Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
SCIERRA

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΔΙΛΑ KNEISSEL

Recommended Posts

ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM, ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΕΔΙΛΑ KNEISSEL TENDON RADIUS 14

ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΕΔΙΛΟ ΥΨΟΥΣ 170-1.85

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ SE TI ΥΨΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ, ΕΙΜΑΙ 1.70-1.72, :(ΚGR

TA ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ 1.52-1.62

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

162.Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο σκληρο πεδιλο για να πας πιο χαμηλα.Καλη επιλογη με 14 μ. radius,αν ειναι και σε καλη τιμη "χτυπα" το.Την θεωρω καλη εταιρια με σεβαστο παρελθον και ελπιδοφορο μελλον :rolleyes: Περσινο μοντελο πρεπει να ναι,δεν ειδα στο φετινο site μοντελο Tendon.

Ο Maximus θα σε ενημερωσει καλυτερα.

162.Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο σκληρο πεδιλο για να πας πιο χαμηλα.Καλη επιλογη με 14 μ. radius,αν ειναι και σε καλη τιμη "χτυπα" το.Την θεωρω καλη εταιρια με σεβαστο παρελθον και ελπιδοφορο μελλον :rolleyes: Περσινο μοντελο πρεπει να ναι,δεν ειδα στο φετινο site μοντελο Tendon.

Ο Maximus θα σε ενημερωσει καλυτερα.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ KNEISSEL AC TENDON SIDECUT 107-66-93 ALL-ROUND R14/1.52 - R16/1.62

TIMH 220ΕURO ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΣΤΡΑ ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ TYROLIA (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΥΠΟ

TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΠΕΔΙΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1.70, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ:KNEISSEL ERGO ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ 1.70 ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ KAI ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ GS ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΙΣΤΕΣ H' NA ΠΑΙΞΕΙ ΑΠΑΤΗΤΟ(ΠΧ ΣΑΧΑΡΑ -ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ)?

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΝΩ ΣΚΙ 17ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΩΝ R , SIDECUT , ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΤΛ . ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΑ ΠΕΔΙΛΑ ΣΧΕΔΟΝ 1.85 , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ, ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Οποτε ας θεσουμε το θεμα αλλιως.

Πες μας τι σκι προτιμας να κανεις(sl,gs κτλ.),σε τι πιστες(εντος-εκτος),σε τι ταχυτητες και θα ακουσεις καποιες γνωμες τι πεδιλο σου ταιριαζει καλυτερα και σε τι υψος.

Καλώς όρισες Scierra, τα tendon αν και δεν τα ξέρω βλέπω ότι έχουν αποσπάσει καλές κριτικές σαν Allround πέδιλο. Θα συμφωνήσω με τον Anemar, ότι θα πρέπει να καταλήξεις ποιός είναι ο τρόπος που σου αρέσει να κάνεις σκι και βάση αυτού να επιλέξεις πέδιλο και radius. Αν πάλι δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και θέλεις κάτι απ όλα, τα Allround είναι μια χαρά.

Ο ενδοιασμός σου για τα κοντά πέδιλα είναι κατανοητός αλλά μην σε ανησυχεί. Ακόμα και κοντά πέδιλα έχουν τρομερή σταθερότητα και στις πιο ψηλές ταχύτητες , αν βέβαια είναι φτιαγμένα για αυτό το σκοπό, αρκεί να τα πηγαίνεις στις ακμές τους και όχι με ολόκληρο το πέλμα. Που σημαίνει απλά ότι γωνιάζουμε τα πέδιλα και ακολουθούμε την πορεία που χαράζουν.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Καλώς όρισες Scierra, τα tendon αν και δεν τα ξέρω βλέπω ότι έχουν αποσπάσει καλές κριτικές σαν Allround πέδιλο. Θα συμφωνήσω με τον Anemar, ότι θα πρέπει να καταλήξεις ποιός είναι ο τρόπος που σου αρέσει να κάνεις σκι και βάση αυτού να επιλέξεις πέδιλο και radius. Αν πάλι δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και θέλεις κάτι απ όλα, τα Allround είναι μια χαρά.

Ο ενδοιασμός σου για τα κοντά πέδιλα είναι κατανοητός αλλά μην σε ανησυχεί. Ακόμα και κοντά πέδιλα έχουν τρομερή σταθερότητα και στις πιο ψηλές ταχύτητες , αν βέβαια είναι φτιαγμένα για αυτό το σκοπό, αρκεί να τα πηγαίνεις στις ακμές τους και όχι με ολόκληρο το πέλμα. Που σημαίνει απλά ότι γωνιάζουμε τα πέδιλα και ακολουθούμε την πορεία που χαράζουν.

Βασικα λιγο απ'ολα : κοψιματα(SL-πχ. 6 φτερολακα-αρτεμις καλ.-βορεινη-μαιναλο),ανοιχτες γρηγορες στροφες(ψιλο GS οπως ειπα οσο μπορει να γινει στην Ελλαδα, λογω στενων πιστων , συνωστισμου και οχι καλο στρωσιμο πιστων πχ. περικλης-κελλαρια 14 φτερολακα,ελιμεια-βασιλιτσα) Τελευταια εχω κολλησει πολυ με απατητο λογω ενος φιλου boarder, στα καλαβρυτα ο οποιος ξερει το βουνο πολυ καλα, σε σημειο που να παιρνω σκι στον ωμο και πεζοπορεια στο χιονι(πανω απο αρτεμις δεξια 'η αριστερα,μαλιστα την Κυριακη πεσαμε και σ'ενα "φρυδι") Ενω απο απατητο ηξερα μονο Σαχαρα και Καλλιοπη στην Φτερολακα.

Τα μαχαιρια τα χρησιμοποιω συνεχεια ακομα και με τα παλια πεδιλα,ποτε δεν μου αρεσε το κλασσικο παραλληλο.

Ευχαριστω για τις γνωμες σας