cookmangr 0 Report post Posted December 18, 2005 Διευκρινίζω ότι έχω πάει μόνο τρεις φορές, όλες φέτος, οπότε η άποψη που έχω για το χιονοδρομικό είναι σχετικά περιορισμένη, για τις δε υποδομές της περιοχής εντελώς ανύπαρκτη, συνεπώς διορθώσεις, συμπληρώσεις και παρατηρήσεις είναι όχι απλά ευπρόσδεκτες, αλλά απαραίτητες. Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα Πιέρια όρη, 35 χλμ. δυτικά από την πόλη της Κατερίνης. Απέχει 105 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 470 χλμ. από την Αθήνα. Είναι από τα πιο καινούρια χιονοδρομικά κέντρα, πολύ όμορφο αν και κάπως μικρό. Οδηγίες προς χιονοστερημένους Ερχόμενος από νότο δεν ξέρω που στρίβεις... Υποθέτω στρίβεις δεξιά προς Κατερίνη, πριν το (υπερχρήσιμο και πάμφθηνο και καθόλου περιττό ) τούνελ, περνάς τους κυκλικούς κόμβους που έχει εκεί και συναντάς την είσοδο από Βορρά (στην άλλη άκρη του τούνελ). Ερχόμενος κανείς από βορρά στρίβει από την Εθνική οδό δεξιά στην πινακίδα προς Κατερίνη, ακριβώς πριν από το τούνελ. Αμέσως μετά ξανά δεξιά προς Κατερίνη (στην ουσία κάνεις στροφή 180 μοιρών). Στη συνέχεια δεν στρίβεις αριστερά στο φανάρι προς την πόλη της Κατερίνης, αλλά συνεχίζεις ευθεία μέχρι το επόμενο φανάρι, όπου στρίβεις αριστερά (έχει καφέ πινακίδα για το χιονοδρομικό). Πάνω στη διασταύρωση (αριστερά) έχει ένα μεγάλο μαγαζί με κινέζικα. Διασχίζεις τις παρυφές της πόλης της Κατερίνης (οδός Νικολάου Πλαστήρα, κατεύθυνση προς Ελασσόνα). Ακολουθείς τις πινακίδες για το χιονοδρομικό (ΝΑΙ υπάρχουν, αλλά κατά τη λατρεμένη ελληνική συνήθεια είναι ακριβώς πάνω στις στροφές). Εναλλακτικά ακολουθείς συνάδελφο πουδροβλαμμένο με σκι/σνόουμπορντ στη σχάρα. Μετά το Μοσχοχώρι στρίβουμε δεξιά προς τα Πιέρια (υπάρχει πινακίδα προς χιονοδρομικό). Περνάμε μέσα από τη Ρητίνη, έξω από το Παλιό Ελατοχώρι και στον (επίσης υπερχρήσιμο) ανισόπεδο κόμβο(!!! ), ακριβώς ΠΡΙΝ τη γέφυρα στρίβουμε δεξιά στο Ελατοχώρι (η πινακίδα κλασικά πάνω στη στροφή, οπότε πολλοί κάνουν λάθος και ακολουθεί επικίνδυνη όπισθεν). Αναστροφή αριστερά για να περάσουμε πάνω από τη γέφυρα και μετά από 8 χλμ με στροφές φτάσαμε. Συνολικός χρόνος Κατερίνη-χιονοδρομικό γύρω στα 45-50 λεπτά. Πάρκινγκ ή το Α στο δρομάκι αριστερά (δίπλα στην καρέκλα και τα εκδοτήρια, μακριά από το σαλέ) ή το Β στην ξύλινη πινακίδα Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου (κατεβαίνεις με τα σκι κατευθείαν στα εκδοτήρια, αλλά έχει ανηφόρα για την επιστροφή και το σαλέ) ή το Γ, που είσαι πιο κοντά στο σαλέ. Φυσικά θέσεις έχει σε όλο το μήκος του δρόμου, απλά όσο πιο κοντά είσαι σε σημείο πρόσβασης-εισόδου, τόσο λιγότερο περπάτημα έχεις. Τα ΣΚ έχει και παρκαδόρους που βοηθάνε. Ενοικιάσεις έχει στο Ελατοχώρι πάνω στο δρόμο, στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού και δίπλα στο σαλέ. Τιμές δεν ξέρω. Οι κάρτες των ενηλίκων στοιχίζουν τα σαββατοκύριακα 10 Ε και τις καθημερινές 8 Ε και των παιδιών 8 Ε και 6 Ε αντίστοιχα. Υπάρχουν και οικογενειακές, απογευματινές και άλλες κάρτες. Τιμοκατάλογος εδώ. http://www.elatohori-ski.gr/index.php?opti...=4&Itemid=4 Το σαλέ μου άρεσε πάρα πολύ. Έχει δυο ορόφους και μεγάλη βεράντα με θέα στο απότομο της κεντρικής πίστας. Τζάκι πάνω και κάτω και κάπνισμα μόνο έξω. Τιμές γύρω στα 3,5 Ε με 4 Ε για καφέ και σοκολάτες. Έχει και κάποια σνακς, σάντουιτς κλπ, αλλά δεν πήραμε τίποτα. Υπάρχει και ένα μικρό snow bar στο τέλος της καρέκλας (δεν πήγα). Οι πίστες και οι αναβατήρες Εκτός από τον επίσημο χάρτη του χιονοδρομικού, έκανα και ένα σχεδιάγραμμα με βάση το google earth. Ο επίσημος χάρτης του χιονοδρομικού Ο χάρτης του δορυφόρου Υψόμετρο βάσης 1.410 μ., υψόμετρο κορυφής 1.975 μ. Το "παράξενο" με το Ελατοχώρι είναι ότι οι πιο εύκολες πίστες είναι στην κορυφή. Το χιονοδρομικό στην ουσία εκτείνεται μόνο κατά μήκος, με μια μεγάλη κεντρική πίστα και μια παράλληλη σε αυτή περιφερειακή, τις οποίες εξυπηρετούν οι τρεις αναβατήρες. Για να ανεβούμε στις πίστες υπάρχει μόνο η επιλογή της διθέσιας καρέκλας (ΔΙΑΣ), που πάντως δεν είναι και από τις πιο παλιές-αργές που έχουμε δει. Στο πρώτο μέρος της η διαδρομή της είναι ανάμεσα στα έλατα με θέα τη θάλασσα (ΜΑΓΕΙΑ) και μετά παράλληλα με την πίστα. Μόλις κατεβούμε από την καρέκλα μπορούμε να πάμε δεξιά για να κατεβούμε την κεντρική ή να πάρουμε το πρώτο συρόμενο πιατάκι (ΑΠΟΛΛΩΝ), ακριβώς μπροστά μας. Παίρνουμε το πιατάκι (θα κατεβούμε αργότερα την κεντρική) και στο τέλος του κατεβαίνουμε αριστερά το συνδετικό προς το δεύτερο πιατάκι (ΕΡΜΗΣ). Το τοπίο είναι λίγο πιο γυμνό και ο αέρας ξυρίζει σε σχέση με το πιο προστατευμένο κάτω τμήμα. Από την κορυφή Σαλταπήδα στα 1974 μ. μπορούμε να κινηθουμε: Επιλογή 1: Αριστερά όπως αφήνουμε το συρόμενο στην (πολύ εύκολη) μπλε ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, που οδηγεί στην πράσινη (μέχρι αηδίας) περιφερειακή-δρόμο ΠΟΛΥΜΝΙΑ. Την περιφερειακή (για να τελειώνουμε με αυτή), που εκτείνεται παράλληλα με την κεντρική και πιο κάτω από αυτήν, μπορεί να πάρει κανείς από την κορυφή όλων των λιφτ και σε κάποια ενδιάμεσα σημεία. Είναι μεγάλη (5.8Ο0 μ., σύμφωνα με το site, το earth τη βγάζει κάπως μικρότερη) και υπερβολικά εύκολη (σπρώξιμο με τα μπατον required ) και για αυτό δεν συνίσταται παρά μόνο για αποφυγή του απότομου (βλ. παρακάτω). Επιλογή 2: Εκτός πίστας, ανάμεσα στα ελατάκια, αριστερά (κυρίως) και δεξιά του λιφτ (όπως ανεβαίνουμε). Είναι εύκολο εκτός πίστας για αρχάριους (όπως εγώ), σε καλές κλίσεις και όμορφο τοπίο. Μόνο προσοχή σε στενές επαφές με τα έλατα.. Όταν περάσει κανείς την περιφερειακή (με την οποία το απάτητο τέμνεται περίπου στο μισό της διαδρομής), γίνεται λίγο πιο δύσκολο και τέρμα δεξιά δίπλα στο δάσος έχει ένα στενό λούκι. Άλλη διαδρομή εκτός δεν ξέρω αν έχει, ο Aeras και η Eleni σίγουρα μπορούν να μας πουν περισσότερα επί του θέματος. Από τη δεξιά πλευρά του λιφτ (όπως ανεβαίνουμε πάντα) υπάρχει απάτητο ίδιας περίπου μορφολογίας και ένα πολύ μικρό πατημένο κόκκινο κομμάτι (πίστα ΚΑΛΛΙΟΠΗ στον χάρτη). Επιλογή 3: Δεξιά, ώστε να κατέβουμε την κεντρική πίστα (ΚΛΕΙΩ), συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου. Η κεντρική στο κομμάτι των δύο συρόμενων είναι ιδανική για αρχάριους. Εύκολη μπλε, φαρδιά, καλά πατημένη, χωρίς απότομα κομμάτια. Μοιάζει κάπως με το τριθέσιο της Βασιλίτσας. Στα αριστερά βρίσκουμε λίγο απάτητο και μερικά χειροποίητα αλματάκια. Στο κομμάτι της καρέκλας αρχίζει μια κλιμάκωση σε κόκκινη και μετά σε μαύρη (σύμφωνα με το χάρτη). Προσωπικά δεν έχω κατέβει άλλη μαύρη στη μακρά χιονοδρομική μου καριέρα και αυτή μου φάνηκε αρκετά εύκολη (είναι βέβαια και μικρό κομμάτι και είμαι και γαμώ τους σκιέρ). Ίσως να είναι μια δύσκολή κόκκινη, δεν ξέρω. Εκεί βγαίνουν κάποια πετραδάκια, υπάρχει όμως σήμανση. Για όσους δεν θέλουν να το δοκιμάσουν, μετά το τέλος του κόκκινου κομματιού υπάρχει δεξιά παράκαμψη του απότομου προς την περιφερειακή (υπάρχει και σχετική ταμπελίτσα). Για να αποφύγεις το απότομο μπορείς επίσης να πάρεις την περιφερειακή από πιο ψηλά ή και να κατέβεις με την καρέκλα. Υπάρχουν 2 baby lifts μήκους περίπου 200 μ., ένα από τα εκδοτήρια μέχρι το σαλέ και ένα στην κορυφή της καρέκλας. Για να φύγει κανείς, αν έχει παρκάρει κοντά στο σαλέ, μπορεί να βγει από το δρομάκι πίσω από το σαλέ, φορώντας τα πέδιλα μέχρι το δρόμο. Μόνο προσοχή γιατί εκεί κυκλοφορούν και πεζοί, έλκηθρα κτλ. Ο επίσημος ιστότοπος του χιονοδρομικού είναι αρκετά καλοφτιαγμένος και ενημερωμένος: http://www.elatohori-ski.gr/ Συμπέρασμα Τα συν: Πάρα πολύ όμορφο τοπίο, με έλατα και θέα τη θάλασσα και τον Όλυμπο. Μεγάλη σε μήκος κατάβαση, για κάποιον που δεν θέλει μικρές διαδρομές. Εύκολο για τους αρχάριους. Οικονομικό σε κάρτες και σαλέ. Δεν συνάντησα μεγάλες ουρές. Κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τα μείον: Μικρό πεδίο, θα είναι υποθέτω εύκολο και βαρετό για τους πιο έμπειρους. Μικρή δυναμικότητα λιφτ, σε σχέση ας πούμε με το Σέλι. Χρειάζεται να πάρεις τρία λιφτ διαδοχικά για να φτάσεις στην κορυφή. Οι λιφτιέρηδες δεν διακρίνονται για την προθυμία τους να βοηθήσουν τους αδαείς. Το κομμάτι του δρόμου μέχρι Κατερίνη είναι μεγάλο και κουραστικό. Η κεντρικη και η καρεκλα: To απατητο στο πανω συρομενο: Η περιφερειακη: Το σαλε απο την κεντρικη: Η κεντρικη απο το σαλε: Στο ελατοχωρι εβαλε αλλους 30 ποντους.