ressac 0 Report post Posted November 7, 2006 2 ερωτήσεις για όσους έχουν εμπειρία από ΧΚ εξωτερικού... Ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το καλύτερο ΧΚ για παιδιά. Για να μάθουν σκι αλλά και να απασχολούνται σε παιδότοπους κλπ. Η άλλη έχει να κάνει με τα μαθήματα. Η αγγλική γλώσσα είναι must για τα παιδιά ή είναι δυνατόν να μάθουν παίζοντας, βλέποντας άλλα παιδιά κλπ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted November 7, 2006 Φιλε μου το ίδιο πρόβλημα με τα αγγλικά μου φαίνεται οτι θα αντιμετωπισω και εγώ του χρόνου γι αυτό λεω να αφιερώσω λιγο παραπάνω χρόνο στην κόρη μου (είναι 21 μηνών) ωστε σιγά σιγα να αρχίσει να παπαγαλίζει και αγγλικές κουβεντούλες όπως κάνει τώρα με τα ελλήνικά.Πολλά χιονοδρομικά ειναι children friendly και μη φανταστείς απλά πραγματάκια. Μιλάμε για τον παράδεισο του μπαμπά. Τα πηγαίνεις το πρωί και συνήθως μετά το πρωινό και ξεκινάνε να μαθαίνουν σκι παίζοντας και κάνοντας απλές αλλά πολυ καλές ασκήσεις που και προωθούντ ην εκμάθηση αλλά και κάνουν τα παιδιά κοινωνικά και τα μαθαίνουν να βοηθά το ένα το άλλο. Η παιδαγωγική άθληση είναι πολύ αναπτυγμένη στις χώρες αυτές και χρησιμοποιούν πολυ το learn by doing. Μετα την άσκηση θα φάνε κανονικό φαγητό και πολύ προσεγμένο(γιατι οι νόμοι δεν αστειεύονται ) και θα κάνουν και θεωρητικά κάποια λίγα πράγματα ωστε να μαθαίνουν το βουνό και πως να το σεβονται καθώς και τα βασικά μαθήματα κοοινωνικής αγωγής και συμπεριφοράς.Γι΄αυτό το λόγο θέλω οπωσδήποτε να μάθει η κορούλα μου αγγλικά ωστε να είναι πιο άνετη η επικοινωνία μιας και θέλω απαραιτήτως να ξεκινήσει το σκι στα 3 της(αν της αρέσει φυσικά).Ηδη βλέπει τα περιοδικά μου και τις φωτογραφίες και φωνάζει ολο χαρά "κι μπαμπά κι...". Το κι είναι σκι. Στην θέση σου θα προτιμούσα αυστρία και αν και είναι πολλά τα καλά χιονοδρομικά με παιδοτοπους εγω θα διαλεγα μάλλον saalbach. Επίσης γαλλία έχει πολλά καλά χιονοδρομικά και η γαλλικές σχολές ειναι πολυ καλες αλλά το θέμα γλώσσας είναι πάντα ένα πρόβλημα. Πόσο χρονών είναι το παιδί σου? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted November 8, 2006 Έχω μια κόρη 4 και ένα γιο 2. Νομίζω ότι τουλάχιστον η κόρη μου θα μπορούσε να μάθει. Πάντως, και σκι να μη μάθουν, και μόνο η ομορφιά του βουνού, ο καθαρός αέρας, η αλλαγή παραστάσεων κλπ, θα τους κάνει καλό. Θα κοιτάξω και το saalbach, thanks! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted November 8, 2006 Στο Stubai έχει το Micky Maus Club για παιδιά http://www.skiclub-mickymaus.com/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted November 8, 2006 4 ετων σε 5 μερες δεν θα πιστευεις καισυ ο ιδιος τι μπορει να κανει ενα νινι μετα δεν θα μπορεις να την αφησεις σπιτι Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted November 8, 2006 Από παιδί σε παιδί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εξαρτάται πάντα και από τις συνθήκες που θα συνατήσεις. Κατ'αρχήν ένα μικρό παιδί (πχ. 3-5 ετών) δεν είναι δυνατόν να έχει σαν πρώτο μέλημα του να μάθει σκι. Άρα αν δεν το δει σαν παιχνίδι, μην νομίζεις ότι θα είναι διατεθημένο να κάτσει στους -10 όταν χιονίζει μόνο του ανάμεσα σε άγνωστους που μιλάνε άλλη γλώσσα. Τώρα τα περισσότερα ΧΚ στο εξωτερικό (αν όχι όλα) έχουν και κάποιους παιδότοπους (μικρούς ή μεγάλους) για εκμάθηση σκι σε παιδιά, ή και χώρους φύλαξης των παιδιών (κλειστούς, σαν παιδικούς σταθμούς). Το μειονέκτημα που έχουμε εμείς είναι η γλώσσα και μην νομίζεις ότι με λεξούλες ένα παιδάκι αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα. Βέβαια πάντα εξαρτάται από το παιδί και υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις. Στην Αυστρία, ίσως το καλύτερο ΧΚ για παιδιά, είναι τα Serfaus-Fiss-Ladis όπου υπάρχουν 2 παιδότοποι τάξεως 10 στρεμμάτων ο καθ'ένας. Επειδή πέρσι δεν βρήκα εκεί να μείνω, τελικά πήγα εκεί κοντά στο Nauders ένα χωριό σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, όπου ανεβαίνοντας στα 2.200 μέτρα με το βαγόνι είχε έναν μικρό παιδότοπο (δίπλα ήταν το σαλέ μα παιδικές τουαλέτες, κλπ). Εκεί τα 2 μεγάλα παιδιά (5 και 7 ετών) έμαθαν σκι (έκαναν 3 ημέρες στον παιδότοπο και 3 ημέρες στο ΧΚ σε γκρουπάκι με άλλα παιδάκια, 6 ημέρες, 4 ώρες/ημέρα, σύνολο 140€). Ο μικρός (μικρότερος από 3 ετών) την πρώτη ημέρα δεν σταμάταγε το σκι με τίποτα, όμως την 2η και 3η ημέρα που χιόνιζε και έκανε κρύο του άρεσε περισσότερο να κάνει βουτιές στο χιόνι και να παίζει στην παιδική χαρά και στις κούνιες ή στον παιδότοπο του σαλέ. Φυσικά δεν μπορείς να τον πιέσεις να κάνει το δικό σου και πάντα ΟΛΑ τα παιδιά είχαν την υψηλή επίβλεψη από κάποιον από εμάς. Γιατί ακόμα και τουαλέτα να ήθελαν να πάνε, δεν είναι δυνατός να τα αφήσουμε εκεί και να πάμε να τα πάρουμε στο τέλος της ημέρας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted November 8, 2006 Ο κυριότερος προβληματισμός μου είναι αν θα μπορούμε να τα αφήνουμε κάπου, (που να περνάνε όμορφα, με ασφάλεια, και αν μάθουν και σκι ακόμα καλύτερα...) ώστε να κάνουμε και μεις λίγο σκι ελεύθερα. Το Micky Maus στο Stubai φαίνεται πολύ καλό! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted November 9, 2006 Σχεδόν παντού υπάρχουν καλοί παιδότοποι. Το θέμα είναι αν εσύ εμπιστεύεσαι να αφήσεις ένα παιδί 2 ετών μόνο του σε κάποιο άγνωστο περιβάλλον. Εγώ δεν το έκανα ακόμα και με τα μεγαλύτερα παιδιά μου. Τα έβαλα στον παιδότοπο και ήμουν κάπου εκεί κοντά, όχι απαρραίτητα πάντα δίπλα τους. Παράδειγμα: την 1η ημέρα, τον μεγάλο μου γιο τον χτύπησε η μπότα του. Αυτός ήθελε να κάνει σκι και δεν είπε τίποτα και τον πήρα χαμπάρι εγώ κάποια στιγμή που λόγω της ενόχλησης είχε "κινήσεις μη φυσιολογικές". Αποτέλεσμα: έχασε την μισή πρώτη ημέρα, την επόμενη, αλλά μετά συνέχισε (με κάποια πράγματα που μας έδωσαν από το φαρμακείο) κανονικά. Αν δεν είμασταν εκεί, πιθανώς θα συνέχιζε όλη την ημέρα με πονεμένο πόδι, δεν θα μπορούσε να πει κάτι στους δασκάλους, θα γινόταν σίγουρα χειρότερα και θα έχανε και άλλες ημέρες σκι και πιθανώς από την ενόχληση, ή τον "τραυματισμό" (τον κατεβάσαμε χωρίς παπούτσι στο συτοκίνητο γιατί εκείνη την ημέρα πονούσε το πόδι και δεν μπορούσε να βάλει παπούτσι), να μην ξαναέκανε σκι. Σε άλλο παιδάκι (γερμανάκι) του γκρουπ, που το άφησαν και έφυαν οι γονείς του, δεν σταμάτησε το κλάμα όλη την ημέρα. Θα μου πεις είναι φυσιολογικό; Όμως αν πάρει ένα παιδί κάτι στραβά, μετά θα έχεις εσύ πρόβλημα. Μην πας έχοντας ως δεδομένο ότι το παιδί θα ακολουθήσει το πρόγραμμα σου και τους ρυθμούς σου. Βοήθησε το να μπει στο κλίμα ευκολότερα και μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις και εσύ κάποιες βόλτες. http://murmli.at/frames/frameset.htm Quote Share this post Link to post Share on other sites
flocon 674 Report post Posted November 9, 2006 Το 4χρονο παιδί μπορεί σίγουρα να μάθει σκι (αρκεί να του αρέσει). Με μικρά παιδιά όμως θα κάνεις αναγκαστικά "λίγο σκι ελεύθερα" στην αρχή. Πιστεύω ότι αν περνάει ένας γονιός κάθε μια μιάμιση ώρα από το παιδότοπο να δει τι γίνεται, όλα θα είναι εντάξει. Αργότερα η υπομονή και οι "θυσίες" ανταμείβονται και τα παιδιά παρακαλάνε με τη σειρά τους να κάνουν κι αυτά "λίγο σκι ελεύθερα" . Να χαίρεσαι τα παιδιά σου στις πίστες! Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted November 9, 2006 Ελβετία παίζει ? Εκεί υπάρχει το www.scuol.ch με μια καλή σχολή για παιδιά, τουλάχιστον για την κόρη. Αν υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχει μια άκρη με μια πολύ καλή δασκάλα, και σαν εκπαιδεύτρια σκι αλλά και σαν "νταντά". Προϋπόθεση όμως είναι να έχει χρόνο το διάστημα που σ΄ ενδιαφέρει. Μπορώ να ρωτήσω όμως αν σου κάνει η περίπτωση. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted November 10, 2006 Ελβετία παίζει ? Εκεί υπάρχει το www.scuol.ch με μια καλή σχολή για παιδιά, τουλάχιστον για την κόρη. Αν υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχει μια άκρη με μια πολύ καλή δασκάλα, και σαν εκπαιδεύτρια σκι αλλά και σαν "νταντά". Προϋπόθεση όμως είναι να έχει χρόνο το διάστημα που σ΄ ενδιαφέρει. Μπορώ να ρωτήσω όμως αν σου κάνει η περίπτωση. donmeli, ευχαριστώ! Γενικώς ψάχνομαι ακόμη οπότε τα κοιτάζω όλα. Θα σε ενημερώσω με ΡΜ... Quote Share this post Link to post Share on other sites