Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους κ καλή εβδομάδα! :lol:

Γυρίσαμε χθες από Cervinia – Zermattpost-2098-1177326202_thumb.jpg…μια καταπληκτική εβδομάδα σε ένα σούπερ χιονοδρομικό – από τα ομορφότερα που έχω επισκεφθεί (πλησιάζει επικίνδυνα το Val d’Isere). Αλλά ας τα πάρω απ΄ την αρχή : το ταξίδι ξεκίνησε Παρασκευή 13 Απρ. (περίεργο, κι’ όμως όλα πήγαν καλά :) ) το απόγευμα για Πάτρα κ από εκεί με Super Fast για Ancona. Η Cervinia απέχει 615 χλμ. από Ancona και το ταξίδι είναι άνετο: autostrada A14 εως Bologna, μετά Α1 πρός Milano και μετά Α4 προς Torino με αλλαγή σε Α5 μετά τη Novara και βουρρρρ για Valle D’ Aosta. Πολύ όμορφη διαδρομή, ειδικά το κομμάτι από τη διασταύρωση του αυτοκινητοδρόμου στο Chatillon για Valtournenche και Cervinia.

Το ξενοδοχείο κουκλίστικο…με super τιμές… post-2098-1177326162_thumb.jpg35€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (out of season τιμές). Για το δε βραδινό φαγητό οι περισσότεροι είναι συμβεβλημένοι με διάφορες trattories, pizzaries και restaurants όπου εκτός από καταπληκτική pizza κ μακαρονάδες (5 – 8 €) υπάρχουν και τα μενού τα οποία περιλαμβάνουν 3 με 4 πιάτα σερβιρισμένα στο στιλ του Kaprun με 15-18 €). Γενικός παρατήρησα ότι οι τιμές ήταν χαμηλότερες από τη Madonna di Campiglio.

Λοιπόν…στα πιο σημαντικά τώρα: η τιμή της κάρτας για το SKIRAMA BREUIL CERVINIA/ VALTOURNENCHE / ZERMATT μόνο 156€ (+5 € εγγύηση την οποία παίρνεις πίσω + 2€ την ημέρα insurance – καλό είναι να βγάζουμε πάντα!!!). Άπειρες πανέμορφες κάτασπρες πλαγιές, πολύ καλά στρωμένες πίστες (μέχρι τις 10 ήταν παγωμένες) και τη λεγόμενη ''σούπα'' μπορούσε να συναντήσει κανείς μόνο μετά τις 13,00 και κάτω από το Plan Maison (2555m). Τις 4 από τις 6 μέρες κατεβήκαμε με τα σκι μέχρι την Cervinia (2050m) από την κορυφή (Plateau Rosa στα 3480m) post-2098-1177326419_thumb.jpgpost-2098-1177326400_thumb.jpgτην περίφημη περιφερειακή πίστα 7 – κόκκινη καλή πίστα. Η πίστα nr. 1 για Valtournenche είχε κλίσει μια μέρα πριν φτάσουμε. Hippo, merci για τις συμβουλές ..η Furggsattel και γενικός οι πίστες γύρω από το Theodulpass, Plateau Rosa και Matterhorn Cervinο ήταν σε πρώτη προτίμηση. post-2098-1177326385_thumb.jpg Είχε κόσμο αλλά καθόλου ουρές και οι πλειοψηφία σκιέρ υψηλού επιπέδου (λίγο καλύτερο από το Kaprun)…είδα παιδάκια να κατεβαίνουν συνεχόμενα bumps και παππούδες 60 και βάλε να μας σφυρίζουν στο αφτί προσπερνώντας: eat my dust (snow)! Γενικός σταματάγαμε το σκι στις 17,00 η ώρα.post-2098-1177326440_thumb.jpg

Νομίζω ότι θα αποτελούσε ένας καλός προορισμός για μια επόμενη εκδρομή του συλλόγου μας…έστω κ μεμονωμένα όποιος θέλει να πάει το συνιστώ ανεπιφύλακτα (έχω χάρτες, τηλ. από ξενοδοχεία, γενικός όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες με PM…νιώθω ότι έκανα κατάχρηση του χώρου ήδη).

Οι συνάδελφοι στη Νομαρχία με περνάνε για τρελή: απ΄το πρωί συζητάνε σε ποιο νησί θα κλείσουν για τον Αύγουστο – για να τους τη σπάσω τους περιγράφω τα χιόνια της Ελβετίας…με κοιτάζουν με ένα βλέμμα γεμάτο οίκτο.

Έχω κάτι μελέτες να ελέγξω αλλά κατά περίεργο τρόπο μέσα απ΄τα σχέδια ξεπροβάλλει συνέχεια η κορυφή του Matterhorn…αν συνεχιστεί το φαινόμενο και τις επόμενες μέρες θα πάω να κοιταχτώ B):P:D

Νομίζω ότι έκλεισα τη season με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… ώρα να ασχοληθούμε το θαλάσσιο τώρα :( .

Εύχομαι σε όλους ένα ΚΑΛΟ (κ σύντομο :) ) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Να είμαστε ΟΛΟΙ καλά (ακούς Βαγγέλη?) και rendess-vous σε ένα 8μηνο στις πλαγιές.

Φιλικά,

Όλγα Κοτσίνα.post-2098-1177326454_thumb.jpg

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Bravo---κ του χρονου :)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Bravo---κ του "καλοκαίρι" και στα δικά μας αντε ..... :)

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Μπραβο να στε καλα και να ξαναπατε

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Μετά από 6 ώρες στην έκθεση με videos σκι εχθές, σήμερα αυτό........

Νάτο θα το πάθω το έμφραγμα, το νιώθω φτερουγίζει η καρδιά μου :)

Πάντα τέτοια σας εύχομαι και εμείς να ψοφάμε από την ζήλεια :wub:

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

rendess-vous σε ένα 8μηνο στις πλαγιές
Πάντως το «μαγαζί» δεν το κλείνουμε κι ας μήν είναι χειμώνας. Εδώ θα είμαστε συνεχώς.

:) το ξεν/χειο φαίνεται ωραίο, αυτούς τους καναπέδες που τους βρήκαν οι άτιμοι :lol: καλά μη βαράτε θέλω κ εγώ να κάνω σκιιιιι ;)

Καλησπέρα και καλό(όπως όλα δείχνουν)χειμώνα.

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς υπ'όψιν του κανένα φτηνό και αξιοπρεπές, δεν με νοιάζει να είναι πολυτελές μιας και είμαι σε μία ηλικία που δεν πολυδίνω σημασία (ακόμα και δωμάτια να είναι,αρκεί να είναι καθαρά και σε μία αξιοπρεπή απόσταση από τα lift,δεν θα πάθουμε και τίποτα να περπατήσουμε και λίγο)στο Breuil στην Cervinia. Οποιαδήποτε πρόταση, δοκιμασμένη και μη, καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χριστόφορος

Χριστόφορε check pm

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

κ'εσείς θα πάτε? B)

πλακα πλακα πέρασε το 8μήνο που΄λεγα πιο πανω...επιτέλους

it’s snow time :D

κανονίστε το και το pm μου θα σας κατατοπίσει πλήρως B)

κανονίστε το και το pm μου θα σας κατατοπίσει πλήρως B)

Νασαι καλα,αν και ...πολλη μυστικοπαθεια ρε παιδι μου :D

απλά βαριέμαι να το ξαναγράψω B) ..πες του Χριστόφορου να σου κάνει fw το pm μου

Καλά βρε παιδιά άμα είναι να μείνετε στεναχωρημένοι να σας το πω σε όλους (ελπίζω να μην προδώσω το μυστικό :D ). Η Όλγα με παρέπεμψε στην συγκεκριμμένη σελίδα του site χιονοδρομικού (ή καλύτερα όλης της περιοχής γιατί στο πολιτισμένο εξωτερικό χιονοδρομικό και τριγύρω περιοχή θεωρούνται αλληλένδετα) και συγκεκριμμένα εδώ όπου έχει πληροφορίες και τιμές για ξενοδοχεία διαφόρων αστεριών αλλά και πανσιόν και rooms to let που λέμε και εδώ στην Ελλάδα κτλ. και μου ανέφερε πως είχε μείνει στο Meuble Jumeaux.