Αυριο προβλεπεται λιακαδα οποτε οσοι πιστοι προσελθετε Θα προσπαθησω να ανεβασω καμια αυριανη φωτο....... http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted December 19, 2005 Περιμένουμε cookman να δούμε ομορφιές...!!!! With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted December 19, 2005 Μολις γυρισα. Τελικα με την Χαρα εμεινα.Δεν εβαλε 30 ποντους αλλα 15-20.Το χιονι ηταν πραγματικη πουδρα,ολη μερα ειχε -8 αλλα πιστεψτε εκανα με ενα μπουφαν φλουδα και απο κατω ενα εσοθερμικο.κρυο δεν καταλαβαινες.το προηγουμενο χιονι που ειχε μεινει ηταν αρκετα παγωμενο οποτε τα φαρδια μου pocket rocket δυσκολευτηκαν πολυ.Επανω στο πιατακι στα αριστερα οπως κατεβαινεις ηταν καλα για λιγο πουδρα και λιγο extreme γιατι ηταν ολο bumps και αλματακια.Ο καιρος τελειως ολη μερα λιακαδα. Αυριο θα παρω τα κοντα τα πιστιαρικα για να γουσταρουμε και λιγο. Στην πιστα δεν υπαρχει ιχνος πετρας η ξερας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 20, 2005 Λεω να πεταχτω προς Ελατοχωρι αυριο 21/12. Cookman θα εισαι επανω?(ρητορικη ερωτηση ε?) Να φερω τα πετροσκι ή δεν υπαρχει προβλημα?Τα 15 εκ. που αναφερει στη βαση με προβληματιζουν λιγο... Δωσε σημερινο report αν εχεις χρονο να δουμε τι "παιζει". Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted December 20, 2005 Anemar προσπαθουσα να απαντησω στο topic που ανοιξες αλλα μαλλον δεν εχω δικαιωμα να γραψω εκει. Πετροσκι ????????????? τι ειναι αυτα που λες????????? Σε παρακαλω Στο ελατοχωρι?????????? Φιλε ειναι πολυ καλα πανω.Βασικα το εχει το υποστρωμα που ειναι παγωμενο.Σε πολυ λιγα σημεια εχει πολυ λιγο παγο.Το φρεσκο που επεσε ειναι πραγματικη πουδρα.(Γκρατζανιστο οπως ακουσα σημερα)Μαλλον λογω του ηχου που κανει οταν πατας πανω του,Γκρινγκ Γκρανγκ.Ολη μερα το θερμομετρο πανω απο τους -6 δεν πηγε ποτε.Θα τα πουμε επανω.(Με θυμασαι?????????????? Παχυνα λιγο!!!!!!!!!!!! Θα φοραω μαυρο μπουφαν μαυρο παντελονι και μποτες πορτοκαλι με ασπρομαυρα πεδιλα.) Τα λεμε πανω http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted December 21, 2005 Η ενδυμασια σου μου φερνει πιο πολυ για να πας στη Τουμπα G4. Μηπως εχεις και το δικεφαλο στο στηθος? Καλες κατεβασιες!! Carva-ρετε και λιγο για μας... Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 21, 2005 Carv-αραμε αρκετα θα ελεγα.Οι 4κεφαλοι ζεσταθηκαν "επικινδυνα" σημερα Πολυ ωραια μερα,τα ειπαμε αρκετα και με τον Δημητρη,καλο χιονι αλλα στα "τελειωματα" του-θελει οπωσδηποτε φρεσκο-και ωραια χριστουγεννιατικα τραγουδακια στο lift!!! Αντε καλες γιορτες... Αποσταση 50 χλμ. απο το κεντρο της Βεροιας σε 45 λεπτα(ορεινο επαρχιακο οδικο δικτυο με αρκετες στροφες) Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted December 21, 2005 Οντως πολυ καλη μερα(Που να ερχοσουν με τις λιακαδες!!!!!!!) Αναμενω την επανοδο σου. ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted December 21, 2005 Αν η ΠΑΟΚΑΡΑ carv-αριζε λιγο σαν εμας .... το πρωταθλημα θα ηταν στη τσεπη μας... Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 5, 2006 Υπεροχη μερα σημερα. Ενα περιεργο πραγμα.Τις προηγουμενες μερες Χιονιζε το βραδυ και την ημερα ψιλοεβρεχε. Εχτες το βραδυ ψιλοεβρεχε ενα ΟΛΗ μερα σημερα χιονιζε......... Καταπληκτικη ημερα. Απο τις 8 το πρωι που ξεκινησε να χιονιζει μεχρι τις 17.30 που εφυγα εβαλε στην βαση του Χ/Κ περιπου στους 35 ποντους. Στην κεντρικη πιστα εβαλε περιπου στους 40-45 ενω στο πιατακι εβαλε πανω απο 50 ποντους. Η ενταση του χιονιου καποιες στιγμες ηταν σαν της βροχης.Απο την ωρα που περναμε τα καρεκλακια μεχρι να φτασουμε στην κορυφη ειχαμε 2 ποντους χιονι πανω στα ρουχα μας.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Η πουδρα βασικα ηταν βαρια αφου χιονιζε στους 0 βαθμους αλλα ικανοποιητικη. Απο κοσμο ειχε περιπου στου 60-70 σκιερ αρχαριους και καμια 10 καλους. Το σαλε μισογεματο απο εκδρομεις. Αντε τα γλεντια ΑΡΧΙΖΟΥΝ Ας αρχισουν οι χοροι............ http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 11, 2006 Σημερα ηταν μια καταπληκτικη μερα. Χιονιζε ολη μερα και εβαλε περιπου στους 5 ποντους.Η θερμοκρασια κολημενη στους -5. Στις 4 παρα 15 εβγαλε και εναν τρελο ηλιο και η τελευταια κατεβασια ηταν ολα τα λεφτα...... Μεχρι που εφυγα στις 5 ξανα εκλεισε ο καιρος και συνεχιζε και χιονιζε απο οτι φαινεται το χιονι θα συνεχιστει και το βραδυ οποτε αυριο θα ειναι υπεροχη μερα..... Οσοι πιστοι Προσελθετε....... http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
Psyxologos 0 Report post Posted January 16, 2006 Μολις κατεβηκα απο το Χιονοδρομικο. Ενα εχω να πω. ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ! Κατενθουσιαμενος και εγω και η συζυγος (ως γερμανις εχει δει χιονοδρομικα και χιονοδρομικα, αρα ξερει τι λεει) αλλα και ο φιλος μου που πρωτη φορα σημερα 'πατησε' χιωνι με σκι. Οι υπαλληλοι στο μαγαζι ενοικιασης (πηραμε απο τα Πιερια)στο σαλε και στα λιφτ εξυπηρετικοτατοι και πολυ μα πολυ φιλικοι και η θεα απο το σαλε υπεροχη. Κατι ηξεραν οι μουσες... να αναφερω πως απολαυσα προσωπικα με την καρδια μου τις πιστες Καλλιοπη και Ερατω. Ειδικα η Ερατω οπως ειναι μεσα στο δασος ειναι απλα μαγευτικα. Αυριο (η μεθαυριο εαν ποναω πολυ αυριο) θα δοκιμασω να ξεκινησω απο την Πολυμνια και να κατεβω μεχρι το τελος της Ερατους (ετσι δεν λεγεται, η μηπως της Ερατως. Υ.Γ: Γνωρισα και τον φιλο Cookman ο οποιος αφιερωσε χρονο στο να με βοηθησει στην τεχνικη μου (ποια; αχαχαχα) και ηταν περα για περα φιλικος. Ειλικρινα ειχα μια ΥΠΕΡΟΧΗ μερα. Σας ευχαριστω για την φιλοξενια . Αυριο αν δεν ποναω μαλλον πανω θα ειμαι παλι! Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 24, 2006 αυτο που εγινε στο ελατοχωρι δεν το εχω ξαναδει...... Οι υπευθηνοι του Χ/Κ για τον ομαλο καθαρισμο των δρομων προεβλεψαν και κατεβασαν το ρατρακ απο την δευτερα το βραδυ στο χωριο του ελατοχωριου γιατι με το χιονι που εριξε στον δρομο μαλλον επρεπε να ανεβουν τα τεθωρακισμενα του στρατου για να ανοιξουν τον δρομο..... Ολοι μερα 2 γκρειντερ και το ρατρακ προσπαθουσαν να καθαρισουν τους δρομους αλλα το χιονι επαιφτε μανιασμενα..... Εχει ριξει τις 2 τελευταιες μερες στο Χ/Κ τουλαχιστον 1.5 μετρο χιονι αλλα με τον αερα εχει και ανεμοσουρια 3 μετρα..... Το χιονι τελειως ξερο πουδρα πραγματικη.... Αυριο ΕΛΠΙΖΩ να βιασω με τα μεγαλα μου pocket rocket τις παρθενες πουδρες του Ελατοχωριου....... http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 25, 2006 Η καλυτερη μερα των τελευταιων 5 ετων που λειτουργει το Χ/Κ Ελατοχωριου Τα lift ανοιξανε στις 10.30 αλλα εμεις καναμε την πρωτη μας κατεβασια στις 10.00 αφου μας ανεβασε το ρατρακ...... Οσοι γνωριζουν το ελατοχωρι διαβαστε τα παρακατω...... Το αυτοκινητο που υπαρχει στην πιστα για τα big air εχει καλυφτει ολο . Το snow-bar που υπαρχει στο τελος της καρεκλας,το μονο που βλεπεις ειναι η σκεπη του..... Το χιονι στο πιατακι εχει φτασει σε υψος 2 μετρα πριν απο τα πιατακια.... Το baby που υπαρχει στην κορυφη της καρεκλας δεν το βρηκε κανεις μονο η σκεπη απο το σπιτακι φαινοταν που υπαρχει διπλα του.... Στο Χ/Κ εχει πεσει τουλαχιστον 1.5 με 2 μετρα πραγματικης πουδρας.Τα ανεμοσουρια που υπαρχουν στις ακρες φτανουν μεχρι και τα 4 μετρα. Καμια 30 τρελοι οι πιο πολλοι σανιδαδες ειμασταν στο βουνο και βιαζαμε τις πουδρες..... Πραγματικα πιστεψτε με στις πρωτες καταβασιες ειδικα στην πρωτη κατηφορα της κεντρικης η πουδρα μας βιαζε αφου κολουσαμε τελειως και επρεπε να κολυμπησουμε μεχρι να βγουμε στα πατημενα.... Στην κατηφορα του σαλε εκει πραγματικα την βιασαμε.... Βασικα το μονο λαθος της διευθηνσης ηταν που μαζι με την καρτα δεν εδιναν και καποιον αναπνευστηρα....Πραγματικα χρειαζοταν.... κατα τις 2 εσφιξε λιγο η πουδρα οποτε εκει την ξεσκισαμε Φτιαξαμε και ενα αλμα πανω απο το αμαξι οποτε οποιος ηθελε να κανει νεα κολπα εσκαζε στην πουδρα....... αυτην την στιγμη ποναει ολο μου το κορμι απο την κουραση.... Παλι καλα το pocket rocket με εβγαλαν ασπροπροσωπο...... Τα λεμε αυριοοοοοοοοοοοοοοοοο Παλι πανω..... http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted January 26, 2006 Ρε cook.....Βγάλε καμμια φωτο και στείλε να βλέπουμε και μεις οι φουκαράδες των κωλοβρωμοπόλεων .....γμτ .....#@$@$#%%#@%@ τα 'χω πάρει την τρέλα μου μέσα...... Ελατοχώρι ή Περτούλι ?????? Ελατοχώρι ή Περτούλι????????? ΝΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ !!!!!!!!!!!!!!!! (....και στο τέλος δε προλαβαίνω να πάω σε κανένα, πλην της Κυριακής....... ) Υ.Γ. Τα μαγευτικά τοπία των χιονοδρομικών αυτών, δε παιζονται και δε συκρίνονται με τίποτα στην Ελλάδα πάντως....!!!!! With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 27, 2006 τι φωτοοοοοοοοοοοοοςςςςς??????????/ Εφτασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε Ολες αυτες ειναι απο την κακοκαιρια που περασε...... Οποιος ανεβει ελατοχωρι εκτος απο κυριακη επανω θα με βρει..... http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted February 2, 2006 Σαββατο Κυριακη απο οτι εμαθα θα εχει Παρτυ η τηλεοραση του Αντ1 και ο ραδιοφωνικος Σταθμος του Banana FΜ Πολλα χαπενιγκς πολυ καλοι Dj 's (και ομορφα μοντελα) θα σας κανουν ενα Σαβατοκυριακο Αξεχαστο........ http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted February 3, 2006 Σαββατο Κυριακη απο οτι εμαθα θα εχει Παρτυ η τηλεοραση του Αντ1 και ο ραδιοφωνικος Σταθμος του Banana FΜ Πολλα χαπενιγκς πολυ καλοι Dj 's (και ομορφα μοντελα) θα σας κανουν ενα Σαβατοκυριακο Αξεχαστο........ Καλος κι ο ΑΝΤ1 καλοι και οι DJ's αλλα μια ερωτηση.Αποκριατικο παρτυ θα γινει φετος??? Ανεβασε καμια φωτο απο το περσυνο Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted March 8, 2011 Ας δώσω και γω τη γνώμη του αρχάριου για το συγκεκριμένο ΧΚ. Το βουνό είναι υπερβολικά εύκολο. Είναι η χαρά του αρχάριου. Ουρές σχεδόν μηδενικές. Μόνο το τελείωμα για να πάρεις πάλι το καρεκλάκι είναι λίγο θέμα αλλά προσεκτικά κατεβαίνει και αυτό. Ωραία διαδρομή μέσα στα δέντρα με ελάχιστη κλίση, οτι πρέπει για να κάνεις πρώτη φορά σκι. Σε σχέση με το κατέβασμα στο Μπάνσκο είναι πιο εύκολο (μόνο σε αυτά τα δύο έχω πάει). Φυσικά μιλάμε για τη πράσινη πίστα. Κατέβηκα και την Καλλιόπη (μετά τη 1η άγκυρα) που την χαρακτιρίζει κόκκινη αλλά και αυτή ήταν πολύ εύκολη. Ευτυχώς ήταν καλά στρομένο το χιόνι στην άγκυρα γιατί οι άγκυρες είναι ο φόβος και ο τρόμος του αρχάριου (για μένα τουλάχιστον). Είχε μπόλικο χιόνι τη Κυριακή που ανεβήκαμε (κατά τις 10) αλλά κατά τη 1 είχε γίνει πολύ βαρή και λίγο απρόβλεπτο για τις δικές μου ικανότητες... (πρώτη τούμπα εκέινη την ώρα την έφαγα, τα σκι με πηγαίνανε αντί να τα πηγαίνω...) Το πρωί το χιόνι ήταν πολύ καλό. Μετά σχεδόν δεν τσουλούσε. Η διαδρομή απο Κατερίνη περίπου στα 50 λεπτά. Ο δρόμος ήταν καθαρός. Όταν φέυγαμε οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι απο τους σκιερ, πρέπει να είχε κάποιο πάρτυ. (όταν φτάσαμε είχε 100 αυτοκίνητα, όταν φεύγαμε είχε 2-3 χλμ. παρκαρισμένα) Το πιθανότερο είναι να μην ξαναπάω εκτός και αν βρεθώ Κατερίνη και έχει χιονίσει. Οχι οτι το βουνό δεν αξίζει, απλά θα ήθελα κάτι λίγο πιο δύσκολο. Και επίσης αν ξεκινήσεις απο Θεσσαλονίκη και οχι απο Κατερίνη ίσως είναι πιο κοντά κάποιο άλλο ΧΚ. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 8, 2011 ωραιο ποστ! παραλίγο να το επισκεφθούμε και εμεις το Ελατοχωρι χθες, τελικα καταλήξαμε στα 3-5 Πηγαδια "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
kantoniou 333 Report post Posted December 25, 2011 Διαγραμμα των πιστων που εφτιαξα πανω στο χαρτη του google earth Χθες ξεκινησα τη σεζον στο Ελατοχωρι, στο οποιο πηγα για πρωτη φορα. Οι εντυπωσεις πολυ καλες, ταυτιζονται με αυτες του BlackSmith παραπανω. Το ΧΚ εχει αρκετη εκταση, κατα μηκος. Μετα τη διθεσια καρεκλα ξεκιναει ενα συρομενο και αμεσως μετα το 2ο. Η διαδρομες στα δυο συρομενα ειναι ευκολες (υπερβολικα ευκολες... ) και προσφερονται για αρχικη εκμαθηση. Η πιστα του διθεσιου κλιμακωνεται σιγα-σιγα και στο τελος ενα μικρο κομματι ειναι καπως δυσκολο για αρχαριους. Η περιφερειακη ειναι ακαταλληλη γιατι δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ κλιση και σε αρκετα σημεια σπρωχνεις. Ειναι ομως χρησιμη, για να αποφυγουν οι τελειως αρχαριοι το αποτομο κομματι (βγαινει ακριβως στο τελος του, μπροστα στο σαλε). Στο πανω πιατακι δεξια και αριστερα εχει ωραιες διαδρομες εκτος πιστας, αρκετα ευκολες για να δοκιμασει κανεις πρωτη φορα. Βγηκαμε αρκετα εκτος με εναν φιλο χθες, και επεσε πολυ γελιο με τις τουμπες. Επειδη υπηρχε πουδρα απο 50-100 εκ. παντου (εμπαινες ολοκληρος μεσα στο χιονι), και επειδη το πηγαινα πολυ συντηρητικα (χωρις αρκετη φορα) βουλιαζα και επεφτα συχνα. Ηταν πολυ ευχαριστο παντως. Κοσμο δεν ειχε, ουρες πουθενα. Το σαλε ειναι πολυ καλο, με μεγαλο μπαλκονι με θεα το αποτομο κομματι. Μεσα δεν καπνιζαν πουθενα. Τελευταιο αφησα το τοπιο, το οποιο ειναι παρα πολυ ωραιο. Χιονισμενα ελατα παντου, που προσθετουν πολυ. Επειδη προσωπικα δινω μεγαλη σημασια σε αυτο, το σημειωνω σαν ενα μεγαλο συν. Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing. Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted December 25, 2011 (edited) ωραιες φωτογραφιες ειδικα στο πανω κομματι του χ.κ(κορυφη Σαλταπιδα) ευχομαι σε αναλογη συνεχεια. Edited December 25, 2011 by Gavis o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
kantoniou 333 Report post Posted December 25, 2011 (edited) Ξεχασα να γραψω οτι το πανω πιατακι λειτουργησε μετα τις 11:00 και ψιλοκολλουσε (σταματουσε για λιγα λεπτα και ξεκινουσε παλι). Υπηρξε και μια διακοπη ρευματος, αλλα εβαλαν αμεσως μπρος τη γεννητρια και η καρεκλα λειτουργησε ομαλα (σταματησε για κανενα δεκαλεπτο, μεχρι να παρει η γεννητρια, μας ειπαν). Τις φωτο τις εβγαλα με το κινητο, το οποιο παθαινε συνεχεια κοκομπλοκο (μαλλον απο το κρυο;] και στα τυφλα (χωρις να βλεπω τιποτα στην οθονη). Με σοβαρη φωτογραφικη μηχανη θα εβγαιναν χθες τελειες φωτογραφιες... Edited December 25, 2011 by kantoniou Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 26, 2011 πολυ ωραιες φωτογραφιες "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted December 26, 2011 Πολύ ωραία φωτογραφική ανταπόκριση Καλη συνέχεια Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites