anemar 6 Report post Posted March 17, 2005 ...Γενικά προσανατολίζομαι στα FISCHER RX-8 ή στα ATOMIC SX-9 όπως θα καταλάβατε και απο πρίν... Αν ψαξεις λιγο στο forum δεν θα δυσκολευτεις να φτασεις στο εξης συμπερασμα: RΧ-8 με διαφορα!!!!! Το SX9 εχει χαρακτηριστει απο τους περισσοτερους πολυ ασταθες.Σε αντιθεση,οσοι εχουν το RX-8 μονο καλα λογια εχουν να πουν. Πληροφοριακα αυτη τη στιγμη το RX-8 στη Γερμανια πωλειται απο 300 Ε και κατω(με δεστρες εννοειται) :wink: .Επισης κυκλοφορησε ηδη το RX-8 της επομενης season με τιμη γυρω στα 450 αν θυμαμαι καλα. Δες εδω:http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Fo...iewtopic&t=2843 Στα Intersport εχει και κανονικες εκδοσεις(καμια σχεση με τα ελληνικα intersport σε θεματα ski).Τις ειδικες καλυτερα αποφυγε τες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aristomenis 1 Report post Posted March 17, 2005 Πληροφοριακα αυτη τη στιγμη το RX-8 στη Γερμανια πωλειται απο 300 Ε και κατω(με δεστρες εννοειται) :wink: Στο Bansko το rx8 στο μαγαζί της fischer 850 λέβα/ 1,85 = 460 ευρώ... Quote Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with... Share this post Link to post Share on other sites
advanced 0 Report post Posted March 17, 2005 ...Γενικά προσανατολίζομαι στα FISCHER RX-8 ή στα ATOMIC SX-9 όπως θα καταλάβατε και απο πρίν... Επισης κυκλοφορησε ηδη το RX-8 της επομενης season με τιμη γυρω στα 450 αν θυμαμαι καλα. Δες εδω:http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Fo...iewtopic&t=2843 Μου βρήκαν τα rx-8 με 320 ευρώ. Η δεστρα τους είναι η fx-11. Υπάρχει τετοια δέστρα? Ρωτάω γιατί εγώ είχα βρει οτι το πεδιλο παιρνει επανω μόνο τις fx-10 ή τις fx-12. Επίσης τα rx-9 με 400 ευρώ. Έχουν μεγάλη διαφορά σε επίπεδο αυτά με τα rx-8? Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Quote Share this post Link to post Share on other sites
advanced 0 Report post Posted March 17, 2005 Μου βρήκαν τα rx-8 με 320 ευρώ. Η δεστρα τους είναι η fx-11. Υπάρχει τετοια δέστρα? Ρωτάω γιατί εγώ είχα βρει οτι το πεδιλο παιρνει επανω μόνο τις fx-10 ή τις fx-12. Επίσης τα rx-9 με 400 ευρώ. Έχουν μεγάλη διαφορά σε επίπεδο αυτά με τα rx-8? Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! fs-11f ειναι η δέστρα τελικά. Την ξέρει κανείς? Επίσης ξέρει κανείς να με ενημερώσει για τις θεωρητικές και πρακτικές διαφορές των fischer rx-8 και rx-9. Είμαι στην τελική ευθεία... Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted March 18, 2005 ...fs-11f ειναι η δέστρα τελικά. Την ξέρει κανείς? Επίσης ξέρει κανείς να με ενημερώσει για τις θεωρητικές και πρακτικές διαφορές των fischer rx-8 και rx-9. Είμαι στην τελική ευθεία... Fischer RX 8 Multiple award-winner and bursting with technology: the RX8 with Frequency Tuning inside, Power Vacuum and the Diamond Top surface which, thanks to its structure, provides added stability when carving at high speed. An unrivalled master of all piste conditions, excelling in technology and modern design Sidecut: 115-66-98 Radius: 14 m (170 cm) Επιπεδο(με βαση τη Fischer):8-9 Fischer RX 9 The top model for carving experts! As used successfully by the Fischer Skiercross Team and extremely versatile. With World Cup technology such as Frequency Tuning inside, Air Carbon, World Cup edges, Super Base etc., ready to take on any slope and any gradient Sidecut: 109-69-96 Radius: 17 m (170 cm) Επιπεδο(με βαση τη Fischer):8-9 Οπως βλεπεις στο ιδιο υψος εχουν διαφορα 3μ. στην ακτινα στροφης.Αυτο σημαινει πως το RX9 ειναι περισσοτερο GS πεδιλο-δηλ. για μεσαιες-μεγαλες στροφες(17μ. radius ειναι αυτα ). Το RX8 θα το χαρακτηριζα πιο παιχνιδιαρικο,σιγουρα πιο μαλακο και σε τελικη αναλυση πιο all around.Εξαρταται καθαρα απο το στιλ ski που σου αρεσει.Και τα 2 παντως ειναι κορυφαια.Καμια σχεση με το SX 9 επαναλαμβανω. Η δεστρα που λες ειναι αυτη και ειναι μια χαρα.Μην σε προβληματιζει. Καλη αγορα Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted March 18, 2005 ...Οπως βλεπεις στο ιδιο υψος εχουν διαφορα 3μ. στην ακτινα στροφης.Αυτο σημαινει πως το RX9 ειναι περισσοτερο GS πεδιλο-δηλ. για μεσαιες-μεγαλες στροφες(17μ. radius ειναι αυτα )... Αυτην την διαφορα,μπορεις να την αντιπαρελθεις παιρνοντας το RX9 σε χαμηλοτερο υψος,χανοντας λιγο σε σταθεροτητα. Δωσε μας και κιλα-υψος-επιπεδο-στιλ καταβασης για να σε βοηθησουμε περισσοτερο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted March 18, 2005 Λοιπόν μιας και φέτος έχω "πατήσει" το RX 8 με την δέστρα FS 11 περίπου 20 φορές μπορώ πλέον να πω με αρκετή" αξιοπιστία τα εξής: Είμαι 1.82, 72 κιλά (ναι αδυνάτισα λιγάκι) Το πέδιλο είναι σε 1.65 ύψος με radius 13. Τις πρώτες 4 φορές που το πάτησα (στην Αυστρία) με προβλημάτισε λίγο γιατί το θεωρούσα ασταθές σε μεγάλες ταχύτητες (λιγάκι). Τελικά αποδείχτηκε ότι "χώλαινε" η τεχνική μου. (τότε ήμουν σε ένα επίπεδο ας πούμε 4 βάσει της γνωστής κλίμακας που υπάρχει στο φόρουμ). Από εκεί και πέρα το πέδιλο αποδείχτηκε μεγάλος δάσκαλος. Φανταστική πρόοδος, αξιοπιστεία, τρομερές δυνατότητες carving εντός πίστας. Για εκτός δεν θα μιλήσω, άλλωστε εκεί είμαι ένας αρχάριος σκιέρ. Πλέον να είναι καλά τα Fisher, επίπεδο 5 (άιντε πάλι με τα επίπεδα) και φοβερό κράτημα στη πίστα: Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted June 16, 2005 Αντωνη προσωπικα δεν ειμαι και fan του off-piste ουτε και εχω επιδοσεις σ αυτο αλλα πιστευω οτι με τα Salomon Crossmax9 που ειχα περισυ πηγαινα καλυτερα. Η αληθεια ειναι οτι ενώ εντος πιστας ηταν πολυ καλα ,στο εκτος δεν μ ενθουσιασαν.Για να πω και την αληθεια ομως,την ρυθμιση που λες δεν την εχω χρησιμοποιησει. Καλυτερα θα ηταν ομως να μιλησει καποιος πιο προχωρημενος στο εκτος πιστας σκι ωστε να εχεις μια πιο βαρυνουσα αποψη Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
serJ 2 Report post Posted June 16, 2005 Αντώνη καλημέρα, συγνώμη που απαντάω στο παρόν πόστ παρόλο που δεν έχω RX8. Εγώ είχα φέτος τα RX9. Η εντύπωσή μου είναι πως και τα δύο πέδιλα είναι για όλες τις συνθήκες ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ!!!! Αυτό καταλαβαίνω από το επίσημο site: Multiple award-winner and bursting with technology: the RX8 with Frequency Tuning inside, Power Vacuum and the Diamond Top surface which, thanks to its structure, provides added stability when carving at high speed. An unrivalled master of all piste conditions, excelling in technology and modern design. Σε αντίθετη περίπτωση θα έλεγε και off piste conditions!!! Tώρα φυσικά εξαρτάται πάντα και από το επίπεδο του σκιέρ που κάνει σκι και μπορεί να πηγαίνει σε κάθε πλαγιά ανεξάρτητα τα πέδιλα και το πατημα της πίστας η όχι...... Φιλικά Quote Slowly the Much Oil !!! Share this post Link to post Share on other sites