grousso 0 Report post Posted February 22, 2007 Διάβασα σε ένα άλλο forum πως υπάρχουν εταιρίες που έναντι αμοιβής σου ανοίγουν μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική για τον εξής λογο. Θέλεις εσυ να αγοράσεις από ένα αμερικάνικο e-shop ένα προιόν (μαστίχα, περιοδικο, skis , Tazmania's devil κτλ). Έλα όμως που το καταραμένο e-shop δεν στέλνει Ελλάδα... Εδώ επεμβαίνουν αυτοί και σου λένε. Πλήρώσε καλέ μου κύριε την συνδρομή σου και πάρε και αυτήν την διεύθυνση για να δίνεις στα αμερικάνικα e-shops για τα ψώνια σου μαζί με το όνομά σου. Αυτή η διευθυνση που σου έδωσα είναι τα γραφεία μου στο Αμέρικα και εγώ ότι έρχεται για σένα θα σου το στέλνω σε όποια χώρα και αν είσαι για να έρθει στο σπίτι σου . Επίσης αναλαμβάνω να σου μαζεύω τα περιοδικά που θέλεις και όταν έχουν μαζευτεί μπόλικα σου τα στέλνω όλα μαζί. Επίσης εκείνο το ωραίο αντιανεμικό μπουφανάκι που είδες στην Θεσσαλονίκη 450 ευρώ και εμείς εδώ το πουλάμε 220 dollars (180 ευρω) μπορούμε και εκείνο να σου το στείλουμε να το φοράς στα χιόνια (τι χιόνια? έλα Αλέκο...). Αυτά διάβασα αγαπητοί φίλοι και επειδή το θέμα με ενδιαφέρει τα μάλα σκέφτηκα να το γράψω σε αυτό το forum μήπως με την βοήθεια όλων ανακαλύψουμε ένα παράθυράκι για ψώνια από την Αμερική και ας μην έχoυμε θεία στο Chicago... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 22, 2007 Όποιος θέλει είναι ελεύθερος να κάνει τις αγορές του απ' όπου τον συμφέρει. Αλλά να μήν ξεχνάμε και την εγχώρια/τοπική αγορά. Δεν είναι κακό να αγοράζουμε από το διπλανό μας κατάστημα κι ας είναι λίγο πιο ακριβό, αν είναι. Κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας. Και ιδίως φέτος που τα καταστήματα του χιονοδρομικού χώρου περνούν δύσκολες μέρες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grousso 0 Report post Posted February 22, 2007 Αγαπητέ Αλέξη η διαφορά 450 - 180 = 270 ευρω αρα 60% φθηνότερα το αμερικάνικο ή 150% ακριβότερα το ελληνικό Οκ να στηριξω τον γειτονα μου που έχει μαγαζι και θα ερθει και αυτός στο μαγαζί μου κάποτε αλλά ασ ρίξουν και ΠΟΛΥ τις τιμές τους. Ειδικά αυτοί με τα καταστήματα ένδησης. Τα σκι δεν νομίζω να παιζουν τόσο. Για τα ρούχα όμως μιλάμε για διαφορές 60% φθηνότερα δηλαδή κάτι που κάνει έδω 100 εκεί κάνει 40 Και να μην μιλήσω για το τι μισθούς έχουν αυτοί και τι εμείς... Για εμένα αυτό το μπουφαν θα ήταν μισός μισθός ενω για τον αμερικάνο ένα μεροκάματο. Δεν είμαστε και χαϊβάνια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted February 22, 2007 Δεν ανοιγετε και καμμια off-shore να κάνετε τα ωραία ψωνια σας και να μην σας παίρνει πρέφα και η εφορία.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 22, 2007 Και να μην μιλήσω για το τι μισθούς έχουν αυτοί και τι εμείς... Για εμένα αυτό το μπουφαν θα ήταν μισός μισθός ενω για τον αμερικάνο ένα μεροκάματο. Δεν είμαστε και χαϊβάνια Είμαι περίεργος να μου πεις τι δουλειά κάνει αυτός ο αμερικάνος που κάνεις και εσύ και παίρνει 270 euro την ημέρα ενώ εσύ τα παίρνεις το δεκαπενθήμερο C? Quote Share this post Link to post Share on other sites
grousso 0 Report post Posted February 22, 2007 Θεσσαλονίκη 450 ευρώ -----> μισός ελληνικός μισθός Αμερικάνικο e-shop 180 ευρώ ----> ένα με δύο αμερικάνικα ημερομίσθια Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 22, 2007 Αγαπητέ Αλέξη η διαφορά... Οκ να στηριξω τον γειτονα μου που έχει μαγαζι και θα ερθει και αυτός στο μαγαζί μου κάποτε αλλά ασ ρίξουν και ΠΟΛΥ τις τιμές τους Γιώργο, δεν αναθεματίζω τον τρόπο και τόπο αγοράς που προτείνεις, ούτε σε αδικώ για τον τρόπο σκέψης σου. Απλά σημειώνω οτι οφείλουμε να εξαντλούμε τα περιθώρια που έχουμε για αγορές εντός έδρας. Άλλωστε η επιλογή είναι δικαίωμα του καθενός μας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 22, 2007 Όποιος θέλει είναι ελεύθερος να κάνει τις αγορές του απ' όπου τον συμφέρει. Αλλά να μήν ξεχνάμε και την εγχώρια/τοπική αγορά. Δεν είναι κακό να αγοράζουμε από το διπλανό μας κατάστημα κι ας είναι λίγο πιο ακριβό, αν είναι. Κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας. Και ιδίως φέτος που τα καταστήματα του χιονοδρομικού χώρου περνούν δύσκολες μέρες Αλέξη,για ένα "χρατς" για τα σκι,γνωστό κατάστημα στην Αθήνα μου ζήτησε για το πιο φθηνό 35€!Την ίδια ώρα σε όλα τα καταστήματα στο διαδίκτυο δεν κοστίζουν περισσότερα από 4€.Επικοινώνησα με την εταιρεία της οποίας τα πέδιλα έχω,και θα μου στείλουν ένα δωρεάν!!!!Είπαμε,να στηρίξουμε τους Έλληνες ιδίως όταν απασχολούν Έλληνες,αλλά και λίγος σεβασμός στον πελάτη δε βλάπτει.Όχι να περιμένουν να κερδίσουν σε 2 μήνες ότι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν σε 4 μήνες... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 22, 2007 Στάθη μπορούμε να το συζητάμε για ώρες λέγοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα, ίσως και με άλλα λόγια. Δεν υπάρχει λόγος. Μπορούν να αναφερθούν πάμπολλα παραδείγματα, εκατέρωθεν... Είπαμε, να στηρίξουμε τους Έλληνες, αλλά και λίγος σεβασμός στον πελάτη δε βλάπτει.Όχι να περιμένουν να κερδίσουν σε 2 μήνες ότι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν σε 4 μήνες...Συμφωνώ απόλυτα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grousso 0 Report post Posted February 22, 2007 Πάντως στο εμπόριο οι αμερικάνοι είναι πολύ καλοί και πρωτοτυπούν διαρκώς. Γνωρίζει καποιος καμιά τετοια ιστοσελιδα;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 22, 2007 Είμαι περίεργος να μου πεις τι δουλειά κάνει αυτός ο αμερικάνος που κάνεις και εσύ και παίρνει 270 euro την ημέρα ενώ εσύ τα παίρνεις το δεκαπενθήμερο C? Μηχανικος Μισθωτος $479/μερα το 2001 = 598 Ε τοτε Μηχανικος Συμβουλος $800 το 2007 = 615Ε τωρα Απο φιλο που δουλευε στην ιδια εταιρεια που δουλευα και γω Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted February 23, 2007 Μάκη την ημέρα? Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 23, 2007 Την ημερα... Ο ανθρωπος με 30 χρονια πειρα βεβαια... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 23, 2007 ...να ξυπνήσει λίγο ο κομουνιστής μέσα μου? Πείτε μου εσείς τώρα με πια λογική να λυπηθώ τους έλληνες επιχειρηματίες που ασχολούνται με την χιονοδρομία και που βγάζουν στην λιανική τα εμπορεύματα τους με 100% καπέλο από όσο τα προμηθεύονται και μάλιστα από τον Έλληνα αντιπρόσωπο που πολλές φορές είναι ένα και το αυτό .. .; Έγω φέτος μπορεί να στενοχωρηθώ (λέμε τώρα ) για τους μικρούς και άβγαλτους της αγοράς , τους ρομαντικούς που άνοιξαν κανα μαγαζάκι αλλά . .. για τους μεγαλύτερους Χ....κα καλά να πάθουν ! Βλέπεις επικρατεί η λογική της αρπάκτής για άλλη μια φορά . Ξέρετε εσείς κανα επιχειρηματία στην Ελλάδα που παίρνει και αντιπροσωπείες και στοχεύει να βγάλει σε μια σεζον ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ κάτω από 200 - 300 χιλιάρικα! Μα τι φιλοδοξία ε; και αγάπη για το βουνό ,ε;Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο. Αντε εσύ μεροκαματιάρη να ασχοληθείς με το σκι ...ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ !!! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
stormbringer 1 Report post Posted February 23, 2007 Πάντως αν, όπως λέει ο Fidelio, τα καταστήματα αυτά δουλέυουν με 50% margin δεν μιλάμε για κάτι τραγικο... Υπάρχουν τομείς στο εμπόριο με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Με μεγαλύτερα καπέλα δηλ. Πάντως δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά (τουλάχιστον για να στηθεί). Μην ξεχνάμε ότι ως τώρα είναι εποχιακή η κίνηση σε αυτού του είδους τις επιχειρίσεις. Σε 3-4 μήνες πρέπει να βγάλουν τα έξοδα της χρονιάς και να τους μείνει και κάτι... Βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι πουλώντας ένα Colmar κερδίζεις γύρω στα 300ευρω, όταν πουλώντας ένα φλις κερδίζεις γύρω στα 50ευρω. Σιγά μην το προχωρίσω.....(πόσα φλις κλπ πρέπει να πουλήσει ο Χ επιχειριματίας για να βγει το μαγαζί?) Δεν είναι απλά τα πράγματα παίδες.... Γι αυτό θα συνεχίσω να ψωνίζω από Έλληνες που δεν με κοιτούν στην τσέπη. Quote ΘΕΟΔΟΣΗΣ Share this post Link to post Share on other sites
grousso 0 Report post Posted February 23, 2007 Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στο θέμα της εικονικής διεύθυνσης. Η απληστία μερικών θα βγει κάποια στιγμή στο προσκήνιο και θα πάρουν αυτό που τους αξίζει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
as002 25 Report post Posted February 23, 2007 καλησπέρα σε όλους, ο λόγος που το αμερικανικό e-shop δεν στέλνει Ελλάδα και γενικά EU ειναι τα εξοδα τελωνείου. Εμπόρευμα αξίας μεγαλύτερης από 45€ πρέπει να τελωνιστεί κανονικά. (δηλ. ΦΠΑ και δασμός αν υπάρχει + τα έξοδα του εκτελωνιστή, ταρίφα 50-100€) Εξαίρεση αποτελούν τα βιβλία, τα περιοδικά τα cd μουσικής τα οποία έχουν το μικρότερο ΦΠΑ (4%), και τα οποία περνάνε συνήθως ανενόχλητα από το τελωνείο (μπορεί να τύχει να περάσουν και άλλα εμπορεύματα χωρίς έλεγχο...αλλά δεν είναι ο κανόνας...είναι θέμα τύχης) Φίλος αγόρασε μπουφάν 200$ και του βγήκε άλλα 150€ επιπλέον για να το παραλάβει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 23, 2007 Forwarding Services υπαρχουν αρκετα χρονια τωρα. Το ειχα κοιταξει πριν φυγω απο την Αμερικη για την αλληλογραφια κλπ. Τελικα δεν το εκανα. Πολλοι Αμερικανοι που φευγουν στο εξωτερικο το κανουν, ιδιως οικογενειες που φευγουν με ιστιοπλοϊκο να γυρισουν τον κοσμο και θελουν πριν πιασουν λιμανι να τους αποσταλει η αληλογραφια, ανταλλακτικα κλπ. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
grousso 0 Report post Posted February 23, 2007 Μάκη ξέρεις καμιά ιστοσελίδα? ΑΣ002 νομίζω ότι γράφουν επάνω ότι είναι και καλά για δώρο και δεν πληρώνεις τελώνειο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 23, 2007 Μερικές φορές ακόμα και με δασμούς το κόστος αγοράς ενός προϊόντος μπορεί να είναι πολύ μικρότερο από την αγορά στην Ελλάδα.Αγόρασα μάσκα πληρώνοντας κανονικά το δασμό και το ΦΠΑ,και μου ήρθε 45€ περίπου φθηνότερα από την περίπτωση αγοράς της εδώ.Το θέμα είναι να μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του τον εκτελωνισμό.Να έχει χρόνο δηλαδή.Ο εκτελωνισμός από εντεταλμένο εκτελωνιστή είναι πολυδάπανος. Στα τηλέφωνα 210 3245411, 210 3245127, 210 3224776 μπορείτε να μάθετε το δασμό που θα πληρώσετε για το είδος που θέλετε να φέρετε.Να σημειώσω εδώ ότι είδη που είναι "επαγγελματικά" και δεν πωλούνται μαζικά έχουν χαμηλότερο δασμό από τα δημοφιλή.παραδείγματος χάριν αν κάποιος θελήσει να φέρει ένα φωτόμετρο χειρός για φωτογραφική χρήση θα πληρώσει δασμό περίπου 2,5% (θα παραγγείλω σε λίγο καιρό και το έχω ψάξει),αντίθετα ένας φακός μηχανής επιβαρύνεται με δασμό περίπου 9%.Το κόστος που πληρώνει κάποιος είναι πάνω στο C.I.F (cost insurance freight).Παράδειγμα:Έστω ότι κάποιος επιλέξει να αγοράσει ένα μπουφάν αξίας 200$ με μεταφορικά 40$.Αν υποθέσουμε ότι ο δασμός είναι 4% και το ΦΠΑ που αναλογεί ειναι 19% το συνολικό κόστος θα είναι: [(200$+40$)+4%]+19%=297$. Μετατρέπετε τα $ σε € με την τρέχουσα ισοτιμία που σας δίνει το τελωνείο και πάτε στο ταμείο! Και κάτι ακόμα.Αν έχετε επιλογή,να προτιμάτε την USPS και όχι άλλη εταιρεία.Είναι τα Αμερικάνικα κρατικά ταχυδρομεία. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites