Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Snipous

Χιονοστοιβαδα στο Μαιναλο!!!

Recommended Posts

Με κάθε σεβασμό προς τους συγγενής και φίλους αλλά και τους ίδιους τους νεκρούς θα ήθελα να παραθέσω την αρχική μου εκτίμηση με το που έμαθα το συμβάν! Για το λόγο αυτό δεν θα γίνω καυστικός και επιθετικός , απλώς θα ήθελα να πω μόνο ότι αγανάκτηση για την ανυπολόγιστη βλακεία με κατακλύζει ! :shock:

Ενδεικτικά παραθέτω κάποια αποσπάσματα , που προσωπικά πιστεύω ότι δείχνουν την πραγματικότητα:

[...]Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα θα κατέβαιναν από το λούκι που τελικά ακολούθησαν. Υπήρξε απ ότι φαίνεται μια αντίθετη άποψη που εκφράστηκε από μειοψηφία, η οποία πρότεινε για λόγους ασφάλειας να γίνει η επιστροφή από τη διαδρομή που ακολουθήθηκε για την ανάβαση. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή

[...]Η αρχική πληροφορία ότι υπήρχαν αγνοούμενοι που μετά βρέθηκαν σώοι, έχει να κάνει με τον πανικό και την άτακτη φυγή που προκάλεσε σε κάποιους το γεγονός και ο φόβος τους ίσως για νέα χιονοστιβάδα. Το λάθος, όπως εκτιμούν οι διασώστες, είναι ότι οι υπόλοιποι της ομάδας εγκατέλειψαν το χώρο και δεν ξεκίνησαν άμεσα το έργο του σκαψίματος και της ανάσυρσης των θαμμένων συντρόφων τους. Η εκτίμηση ότι θα έπρεπε πρώτα να καλέσουν βοήθεια ίσως να αποδείχτηκε μοιραία για κάποιους από τους εγκλωβισμένους κάτω από τον όγκο του χιονιού. Η καθυστέρηση παροχής βοήθειας καθυστέρησε δευτερευόντως και εξαιτίας της αδυναμίας προσδιορισμού του σημείου που συνέβη το ατύχημα.[...]

[...]Από τα όσα εκτίμησαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν αργότερα στο σημείο του ατυχήματος, η πορεία του χιονιού ήταν πολύ μικρή μόλις λίγα μέτρα στην κοίτη του λουκιού

Περισσότερα εδώ : http://www.a-z.gr/index.php?name=News&file...order=0&thold=0

Έχω πολλά ερωτήματα που θα ήθελα να κάνω και που όλα σχετίζονται με το καταστατικό δράσης μιας ορειβατικής ομάδας. Τουλάχιστον από τις παραπάνω περιγραφές εγώ προσωπικά βλέπω διάφορες υπόνοιες. Προς τον σεβασμό όμως των νεκρών εγώ σταματάω εδώ , τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει. Εκείνο όμως που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι το συμβάν αυτό θα παραμείνει ως έχει στο ημερολόγιο και δεν πρόκειται να αποδοθούν ούτε ευθύνες αλλά ούτε και να παρθούν μέτρα και μέριμνα για την αποφυγή συμβάντων απροσμέτρητης . . . άντε να μην πω. :shock: :? . . . . . :evil:

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Fidelio

Ολα αυτα που γραφει το a-z ειναι για την ωρα τουλαχιστον "εκτιμησεις" και οχι γεγονοτα. Ας μην ειμαστε λοιπον απολυτοι επειδη καποιο site εγραψε κατι. Ανθρωποι που βρεθηκαν μεσα στην χιονοστοιβαδα υποστηριζουν οτι μονοι τους ξεθαψαν , μετα το πρωτο σοκ , τους τρεις πρωτους νεκρους πριν φθασουν τα σωστικα συνεργεια.Γιατι λοιπον να πιστεψουμε το a-z και οχι αυτους που εζησαν αυτο το γεγονος.

Επισης αυτοι που γυρισαν πισω απο την κορυφη απο την ιδια διαδρομη που ανεβηκαν δεν διαφωνησαν για την διαδρομη της επιστροφης γιατι φοβηθηκαν αλλα για το αν υπηρχε λογος να περπατησουν μια ωρα παραπανω στην ομιχλη πριν επιστρεψουν στο καταφυγιο.

Ας μην ειμαστε λοιπον απολυτοι πριν μαθουμε οσο περισοτερα μπορουμε για το γεγονος αυτο.

loretan, δεν προλαβαίνω τώρα να επεκταθώ στις παρατηρήσεις σου, ωστόσο να σου θέσω ένα ερώτημα και μόνο : Για ποιο λόγο το a-z να καταχωρήσει διαστρεβλωμένα πράγματα αν αυτό εννοέις με τον όρο "εκτιμήσεις" , ένα site που κατεξοχήν ασχολείται με τις δραστηριότητες στην φύση και που είναι το πιο σοβαρό αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα;

Διάβασε καλά το κείμενό του , ότι έχει γραφτεί είναι μέσα από μαρτυρίες.

Σε κάθε περίπτωση ορμώμενος από αυτό το άρθρο εκφράζω μια δική μου άποψη αυτό δεν σημαίνει οτι το άρθρο ανασκευάζει τα γεγονότα. Ως εκ τούτου μάλλον θα έπρεπε να διαφωνείς με τις δικές μου εκτιμήσεις και όχι με το περιοχόμενο του εν λόγω άρθρου.

Στην τελική αν δεν έγιναν έτσι τα πράγματα που εκτενώς αναφέρει το a-z τότε παρέπεμψε σε μια πιο έγκυρη πηγή, τι να σου πω . . .ή πες μας εσύ πως ακριβώς έγινε. :? . . .

Ξέρεις το όλο θέμα σκιάζεται από αυτό που λέμε . . ."ήταν μια άτυχη στιγμή". . .

Σε αποστολές μιας ορειβατικής ομάδας έστω και τόσο απλές, όπου εκ του αποτελέσματος τελικά φαίνεται τίποτα να μην είναι απλό , είναι σκόπιμο να ακολουθείται μια πειθαρχημένη οδός η οποία έγκειται σε σαφείς υποδείξεις και κανόνες. Διαφορετικά γιατί η αποστολή για παράδειγμα να έχει . . . αρχηγό ??? άσε να περάσει ο καιρός και θα σου πω εγώ μετά γιατί έγινε όπως έγινε. . . :?

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Fidelio

Γνωριζα καποιους απο αυτους που σκωτωθηκαν και ξερω καποια πραγματα απο αυτους που εζησαν αυτο το τρομερο σοκ. Την ωρα ομως που καποιοι κηδευουν τους φιλους τους και τους συγγενεις τους εγω δεν μπορω να τους ρωταω για το τι εγινε εκεινη την Κυριακη.

Ας αφησουμε πρωτα να συνελθουν αυτοι οι ανθρωποι και σε λιγες ημερες θα ξερουμε περισοτερα.

Δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις ουτε λεω με σιγουρια οτι ηταν μια ατυχη στιγμη , απλα λεω ας διασταυρωσουμε πρωτα τις πληροφοριες μας και τα ξαναλεμε.

Το a-z και στο παρελθον εχει βιαστει να γραψει "ειδησεις" γι'αυτο ειμαι επιφυλακτικος.

Καταρχήν θα ήθελα να πω το a-z δεν συνηθίζει να δημοσιευει ειδήσεις και άρθρα αν αυτά δεν είναι διασταυρομένα.

..κατά δεύτερον.. (με όλο τον σεβασμό προς την μνήμη των νέκρών)

.....στο οροπέδιο της Οστρακίνας. Ανάβαση στη κορυφή του βουνού Πρ. Ηλίας (1981 μ) από τη ράχη και επιστροφή στο χιονοδρομικό από το παράπλευρο λούκι.

.. αυτό που έλεγε η ανακοίνωση του προγράμματος του συλλόγου, και αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης συλλόγου , αρχηγού ανάβασης κλπ. Ο καθένας μας θα έπερνε δύο φίλους του και θα ανέβαινε τα βούνα... :? :!:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Δικαιολογημενα αγανακτουμε (με την καλη εννοια) ολοι μετα από θανατηφορα ατυχηματα. Στο προσφατο ομως περιστατικο, -όπως εμαθα απο μελος της ομαδας, που τελικα επεστρεψε απ΄τη νορμαλ διαδρομη με τους υπολοίπους- η ατυχη ομαδα, απλα βρεθηκε στην 1/1.000.000.000 πιθανοτητα να παθει αυτο που επαθε.

Ηταν μια ατυχεστατη διαβολικη συμπτωση. :):shock:

Kατά τις εικασιες της ‘αλλης’ ομαδας: Τα ατυχα μελη λογω της ορατοτητας πιθανως να μη διεκριναν την κατασταση της πλαγιας απο πανω τους στο σημειο που εγινε το κακο, με αποτελεσμα να φυγει ΑΠΛΑ εκεινη τη στιγμη ο μανδυας χιονιου κ να παρασυρει -με μικρη ταχυτητα- τη συγκεντρωμενη ομαδα. ΕΙΚΑΣΙΕΣ όμως εε!

Απ΄την άλλη, ο φιλος κ ιδιοκτητης του a-z, εχει ‘ζεματιστεί’ στο παρελθον από αναξιοπιστες πηγες γεγονοτων (ψιλο-αρβυλες απο δορυφορικα τηλεφωνα κτλ κτλ..) που δημοσιευοντας τα, καλοπροαίρετα ως δυσαρεστα ΝΕΑ, ταραξαν ολοκληρες ορειβατικες κ μη οικογενειες’ κ πλεον προσπαθει –στο μετρο του δυνατου- να επιβεβαιωνει/διασταυρωνει διπλά οτι πληροφοριες ανακοινωνει στην ιστοσελιδα του (το γνωριζω διοτι το εχουμε συζητησει πολυ αυτο), ασχετως αν ακομη και σήμερα υπενθυμιστηκά -σε εκεινο το γεγονος- επιτιθενται ‘καποιοι’ στο φορουμ του...

Κ.

Σημ Είναι συνηθισμενη τακτικη των εκδρομων ορειβατικων συλλογων (ουτε πρωτη, ουτε τελευταια φορα είναι) να ‘σπαει’ η ομαδα, ειτε στην αναβαση, ειτε στην καταβαση, κανοντας συχνα παραλλαγες της προγραμματισμενης διαδρομης (σε μερικες περιπτωσεις κ για λογους κοπανας…). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, αρκει να βρισκεται στην ομαδα κ δευτερος αρχηγος (αρχηγος= εμπειρος ορεσιβιος κ ΟΧΙ τοπικος πεζοπορος/ορειβατης που εχει κανει τη διαδρομη 500φορες μαζευοντας τσαϊ), που συνηθως υπαρχει, ώστε με δικη του πλεον ευθυνη να οδηγησει τον κοσμο στην ασφαλεια.

Με απαραμιλλο ομως σεβασμο στο θλιβεροτατο αυτό γεγονος, δεν θα μπορουσα να διαφωνήσω με:

Εκείνο όμως που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι το συμβάν αυτό θα παραμείνει ως έχει στο ημερολόγιο και δεν πρόκειται να αποδοθούν ούτε ευθύνες αλλά ούτε και να παρθούν μέτρα και μέριμνα για την αποφυγή συμβάντων απροσμέτρητης . . . άντε να μην πω.   . . . . .

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Snowflake

Το a-z στις 18 Μαιου (αν θυμαμαι καλα) 2004 εγραψε για τον θανατο του Γιαννη Τηλιου (παλι μετα απο διασταυρωμενες πληροφοριες) κατα την καταβαση του απο την βορεια πλευρα του Everest κατι που φυσικα δεν ειχε συμβει και αναγκασε δεκαδες τουλαχιστον ανθρωπους , κατα πληοψηφια γνωστους του Τηλιου , να τους βριζουν για την παραπληροφορηση που εδιναν μεσω του internet.

Η αναβαση και η καταβαση στο Μαιναλο δυστυχως εγινε ακριβως οπως αναφερεται στο προγραμμα του ΕΟΣ Αθηνων.

loretan

...ναι όντως το είχε (a-z) γράψει και για αυτό αν θυμάσαι μετά από μερικές ώρες βγήκε και ζήτησε συγνώμη (οχι οτι αυτο είναι δικαιολογία), και όπως λέει και ο makalu ..

το a-z, εχει ‘ζεματιστεί’ στο παρελθον από αναξιοπιστες πηγες γεγονοτων (ψιλο-αρβυλες απο δορυφορικα τηλεφωνα κτλ κτλ..) που δημοσιευοντας τα, καλοπροαίρετα ως δυσαρεστα ΝΕΑ, ταραξαν ολοκληρες ορειβατικες κ μη οικογενειες’ κ πλεον προσπαθει –στο μετρο του δυνατου- να επιβεβαιωνει/διασταυρωνει διπλά οτι πληροφοριες ανακοινωνει στην ιστοσελιδα του

makalu θα συμφωνήσω στο οτι

...Είναι συνηθισμενη τακτικη των εκδρομων ορειβατικων συλλογων (ουτε πρωτη, ουτε τελευταια φορα είναι) να ‘σπαει’ η ομαδα, ειτε στην αναβαση, ειτε στην καταβαση, κανοντας συχνα παραλλαγες της προγραμματισμενης διαδρομης

...μόνο ομως όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και

...αρκει να βρισκεται στην ομαδα κ δευτερος αρχηγος (αρχηγος= εμπειρος ορεσιβιος κ ΟΧΙ τοπικος πεζοπορος/ορειβατης που εχει κανει τη διαδρομη 500φορες μαζευοντας τσαϊ), που συνηθως υπαρχει, ώστε με δικη του πλεον ευθυνη να οδηγησει τον κοσμο στην ασφαλεια.

...και μονο..!!!!

...anyway νομίζω πως απλά ήταν σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή :X

I. :!:

Snowflake

Το a-z δεν εχει καμια σχεση με την ορειβασια και γι'αυτο θα επρεπε να ειναι πολυ πιο προσεκτικο για τα σχολια που κανει και αφορουν το χειμερινο βουνο. (Οι διαχειριστες του μπορει να ειναι καλοι στην διοργανωση ενος αγωνα δρομου αλλα δεν εχουν ιδεα τι ειναι μια χιονοστοιβαδα).

Για το θεμα του Τηλιου καλυτερα αστο γιατι η μ_____α τους ηταν τεραστια.

ΥΣ. Καθε ανθρωπος μπορει να εχει γνωμη για τα παντα. Ας την κραταει ομως για τον εαυτο του οσο δεν μπορει να την στηρηξει με ακλονητα στοιχεια.

ΥΣ2. Διαβασε τι γραφεται στο forum του a-z και θα καταλαβεις περισοτερα.

........διαβασα τι γράφεται στο φόρουμ του a-z και ιδιαίτερα στην ενότητα που αναφέρεται στο ατύχυμα ...και δυστυχώς επιβεβαιώνονται απλά τα όσα έγραψα πιο πάνω περι "αρχηγών" .....δυστυχώς διάβασα κάποιο ονόμα που ήταν στην αποστολή που εμένα προσωπικά μου λέει πολλά...

..οσο για τη γνώμη του καθενός μας, ναι συμφωνώ.. το πώς όμως ο καθένας τεκμηριώνει αυτά που λέει έιναι άλλο θέμα....δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μεσα απο ένα forum....

Ι.

Καθε ανθρωπος μπορει να εχει γνωμη για τα παντα. Ας την κραταει ομως για τον εαυτο του οσο δεν μπορει να την στηρηξει με ακλονητα στοιχεια.

Για να το λες εσύ σημαίνει ότι κατέχεις αυτά τα ακλόνητα στοιχεία και από την στιγμή που δεν επιρρίπτουν ευθύνες πουθενά μιας και ΟΛΟΙ κάνανε σωστά την δουλειά τους κατά τις δικές σου εκτιμήσεις που έμμεσα αφήνεις να γίνουν γνωστές , θα ήταν αρκούντως πιο εύκολο για όλους μας να μας τα καταχωρήσεις , ώστε να μην πελαγοδρομούμε σε εικασίες.

Φαντάζομαι ότι αν δεν ξέρεις και εσύ τι ακριβώς έγινε με την ανάλογη αναλυτική περιγραφή , τότε οι μομφές σου είναι εξίσου παραπλανητικές . Ως εκ τούτου περιμένω στην επόμενη καταχώρηση σου τον αντίλογο που διαψεύδει τα παραπάνω, μέσα από την εκτενή περιγραφή των πραγματικών γεγονότων κατα την δική σου άποψη.

Fidelio

Επειδη ακριβως ΔΕΝ εχω ακλονητα στοιχεια για να κατηγορησω καποιον γι'αυτο και δεν κατηγορω κανεναν.

Μπορει με βαση την προσωπικη μου εμπειρια και απο αυτα που εχω ακουσει να εχω βγαλει ενα συμπερασμα , αυτο ομως δεν μου δινει το δικαιωμα ουτε να αθωωσω αλλα ουτε και να καταδικασω καποιον τουλαχιστον δημοσια.

Απλα κραταω την γνωμη μου για εμενα.

........διαβασα τι γράφεται στο φόρουμ του a-z και ιδιαίτερα στην ενότητα που αναφέρεται στο ατύχυμα ...και δυστυχώς επιβεβαιώνονται απλά τα όσα έγραψα πιο πάνω περι "αρχηγών" .....δυστυχώς διάβασα κάποιο ονόμα που ήταν στην αποστολή που εμένα προσωπικά  μου λέει πολλά...

..οσο για τη γνώμη του καθενός μας, ναι συμφωνώ.. το πώς όμως ο καθένας τεκμηριώνει αυτά που λέει έιναι άλλο θέμα....δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μεσα απο ένα forum....

Ι.

γιατι δεν αναφερεισ το ονομα αυτο Snowflake?

και τι σου λεει αυτο το ονομα?

θα σου το πω αν θέλεις σε pm και θα σου εξηγήσω και τον λόγο αν θές. Δεν θεωρώ ομως πως είμαστε εδω για να εκθέτουμε ονόματα αλλά απλά για να λέμε την γνώμη μας

Φιλικά

Ι.

φυσικα και θελω να ξεω..... γιατι εαν ειναι αυτος που φανταζομαι, νομιζω πως επραξε σωστα..... βεβαια να σημειωσω πως δεν γνωριζω κανενα προσωπικα

Στο πλαίσιο του περιορισμού που θέτει η ηλεκτρονική επικοινωνία , ανταλλαγής απόψεων κτλ στο παρακάτω link ακολουθεί ένας διάλογος που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κα κάθε άλλο παρά ελλιπείς είναι οι αναφορές για διάφορα συμπεράσματα, το μόνο που δεν μπορεί να πει κανείς είναι . . . "δεν ξέρω δεν απαντώ". . .

Διαβάστε με προσοχή:

http://www.a-z.gr/index.php?name=Forums&fi...topic&p=322#322

Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο ο συντάκτης του άρθρου , ο οποίος προφανώς θέλει να επιστήσει την προσοχή μας στις συνθήκες οργάνωσης και σύστασης μια ορειβατικής ομάδας, καθώς και τις προθέσεις, πάνω σε αυτή την βάση , από τους εκάστοτε ορειβατικούς συλλόγους. Γενικότερα και σαν ένας άνθρωπος που γαλουχήθηκα κατά κάποιο τρόπο μέσα από έναν ΕΟΣ, εντοπίζω προχειρότητα στην λειτουργία των συλλόγων και αυτό δεν σημαίνει απλώς έλλειψη των απαραίτητων μέσων, μα σχετική άγνοια και αδιαφορία Αυτό βέβαια εξηγείται και από το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε κανα δυο τρις οδηγούς βουνών . . .. ΜΟΝΟ!

Γενικώς κύριοι βρισκόμαστε και δυστυχώς δηλαδή σε ένα ΞΕΦΡΑΓΟ αμπέλι όπου ο καθένας ό,τι δηλώσει είναι , η δε ευκολία αλλά και η θρασύτητα να επικολλάμε ιδιότητες και ετικέτες που συντηρούν το κατά φαντασία κύρος μας προσυπογράφοντας στην εμπειρία και μόνο πέραν της όποιας γνώσης και ειδικής εκπαίδευσης , κατέληξε να δικαιολογεί παρόμοια γεγονότα ως ατυχής στιγμή σε πολλούς τομείς της Ελλαδάρας μας !

Η απλότητα μιας διαδρομής απαιτεί κλίμα προσομοίωσης αν μη τι άλλο, στοιχειώδες ακόμα και για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει από ορειβασία , όπως εγώ, αλλά . . . βρε δεν βαριέσαι αδελφέ. :?

Εγώ εύχομαι σύντομα ο κάθε κατεργάρης και στον πάγκο του . . :lol:

Και εις ανώτερα . . .

fidelio θα συμφωνήσω απόλυτα ... και παραθέτω ένα απόσπασμα της συζήτησης που νομίζω πως είναι το "κλειδί"...

Το μεγάλο πρόβλημα των συλλόγων είναι η κατάρτιση των "αρχηγών" αναβάσεων οι οποίοι επιλέγονται χωρίς κανένα κριτήριο. Αν οι "αρχηγοί" εχουν τις απαραίτητες γνώσεις τότε δεν υπάρχει πρόβλημα για τους υπόλοιπους που συμετέχουν στην ανάβαση γιατί ο "αρχηγός" έχει δικαίωμα να απαγορεύσει σε όσους κρίνει οτι δεν έχουν τα προσόντα να ανέβουν στο βουνό, μπορεί να αξιολογήσει και τις δυνατότητες της ομάδας αλλά πανω απο όλα τις συνθήκες που επικρατούν στο βουνό για να διαμορφώσει το ανάλογο πρόγραμμα.

....και μόνο έτσι πρέπει να γίνεται.

Ι.

καταθετω την λυπη και τη θλιψη μου για τους ατυχους ορειβατες στην οστρακινα κ τα συληπητηρια μου στους ανθρωπους τους.

μακαρι να μην ξανασυμβει τετοιο γεγονος.

την αποψη μου για την χυδαια προσεγγιση των ΜΜΕ την καλυψατε.

το σημειο που ηθελα να σταθω ειναι το καπελωμα που παρατηρω καθε φορα που πραγματοποιειται μια αποστολη διασωσης στη ελλαδα. ενω λοιπον αυτοι που βγαζουν τα καστανα απο τη φωτια ειναι σχεδον παντα απλοι πολιτες (με τις καταλληλες βεβαια γνωσεις, εξοπλισμο,εμπειρια, σθενος, αυτοθυσια) οπως εθελοντες διασωστες, ορειβατες, αναρριχητες, σπηλαιολογοι, αυτοδυτες, χιονοδρομοι κλπ, στα δελτια ειδησεων μαθαινουμε οτι επεναιβει η ΕΜΑΚ, ο στρατος, η πυροσβεστικη κ σωθηκε η κατασταση.

στην συγκεκριμενη περιπτωση (μαιναλος) οι πυροσβεστες πηγαν χωρις καν γαντια κ γκετες 80 (οπως αναφερθηκε απο αυτοπτες μαρτυρες).

σε διασωση σε σπηλαιο πριν χρονια στη κρητη μολις βγαλανε οι σπηλαιολογοι τα θυματα κατω απο τη γη, εμφανιστηκε η πυροσβεστικη κ εδωσε συνεντευξη στα καναλια, αναλαμβανοντας την ευθηνη της διασωσης. τα περιστατικα ειναι πολλα κ οσοι κινουνται στο χωρο σιγουρα θα ξερουν τουλαχιστον απο ενα.

δεν θελω με τιποτα να υποβιβασω το γεγονος του χαμου 5 ανθρωπων :cry: ουτε τον ιερο ρολο του σωματος πυροσβεστικης κ των αλλων σωματων.

ομως μια απλη αναφορα στην προσπαθεια κ την αυτοθυσια αυτων των "απλων" πολιτων δεν βλαπτει κανεναν. μην ξεχναμε αλλωστε οτι δεν τους πληρωνει κανεις ουτε λαμβανουν καμια αλλη ικανοποιηση εκτος απο την ηθικη, ενω προσφερουν ουσιαστικη υποστηριξη σε αυτους που τους εχουν αναγκη.

λιγο καθυστερημενο το μυν, αλλα σημερα μπορεσα να εχω προσβαση στο δικτυο

θλιψη :cry: