Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
makalu

Ski Test Mαρτιος 07

Recommended Posts

Ένα ομορφο 3ημερο με βουνισιο καιρο, περιορισμενο χιονι στο Καιμάκ, όχι ευτυχως στις πιστες, αρκετα 08’ πεδιλα την Πέμπτη κ Παρασκευή, λιγοτερα το ΣΚ (καθαρισε ο ΒαγγέληςΓ απο τον Αγ.Αθανασιο, που ανεβασε ΟΛΑ του τα 07 πεδιλα για εντελως δωρεαν χρηση απο τα μελη του snowclub).

Δωρο-Θεού η νυχτερινη χιονοπτωση των +15π στο βουνό, καθως κ η αφεση ολης της ρεματιας της Κρέμασης απατητης, προς απολαυση των επισκεπτων (μπορειτε να φανταστειτε τι εγινε σε 15-20π νεου χιονου στα 2200-2500…! :( )

Ευχαριστες δοκιμες νεων πέδιλων με φιλους του χιονοδρομικου που ειχα καιρο να δω/τσουλησω – κ βεβαια του snowclub.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΧΚ K ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ (snowbar 2069), ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ακουραστο WERNER που ασταματητος (κ χαμογελαστος μονιμως :D ) βοηθουσε/ρυθμιζε όλα τα πεδιλα στους ενδιαφερομενους, τους αντιπροσωπους της Πεμπτης – Παρασκευής, τον ΠΕΡΙΚΛΗ (Sirios) που θυσιασε τις χιονοδρομιες, οταν με το μερακι κ την ορεξη του βρισκοταν διπλα στην οργανωση, τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΩΡΑ του ΑγΑθανασιου κ.α.!

Snowbar – ετοιμα το οπλα του πολεμου.. ;)

IMG_0003.jpg

Περικλής κ Werner

IMG_0008.jpg

Περικλης, ΚωνσταντινοςV κ ΧΚΚ

IMG_0013-1.jpg

Σαραντοβρυση

IMG_0012-3.jpg

Απατητη συνοριακη Κρέμαση

IMG_0018-1.jpg

Με τον αρχιpisteur σε διασυνοριακες βολτες/ξεναγησεις

IMG_0026.jpg

Fotski, elgreco μεσα στα Σκοπια πλεον, ψαχνουν τα διαβατηρια τους..

IMG_0074.jpg

Χμμ..γνωστοι αναρχικοι των βουνων.

IMG_0033-1.jpg

Ανασυγκροτηση για τις επομενες πουδρο-ασελγειες

IMG_0072-1.jpg

Οργωσαμε, τωρα καποιος πρεπει να σπειρει!

IMG_0079.jpg

Ο ΣΤΧ υπεριπταται των νεφων..(μαζι με τα μυαλα τους)

IMG_0096.jpg

Καποιος πρεπει να φερει λιγο πιο κοντα κ στην Αθήνα τα λουτρα του «μπόζα» ( :P )…

IMG_0037.jpg

Καλο Μηνα – καλη Μ.Βδομαδα – καλο Πάσχα. <_<

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Και φυσικα ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο ολους μας ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ που απο πλευρας ΣΤΧ ρυθμισε πολλα για να περασουν ολοι καλα κ οικονομικα!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ φετος (δεν πειραζει αγορι μου, εχεις δει πολλα ski-tests) :(

IMG_0103-2.jpg

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Εσείς που πήγατε και δοκιμάσατε τα νέα πέδιλα, μήπως έχετε κάνει και συγκριτικά τεστ; Υπάρχει κάπου που θα μπορούσα να το δω; Αν και ψιλοτελείωσε η σεζόν, εμείς οι προνοητικοί λέμε να αγοράσουμε τώρα τα πέδιλα για το 2008. Έχετε κάποια σχόλια επί του θέματος;

Ski test Kaimak 31.3 + 1.4 2007

Στο σκι τεστ στο Καιμάκ δοκίμασα τέσσερα πέδιλα, από περίπου ένα μισάωρο το καθένα. Τα σκι ήταν Dynamic i-Perform 1.2 165, Blizzard sl magnesium worldcup 165, Elan Magfire 14 168, και Atomic st 12pb.

Συνθήκες Σαββατο ηλιοφάνεια, πασπάλα φρέσκου πάνω σε παλιό παγωμένο χιόνι. Θερμοκρασία -2 με +1. Πιστα μπλε. Κυριακή. Πατημένο, λιγο παγωμένο νωρις το πρωί και αργότερα βρεγμένο με μικρό βάθος.

Dynamic i-perform 165 Σαββατο

Τι μπορεί να κάνει μια ιστορική εταιρία, όταν θέλει να αλλάξει το καλύτερο της πέδιλο, στην συγκεκριμένη περίπτωση το θρυλικό Dynamic VR27? Με το πέδιλο αυτο που τρέχαν σε αγώνες αστέρια του σκι, παγκόσμιοι πρωταθλητές και που εμπιστευόταν καλοί σκιέρ σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησα να το δοκιμάζω στις ανοιχτές στροφές με μικρή ταχύτητα και σιγά σιγά το άνοιγα. Οσο ήμουν με χαμηλή ταχύτητα το πεδιλο έδειχνε να κρατάει και απροβλημάτιστα να ανταποκρίνεται στις εντολές, αλλά ανεβάζοντας σιγά σιγά ταχύτητα το πέδιλο άρχισε να δείχνει σημάδια ασάφειας. Πλαγιολίσθενε με τάση να φύγει από το χιόνι στις πιέσεις που ασκούσα. Αυτο έγινε αρκετά σαφές όταν άρχισα να κλίνω τις στροφές, οπου και περίμενα να αποδώσει τα μέγιστα μια και είναι πεδιλο race slalom αλλά εκεί άρχισε να «ψαρεύει» στο εξωτερικό πόδι ενώ το εσωτερικό έδειχνε να μην μπορεί να στηρίξει τον αναβάτη, αφού έκανε συνεχώς flap το shovel. Δεν ήθελα να το αφήσω έτσι το πεδιλο και έκανα μια δεύτερη κατάβαση για να το πιστεψω, μια και το VR27 ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μου πέδιλα και περίμενα ο αντικαταστάτης του να είναι αν όχι καλυτερος τουλάχιστον ισάξιος. Ομως δεν είδα διαφορά. Οντως τα συμπεράσματα της πρώτης κατάβασης επιβεβαιώθηκαν.

Βαθμολογία

Μικρής ακτίνας στροφές: 6

Μεγάλης ακτίνας στροφές: 5

Σταθερότητα σε μεγάλη ταχύτητα: 4

Εντός / Εκτός : δεν παίζει

Target group : μετριου βάρους αναβάτες, επιπέδου περίπου 6 που θέλουν να μάθουν σλαλομ σε πίστα.

Blizzard sl magnesium worldcup 165 Σαββατο.

Tην μισούσα αυτή την εταιρία, ήταν ένα παιδικό αποθημένο. Οταν έτρεχα οι καλύτεροι αθλητές φορούσαν τα Blizard thermoski που ήταν τα καλύτερα πέδιλα εκείνη την εποχή, αλλά ήταν και πολυ ακριβά. Δεν μπορούσα να τα αγοράσω και χρησιμοποιούσα τα Hagan που τότε ήταν δευτεράντζες. Οταν χαθηκε η εταιρία αυτή από τον χαρτη των κατασκευαστών δεν με χάλασε καθόλου. Πριν από τρια χρόνια, ένας καλός φίλος από Γερμανία, που μιλάμε συχνά πυκνά για πέδιλα και τις εξελίξεις στον χώρο μου ανέφερε ότι η Blizzard παει να αναστηθεί και θα βγάλει καλά πεδιλα τα επομενα χρόνια. Σημειωτέο ότι ο φίλος μου αυτός ειναι αντιπρόσωπος της volkl σε μια μεγάλη περιοχή της Γερμανίας και όταν μιλάει για κάποια εταιρία ξέρει τι λέει μια και είναι μέσα στα πράγματα. Ετσι περσι όταν μου είπε ότι πήρε την αντιπροσώπευση της Blizzard κατάλαβα ότι όντως η εταιρία αυτή κάτι καλό πάει να κάνει. Ετσι με ανάμικτα συναισθήματα πήρα να δοκιμάσω το κορυφαίο αγωνιστικό πέδιλο της blizzard.

Στο ξεκίνημα μου φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί δεν στρίβει? Αναρωτιέμαι <_<

Μα είναι χαμηλό το προφίλ (FIS γαρ) ρε κεφάλα, πίεσε το το εργαλείο χαμήλωσε το κωλαράκι σου!!! :( Μου φωνάζει η συνείδησή μου και ως ευσυνείδητος χεονοδρόμος το έκανα. Χαμήλωσα αρκετά, πίεσα τις λάμες να ακολουθήσουν το fall line και ανταμείφθηκα.

Ενα έχω να πω, στρίβει σε ράγες.

Στις ανοιχτές στροφές, έστριβε, στις μεγάλες ταχύτητες, έστριβε, στις κλειστείς στροφές έστριβε, στις μικρές ταχύτητες, έστριβε. Έστριβε μάλιστα με εξαιρετική ακρίβεια και πήγαινες εκεί που ήθελες χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς οποιαδήποτε αμφιβολία, αρκεί να ήσουν στην πίστα. Εξω από αυτη δεν....

Το πέδιλο είναι απόλυτο, στρίβει με εξαιρετική ακρίβεια και τρέχει πιο γρήγορα κι από εσένα που νομίζεις ότι είσαι αρκετά γρήγορος. Αυτά όμως τα κάνει εάν και μόνο ο αναβάτης έχει αποθέματα δύναμης, καλη γνώση τεχνικής και όρεξη να εφαρμόζει την τεχνική σε κάθε στροφή. Αρα αυτό δεν είναι τουριστικό πέδιλο. Απευθύνεται σε αθλητές, εραστές της ταχύτητας και καλούς στρατιώτες των πιστών. Επίσης θέλει πολυ καλά στρωμένη πίστα για να αποδώσει τα μεγιστα, οχι ότι θα σε προδώσει σε λασπωμένο ή μέτρια πατημενο χιόνι. Βασικά λατρεύει τον πάγο...

Σιγουρα είναι υποψήφια για όταν αλλάξω τα αγαπημένα μου volkl P60 SC.

Βαθμολογία

Μικρής ακτίνας στροφές: 9

Μεγάλης ακτίνας στροφές: 8

Σταθερότητα σε μεγάλη ταχύτητα: 8

Target group : Αθλητές, εμπειρους χιονοδρόμους με καλη τεχνική.

Εlan magfire 14 168

Η Elan είναι από τις αγαπημένες μου εταιρίες. Βασικά σχεδόν ότι δοκίμασα από αυτή ήταν καλό. Επίσης κάτι που μ’ αρέσει στην Εlan είναι ότι αν και σλοβένικη είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως και στον τομέα της ερευνας αλλά και στον τομέα της παραγωγής.

Το magfire ήταν από τα πέδιλα που ήθελα να δοκιμάσω εδω και καιρό. Μιλάμε για ένα οn/off πέδιλο με πολλά χαρακτηριστικά καινούργια όπως συνήθως κάνει η élan στα πέδιλά της. Διάβασα παλιότερα για αυτή τη σειρά, και έτσι προετοιμασμένος τα φόρεσα την Κυριακή. Το χιονι χαλια. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι κάνει το πέδιλο. Το δοκίμασα σε ανοιχτές στροφές έδειχνε να είναι καλο αλλά το χιόνι δεν επέτρεπε να το δοκιμάσω καλά. Τελοσπάντων δεν μπορώ να πω την γνώμη μου με σιγουριά, απλά θα πω της παρατηρήσεις μου με αυτο το χιόνι. Εδειχνε το πεδιλο να μην κρατάει καλά. Ειναι φυσιολογικό με τέτοια γεωμετρία να μην είναι το καλύτερο για πίστα. Λιγο πάντως που βγήκα εκτός πίστας έδειχνε να το διασκεδάζει που βρήκε το τεραίν που είναι σχεδιασμένο να αποδίδει αλλά και πάλι το χιόνι εκεί δεν ήταν πούδρα. Δεν θέλω να το αδικήσω το πέδιλο αυτό γι’ αυτο δεν το βαθμολογώ, απλά ελπίζω να έχω κάποια στιγμή την ευκαιρία να το δοκιμάσω στις συνθήκες που είναι φτιαγμένο, μια και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Atomic st 12pb

Το αγωνιστικό γυναικείο πέδιλο της Ατομικ ήταν η τελευταία μου δοκιμή. Το πέδιλο μου θύμισε έντονα τις αντιδράσεις του sl9. Αρκετά snappy και χωρίς feedback στον αναβάτη για το τεραίν, είναι ένα αγωνιστικό μοντέλο από μια εταιρία που ξέρει να κάνει σοβαρά αγωνιστικά πέδιλα. Εχω το B5 και έμαθα τα τερτίπια της Ατομικ. Δεν θέλει πολυ πίεση όπως το προηγούμενο της Blizzard και αποδίδει με σχετική άνεση ότι ζητάει ο αναβάτης. Το γεγονός ότι το δοκίμασα σε αρκετά βρεγμένο χιόνι δεν με επέτρεψε να το δοκιμάσω σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά μεχρι εκεί που το έτρεξα ήταν συνεπές και ξεκούραστο για αγωνιστικό μοντέλο. Αυτή ήταν ίσως και η μοναδική διαφορά από το Sl9 που είναι λιιιγο ποιο σκληρό και απόλυτο στις αντιδράσεις του. Το μπροστινό τμήμα σε σους επαιξε λιγο, αλλά μπορεί και να φταίει το ακατάλληλο χιόνι. Το προτείνω σε όσους θέλουν να έχουν ένα πέδιλο πίστας, που να τους δίνει σιγουριά αλλά δεν θέλουν να εφαρμόζουν σε κάθε στροφή κατα γράμμα την τεχνική (δεν τρέχουμε και σε αγώνες). Επίσης ειναι ξεκούραστο και σχετικά εύκολο, όσο εύκολο μπορεί να είναι ένα πέδιλο με αγωνιστική καταγωγή.

Βαθμολογία

Μικρής ακτίνας στροφές: 7

Μεγάλης ακτίνας στροφές: 7

Σταθερότητα σε μεγάλη ταχύτητα: 6

Target group : Αθλητές, καλούς χιονοδρόμους με σχετικά καλή τεχνική. Γυναίκες και γενικά ελαφρύς αναβάτες με επίπεδο πάνω από το 7

Ωραια η αξιολογηση σου Στάθη, στειλε την στο e-mail του Werner να την συμπεριλαβει στις κριτικες.

Απο οσα δοκιμασα…αυτο (SLrace) μου εκανε ιδιαιτερα καλη εντυπωση (παντα η ELAN εντυπωσιαζει με τα παρεξηγημενα -στην Ελλαδα- [κακώς] πεδιλα)! Δυστυχως δεν υπηρχε διαθεσιμο το ΣΚ.

IMG_0020.jpg

Τα αποτελεσματα των γραπτων αξιολογησεων θα σταλουνε στην Αυστρια κ στο επομενο τευχος του GreekSkiResorts θα δημοσιευθουν τα συγκεντρωτικα!

IMG_0002.jpg

δοκίμασε κανείς τα ROTOR -Stockli?

(5ο πέδιλο από αριστερά)

C?

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Λίγο πριν πάω να αγοράσω θα σε συμβουλευτώ και πάλι. Έως τότε να θυμάσαι: Είμαι 2 μέτρα σε ύψος, 94 κιλά σε βάρος και οι φίλοι μου που δε θέλουν να με πληγώσουν λένε ότι έχω καλή τεχνική. Αν έχει κάτι να μου προτείνεις θα σου ήμουν ευγνώμων. Θα ήθελα κάτι που να κάνει και για off piste, μπας και μπορέσω ποτέ να ακολουθήσω τους υπόλοιπους σε Τσάρκο, Λιάκουρα, κ.τ.λ.

(5ο πέδιλο από αριστερά)

C?

Nαι, o Hippo, αλλα λογω του "Rotor" (heli :lol::P ). Τελικα κατεληξε στο XXL Stormrider διπλα του :)

Απο Stoeckli, δοκιμασα το SL (πρωτο λευκο-μπλε απο δεξια) = μου αρεσε, αν κ ηταν λιγο πιο σκληρο για τα standards των SL και το πρασινο Cross που δεν μου πολυαρεσε.

IMG_0025.jpg

(5ο πέδιλο από αριστερά)

C?

To ROTOR 175 το δοκιμασα Παρασκευη μεσημερι με αρκετα μαλακο χιονι .

Στην πίστα που έμοιαζε χωράφι απολύτως σταθερό εσβηνε τα παντα , το ιδιο και σε πιο γρηγορο σκι .

εκτος πιστας (αν και το πηγα πολυ προσεκτικα ) μου αρεσε το απαλο γλυστρημα στις στροφες ,ειδικα με μεγαλη ακτινα .

Πολυ καλο ΑLL MOUNTAIN πεδιλο χωρις ιδιαιτερες απαιτήσεις απο τον αναβατη, κριμα που δεν το δοκιμασα σαββατο με πουδρα .

Απο την STOCLI με κερδισε οπως ξαναεγραψα το cr24 lazercross, ακριβως οτι ζητουσα ,

με λιγο παίδεμα ... καμια πλαγια δεν θα μου γλυτωσει...

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Και φυσικα ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο ολους μας ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ που απο πλευρας ΣΤΧ ρυθμισε πολλα για να περασουν ολοι καλα κ οικονομικα!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ φετος (δεν πειραζει αγορι μου, εχεις δει πολλα ski-tests) :lol:

Kωστή σ' ευχαριστώ αλλά τα πάντα τα οφείλουμε στους Δημήτρη Γλαράκη, Werner Chromecek, Αργύρη Λογοθέτη και Βαγγέλη Γιώρα. Αυτοί κανόνισαν να περάσετε καλά και προπάντων φθηνά. Να είναι καλά τα παιδιά και του χρόνου στο Ski Tset Νο 4 να έρθουν όλες οι εταιρείες και να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο θεσμό.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΡΜΑ.