Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Θέλουμε να πάμε st anton για τα φωτα :lol: Έτσι που κοίταξα από το νετ βλέπω ότι είναι πολύ ακριβή η μετάβαση με τραίνο από Μόναχο δηλαδή 135 ευρω για 3 άτομα μόνο μετάβαση τη στιγμή που το να νοικιάσεις αυτ/το για 5 μέρες κάνει 250 (focus)! Τι γίνεται τελικά, από που συμφέρει να πας στο st anton και με τι μέσο; Το τραίνο λέει και για 2 αλλαγές στην πορεία :P Μας φαντάζεστε με τα μπαγκάζια να αλλάζουμε τραίνα; Όσον αφορά το αυτ/το χρειάζεται να ενημερώσουμε ότι θα χρειαστούμε χιονολάστιχα ή και αλυσίδες; Μήπως είναι καλύτερα από Ζυρίχη;

Μέσα στο χωριό έχετε να προτείνετε κάποιο καλό ξεν/χείο;

Όποια άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη :lol:

Σίγουρα συμφέρει από Μόναχο γιατί έχει πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και φθηνότερες ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σίγουρα είναι προτιμότερη η ενοικίαση αυτοκινήτου από το τραίνο γιατί οι δρόμοι είναι γενικά καλοί και το πλεονέκτημα της άνεσης αλλά και της ευελιξίας που θα έχεις ανεκτίμητο. Συνήθως δεν χρειάζονται αλυσίδες αλλά πρέπει οπωσδήποτε να έχεις (είναι έξτρα στην ενοικίαση). Ακόμη προσοχή στην Αυστρία γράφουν για όρια και στον αυτοκινητόδρομο.

Για να πας εκεί υπάρχουν δύο δρόμοι, ο προτεινόμενος και πιο εύκολος, αλλά κάνοντας ένα μικρό κύκλο, είναι μέσω του αυτοκινητόδρομου 8 όπου πριν το Rosenheim στρίβεις στον 93 (Α12) για Innsbruck στην συνέχεια περνάς το Landeck και φτάνεις στο St. Anton.

Η δεύτερη διαδρομή είναι πιο κοφτή αλλά πιο δύσκολη και πιο όμορφη, μέσω του αυτοκινητόδρομου 95 για Garmisch. Από ένα σημείο και μετά ανεβαίνεις στα βουνά από επαρχιακούς δρόμους και καταπληκτικές διαδρομές βγαίνεις στον Α12 ανάμεσα στο Innsbruck και στο Landeck. Από αυτή την διαδρομή έχεις το πλεονέκτημα του να εκμεταλλευτείς την πρώτη μέρα, αν έχεις πρωινή πτήση, αφού μπορείς να κάνεις σκί στο Garmisch-Partenkirchen.

Και από την πρώτη διαδρομή μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος και μία παράκαμψη μέχρι το Kitzbuhel, το οποίο όμως τα Φώτα είναι λίγο δύσκολο να το πετύχεις με χιόνι γιατί αν και μεγάλο, είναι χαμηλό χιονοδρομικό. Ακόμη και σκι όμως να μην κάνεις το χωριό είναι πανέμορφο και αξίζει να το δεις.

Την πρώτη φορά που πήγα Αυστρία έμεινα και εγώ στο St Anton το οποίο σε συνδιασμό με τα Lech, Zurs και St Christoph κάνουν ένα καταπληκτικό σύμπλεγμα συνδεόμενων χιονοδρομικών.

Στην συνέχεια όμως ανακάλυψα ότι συμφέρει να μένει κανείς στο Landeck το οποίο είναι πιο φθηνό και προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα της επιλογής χιονοδρομικού ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο από όπου σε 20 το πολύ λεπτά πας στο St Anton αλλά έχεις την δυνατότητα επιλογής (οδηγώντας από 20 έως 45 λεπτά) και πολλών άλλων χιονοδρομικών όπως το Ishgl το Fiss-Landis-Serfaus to Solden κλπ.

Ξυπνάς το πρωί ανοίγεις την τηλεόραση και επιλέγεις ένα από τα κανάλια που δείχνουν ζωντανά την κατάσταση στα χιονοδρομικά κέντρα, βλέπεις που έχει ήλιο ή τουλάχιστο δεν έχει ομίχλη ή αέρα και ξεκινάς.

Έτσι έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάνεις σκι με καλές συνθήκες και θα δεις και άλλα χιονοδρομικά που πραγματικά αξίζει να πας.

Ειδικά το Ishgl, κατά πολλούς το καλύτερο της Αυστρίας, όπου πας με τα σκι στην Ελβετία αλλά και το Solden που είναι η προσωπική μου επιλογή.

Με την σημείωση ότι έχω να πάω 3 χρόνια και ίσως να υπάρχουν κάποιες αλλαγές, ελπίζω να βοήθησα

Σίγουρα συμφέρει αυτοκίνητο. Ακόμα και αν πληρώσεις κάτι παραπάνω θα έχεις μεγαλύτερη ευελιξία. Στην ενοικίαση αυτοκινήτου θα πεις όταν κάνεις την κράτηση στην Ελλάδα ότι θα πας Αυστρία και θα σου βάλουν υποχρεωτικά λάστιχα χιονιού, έτσι είναι η νομοθεσία και δεν έχεις δυνατότητα επιλογής.Τώρα οι αλυσίδες πάντα πρέπει να υπάρχουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ελαστικών χιονιού. Συνήθως στις χρεώνουν επιπλέον, μερικές φορές όμως προϋπάρχουν στο αυτοκίνητο και δεν τις πληρώνεις (μου έχει συμβεί σε κάθε ενοικίαση από Ελβετία). Συνήθως η χρέωση που θα σου κάνουν (όταν τις ζητάς) είναι ιδιαίτερα μεγάλη (σχεδόν όσο το κόστος αγοράς τους), οπότε αν τις έχεις ανάγκη τις αγοράζεις επιτόπου και σου μένουν.

Τώρα από Ζυρίχη το οδικό ταξίδι είναι κάπως συντομότερο (περίπου 30 λεπτά) και κάπως ευκολότερο όσον αφορά τις οδικές προσβάσεις και τα μποτιλιαρίσματα - κίνησης στους δρόμους, όμως το αεροπορικό είναι συνήθως ακριβό. Επίσης και η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ακριβότερη. ΟΜΩΣ για Ζυρίχη υπάρχει ένα πρωινό δρομολόγιο από Αθήνα και ένα βραδυνό δρομολόγιο επιστροφής. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεσαι τις 2 ημέρες του ταξιδιού, στις οποίες μπορείς να κάνεις και σκι (στο πήγαινε μπορείς να κάνεις στάση στο Flims Ελβετίας, μόλις 1.30 ώρες από το αεροδρόμιο Ζυρίχης). Αν λοιπόν οι μέρες ταξιδιού σου είναι μετρημένες, βάζεις κάτω τα κοστολόγια και μετράς αν αξίζει τον κόπο "να αγοράσεις" αυτές τις ημέρες. Εγώ όταν πάω, επειδή έχω max 4-5 ημέρες, το δρομολόγιο αυτό το θεωρώ μονόδρομο.

Ο προηγούμενος φίλος τα είπε καλά. Που διαφωνώ:

1)Όταν πάρεις τους αυτοκινητόδρομους (μεγάλη διαδρομή) που περνάς σχετικά ΚΟΝΤΑ και ΟΧΙ ΜΕΣΑ από το Kitzbuhel, ο χρόνος διαδρομής είναι τάξεως 3.30.

2)Αν πάρεις τους μικρούς δρόμους μέσω Garmisch, η απόσταση είναι αισθητά μικρότερη όμως ο θεωρητικός απαιτούμενος χρόνος είναι ελαφρώς μικρότερος και η διαδρομή πολύ ομορφότερη. ΟΜΩΣ, πολύ συχνά ο δρόμος αυτός έχει κίνηση. Πέρσι, την απόσταση αυτή την έκανα σε 5 - 5.30 ώρες λόγω μποτιλιαρίσματος στο Garmish (ο αυτοκινητόδρομος τελειώνει και όλα τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε μικρό τοπικό δρόμο με ουρές ανάλογες ή μεγαλύτερες αυτών της Κακιάς Σκάλας), άρα αν έχεις να προλάβεις αεροπλάνο θέλει λίγο προσοχή η επιλογή του δρομολογίου.

3)Όλα τα ΧΚ που αναφέρει ο φίλος είναι καταπληκτικά και αξίζει να πας σε όλα. Όμως είναι τόσο μεγάλα ώστε και 1 εβδομάδα αν αφιερώσεις σε καθ'ένα από αυτά δεν θα βαρεθείς και μπορεί να μην γυρίσεις όλες τις πίστες του. Άρα κατά την γνώμη μου, διάλεξε ένα ΧΚ και να πας εκεί όλες τις ημέρες σου για να χαρείς το ΧΚ που θα επισκεφτείς. Αν πας αυθημερός σε ΧΚ με 150 χιλ. πίστες θα προλάβεις να τις δεις; Σίγουρα όχι. Σίγουρα στο Landeck θα είναι φτηνότερα, όταν όμως βρίσκω πανσιόν με 30€ / ημέρα με πρωινό, πόσο φτηνότερα να βρεις; Και την διαφορά θα τις πληρώσεις στις βενζίνες. Ενώ θα είναι σίγουρα καλύτερα να μένεις απ'ευθείας στο ΧΚ αντί σε γειτονική πόλη.

Τέλος το St. Anton είναι το λιγότερο γραφικό χωριό από όλα που αναφέρθηκαν, όμως παίζει ρόλο και το τι ψάχνεις (ήσυχο χωριό, απάτητο σκι, κλπ) και τι προτεραιότητες βάζεις. Στο ψάξιμο που θα κάνεις, πρόσεξε την θέση της πανσιόν που θα βρεις σε σχέση με τα λιφτ. Ειδικά στο St. Anton, οι μετακινήσεις σου θα είναι με λεωφορείο ή με τα πόδια.

Πάρα πολύ γραφικό μέρος είναι το Lech απ'όπου μπορείς με τα τοπικά λεωφορεία (βολεύουν εδώ) να κάνεις σκι και στην περιοχή του St. Anton. Όταν είχα πάει στην περιοχή έμεινα στην pension Waldhof που βρίσκεται στο "προάστειο" του Lech που λέγεται Zug. Ήταν πολύ καλά και φτηνά για την περιοχή (από τις ακριβότερες της Αυστρίας).

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

30 € την ημέρα το άτομο ή το δωμάτιο?30 € την ημέρα το άτομο ή το δωμάτιο?

Η τιμή αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου οι τιμές υπερδιπλασιάζονται?

Το Lech είναι πράγματι το ποιο όμορφο μέρος της περιοχής αλλά και το ποιο ακριβό.

Στο Landeck με 30-40€ (τιμές High Season) το άτομο μένεις σε πανσιόν με ημιδιατροφή (πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο κλπ) ενώ με 50-60€ το άτομο σε Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, κλειστή πισίνα, σάουνα, Jacuzzi, γυμναστήριο κλπ

Η διαδρομή από Ζυρίχη είναι σχετικά δύσκολη γιατί περνά από βουνά και δεν είναι όλη αυτοκινητόδρομος αλλά είναι και πολύ όμορφη γιατί περνά από το Liechtenstein

Είστε φανταστικοί :D:D Θα κοιτάξω λοιπόν από Γερμανία γιατί μάλλον θα μας βολέψει περισσότερο και είναι και η πρώτη φορά που πηγαίνουμε! :P Τώρα πρέπει να ψάξω τα ξεν/χεια γιατί βλέπω πολλά... Παρεμπιπτόντως ενοικίαση συμφέρει από το διεθνές site της Hertz ή από το Ελληνικό ή απο την Avis :P:(

θα τους παρεις τηλεφωνο και θα τους πεις οτι θελεις να κλεισεις αυτοκινητο απο ταδε μεχρι ταδε με ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ μετρητα απο ελλαδα.

Ειναι πολυ πιο φτηνο απο οποιοδηποτε site.

αλλα να το κανεις μια εβδομαδα πριν φυγεις γιατι δεν ακυρωνεται το ονομα του οδηγου ουτε αλλαζει. (γι αυτο και η μεγαλη εκπτωση)

θα τους παρεις τηλεφωνο και θα τους πεις οτι θελεις να κλεισεις αυτοκινητο απο ταδε μεχρι ταδε με ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ μετρητα απο ελλαδα.

Ειναι πολυ πιο φτηνο απο οποιοδηποτε site.

αλλα να το κανεις μια εβδομαδα πριν φυγεις γιατι δεν ακυρωνεται το ονομα του οδηγου ουτε αλλαζει. (γι αυτο και η μεγαλη εκπτωση)

Συμφωνώ και επαυξάνω. Και όσο νωρίτερα κλείσεις, τόσο φτηνότερα θα βρεις. Οι τιμές αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Μάλιστα σε πιο ακραίες περιπτώσεις υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα την τελευταία στιγμή. Ναι μου έχει συμβεί και αυτό 1 φορά.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

30 € την ημέρα το άτομο ή το δωμάτιο?30 € την ημέρα το άτομο ή το δωμάτιο?

Η τιμή αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου οι τιμές υπερδιπλασιάζονται?

Το Lech είναι πράγματι το ποιο όμορφο μέρος της περιοχής αλλά και το ποιο ακριβό.

Στο Landeck με 30-40€ (τιμές High Season) το άτομο μένεις σε πανσιόν με ημιδιατροφή (πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο κλπ) ενώ με 50-60€ το άτομο σε Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, κλειστή πισίνα, σάουνα, Jacuzzi, γυμναστήριο κλπ

Η διαδρομή από Ζυρίχη είναι σχετικά δύσκολη γιατί περνά από βουνά και δεν είναι όλη αυτοκινητόδρομος αλλά είναι και πολύ όμορφη γιατί περνά από το Liechtenstein

30€ / άτομο / βράδυ.

Πέρσι έμεινα από 28/12 - 06/01 με 22€ /άτομο /βράδυ με πρωινό, αλλά ήταν ιδιαίτερη περίπτωση που δεν την βρίσκεις κάθε φορά. Φέτος πληρώνω 62€/άτομο /βράδυ σε ξενοδοχείο *** με ημιδιατροφή, μπουφέδες, κλπ. Συνήθως δεν μένω στο κέντρο του ΧΚ που πηγαίνω, αλλά μένω στο διπλανό χωριό, ή λίγο πιο μακριά από το κέντρο. Αφ'ενός μου αρέσει περισσότερο, αφ'ετέρου είναι πιο φτηνά.

Όταν πήγα Lech, έμενα 2 χιλ. από το κέντρο, στο Zug (όχι Zurs), απ'όπου ξεκινάει καρεκλάκι για το ΧΚ (μιλάμε για το ίδιο βουνο και το ίδιο ΧΚ). Αλλά και με το λεωφορειάκι έχει τακτικότατα δρομολόγια για το Lech και με βόλεψε όσες φορές το χρησιμοποίησα (τα δρομολόγια τηρούνται ευλαβικά) ακόμα και για βράδυ. Από το παράθυρο είχα μία πραγματικά καταπληκτική θέα στα βουνά, πράγμα που δεν θα το είχα αν έμενα στο κέντρο του χωριού που η δόμηση είναι πυκνότερη και δεν έχεις πάντα την αίσθηση ότι "είσαι στην εξοχή". Πριν 4 χρόνια πλήρωνα γύρω στα 30€ /άτομο /βράδυ την περίοδο των Χριστουγέννων. Και η πανσιόν ήταν από τις καλύτερες που έχω μείνει. Ειδικά από το Zug που βρίσκεται ελαφρώς ψηλότερα από το Lech έχει μία πολύ όμορφη διαδρομή προς το Lech περίπου 45' με τα πόδια μέσα σε δάσος από έλατα δίπλα σε ένα ποταμάκι που είναι φανταστική και ακόμα και για βόλτα αξίζει να πηγαίνεις με τα πόδια (που είναι και κατηφόρα). Φαντάσου και να χιονίζει κιόλας! Ή όταν πάω Ischgl μένω στο Kappl και πληρώνω επίσης 30€ /άτομο /βράδυ (μου έχει τύχει και φτηνότερα, αλλά ακόμα και αν βρεις με 28€, συνολικά η διαφορά θα είναι μικρή και δεν αξίζει τον κόπο να την λάβεις υπ'όψην σου).

Στον δρόμο από Ζυρίχη, αν πας Flims (άρα περνάς από Chur), τότε περνάς από Lictenstein, αλλιώς βολεύει ο δρόμος που πάει από πιο βόρεια. Αν και ο Βόρειος δρόμος είναι καλύτερος, κανένας από τους δύο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Στην Ελβετία ο δρόμος είναι από αυτοκινητόδρομος έως στενός "Ελβετικός αυτοκινητόδρομος" χαμηλού υψομέτρου, στην δε Αυστρία έχεις ανηφόρα (προς Arlbergpass), όμως με το τούνελ 13 χιλιομέτρων τα πράγματα είναι άνετα. Μην ξεχνάς ότι είναι σοβαρή οδική αρτηρία και δεν κλείνει εύκολα. Συνολικά, ο δρόμος από Ζυρίχη εμάνα μου φαίνεται ευκολότερος-ανετότερος απ'ότι από Μόναχο (συνυπολογίζοντας τον παράγοντα κίνηση που εμένα μου σπάει τα νεύρα). Όχι όμως ότι υπάρχει σε κάποιον από τους 2 κάποιο τόσο σοβαρό μειονέκτημα, ή πλεονέκτημα που θα με έκανε να προτιμήσω την μία και όχι την άλλη διαδρομή. Την επιλογή μου θα την έκανα με βάση τα ωράρια των αεροπορικών δρομολογίων σε συνδυασμό με τα κοστολόγια των 2 επιλογών.

Haus Wiesenheim μέσα στο χωριό και ακριβώς δίπλα απο 4πλο αποσυμπλεκόμενο.Βάζεις τα σκι σου και κατεβαίνεις μια κατηφόρα 10 μέτρων. Απο φέτος θα λειτουργήσει και με ολοκαίνουργια appartments.Εξαιρετικές τιμές και απίστευτα καλοί ανθρωποι. Αν θες πληροφορίες PM και γρήγορα

Τελικά βρήκαμε και κλείσαμε για Landeck με 45 ευρω/ατομο/βραδυ, σε ξεν/χειο 4 αστέρων. Κοντά στο st anton και ischgl δεν υπήρχε απολύτως τίποτα διαθέσιμο :D έστειλα τουλάχιστον 40 mail και οι τιμές απίστευτες! Πχ 3 αστερων στο st anton (dorfplatz) 160 ευρω/ατομο/βραδυ :P

Το καλό είναι ότι θα μπορέσουμε αν θέλουμε να πάμε και ischgl :P Πάντως οι τιμές για ξεν/χεια μέσα στα χωριά είναι απίστευτα υψηλές, χώρια που μερικά δε σου διευκρινίζουν τι ακριβώς σου προσφέρουν. Πχ βρήκαν ένα στο stuben και μου απαντά στα γερμανικά στο 1ο μέιλ. Τους ρωτώ τη συνολική τιμή και αν το ξεν/χειο που βλεπω είναι αυτό στην επίσημη σελίδα τους (κάτι είχα ψιλιαστεί από αυτά που μου απάντησαν στα γερμανικά στο 1ο μέιλ). Μου απαντά μετά από 2 μέρες ότι αυτό που μου προσφέρουν είναι ξενώνας και όχι αυτό της επίσημης γιατί εκεί δεν έχει :blink:

Ασφάλεια ταξιδίου κάνετε όταν πηγαίνετε εξωτερικό;

Κατ'αρχήν καλά να περάσεις. Όπου πας, πάρε και κανένα βιβλιαράκι με τις πανσιόν για την επόμενη φορά. Όταν θα είσαι καθ'οδόν για Ischgl σταμάτα στο προηγούμενο χωριό, στο Kappl και πάρε φυλλάδια. Σχετικά κοντύτερα είναι και το Fiss-Serfaus. Να τα δοκιμάσεις. Μάλλον θα σε βολέψουν καλύτερα.

Προετοιμάσου πάντως, θα σε φάνε οι δρόμοι.

Αφου θα μεινετε στο Landeck περιπου στις 2 ωρες αντε 2.30 ειναι και το St. Moritz.

καλημερα σ ολους, και καλη σεζόν ευχομαι σ όλους...

σημερα διαβασα την αλληλογρ, του φίλου για το San. Anton...

για το λόγο ότι θα πάω την πρωτοχρ. κι εγω εκει, (εχω κλείσει δίπλα στο Flirsch με 50 Ευρώ/ατομο/βραδυ, με H/:rolleyes:, βρήκα πολύ ενδιαφέροντα όλες τις πληροφορίες που δωσαν΄και οι φίλοι που έχουν πάει εκει, όσο αφορά για τις επιλογές που υπάρχουν στην γύρω όλη εκεί περιοχή. Καλα να περάσουμε όλοι αρκεί νά χει και χιόνι όμως.......!!!!!!!!!!!

Θα πάω μεσω Ancona . Απ ότι είδα είναι περίπου 670 χιλ. Ξέρει κανεις περίπου πόση ώρα θά ναι η διαδρομή;

Λόγω ότι όταν ανεβαίνω επάνω θα είναι Σαββατο παραμονές Πρωτοχρ. ξέρει μήπως κανενας έτσι εμπειρικά, αν έχει πουθενα ιδιαίτερο πρόβλημα μποτιλ.;

ευπρόσδεκτες κι ότι άλλες πληροφορίες....

www.viamichelin.com

θα σου υπολογισει οποια διδρομη θες και θα σου προτεινη την καλυτερη :(

αυτο κανω και εγω για τις εξορμησεις απο το Zell am see προς τα γυρο χιονοδρομικα!!! :D

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

καλημερα σ ολους, και καλη σεζόν ευχομαι σ όλους...

σημερα διαβασα την αλληλογρ, του φίλου για το San. Anton...

για το λόγο ότι θα πάω την πρωτοχρ. κι εγω εκει, (εχω κλείσει δίπλα στο Flirsch με 50 Ευρώ/ατομο/βραδυ, με H/:LOL:, βρήκα πολύ ενδιαφέροντα όλες τις πληροφορίες που δωσαν΄και οι φίλοι που έχουν πάει εκει, όσο αφορά για τις επιλογές που υπάρχουν στην γύρω όλη εκεί περιοχή. Καλα να περάσουμε όλοι αρκεί νά χει και χιόνι όμως.......!!!!!!!!!!!

Θα πάω μεσω Ancona . Απ ότι είδα είναι περίπου 670 χιλ. Ξέρει κανεις περίπου πόση ώρα θά ναι η διαδρομή;

Λόγω ότι όταν ανεβαίνω επάνω θα είναι Σαββατο παραμονές Πρωτοχρ. ξέρει μήπως κανενας έτσι εμπειρικά, αν έχει πουθενα ιδιαίτερο πρόβλημα μποτιλ.;

ευπρόσδεκτες κι ότι άλλες πληροφορίες...

Φιλε NEKLEK η διαδρομη ειναι υπερ-ευχαριστη και πολυ ανετη...! εγω θα σου πρωτηνα αν δεν βιαζεσε μαλιστα να κανεις και μια σταση στο bolzano οπου θεορω οτι ειναι μια πανεμορφη πολη!!

κινηση δεν θα βρεις πουθενα εκτος και αν υπαρχει καποιο απροοπτο...(ελπιζω πως οχι)..

Το μονο που θα σου συνηστουσα να προσεχεις παρα πολυ ειναι η ομηχλη, προσωπικα στα 8 χρονια που παω εκει καθε χριστουγενα και μου εχει τυχη να εχει ομιχλη... ειναι οτι χηροτερο, θα σου πρωτηνα ακομα και να χασεις μια μερα σκι για την ασφαλεια σου καθος οι Ιταλοι ειναι θεοτρελοι και δεν υπολογιζουν τιποτα... :P

μποτιλιαρισμα δεν νομιζω να βρεις καπου συγγεκριμενα εκτος απο την εξοδο απο την Ankona..!

Φιλε NEKLEK η διαδρομη ειναι υπερ-ευχαριστη και πολυ ανετη...! εγω θα σου πρωτηνα αν δεν βιαζεσε μαλιστα να κανεις και μια σταση στο bolzano οπου θεορω οτι ειναι μια πανεμορφη πολη!!

κινηση δεν θα βρεις πουθενα εκτος και αν υπαρχει καποιο απροοπτο...(ελπιζω πως οχι)..

Το μονο που θα σου συνηστουσα να προσεχεις παρα πολυ ειναι η ομηχλη, προσωπικα στα 8 χρονια που παω εκει καθε χριστουγενα και μου εχει τυχη να εχει ομιχλη... ειναι οτι χηροτερο, θα σου πρωτηνα ακομα και να χασεις μια μερα σκι για την ασφαλεια σου καθος οι Ιταλοι ειναι θεοτρελοι και δεν υπολογιζουν τιποτα... :P

μποτιλιαρισμα δεν νομιζω να βρεις καπου συγγεκριμενα εκτος απο την εξοδο απο την Ankona..!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... τωρα το μόνο άγχος όπως και όλων φανταζομαι ειτε ταξιδέψουν ειτε οχι είναι πότε θα χιονίσει αρκετα ...

στο site toy st. anton βλέπω μια ηλιοφάνεια μέχρι και τελος της άλλης εβδομάδας. έχει ρίξει βέβαια 55 cm και έχει χαμηλές θερμοκρασιες αλλα θα περίμενα περισσότερο...

ειδωμεν..

Αφου θα μεινετε στο Landeck περιπου στις 2 ωρες αντε 2.30 ειναι και το St. Moritz
Ο δρόμος όμως είναι πολύ στενός δύσκολος και κουραστικός.

για σολντεν να το τολμήσουμε αν δεν έχει καλό χιόνι στα υπόλοιπα; Από το autorοute ειδα για διαδρομή 1 ωρας περίπου :D

για σολντεν να το τολμήσουμε αν δεν έχει καλό χιόνι στα υπόλοιπα; Από το autorοute ειδα για διαδρομή 1 ωρας περίπου
Λιγότερο, γύρω στα 45 - 50 λεπτά (ανάλογα την κίνηση) εύκολου επαρχιακού δρόμου μέσα από κοιλάδες (δεν ανεβαίνεις σε βουνό). Να πας οπωσδήποτε, είναι το καλύτερο.

για σολντεν να το τολμήσουμε αν δεν έχει καλό χιόνι στα υπόλοιπα; Από το autorοute ειδα για διαδρομή 1 ωρας περίπου
Καλημέρα.. απ ότι έχω ρωτήσει κάποιους που έχουν πάει έχουν πει ότι είναι μια πολύ καλη εναλλακτική λύση, αν στο st. Anton, έχουν συμβει τα απίθανα...

Λοιπόν επιστρέψαμε

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Μόναχο με το τουτού όπου εν μέσω χιονοθύελλας :huh: ειδικά μετά το Ιννσμπρουκ πολύ έντονης φθάνουμε βράδυ στο Landeck και καταλύουμε στο ξεν/χειο.

Οι προσευχές για χιόνι είχαν ήδη αρχίσει απο το ΣΚ (πετούσαμε Τρίτη 2/1) και εισακούστηκαν με το παραπάνω. Δευτέρα κ Τρίτη έπεσε σύνολο 40 εκ χιόνι σ΄όλο το Τίρολο!

Οπότε κ ξεκινάμε Τετάρτη με Ishcgl. Παρκάρουμε δίπλα στη γόνδολα, στην αριστερή όπως κοιτάμε το χωριό στο χάρτη. Ανεβαίνουμε πάνω κ ο καιρός υποφέρεται, καθως βρίσκουμε λίγη χαμηλή νέφωση. Κάποια λιφτ πρός Σαμναουν ήταν κλειστά οπότε αποφασίζω να μείνουμε στην Αυστριακή πλευρά. Μέσα σε 2 ώρες ξεπροβάλει ο ηλιος και αρχίζω να βιάζω τις χθεσινοβραδυνες πούδρες ανελέητα!! :P Τρελό πάρτι με πούδρα ως το γόντατο και τα Bandit B2 να βοηθούν απίστευτα και εντός πίστας όπου δεν ήταν επίπεδη η επιφάνεια λόγω χιονόπτωσης. Εν τέλει κατηφορίσαμε προς το χωριό από μια μαύρη με moguls (περιπου) και φθάσαμε στο αυτ/ο 17:00. Απίστευτο σκι και ήμασταν τυχεροί γιατί τις προηγούμενες μέρες παρόλη την τεχνητή χιόνωση υπήρχαν πέτρες, απ οτι μας είπαν.

Την επόμενη αποφασίζουμε για st anton. Φθάνουμε εκεί και δε βρίσκω θέση για στάθμευση με τίποτα! Τελικά το βάζουμε σε γκαραζ δίπλα στο Galzigbahn και ξεκινάμε από εκεί την ανάβαση. Περιττό να πω ότι όλη τη μέρα υπήρχε άνεμος 35χλμ/ωρα και φυσικά κανένα λιφτ δεν ήταν κλειστό! Γενικά το χιόνι κάτω απο τα 1800 μαλάκωνε αρκετά, αλλά παράπανω ουδέν :huh: να ΄χε βέβαια και καμιά πουδρίτσα :P

Τρίτη μέρα και ξεκινάμε για σολντεν. Παρκάρουμε στο giggijoch, επιτέλους τσαμπα :lol: Πραγματικά το σόλντεν είναι ένα απίστευτο μέρος. Ίσως το καλύτερο από τα τρία από άποψη συνδέσεων μεταξύ των λιφτ. Ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε τις πίστες από τη μεριά του giggijoch, με συνέπεια όταν αποφασίσαμε να πάμε στον παγετώνα, η ώρα να έχει περάσει και να μην προλαβαίνουμε το λιφτ για την επιστροφή. Έτσι αρκεστήκαμε να ανεβούμε μέχρι την κορυφή του παγετώνα, χωρίς να φθάσουμε στην κάτω μεριά.

Η ποιότητα χιονιού στον παγετώνα ήταν ΦΑΝΤΑΣτΙκΗ απίστευτο πλάτος πίστας και είχε και ζεστούλα, -4. Την επόμενη μέρα ξαναποφασίζουμε για σόλντεν και τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή κίνηση! Φουλ ήλιος, σχεδόν καθόλου σύννεφα, καταφέραμε να πάμε στη βάση του παγετώνα (και πάλι η ποιότητα του χιονιού ήταν το κάτι άλλο), βγήκαμε φωτο στην πλατφόρμα (δεν μπορέσαμε να δούμε όμως τη Wildspitze κλαψ) ,είδαμε το τούνελ, τον πύργο του Άιφελ :( άλλη εκδρομή το σαλέ στη βάση του tiffenbach πολύ ωραίο και ίσως το καλύτερο σκι που έχουμε κάνει στη ζωή μας

Γενικά έχω να σημειώσω τα εξής:

- Το πλήθος των σκιερ που βρισκόταν στο ischgl στις 3/1 ημέρα Τρίτη πρέπει να ήταν όσο είναι αυτό που συγκεντρώνουν τα 3-5 πηγάδια όλο το χρόνο :blink:

-Η έκταση των πιστών καθώς και των λιφτ είναι εξίσου ασύλληπτη

-το 80% αυτών που κατεβαίνουν είναι επιπέδου καλού και πάνω!

Μόνο μελανό σημείο η επιστροφή στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου το αυτ/το μας πρόεκυψε πολύ ακριβότερο από αυτά που συννενοήθηκα με την υπάλληλο της Ηertz όταν το παρέλαβα :( Γι αυτό πάντα κοιτάμε τι μας χρέωνουν στο χαρτί που παίρνουμε προ της παραλαβής, ασχετα με το τι λέμε προφορικά :(

τώρα κοιτώντας ξανά τους χάρτες των πιστών, βλέπω από το ischgl κάποια στοιχεία που πΡεπεΙ να τα γράψω :(

-Κατά τη διάρκεια της νύχτας 31 οχήματα ετοιμάζουν τις πίστες κ το καθένα απ αυτά κοστίζει 220.000 ευρω

-Πανω απο 120 εκατομμύρια ευρω επενδύθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια

-τα ηλιακά και αυτά που σχετίζονται με το βιοαέριο συστήματα τους τους δίνουν τη δυνατότητα ανακύκλωσης 50.000κwh ενέργειας καθε χρόνο

Δεν αντέχω να διαβάσω άλλο θέλω ένα σαλέ στο Τίρολο

τι μας τα γράφεις αυτά;δεν μας λυπάσαι;

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Εγω που ξανακοιτάω τη διαδρομή στο autoroute και τους χάρτες ξανά :( γιατρέ μου είμαι καλά :huh:

μόλις γύρισα από St. anton!!!

ήταν υπέροχα παρόλο που την πέμπτη και την παρασκευή μας τα χάλασε ο καιρός εμείς δεν το βάλαμε κάτω... το σάββατο έκανα το καλύτερο ski τις ζωής μου καθώς αγόρασα τα B3 και λόγο τις κακοκαιρίας η valluga είχε 1 μετρο πούδρα και καταλαβαίνετε ότι όργωσα το βουνό στην κυριολεξία...!

σας παραθέτω και μερικές photo!

resize_DSC00111.JPG

Η φωτο ειναι στο Galzigbahn πριν παρουμε την 10 για να παμε στο λιφτ για valluga!!

resize_DSC00112.JPG

valluga απο δεξια, τη τα αγορασαμε τα Β3??!!!!!!

resize_DSC00118.JPG

το επιχειρήσαμε... η photo είναι από μια χαράδρα κάπου κοντά στο St. Christoph!

resize_DSC00200.jpg

το τρίο στούτζες!!!

resize_Photo-0120.jpg

η ευθεία είναι ο πιο σύντομος δρόμος...

resize_Photo-0123.jpg

λίγο πριν κάνω πρώτος το drop και μετρήσω καμια 20αρια μετρα τούμπες σε στυλ χιονοστιβάδας...!!!

resize_totos%20043.jpg

στάσου που πας, μισό λεπτό μονο το όνομα σου θέλω!!!

που ειναι οι powder photos...

καλως ηρθες στο καλοκαιρι.