Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
donmeli

Αγορά Σκι

Recommended Posts

Με 1.68 και 52 κιλα δεν νομιζω να σου εχουν αρνηθει πολλες φορες να σε βοηθησουν...Απαντησε στο ερωτηματολογειο του donmeli και δεν θα προλαβαινεις να διαβαζεις απαντησεις,μεχρι και στο χρωμα θα σε καλυψουμε!!!!

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω εξοπλισμό σκι (πέδιλα, μπότες, κτλ). Κάνω σκι γύρω στα 6 χρόνια, κατεβαίνω όλες τις πίστες εκτός από τις «μαύρες», (δεν ξέρω ακριβώς τι επίπεδο είναι αυτό) Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ταχύτητα ή κάποιο συγκεκριμένο είδος στυλ. Απλά μ’ αρέσει το σπορ και επειδή ξόδευα μια περιουσία κάθε φορά στην ενοικίαση εξοπλισμού αποφάσισα να αγοράσω. Τι μάρκα προτείνετε και τι ακριβώς να ζητήσω σε ένα κατάστημα; Το μόνο που ξέρω είναι πως το μήκος των σκι πρέπει να είναι 10 πόντους κάτω από το ύψος μου (είμαι 1,68 , γυναίκα, 52 κιλά)και ότι οι μπότες πρέπει να είναι σκληρές αλλά από χαρακτηριστικά δεν γνωρίζω πολλά.

Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει;

Για πέδιλα θα μιλήσουν άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα, για μπότες θα σου πώ να μήν βιαστείς να αποφασίσεις να πάς σε πολλά μαγαζιά να δοκιμάσεις και να τις φορέσεις στα πόδια σου τουλάχιστον 10-15 λεπτά στο μαγαζί. Μπορείς επίσης να νοικιάσεις οχι στην τύχη όπως έκανες (φαντάζομαι) μέχρι τώρα αλλά να επιλέξεις συγκεκριμένες μάρκες και να τις ενοικιάσεις για να δείς ποια "κάθεται" καλύτερα στο πόδι σου.

Τώρα ποια συγκεκριμένα, θα σου πρότινα να δοκιμάσεις

Salomon Rush6

784361_fd_boot.jpg

Salomon Rush7

784360_fd_boot.jpg

Salomon Xwave6 ή 7(φανταστική για μένα αυτή έχω και εγώ)

Fischer MX5 - ΜΧ7 -ΜΧ9 δες εδώ

Nordica GTS6 W

scheda_GTS-6-W-BLU.jpg

Nordica GTS8 W

scheda_gts8w.jpg

Rossignol Soft light δες εδώ οι συγκεκριμένες είναι μαλακές...(τις έχω και εγώ)

...αυτά.... :unsure:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Δώσε μας λίγα περισσότερα στοιχεία, αν θες να κάνεις στην πιστα, αν θες να μπαίνεις σε απάτητο, αν σε βόλεψε κάποιο συγκεκριμένο πέδιλο απο τις ενοικιάσεις μέχρι τώρα, τί ύψος ειχε?

Επίσης όσο αφορά το ύψος το 10 πόντους πιο κοντό δεν είναι και νόμος, παίζει ρόλο το στυλ, η σκληρότητα του πέδιλου και άλλα πολλά.

Δώσε μας λίγα περισσότερα στοιχεία, αν θες να κάνεις στην πιστα, αν θες να μπαίνεις σε απάτητο, αν σε βόλεψε κάποιο συγκεκριμένο πέδιλο απο τις ενοικιάσεις μέχρι τώρα, τί ύψος ειχε?

Επίσης όσο αφορά το ύψος το 10 πόντους πιο κοντό δεν είναι και νόμος, παίζει ρόλο το στυλ, η σκληρότητα του πέδιλου και άλλα πολλά.

Μια φορά ειχα μπει σε απάτητο αλλα η πλαγια δεν ειχε πολυ μεγαλη κλήση και δεν με δυσκόλεψε, κυριως κανω σε πιστα. Οσον αφορα τα πέδιλα που χρησιμοποιουσα ήταν όντως 10-8 πόντους κάτω από το ύψος μου. Για να πω του στραβού το δίκιο δεν εχω δοκιμάσει μεγαλυτερα. Τώρα από στυλ τι να σου πω.... Εγω ιδιαιτερο στυλ οταν κουτρουβαλιάζομαι :unsure:))))) Αστειεύομαι, Κοιτα οι δυνατότητες μου δεν ειναι πολυ μεγάλες καθώς και οι γνώσεις μου στο συγεκριμένο αθλημα οσον αφορά τον εξοπλισμό, γιάυτό και ρωτάω για να μάθω!!!

Σχεδόν όλες οι εταιρείες βγάζουν πλέον γυναικεία πέδιλα. Πέρσι που το έψαξα το θέμα, τα καλύτερα που βρήκα ήταν τα salomon stretracer 6W, και ξέρω και τα αποτελέσματα σ' αυτο το πέδιλο απο το άτομο που το φορούσε. Ειναι εύκολο πέδιλο και μαλακό που σε όλες τις περιπτώσεις εντος πιστας θα σε ξελασπώσει. Ξαναλέω εντός πίστας. επίσης άν έχεις όρεξη και δουλέψεις, έιναι απο τα πέδιλα που σπρώχνουν για εκμάθηση. Τώρα αν θες κάτι πιο σκληρό, μπορείς να πάς στην ιδια εταιρεια σε ποιο παραπάνω νούμερο. Σε 155

Μια επίσης καλή πρόταση με wood core είναι απο την volkl στην γυναικεία της σειρά attiva λέγεται φέτος, που πέρσι έβγαζε μάτια στα τεστ, απλά στην Ελλάδα δεν μπορούσαμε να το βρούμε το συγκεκριμένο κομμάτι. Δες το στο 154 το 4στερο.

Η rossignol έχει ακόμα ένα ενδιαφέρον σκι με εξαιρετικές επιδώσεις, και γι 'αυτό έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα, είναι το Saphir 200 στο 154.

Ολες τις εταιρείες αυτες μπορείς να τις βρεις στην Ελλάδα, και ειδικά για τα volkl υπάρχει έκπτωση απο τον αντιπρόσωπο για τα μέλη του συλλόγου.