκε απο τον όμιλο tecnica-volkl-marker όπου και οι τρεις εταιρείες έχουν η κάθεμια κάτι πολύ καλό να δώσουν στον τομέα τους.

θα ηθελα να δοκιμασω της salomon...

οσον αφορα της Tecnika o Mπουμπας ειναι ο αντιπροσωπος.

Αρα λογικα θα ειναι ο πιο φθηνος. (Δεν συμβαινει παντα ετσι.)

Δοκίμασα και στην πίστα την salomon pro model gun (σειρά course) και είμαι ενθουσιασμένος. Την φόρεσα για πρώτη φορά και δεν με ενόχλησε καθόλου όλη την ημέρα!!! Το χιόνι ήταν σχετικά σκληρό και περίμενα να πονέσουν έστω και λίγο οι πατούσες, αλλά τίποτα :unsure:

Το ονομαστικό flex είναι 95 αλλά σαν κάθε salomon που σέβεται τον εαυτό της είναι τουλάχιστον 110 σε σύγκριση με τις άλλες. Η αυξημένη σκληρότητα δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα, απεναντίας μου έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά κατά την διάρκεια της κατάβασης.

Αν και η rossignol elite που φορούσα ήταν εξαιρετική (την άλλαξα γιατί με ενοχλούσε στο κουντουπιε) η salomon pro model gun ειναι μακράν η καλύτερη μποτα που φόρεσα.