Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ressac

Rossignol RPM70 ?

Recommended Posts

Κάνω ski 2 χρόνια και κατεβαίνω με σχετική ευκολία τις κόκκινες (αν και όχι πάντα με στυλ).

Σκέφτομαι την αγορά των Rossignol RPM70 (μεταχειρισμένων από φίλο) ως τα πρώτα μου πέδιλα.

Είμαι 1,:P-:DΚg.

Οποιαδήποτε γνώμη θα ήταν χρήσιμη.

Φίλε ressac το συγκεκριμένο πέδιλο ,αν είναι αυτό

70-RPM-MetalBlack.jpg ή αυτό

19.jpg

πρέπει να είναι από τη σοδεία 2003-04, άρα τα έχει τα χρονάκια του. Βέβαια από μόνο του δε λέει τίποτα αυτό γιατί η κατάσταση του εξαρτάται κυρίως από τη χρήση αλλά και την συντήρηση που του έχει κάνει ο φίλος σου.

Πρόκειται για ένα πέδιλο της κατηγορίας skicross, που με πολύ λίγα λόγια σημαίνει μια ποιό ήπια έκδοση του GS ή Racecarver μοντέλου της εταιρίας δηλ του 8Χ. Με ποιό ήπια εννοώ ότι δεν έχει την ακραία και απόλυτη συμπεριφορά του αγωνιστικού μοντέλου προς χάριν ενός πιο allround χαρακτήρα. Από κει έχει κληρονομήσει και την μεγάλη ακτίνα r=18 m η οποία για τα γούστα μου αλλά και τις ελληνικές πίστες την θεωρώ μεγάλη. Αλλά αυτή είναι μόνο η γνώμη μου. Αν πιστεύεις ότι εσένα σ΄εξυπηρετέι στο τρόπο που προτιμάς να κάνεις τις καταβάσεις σου εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Αφού όπως είπες πρόκειται για αγορά από φίλο γιατί δεν τα δοκιμάζεις πρώτα να δεις εσένα πως σου φαίνονται? Για αυτό δεν είναι οι φίλοι?

Υ.Γ Αλήθεια με τη τιμή θα σου τα αφήσει ? Είναι κι αυτή μια παράμετρος.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Φίλε donmeli, ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πέδιλο είναι το πρώτο που δείχνεις. Στο 1,60 που είναι τα συγκεκριμένα έχουν rad=13.

Tα πέδιλα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα χρησιμοποίησε μόνο στην προηγούμενη σεζόν. Τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος και σε σύγκριση με τα ενοικιαζόμενα μου φάνηκαν "μέρα με τη νύχτα", αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία για να κρίνω αντικειμενικά.

Η τιμή δεν αποτελεί πρόβλημα, το ερώτημα είναι αν θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ ή να κοιτάξω για κάτι άλλο.

Αναμένοντας κάποια απάντηση για τα παραπάνω, θα ήθελα να ρωτήσω επίσης, με τι σκληρότητας μπότα θα πρέπει να τα συνδυάσω?

70-:lol: να υπολογισεις για το επιπεδο σου...........μεγιστο 90

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

ressac θα σου έλεγα ότι ναι τα πέδιλα κάνουν για την περίπτωσή σου και θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις την τεχνική σου, αν είναι στα πλαίσια των προτιμήσεων σου βάσει του στυλ σου. Ξέρω ότι ακούγεται λίγο σαν το "ήξεις αφήξεις" της Πυθίας αλλά δυστυχώς τα πράγματα με την σωστή πρόταση μοντέλου δεν είναι ποτέ απλά. Με δεδομένο όμως ότι "κακά" πέδιλα δεν συναντάς πλέον στην αγορά κι ότι η τιμή απ ότι λες είναι Ο.Κ δεν πιστεύω ότι θα κάνεις κάτι λάθος.

Για μπότα ψάξε να βρεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο πόδι σου αποφεύγοντας τα σούπερ ντούπερ αγωνιστικά μοντέλα και να μην τις νιώθεις στο πόδι σαν να ήθελε να σ' εκδικηθεί ο DonCorleone( = σαν μπλοκ τσιμέντου πριν την πόντιση σε ποτάμι) . Το flex από εταιρία σε εταιρία ακολουθεί διαφορετική κλίμακα οπότε καλύτερα να βασιστείς στην αίσθησή σου παρά σε κάποιο απόλυτο νούμερο.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

ΟΚ, σ'ευχαριστώ πολύ. Θα τα πάρω κατά πάσα πιθανότητα. :lol:

Saltofx, σ'ευχαριστώ κι εσένα! :lol: