Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Παιδες τα Χmas τσιμπαω μεγαλη αδειουλα απο δοθλεια και παω Βansko για σκι οποιος εχει παει ασ αναφερει μερικα πραματακια κατι σαν hints and tips....

Ολες οι πληροφοριες ειναι καλοδεχουμενες

Ευχαριστω πολυ ο Χιονομαγος των Χριστουγεννων :P

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image

Γεια σου χιονομάγε των Χριστουγέννων :P

Το θέμα του Bansko εχει συζητηθεί αρκετά στο forum. Δες καλύτερα στο Bansko για να πάρεις μια γερή δόση σε αυτό που ρωτάς :blink:

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση (search) και να βρείς και παλιότερα topic για το θέμα που ρωτάς ή και για κάποιο άλλο θέμα.

Φιλικά,

Οδυσσέας

Από τον Γιώργο έρχομαι και στην κορφή Βανέσσα!!

Και σκέψου καλά οτι στις τελευταίες αργίες της περασμένης περιόδου παρατηρήθηκαν διάφορα ευτράπελα.

Και σκέψου καλά οτι στις τελευταίες αργίες της περασμένης περιόδου παρατηρήθηκαν διάφορα ευτράπελα.

Καλημέρα, βρήκα πολύ ενδιαφέρον το θέμα για το bansko και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για τους ‘’γείτονες’’.

Αποφασίσαμε να πάμε bansko 7 άτομα και κλείσαμε από ένα ταξιδιωτικό γραφείο (velastours.gr) δεν λέω ο τύπος είναι τρελοκομείο και μας έπεισε μας έκλεισε στο kutelo hotel το οποίο είναι ανακαινισμένο φέτος τρακόσα πενήντα μέτρα από τα λιφτ με πισίνα τζακούζι κτλ. Η τιμή για τέσσερις μέρες 210 με πρωινό. Το ανησυχητικό και εδώ χρειάζομαι την βοήθειά σας είναι ότι το ξενοδοχείο δεν ξέρω καν αν υπάρχει...

Μιας και εχει ανοιχτει και δευτερο τοπικ με το ιδιο θεμα θα γραφω εδω καποια νεα που ισως αφορουν με τον εναν η αλλο τροπο καποιους που θελουν να παν εκει

Καταρχην αντιγραφω απο το πρακτορειο ειδησεων .......

Wed 13 December 2006 12:23

Builder Stabs to Death Colleague in Bulgaria

Crime

A 29-year-old builder from Bulgaria's northern Vidin stabbed a colleague of his during an alcohol fiesta in the ski resort of Bansko.

The injured man was transported to the ER in Bansko but doctors couldn't save his life.

The police have arrested the murderer and two witnesses to the crime.

The body of the murdered man has been sent for autopsy

Θα ηθελα να συστησω σε οποιους θελουν να επισκεπτουν το συγκεκριμενο χιονοδρομικο να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι οσον αφορα τα αυτοκινητα τους μια και πλεον εχουν παρατηρηθει αρκετες κλοπες.......

Συμφωνα με τον Κρασιμιρ απο τους πλεον εντιμους και αξιοπιστους κατοικους του Μπανσκο(αλλωστε πολλοι απο εσας ακουγοντας αυτο το ονομα ......καταλαβαινεται για ποιον προκειται μιας και καποιοι εχετε φιλοξενηθει στην πανσιον του) μου μιλησε για παραπανω απο 9 κλοπες σε διαστημα 5 μηνων.

Το αξιοπεριεργο ειναι πως δεν εχουν κλαπει πολυτελη αυτοκινητα (μερσεντες πορσε τζιπ κτπλ) αλλα καποια σουζουκι καποια γκολφ ακομα και λαντα.........

Μονο ενα απο αυτα εχει βρεθει εγκατελλειμενο σε μια πολη καμια 120χλμ απο το Μπανσκο

Υπαρχει μια περιρρεουσα φημη πως καποιοι ιθυνοντες .....καποιοι επιχειρηματιες προσφερουν και αμοιβη(ακουσα 5000 λεβα) σε οποιον δωσει πληροφοριες για κατι σχετικο.....με κλοπη αυτοκινητου

Λογικα γινεται προσπαθεια να προστατευθει το κυρος και η φαινομενικη family and quite ατμοσφαιρα που οντως ηταν απτη πραγματικοτητα τα προηγουμενα χρονια....

Ποτε δεν διαφημιζω αλλα ουτε και κατηγορω το συγκεκριμενο μερος αλλωστε αυτοι που με γνωριζουν προσωπικα ξερουν ποσο αντικειμενικος ειμαι......

Προσοχη επισης και σε μια μεχανα(ταβερνα) του Μπανσκο ενα η 2 στενα δεξια κατω απο την εκκλησσια η οποια εχει αναρτημενη απ εξω την ελληνικη σημαια (νομιζω αναμεσα στην βουλγαρικη και την βρεττανικη) ειναι ο δουρειος ιππος της αισχροκερδειας σε βαρος καποιον ελληνων τουριστων.Βουλγαρος δασκαλος του σκι μου ειπε πως συναδελφοι του οδηγουν εκει αλλοδαππους τουριστες .....ενεκα "φρεσκοδημιουργημενης" φιλιας με το αζημιωτο βεβαια...........

Μαλιστα μου διηγηθηκε πως παρεα μεθυσμενων 6 μεθυσμενων βρεττανω πληρωσε το ταπεινο ποσο των 700 λεβα :) για ενα δειπνο με μπολικο κρασι..........

Προσοχη λοιπον ιδιαιτερα την περιοδο των γιορτων που ειναι και κατεξοχην ανα την βαλκανικη της αγιας "αρπαχτης"......... :D

ORDEM E PROGRESSO

Σάκη,

σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις.

Σίγουρα θα φανούν χρήσιμες στα άτομα που σκέφτονται να πάνε προς τα εκεί.

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Θα ηθελα να συστησω σε οποιους θελουν να επισκεπτουν το συγκεκριμενο χιονοδρομικο να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι οσον αφορα τα αυτοκινητα τους μια και πλεον εχουν παρατηρηθει αρκετες κλοπες.......

Συμφωνα με τον Κρασιμιρ απο τους πλεον εντιμους και αξιοπιστους κατοικους του Μπανσκο(αλλωστε πολλοι απο εσας ακουγοντας αυτο το ονομα ......καταλαβαινεται για ποιον προκειται μιας και καποιοι εχετε φιλοξενηθει στην πανσιον του) μου μιλησε για παραπανω απο 9 κλοπες σε διαστημα 5 μηνων.

Το αξιοπεριεργο ειναι πως δεν εχουν κλαπει πολυτελη αυτοκινητα (μερσεντες πορσε τζιπ κτπλ) αλλα καποια σουζουκι καποια γκολφ ακομα και λαντα.........

Μονο ενα απο αυτα εχει βρεθει εγκατελλειμενο σε μια πολη καμια 120χλμ απο το Μπανσκο

Υπαρχει μια περιρρεουσα φημη πως καποιοι ιθυνοντες .....καποιοι επιχειρηματιες προσφερουν και αμοιβη(ακουσα 5000 λεβα) σε οποιον δωσει πληροφοριες για κατι σχετικο.....με κλοπη αυτοκινητου

Λογικα γινεται προσπαθεια να προστατευθει το κυρος και η φαινομενικη family and quite ατμοσφαιρα που οντως ηταν απτη πραγματικοτητα τα προηγουμενα χρονια....

Σάκη,

Μήπως γνωρίζεις εάν το πάρκινγκ δίπλα από την γόνδολα φυλάσεται?

Θα ένιωθες ασφαλής εάν άφηνες το αυτοκίνητο σου εκεί?

To θεμα παιδια ειναι να κανουμε σκι...και μετα τα βρισκουμε και τα υπολοιπα,γιατι ετσι οπως παμε δε το βλεπω να κανουμε σκι και θα τρελαθω.

Οσο για θεμετα κλοπων κλπ ειναι δευτερευουσης σημασιας γιατι προεχει το σκι!

Παντως ευχαριστω για τις πληροφοριες και ελπιζω να γυρισω σωος πισω. :rolleyes:

Κλείνω τα μάτια

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

IPB Image

IPB Image

Σάκη,

Μήπως γνωρίζεις εάν το πάρκινγκ δίπλα από την γόνδολα φυλάσεται?

Θα ένιωθες ασφαλής εάν άφηνες το αυτοκίνητο σου εκεί?

Το παρκινγκ διπλα απο την γονδολα φυλασσεται και ειναι κλειστο με μπαρες απλα το θεμα ειναι πως απο οσο ξερω δεν νομιζω να μπορεις να αφησεις την νυχτα εκει το αμαξι μιας και δεν ειναι κανενας.Λειτουργει πανω στην λογικη εξυπηρετησης χιονοδρομων κατα την διαρκεια της ημερας.

Προσωπικα σχεδον καθε φορα (οταν ειμαστε μα αμαξι) παρκαρουμε εκει και πληρωνουμε κατα την εξοδο το τελος το οποιο ειναι 5 λεβα(γυρω στα 2.5 ευρω) αν δεν κανω λαθος το οποιο ειναι το αντιτιμο για μια ολοκληρη μερα.Δεν νομιζω να τολμησει κανενας να κανει κατι κατω απο την μυτη των υπευθυνων του χιονοδρομικου...το σιγουρο ειναι πως μαλλον πρωτα θα τον βρουν αυτοι και μετα η αστυνομια.... <_< balkanian rules...

Καλυτερη λυση για να κοιμαται κανενας ησυχος θα ηταν (προσωπικη αποψη παντα) με το που θα φτασεις στο μπανσκο να βρεις(ενας λογος ειναι....) ενα 24 ωρες φυλασσομενο παρκινγκ και να κλειδωσεις εκει το αμαξι κατα την διαρκεια της διαμονης σου.Δυστυχως και να σου πω τωρα ειναι λιγο μπερδεμενο το μερος στο οποιο βρισκεται υποθετω παντως πως αν ρωτησεις καποιον αγγλοφωνο η την ρεσεπσιονιστ σου (αν μιλαει...αγλλικα :lol: και τελοσπαντων να σε κατατοπισει και να οδηγηθεις εκει.

Το σαββατο θα παμε εκει για τα εγκαινια και για σκι... :lol::lol::lol::D και θα κοιταξω μπας και εχει γινει κανενα καινουριο μιας και απο ταβερνες και καταστηματα εξοπλισμου μεχρι ακομα και παρκινγκ ..καποια πραγματα ειναι εποχιακα και δεν ειναι σιγουρη η διαρκεια αλλα και η μορφη τους

ORDEM E PROGRESSO

Το σαββατο θα παμε εκει για τα εγκαινια και για σκι... <_<:lol::lol::D και θα κοιταξω μπας και εχει γινει κανενα καινουριο μιας και απο ταβερνες και καταστηματα εξοπλισμου μεχρι ακομα και παρκινγκ ..καποια πραγματα ειναι εποχιακα και δεν ειναι σιγουρη η διαρκεια αλλα και η μορφη τους
Eiναι ανοιχτο το χιονοδρομικο για σκι???

Κλείνω τα μάτια

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

IPB Image

IPB Image

Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Καλυτερη λυση για να κοιμαται κανενας ησυχος θα ηταν (προσωπικη αποψη παντα) με το που θα φτασεις στο μπανσκο να βρεις(ενας λογος ειναι....) ενα 24 ωρες φυλασσομενο παρκινγκ και να κλειδωσεις εκει το αμαξι κατα την διαρκεια της διαμονης σου.Δυστυχως και να σου πω τωρα ειναι λιγο μπερδεμενο το μερος στο οποιο βρισκεται υποθετω παντως πως αν ρωτησεις καποιον αγγλοφωνο η την ρεσεπσιονιστ σου (αν μιλαει...αγλλικα :D και τελοσπαντων να σε κατατοπισει και να οδηγηθεις εκει.

Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (πχ ονομα παρκινγκ) νομίζω θα με βοηθούσε.

Στο παρελθόν ρωτουσαμε στο ξενοδοχειο (Villa Roka) και δεν γνωριζαν κάτι τέτοιο.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (πχ ονομα παρκινγκ) νομίζω θα με βοηθούσε. Στο παρελθόν ρωτουσαμε στο ξενοδοχειο (Villa Roka) και δεν γνωριζαν κάτι τέτοιο

Το να εχει ενα παρκινγκ ονομα στην Βουλγαρια και δη στο μπανσκο ειναι κατι σαν ανεκδοτο.Το συγκεκριμενο περυσι τουλαχιστον δουλευε και ειχαμε "κλειδωσει" ενα τζιπ εκει για 5 μερες.Τωρα το καλοκαιρι που πηγα δεν θυμαμαι να παρατηρησα κατι αν δουλευει ι οχι η αν εχει γινει κατι αλλο στην θεση του.Το λεω αυτο γιατι ενα αλλο παλιο φυλλασομενο την επομενη χρονια εγινε παγοπιστα για τα πιτσιρικια.............και μαλλον ετσι θα παραμεινει και φετος

Το συγκεκριμενο ηταν μια χωματινη αλανα στην οποια τοποθετηθηκαν φορητες μεταλλικες μπαρες και ενα λυομενο σπιτακι για να μενει ο συνταξιουχος μπαρμπας που καθοταν το βραδυ.....πραγματα που στηνονται και ξεστηνονται σε ωρες.......

Επισης δεν με παραξενευει ακομα και καποια η καποιος ντοπιος να ηξερε κατι αλλα λογω προσωπικων προστριβων η ακομα και μη ταυτισης επαγγελματικων συμφεροντων να μην σου εδωσε την πληροφορια η να σφυριξε αδιαφορα.....Γενικα αυτο ειναι κανονας μαλλον απομειναρι του κομμουνιστικου σ...ρχιδισμου κανενας δεν κανει παραπανω απο οσο πρεπει....Σαν φοιτητης το εβλεπα καθε μερα μπροστα μου σε αυτην την χωρα..

Αλλα ακομα και να ειναι προσωπικο που ερχεται απο ξενοδοχεια της Μαυρης θαλλασας(οπου εμαθαν αγλλικα σχεδον ολοι <_<:) την προηγουμενη δεκαετια ) μαλλον δεν ξερει την πολη και το τι αλλαγες συμβαινουν.Στα κυριλε ξενοδοχεια απο οσο ξερω εχουν κατι απηρχαιωμενους οδηγους και κοιταν εκει για κανα τηλεφωνο και διευθυνση.Εκτος απο τα μεχανα(ταβερνες) που ειναι "ορκισμενοι" στο κυριλλικο αλφαβητο καποια αλλα μαγαζια αρχιζουν και βαζουν και αγλλογενεις(πως να το πω αυτο??? <_< αγλοφωνες???) εκτος απο τις κυριλλικες επιγραφες.....Τεσπα

Αν θυμασαι η αν βρεις που ειναι το Αβαλον ζητησε τον Τζειμς(ισως ο μοναδικος φιλοτιμος Αγλλος μετα τον λορδο Βυρωνα) η την γυναικα του την Βανια και ρωτησε αυτους ειναι υπερ του δεοντος ευγενικοι και εξυπηρετικοι και αν ξερουν κατι θα σε βοηθησουν σιγουρα.........τουλαχιστον να σου υποδειξουν στον χαρτη πως να πας.

Θα σου στειλω και ενα π.μ την δευτερα οταν γυρισω απο το μπανσκο με κανα 2 αλλα πραγματα που δεν μπορω να γραψω δημοσια στο φορουμ.....

ORDEM E PROGRESSO

Παρεπιπτόντως Σάκη, το ξενοδοχείο Aneli το ξέρεις;είναι της προκοπής;με ρωτάνε κάτι φίλοι που θέλουν να πάνε.Είναι κοντά στην γόνδολα ή στου διαβόλου τη μάνα;

Οντως ο τζέιμς είναι καταπληκτικό τυπάκι και ίσως ο πιο εξυπηρετικός ξενοδόχος που έχω δει μέχρι σήμερα.

Και το βασικότερο παιδιά για όσους πάτε στο Μπάνσκο :επισκεφτείτε οπωσδήποτε την ταβέρνα Μπαριάκοβα (αν θυμάμαι καλά).ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Παιδες ξερει κανεις τι γινεται με το Μπανσκο? Εχει ανοιξει για σκι?

Απαντηστε οποιος ξερει γιατι το Σαββατο ανεβαινω απανω!!!

Κλείνω τα μάτια

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

IPB Image

IPB Image

Το Σάββατο έγινε η έναρξη για την νέα σεζόν στο χιονοδρομικό κέντρο στο Bansko.

Η μόνη πίστα που λειτουργεί με τεχνητό χιόνι είναι αυτή που φαίνεται και στην κάμερα http://www.bulgariaski.com/snow.php η οποία είναι γύρο στα 700 μέτρα. Στις υπόλοιπες (όσες μπόρεσα να δω στο κάτω τμήμα του χιονοδρομικού) το χιόνι είναι ελάχιστο και μάλλον θα πρέπει να πέσει πολύ τις επόμενες μέρες για να μπορέσουν να ανοίξουν και άλλες πίστες!!

Η τιμή της ημερήσιας κάρτας θα είναι και φέτος 50 leva (περίπου 25€)

Όσον αφόρα το Bansko δεν έχει καμία σχέση μ αυτό που ξέραμε. Στο μεγαλύτερο μέρος του έχουν κτιστεί τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Στα λίγα κενά σημεία που υπήρχαν δούλευαν ακόμα και την νύχτα!

Ο δρόμος τώρα από τα σύνορα μέχρι και το Bansko είναι πλέον σε πάρα πολύ καλή κατάσταση χωρίς να έχουν γίνει όμως έργα διαπλάτυνσης!

Τέλος να επισημάνω σε όσους κινηθούν με δικά τους μέσα να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να έχουν αναμμένα τα φώτα ακόμα και την ημέρα (προβλέπεται από Κ.Ο.Κ της Βουλγαρίας) γιατί υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας σε όλη την διαδρομή μέχρι το Bansko.

Που είσαι ρε κολλητέ?

Μηπως ξερετε αν μπορεις να βγαλεις 3μερες 6μερες καρτες?Γνωριζετε καμια τιμη?

IPB Image

www.banskoski.com :D

Παιδες υπαρχει περιπτωση με τεχνιτο χιονι και οσο ριξει αυτη την εβδομαδα το χιονοδρομικο να ειναι το Σαββατο σε πληρη λειτουργια και να ευχαριστηθουμ το σκι? ή θα παω για τουρισμο στη Βουλγαρια και θα ξενερωσω τη ζωη μου? :)

Κλείνω τα μάτια

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

IPB Image

IPB Image

Παιδες υπαρχει περιπτωση με τεχνιτο χιονι και οσο ριξει αυτη την εβδομαδα το χιονοδρομικο να ειναι το Σαββατο σε πληρη λειτουργια και να ευχαριστηθουμ το σκι? ή θα παω για τουρισμο στη Βουλγαρια και θα ξενερωσω τη ζωη μου?
ΕΛΕΟΣ παιδιά με το Bansko!! :) Και γω πήγα και θα ξαναπάω αλλά......

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Φιλε μου τελικά ανοιχτο θα είναι για σκι? Ξερεις?

Κλείνω τα μάτια

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

IPB Image

IPB Image

Ο Δαμιανός δεν ξέρει.

Πιστεύεις να υπάρχει κάποιος (εκτός της Πυθίας και του Κάλχα) που θα πάρει την ευθύνη να σου πεί ?

Πιστεύεις να υπάρχει κάποιος (εκτός της Πυθίας και του Κάλχα) που θα πάρει την ευθύνη να σου πεί ?

Η Κασσάνδρα ?

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Το τεχνητό χιόνι απο μόνο του δεν α ρκεί για να δουλέψει οποιοδήποτε χ/κ.Είναι καλό για να στρωθεί καμιά μικρή πιστούλα ή να δημιουργηθεί μια καλή βάση (με ψύχρανση του εδάφους) ώστε μετα όταν πέσει το κανονικό, να μπορέσει να λειτουργήσει το χ/κ δεχόμενο πολύ μικρότερη ποσσότητα χιονιού απ'οτι εαν δ εν είχε καθόλου κανόνια.Πέραν αυτού και τα κανόνια για να δουλέψουν θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες ε;

Κατα συνέπεια ενδέχεται να πας Βουλγαρία και να βολευτείς μόνο με την πίστα που φαίνεται απο τ ην webcam (αν και νομίζω οτι μέχρι τα χ ριστούγεννα απο οτι έβλεπα στο snow-forecast θα ρίξει αρκετούτσικο πράμα).

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Παρεπιπτόντως Σάκη, το ξενοδοχείο Aneli το ξέρεις;είναι της προκοπής;με ρωτάνε κάτι φίλοι που θέλουν να πάνε.Είναι κοντά στην γόνδολα ή στου διαβόλου τη μάνα;

Οντως ο τζέιμς είναι καταπληκτικό τυπάκι και ίσως ο πιο εξυπηρετικός ξενοδόχος που έχω δει μέχρι σήμερα.

To Anneli δεν ειναι κοντα στην γονδολα δηλ απατειται βανακι για την μεταφορα σας εκει.Οσον αφορα την ποιοτητα του δεν γνωριζω κατα ποσο εχει ανακαινιστει και δεν μπορω να δωσω ασφαλεις πληροφοριες(αν δεν εχει γινει κατι τετοιο δεν θα το συνιστουσα με τιποτα)

Ιδιαιτερη προσοχη στην ασφαλεια σας στο βουνο (δεν περιλαμβανεται στην τιμη της καρτας).Μια τριημερη ασφαλεια για το βουνο κοστιζει γυρω στα 2-3 λεβα μηδαμινο ποσο αν σκεφτει κανεις πως σε περιπτωση ατυχηματος οι "συγγενεις" μας βαλκανιοι ζηταν λαγους και πετραχηλια...καλυπτει συγκομιδη μεταφορα ιπρωτες βοηθειες (θα το διαβασετε ακριβως στην καρτα που θα σας δωσουν τι περιλαμβανει...)

Φιλος επαγγελματιας απο το φαλακρο την ειχε πατησει και πληρωσε καπου 400 ευρω για να τον περισυλλεξουν απο τις πιστες να μεταφερθει σε κεντρο υγειας και να ραψουν το ποδι του.Μην παιζεται με αυτα τα πραγματα.Εχω ακουσει ιστορια κατα την οποια δεν θελαν να μαζεψουν μια κοπελλα επειδη δεν ειχε να πληρωσει.

Λογικα ισως απο το νεο ετος να ισχυει η ευρωπαικη καρτα ασφαλισης αλλα ρωτηστε πρωτα.....

Η ασφαλιση γινεται στην βαση της γονδολας σε ενα καταστημα που πουλαει t-shirt και μπρελοκ ....αν ειναι η περυσινη υπαλληλος της ειχα γραψει σε χαρτι καποιες ελληνικες εκφρασεις..μιας και δεν μιλουσε αγλλικα :( ελπιζω να τα εχει ακομα η να βαλανε καποια αγλλοφωνη..

Ειδαλλως ειναι μια κοπελλα στο ταμειο των λιφτ η οποια μιλαει ελληνικα(μελαχρινη με γαμψη μυτη) και ισως σας βοηθησει αυτη.......

Μην αλλλαξετε λεφτα στο ανταλλακτηριο της γονδολας ειναι καθαρη ληστεια.... η ισοτιμια 1.80(στηνν τραπεζα ειναι 1.954)

Υπαρχουν πολλοι αγγλοι που κατοικουν πλεον μονιμα(14000 british properties ...στην ευρυτερη περιοχη ταδε εφη james.......) και αμα πετυχετε καναν καλο ισως σας βοηθησει σε κατι.....

Προσωπικα θα συνιστουσα τα ελληνικα χιονοδρομικα για ολη την περιοδο των γιορτων λογω ουρων και πολυκοσμιας αλλα και γενικης αντιμετωπισης (εγραψα αυτα τα λιγα για καποιους που εχουν κλεισει ηδη) ελπιζω να μην το μετανιωσουν και νοσταλγουν το Περτουλι οπως ο φιλος Επικεντρος περυσι.....(Στο τοπικ ""μια κριτικη αποψη για το μπανσκο""" περιγραφει με γλαφυροτητα και σαφηνεια τι εγινε περυσι ριξτε το μια ματια και ξανασκεφτειται τα ελληνικα χιονοδρομικα........)

θα βαλω και ενα ποστ στα θεματα και προβληματα της ελληνικης χιονοδρομιας για το προτζεκτ των γειτονων που μου εδειξε ο james (περιγραφεται συνοπτικα στο bulgariaski) με ενα τελεφερικ να κατασκευαζεται ηδη και αλλα 2 να ξεκινανε απο την ανοιξη με συνολικο στοχο σε 7 χρονια συνολο.....παρακαλω 265 χιλιομετρα πιστων σε ακτινα 24 μιλιων(ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ. :D:o:blink: .......)

ORDEM E PROGRESSO

sakisbansko

Φίλε Σάκη μεθαύριο ανεβαίνουμε πάνω και απ' ότι βλέπω το χιονοδρομικό έχει μόνο μια πίστα ανοιχτή. Τι λέει θα πάμε μόνο για ύπνο και για φαγητό ή θα γλυστρίσουμε και λίγο;