Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
zeto

Boots Nordica

Recommended Posts

Θα ηθελα να ακουσω γνωμες απο ατομα που εχουν παρει μποτες απο την συγκεκριμενη εταιρια και συγκεκριμενα να ακουσω γνωμες για τα μοντελα GTS 8 ,10

beast 10 ,

Κατα καιρους ακουω αρκετα αρνητικα οσο αναφορα την αντοχη.....που εχουν τα πλαστικα της συγκεκριμενης εταιριας με αποτελεσμα 2 φιλοι να εχουν σπασει τις μποτες τους!!!πραγμα που ποτε δεν εχω ακουσει για αλλη εταιρια.....

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ"

Εγω ειχα τις Grand Prix τις μπορντω επι 7 συναπτα ετη,χωρις την παραμικρη φθορα.Απο κει και περα ψαχνω να βρω μποτα που να μου ταιριαζει και ...δεν βρισκω.

Δεν εχω ακουσει τιποτα για σπασιματα.

Μπορει καποιος να εστιασει στην διαφορα μεταξυ της μποτας GTS 10 kai BEAST 10 ??

Ενδιαφέρομαι και εγώ για τα συγκεκριμένα μοντέλα και έχω ακριβώς την ίδια απορία

Ξεκιναμε απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα πρωτα.(πρωτα βαζω την GTS 10 μετα την Beast 10)

Shell and Cuff Material: Polyolefine / Polyether

Liner: PFP Precision Fit / PFP Comfort Fit

Footbed: Precision Fit / Comfort Fit

Flex Adjuster: Hard/Soft / -

Canting: +/- 1° / Double +/- 2°

Flex:90-:D / :lol:

Ηδη απο τα τεχν. χαρακτηριστικα εχουν αρκετες διαφορες.Σιγουρα εχουν και διαφορετικο καλουπι.

BEAST LAST :

maximum forefoot width: 101 mm (MP size 26.5).

beast.gif

GTS LAST :

maximum forefoot width: 102 mm (MP size 26.5)

This new last derived from the Beast line, slightly wider in the forefoot area and with more room for the toes, has been created for skiers who prefer comfort combined with a good level of performance.

gts.gif

Ριξτε μια ματια στο site της Nordica,τα εχει αρκετα αναλυτικα.

Απο κει και περα,μονο η δοκιμη μπορει να σας δωσει σαφη εικονα.

Shell and Cuff Material: Polyolefine / Polyether  

Liner: PFP Precision Fit / PFP Comfort Fit  

Footbed: Precision Fit / Comfort Fit  

Flex Adjuster: Hard/Soft / -  

Canting: +/- 1° / Double +/- 2°  

Flex:90-:lol: / :lol:

Μηπως Ανεστη θα μπορουσες να διευκρινισεις τα"ψιλα" γραμματα ,για τα οποια δεν κατανοω αρκιβως σε τι παιζει ρολο το καθενα?

Η διαφορα στο footbed,φαινεται αν διαβασεις τα παρακατω

FOOTBEDS

NORDICA® is offering a new line of footbeds created to maximize comfort and product performance.

The concept is based on stabilizing the heel and providing support for the foot arch; the use of materials of different rigidity and the shape of the central reinforcement in the footbed make it possible to achieve different levels of performance.

performance FIT PRO

High rigidity of both the stabilizer and the base of the footbed: high performance and sensitivity, good degree of arch support.

performance FIT

High rigidity of the stabilizer and medium rigidity of the footbed base: high performance and good degree of arch support, combined with great comfort.

precision FIT

Medium rigidity of both the stabilizer and the footbed base: good performance, medium degree of foot arch support, great sensation of softness.

confort FIT

Medium rigidity of the footbed base and the top layer of low density material offer extraordinary comfort and give a great sensation of softness.

foot.gif

Μετα η μια μποτα εχει,flex adjuster που σημαινει οτι μπορεις να "παιξεις" ελαφρως με το flex αναμεσα σε 2 τιμες.Η αλλη δεν εχει,ειναι σταθερο το flex.

H Beast ομως σαν freeride μποτα που ειναι,εχει μεγαλυτερη ευελιξια στο canting,που ειναι η ρυθμιση της κλισης της μποτας(allignment αλλιως).Οπως βλεπεις μπορεις να φτασεις και +- 2 μοιρες ενω στην GTS μεχρι 1 μοιρα

Στο παραπανω post βλεπεις και τη διαφορα που εχουν στο εσωτερικο.Η GTS ειναι λιγο πιο φαρδια και θα βολεψει καλυτερα αυτους που εχουν φαρδυτερο ποδι.Επισης η GTS ειναι λιγο πιο σκληρη(το precision fit ειναι πιο σκληρο εναντι του comfort)

Μιλαμε παντα για τα συγκεκριμενα μοντελα GTS 10 και Beast 10 .Γιατι αν παμε στην Beast 12 θα δουμε οτι εχει διαφορες με την 10. :wink:

Στο site τα εχει αρκετα αναλυτικα.Στην περιγραφη καθε μποτας εχει εικονιδια,τα οποια αναλυουν σχεδον καθε χαρακτηριστικο της μποτας.

Κνατε λιγο τον κοπο και ριξτε μια ματια

Τι αποτελεσμα εχουν αυτα τα προσθετα οσον αφορα το πως ταιριαζει η μποτα; Ειναι προσθετα; Συγκεκριμενα:

α) Εχω μποτες στα μετρα μου, βαζω προσθετο; (Για ανεση)

β) Εχω μποτες 1/2 νουμερο μεγαλυτερες και τα ποδια μου πλεουν λιγο αλλα μου κανουν στο φαρδος. Βοηθαει το προσθετο;

γ) Κληρονομησα μποτες 1 νουμερο μεγαλυτερες, αλλα στο φαρδος μου ειναι οκ. Μπορω να κανω τιποτε με τα προσθετα;

Το ενδιαφερον δεν ειναι ακαδημαικο... :oops: :oops: :oops:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τι αποτελεσμα εχουν αυτα τα προσθετα οσον αφορα το πως ταιριαζει η μποτα; Ειναι προσθετα;

Οχι,δεν ειναι προσθετα αυτα τα συγκεκριμενα.Σε καθε μοντελο ειναι ενσωματωμενος και διαφορετικος πατος,αναλογα με τη "φιλοσοφια" του μοντελου.

Οσον αφορα τα υπολοιπα,οσο και να σου ταιριαζουν στο φαρδος,αν σηκωνεται η φτερνα στην ορθια θεση,τοτε οι μποτες δεν κανουν...

Δοκιμαζεις με προσθετους πατους ή ημιπατους(που μπαινουν μονο στο πισω μερος).Αν παλι δεν δεις αποτελεσμα,τοτε ή ψαχνεις για καινουριες μποτες,ή αγοραζεις custom εσωτερικο παπουτσι.!!!Δεν ξερω αν εχουν στην Ελλαδα,στο εξωτερικο ομως συνηθιζεται.Σου φτιαχνουν την μποτα ακριβως στα μετρα σου. :wink:

Δεν είμαι σίγουρη ότι πήρα τις σωστές μπότες.

Πήρα τις Νordica μπότες μου (με κίτρινο πάτο comfort fit) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν η φτέρνα σηκώνεται ή όχι.

Σίγουρα έχω την αίσθηση ότι κινείται κάπως ίσως 2mm αν την ώρα που στέκομαι όρθια προσπαθήσω να σηκωθώ στις μύτες

μέσα στις μπότες μου, αλλά οι Pro στο μαγαζί μου είπαν ότι δε πρέπει να το τσεκάρω έτσι

αλλά ρίχνοντας όλο μου το βάρος μπροστά (ενώ στηρίζομαι κάπου για να μην πέσω) και πως 2mm είναι ανεκτή μετακίνηση.

Με αυτόν τον τρόπο η μετακίνηση ήταν μικρότερη, όμως αισθητή, αλλά πώς να καταλάβω αν όντως σηκώνεται η φτέρνα ή είναι η ιδέα μου :oops: από την ελάττωση της πίεσης και μόνο;

Σημειώνω ότι τα δάχτυλα μου μπροστά αγγίζουν ελαφρά το παπουτσάκι και τα νιώθω καλά.

Γενικά αυτήν την αίσθηση της απόλυτης εφαρμογής μπότας-ποδιού

που διάβαζα να περιγράφετε και που περίμενα επιτέλους

να τη βιώσω κι εγώ δεν την ένιωσα με καμιά από τις μπότες που δοκίμασα.

Ακόμα και σε μικρότερη μπότα που δοκίμασα, μια μικρή κίνηση και ολίσθηση μπρος-πίσω του ποδιού μου εκεί μέσα ήταν δυνατή.

Όταν λέτε ΑΚΙΝΗΤΟ εννοείτε εντελώς δηλ. καμία κίνηση εκεί μέσα (εκτός από τα δαχτυλάκια πάνω-κάτω) σαν μέγγενη στο πιο απαλό της;

Ή σαν γύψος, που όπως θυμάμαι από κάποτε που είχα βάλει (στο χέρι), ε, λιγάκι μπορούσες να το κινήσεις εκεί μέσα;

Εξηγήστε μου, παραπέμψτε με σε link έστω.

Τι να κάνω;

Να δοκιμάσω πάτο ή ημιπάτο;

Να ξαναπάω να δοκιμάσω κι άλλες μπότες;

Σκλήροτερες ίσως; (αυτές που πήρα είναι 55 -για γυναικείο λέμε.

Είμαι 1.70 και 70 κιλά, σκι επίπεδο 4 και στις παλιές μου μπότες

με ενοχλούσε η αίσθηση ότι το σύστημα μπότα-πόδι δεν ήταν αρκετά ενιαίο, υπήρχε μικρομετακίνηση εντός)

Τι λες κι εσύ γιατρέ μου;

Θα κάνω τον τέλειο γάμο με την μπότα μου ή θα τρέχω για διαζύγια;

το 55 για flex ειναι πολυ μαλακο ακομη και για γυναικα-δοκιμασε γυρω στο 70 και πιστευω θα ειναι πολυ καλυτερα-μην ξεχνας οτι οι μποτες που ειναι πιο σκληρες συνηθως εχουν και πιο στενο καλουπι.βεβαια αν δεν τις δοκιμασεις στο βουνο δεν προκειται να καταλαβεις-αλλη πιεση δεχεται η μποτα στο μαγαζι και αλλη οταν κανεις σκι............... :shock:

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

αλλη πιεση δεχεται η μποτα στο μαγαζι και αλλη οταν κανεις σκι............... :shock:

Συμφωνω και συμπληρωνω οτι αλλη η θερμοκρασια των πλαστικων της μποτας στο μαγαζι και αλλη στο βουνο που "σκληραινουν" με το κρυο :wink:

Σιγουρα με μεγαλυτερο flex θα νιωσεις οτι το ποδι αγκαλιαζεται καλυτερα.

Κοιτα 65-75.

Ευχαριστώ παιδιά, εντάξει, πείστηκα,

θα ξαναπάω στο μαγαζί την άλλη εβδομάδα να δοκιμάσω κάτι σε 60+ flex και θα δω τι θα κάνω.

Δεν είναι κακές αυτές που πήρα απλά ψάχνω το "πόδι+μπότα=ένα σώμα μια ψυχή" :shock:

Ερωτηση κρισεως

Δοκιμασα και τις 2 μποτες GTS 10 και BEAST 10,

Η πρωτη ειχε τελεια εφαρμογη αλλα μετα την 1 ωρα ασκησεις μου πρηστηκε η γαμπα και την απερριψα,σωστα επραξα?

Η δευτερη εχει ενα κενο,ανασηκωνεται η φτερνα 1,5 cm και δεν ειναι τοσο τελεια εφαρμοσμενη οσο η GTS10 αλλα πιστευω οτι ειναι πιο comfort και δεν θα εχω προβλημα οταν τα πλαστικα ειναι κρυα ,

Καποιος να δωσει μια συμβουλη?

Φίλε Zeto,

Έχω τις Beast εδώ και δυο χρόνια. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που θα τις φορέσω. Βέβαια είναι το πρώτο μοντέλο Beast που έβγαλε η nordica.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της μπότας.

Αν και το flex είναι αρκετά μεγάλο, η μπότα στην αρχή είναι πολύ σκληρή και θέλει την ωρα της για να πάρει το καλούπι σου.

Όταν όμως ζεσταθει, θα νομίζεις ότι η μπότα αυτή δένει το πόδι σου κρατώντας το τόσο σφικτά και δυνατά όσο ακριβώς θα ήθελες. Με την ρύθμιση του flex και του canting η μπότα κάθεται τέλεια (στο δικό μου πόδι βέβαια!!)

Είναι το τρίτο μοντέλο Nordica που έχω και πιστέυω ότι είναι από τα καλύτερα.

Βέβαια καλύτερη μπότα είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στο πόδι σου!

Φιλικά

Πάνος

..μπότες ...πικρή ιστορία....

@lili

..νομίζω πως το flex 55 είναι πάρα πολύ μαλακό θα πρέπει να πάς σε κάτι ποιο σκληρό 60-70 για να είναι οκ και σε μεγαλύτερο επίπεδο. Φαντάζομαι πως θα τις φόρεσες στο μαγαζί τουλάχιστον 10-15 λεπτά(οχι οτι είναι αρκετό αλλά...)

...γενικά δεν είμαι υπέρ του να βάζουμε έχτρα πάτους. Θα προτιμούσα custum fit μποτάκι αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα.

@zeto

Μια καλή λύση είναι αυτό που έκανα και εγώ που έχω πρόβλημα με το δεξί μου πόδι και δεν βρίσκω μπότα που να είναι σωστή, πήρα Salomon x-wave7 και τις έδωσα στο μαγαζί που τις πήρα και μου τις έφτιαξε, τις άνοιξε λίγο στο σημείο που είχα το πρόβλημα.

Φυσικά κάνεις την διόρθωση λίγο-λίγο δοκιμάζεις κλπ, θέλει χρόνο (1-2 εβδομάδες), και φυσικά μιλάω για ελάχιστη απόκλιση διαφορετικά θα χαλάσει η μπότα.

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Το μαγαζι που σου εφτιαξε τις μποτουλες σου ,αραγε μπορει να κανει το ιδιο και στις δικες μου???

Με την ρύθμιση του flex και του canting??Υπαρχει καποια ριθμιση του flex??

Το canting οπως μου ειπε στο μαγαζι ο Παναγιωτης,

το πειραζουμε μονο αν το ποδι γνωριζουμε οτι εχει καποια στανταρ ανωμαλια η ειναι καπως στραβο κλπ.

Η μποτα μου κανει απλα την νιωθω καπως πιο ανετη στα δακτυλα,ακομα πιο ανετη και απο την αντιστοιχη technika!

Το canting όπως μου είπε στο μαγαζί ο Παναγιώτης,

το πειράζουμε μόνο αν το πόδι γνωρίζουμε ότι έχει κάποια στάνταρ ανωμαλία η είναι κάπως στραβό κλπ.

...ακριβώς αλλά πρέπει να στην κάνει κάποιος που ξέρει. Εγώ μιλάω για ζέσταμα τις μπότας σε συγκεκριμένο σημείο και άνοιγμα σε καλαπόδι(δεν είμαι σίγουρη ότι λέγεται έτσι το μηχάνημα αλλά μοιάζει). Νομίζω πως θα μπορεί να στην φτιάξει και την δική σου.

Ι.

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport