Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
matiasalm

Rossiggnol zenith Z5

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι για καινούργιο εξοπλισμό. Κάνω σκι 3 χρόνια (αυτή θα είναι η 4 χρονια), κατεβαίνω άνετα όλες τις πίστες στα χιονοδρομικά της Μακεδονίας, με αρκετά καλή τεχνική και χωρίς πτώσεις. Γενικά κινούμε εντός της πίστας αν και μου μπαίνει η ιδέα για λίγο απάτητο. Επίσης σκέφτομαι τον Ιανουάριο μια εβδομάδα προς Αυστρία (schladming).

Ο εξοπλισμός μου είναι μάλλον για beginners ( Blizzard Thermo Gel Ra 20 + Boots Dalbello ).

Έχω βάλει στο μάτι τα Rossignol Zenith Z5 για μπότες και δέστρες σκέφτομαι κάτι από Salomon - atomic - rossignol.

Έχει κανείς εμπειρία από Rossignol?? Κάτι αντίστοιχο σε άλλον κατασκευαστή??

Γειά σου φίλε μου matiaslam! Επειδή και εγώ περυσι άλλαξα εξοπλισμό και ψαχνώμουν κατέλειξα και εγώ στα Zenith Z5 ειναί πολύ καλό πεδιλο ενα εχεισ καταλήξει πως το στύλ σου ειναι All around και προτημας το Carving πέδιλο... Το μόνο κακό είναι πως δν μπόρείς να βάλεις αλλη δέστρα εκτός απο αυτη που σου συστήνει ο κατασκαυστείς, τωρα για μποτες είχα επιλέξει τις Rossiggnol Elite Exp1 αλλά αλλαξα και πειρα τις racing rossiggnol τα Bandit!!

Φιλικά WhiteNoise

Γειά σου φίλε μου matiaslam! Επειδή και εγώ περυσι άλλαξα εξοπλισμό και ψαχνώμουν κατέλειξα και εγώ στα Zenith Z5 ειναί πολύ καλό πεδιλο ενα εχεισ καταλήξει πως το στύλ σου ειναι All around και προτημας το Carving πέδιλο... Το μόνο κακό είναι πως δν μπόρείς να βάλεις αλλη δέστρα εκτός απο αυτη που σου συστήνει ο κατασκαυστείς, τωρα για μποτες είχα επιλέξει τις Rossiggnol Elite Exp1 αλλά αλλαξα και πειρα τις racing rossiggnol τα Bandit!!

Φιλικά WhiteNoise

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Κακό το ότι δεν μπορείς να βάλεις άλλη δέστρα.Αυτή που σου δίνουν για τα συγκεκριμένα πέδιλα είναι η axium 2 ti δέν ξέρω κατά πόσο αξίζει?? Απλά θέλω να ρωτήσω μήπως ξέρεις εάν είναι diagonal 180 μοιρών. Εγώ απο μπότες ακούω ότι αξίζουν salomon - atomic δεν έχω ιδέα όμως.... είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Κακό το ότι δεν μπορείς να βάλεις άλλη δέστρα.Αυτή που σου δίνουν για τα συγκεκριμένα πέδιλα είναι η axium 2 ti δέν ξέρω κατά πόσο αξίζει?? Απλά θέλω να ρωτήσω μήπως ξέρεις εάν είναι diagonal 180 μοιρών. Εγώ απο μπότες ακούω ότι αξίζουν salomon - atomic δεν έχω ιδέα όμως.... είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

To Zenith 5 είναι ένα από τα καλύτερα all round που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η Rossignol κάνει πια ότι κάνουν και οι πιο πολλές εταιρίες με την δέστρα της …την επιβάλει. Πάντως μην σε φοβίζει είναι πολύ καλή.

Για μπότα μην ακούς τίποτα για μάρκες. Κατανόησε σε τι κατηγορία είσαι , σε τι Flex και δοκίμασε τα πάντα. Κλείσε μάτια και αυτιά και αφουγκράσου μόνο τι λέει το πόδι σου…

Πίστεψε με κάτι ξέρω που στο λέω:

www.trespass.gr

"Να δεις τι σού χω για μετά..."

Σου δίνω και κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το Zenith 5 ,οσον αφορά τα τεχνικά του χαρ/κά:

Zenith Z5 Oversize

Ο τέλειος συνδυασμός άνεσης και υψηλών απαιτήσεων για κάθε τύπο χιονιού. Ιδανικό για κλειστές στροφες.

Τεχν.χαρακτ:

IPS H (λαμβάνει χώρα σε όλα τα Zenith μοντέλα)

H δομική κατασκευή του σχήματος Η να τρέχει σε όλο το μήκος του πέδιλου, εμπλουτισμένο στην ουρά και μύτη με υλικά ελαστομερή και κολλώδη και ανάλογα το μοντέλο με carbon και fiberglass προσφέρνοντας δυναμική καθοδήγηση αποτελεσματικότητα, απόκριση και ευστάθεια.

TWIN VAS :angry: : Βρίσκει θέση κάτω από την εξωτερική επιφάνεια του πέδιλου .Σκοπός του η μείωση της ταλάντωσης της δόνησης που αναπτύσσεται στο πέδιλο και η ανάκτηση της αρχικής θέση ισσοροποίας.

TPI2 ( νέο σύστημα που συνεργάζεται με τις axuim και axial δέστρες αντίστοιχα )

Μια καινοτομία της Rossignol για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση της δέστρας χωρίς τρυπήματα του πέδιλου (αποφυγή λαθών ) μέσα σε 2 αναπόσπαστους ενσωματωμένους οδηγούς κάνοντας το πέδιλο πιο στιβαρό .

Radius (162): 13m,

126/74/105

Αν χρειαστείς περισσότερες λεπτομέριες για το μοντέλο αυτό ή και άλλα της Rossignol στείλε μου p/m

"Να δεις τι σού χω για μετά..."