Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

18-25 Μαρτίου θα είμαι στο Davos για να γράψω την δικιά μου εκδοχή του "Reuqeim for a dream" :D

(το βιβλίο, όχι την ταινία!)

Σύμφωνα με το WSG, είναι από τα καλύτερα χκ στην Ελβετία αφού έχει 10 στα 10. :rolleyes:

Έχει κανείς απόψεις;

(το ταξίδι είναι ξαφνικό δεν το είχαμε προγραμματίσει αφού είναι από εταιρία φαρμάκων)

post-302-1139952055_thumb.jpg post-302-1142566004_thumb.jpg post-302-1142566589_thumb.jpg

ΥΓ: Αν τελικά γίνει η ΓΣ τότε, λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι παρών αλλά θα στείλω αντιπρόσωπο ;)

JAPOW!!!

Δεν μου απάντησε κανένας αλλά δεν πειράζει.

Επειδή η μεγάλη ώρα πλησιάζει, μπορεί κανείς να μου δώσει κανένα site που να προβλέπει το καιρό για 7μέρες;

(εκτός τοθ snowforecast που όμως είναι για 3 μέρες)

JAPOW!!!

...ΥΓ: Αν τελικά γίνει η ΓΣ τότε, λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι παρών αλλά θα στείλω αντιπρόσωπο ;)

Pε Παναγιωτακι δε στελνεις εμενα αντιπροσωπο σου στο Davos,

να μην χασεις και την Γ.Σ??? :P

Kαλα (θ/ν)α περασεις.

Λυπησου μας και μην μας πεις λεπτομερειες για το κακομοιρο αυτο χιονοδρομικουλι...

Όταν επιστρέψω θα φορτώσω φωτογραφίες, infos και θα περιγράψω πόσο τέλεια πέρασα :P:P:P;):D:P

Αλλά μετά μην μου κλείσετε την πόρτα :P

JAPOW!!!

Όταν επιστρέψω θα φορτώσω φωτογραφίες, infos και θα περιγράψω πόσο τέλεια πέρασα :D:D:D:lol::P:P

Αλλά μετά μην μου κλείσετε την πόρτα :P

Μπα ενα απλο Ban για κανα μηνα για να στρωσεις.... :P:P

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Καλά τελικά είστε πολύ ζηλιάρηδες κα παλιανθρώποι.Μην δείτε να κάνει άνθρωπος προκοπή και να πάει κάπου αμέσως να τον φάτε :D:lol::P

9-2-05020.jpg

Μην δείτε να κάνει άνθρωπος προκοπή και να πάει κάπου αμέσως να τον φάτε
Κύριε Πετρόπουλε, εάν αναφέρεστε σε μένα, να διευκρινήσω πως λόγω νηστείας δεν τρώω κρέας...μετά βλέπουμε.

Ναι, σε σένα μιλάω.

Κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου σου με μια σακούλα πατατάκια και διάβασε το παρακάτω. Καλό είναι να υπάρχει δίπλα σου ένας άνθρωπος με πρώτες βοήθειες ώστε να σε σώσει αν πάθεις κανένα καρδιακό.

ΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ

"Αμάν, τι πιστάρα είναι αυτή;" είναι τα λεγόμενά μου όταν ανεβαίνω στην κορυφή Weissfluhgipfel στα 2844μ.

Μην βιάζεσαι. Ας πάμε λίγο πιο πίσω.

Σάββατο ώρα 7.00 το πρωί μπαίνω στο αεροπλάνο και εκεί αρχίζει η πρώτη ψυχρολουσία σχετικά με το χιονοδρομικό. Δείχνει στις οθόνες για το Davos αλλά και τα άλλα ελβετικά χκ. Εδώ θα σας πω ότι έδειχνε τύπους όπου έκαναν 1000+1 πράγματα ενώ έκαναν σκι. Απίστευτο και όμως αληθινό: χόρευαν κλακέτες ενώ έστριβαν :blink:

Φτάνω στις 12.30, πετάω τα πράγματά μου και στις 1.00 είμαι στο χκ με εισητίριο μισής μέρας. Πρώτες σκέψεις: Ατελείωτες πίστες, τέλειο χιόνι, υπερηχητικά λιφτ, ατελείωτο χκ (Parsenn)

Η μικρότερη σε μήκος πίστας που εξυπηρετείται από καρεκλάκι φτάνει τα 2χλμ :blink:

Η μεγαλύτερη: 10 χλμ :blink::blink: (πέρνεις γονδόλα και μετά τελεφέρικ μέχρι τα 2844μ)

Στην μεγαλύτερη, ξεκινάς σε μια μαύρη (και τι μαύρη!) με κάποιες μικρές διαβαθμίσεις ως προς την κλίση περνώντας από πόρτες αφού σε κάποια σημεία η πίστα έστριβε (max στροφής, 90μοίρες), συνέχιζε σε δύσκολη κόκκινη για να καταλήξει σε μπλε μέσα από ένα πανέμορφο τοπίο με πανύψηλα έλατα. Από τις καλύτερες πίστες ever που έχω κατεβεί! Κατέληγε στα 1562, υψομετρική 1282! Μόνο αγκαθάκι, ένα σημείο που αν δεν είχες φόρα, έπρεπε να περπατήσεις

Το χιόνι απίστευτο, κράταγε απίστευτα, τρελά γκάζια, εδώ ένοιωθα σαν τους alpine boarders! Προσπέρναγα όποιον έβλεπα μπροστά μου :D:lol:

(μόνο τους κάρβερς σκιερς δεν μπορούσα, ανάθεμά τους :angry: )

Από το Davos για να φτάσεις πάνω, πέρνεις το τρενάκι μέχρι τα 2219 ή τα 2662.

Και από εκεί (2662) ξεκίναγε μια κόκκινη μουράτη για να συνεχίσει σε μαύρη από τον ενδιάμεσο σταθμο μέχρι την βάση, 5 μέτρα μακριά από την πόρτα του ξενοδοχείου μου!

Αλλά επειδή οι Ελβετοί είναι σπατάλοι, έβαλαν και ένα 6θέσιο αποσυμπλεκόμενο με σκέπαστρο, δερμάτινα, θήκες και άλλα καλούδια από τον ενδιάμεσο σταθμό μέχρι πάνω για να εξυπηρετεί μόνο την κόκκινη πίστα

Το Davos έχει 5 χκ, τα Parsenn, Jakobshorn, Rinerhorn, Pischa, Madrisa. Το Parsenn τό μεγαλύτερο, με το Jakobshorn απέναντι να ακολουθεί. Στα υπόλοιπα δεν πήγα, ήταν μικρά και ήταν χάσιμο χρόνου.

Μέχρι την Πέμπτη ξεσκιζόμουν στο Parseen με σύμαχο τον τέλειο καιρό με τον καυτό ήλιο (την Πέμπτη συννέφιασε) άλλες φορές σε μουράτες πίστες και άλλες φορές στο boardercross με kickerάκια και dropάκια!

Πέμπτη απόγευμα στην βάση του Jakobshorn όπου βρισκόταν ένα τεράστιο halfpipe 5,5μέτρων και 2 kicker δολοφονικά. Δοκίμασα 2 φορές στο halfpipe, άμαν, τι ήταν αυτό! Το μόνο που κατάφερα ήταν να βγάλω κάττι που έμοιαζε με Backside Air. Εκεί έβλεπα 2 10χρονα να εξασκούνται στο να χώνουν rodeo και άλλα παράλογα όπου βλέπεις τον κόσμο ανάποδα και τον Άγιο Πέτρο από την άλλη να παραμονεύει

Παρασκευή στο Jakobshorn πάνω με μια τρελή ομίχλη. Πήγα στο πάρκο με τα rail κ box, ένα ακόμα halfpipe κ kicker. Έβγαλα ένα 50-50 στο οριζόντιο box αφού χρειάστηκε να πέσω αρκετές φορές. Και μετά σε ένα που κατηφορίζει ελαφρώς από την μέση. Προσπάθησα να βγάλω και 180 στο τέλος αλλά μάταια.

Εξάντλησα τα όρια μου στο fakie και switch, πήγα να βγάλω και Bs 180 Gab 360 Butter αλλά έφαγα τα μούτρα μου. Μετά σκέφτηκα: "Που πας ρε καράμητρο με το Anthem να κάνεις freestyle;" Με το Air θα τα κατάφερνα σαφώς καλύτερα.

Σάββατο, έχοντας ακόμα ώρα μέχρι να φύγω, πήγα πάλι στo Parsenn, στην αγαπημένη μου κόκκινη, είχε συννεφιά αλλά ΠΟΥΔΡΑ ΑΒΙΑΣΤΗ!!!!!!! Αυτήν την μαλακή ανοιξιάτηκη είχε. Φυλάω σταυρό, σφίγγω τις δέστρες και εξαφανίζομαι. Δεν έκανα τόσο πολύ όσο τις προηούμενες μέρες αλλά έκαψα κυριολεκτηκά τα πόδια μου στην πούδρα!

Το κερασάκι στην τούρτα (και τι κερασάκι) ήταν το νυχτερινό την Παρασκευή από τις 7.00 μέχρι τις 1.00. Η πίστα τέλεια φωτισμένη, έκανες και με μάσκα. Χιόνι λίγο πούδρα, λίγο μαλακό αλλά γκάζια τρελά, δεδομένου ότι δεν είχε κόσμο. Εκτός πίστας η πούδρα τρελή (χιόνιζε όλο το πρωί αλλά και το Σάββατο ξημερώματα) αλλά δεν είχε φωτισμό. Πάλι εξάντλησα τα όρια στο fakie κ switch, ακόμα και με σανίδι με flex 8 δεν είχα πρόβλημα! Είχε και ένα πουδρένιο μικρό drop, θα ήταν αμαρτία αν δεν το έχωνα. Στο τέλος έβλεπα τις γραμμές μου πάνω στο drop και η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στα χείλη μου. Στις 11.45 την έκανα διότι με έπιασε η μέση μου από τα πολλά fakie και ολίγον nosepress.

Σάββατο μεσημέρι έχοντας επιστρέψει φανερά νωρίς από το χκ, αναχωρώ με το τρένο στενοχωρημένος που επιστρέφω στην μιζερή ελληνική πραγματικότητα αλλά με την ευτυχία να είναι μονίμως ζωγραφισμένη πάνω μου :D

Φτάνω στο σπιτάκι μου εδώ στην Αθήνα κι ενώ το κρεβάτι μου με περιμένει, διαβάζω για τα Άνω Κελλάρια και καρφί φεύγω για Λαϊνόπουλο στο ραντευού χωρίς ίχνος κούρασης. Βέβαια μετά επιστρέφοντας έριξα έναν ύπνο, όμοιό του δεν είχε ξαναγίνει :lol:

ΤΕΛΟΣ

Είσαι ακόμα εκεί; Ευτυχώς, μην έχουμε κανένα ατύχημα, η σεζόν δεν τελειωσε ακόμα :P

Τα λέμεεεεεεεεεεεεε

ΥΓ: Επανέρχομαι με φωτογραφίες

JAPOW!!!

post-302-1143487565_thumb.jpg Weissfluhjoch 2662m, Parsenn

post-302-1143488210_thumb.jpg Parsennbahn

post-302-1143488851_thumb.jpg post-302-1143489436_thumb.jpg Gotschnagrat 2285m

post-302-1143490135_thumb.jpg Kreuzweg-Schifer, από τις ομορφότερες πίστες

post-302-1143490782_thumb.jpg Standart Ersatz, η πίστα (προς τα δεξιά) που σε πάει μπροστά από το ξενοδοχείο! Προσέξτε τα λούκια που υπάρχουν και είναι παραπάνω από μαύρη (αριστερά και στο μέσον)

post-302-1143491613_thumb.jpg Από την αφετήρια του τελεφέρικ Jochexpress στο Weissfluhjoch 2662, βλέπεις το οροπέδιο Parsennhutte 2200

post-302-1143492399_thumb.jpg H μαύρη πίστα δίπλα από το τελεφέρικ Gipfelbahn που ξεκινάει από το ψηλότερο σημείο, πιο δίπλα και πίσω είναι η πίστα που φτάνει στο Schifer 1562m

post-302-1143493171_thumb.jpg To halfpipe των 5,5 μέτρων στη βάση του Jakobshorn

Θέλετε κι άλλο; :angry:

JAPOW!!!