Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
BOOZER

Αυτόματο ή Μηχανικό Κιβώτιο

Recommended Posts

...συγχώρα με που δε καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι αριθμοί.....

...όντως έχεις δίκιο...εξήγησε μου όμως γιατί οι ''ειδικοί'' μιλάνε για εγκεφάλους, πνευματικά συστήματα, έξυπνες τετρακινήσεις, και γενικώς τα ανάγουν όλα σε ανθρώπινα μέτρα και σταθμά??....για να καταλαβαίνει ο κόσμος? για να φοβάται ο κόσμος? γιατί? (στο λέω πολύ σοβαρά)....

...great things are done when men and mountains meet....

μπορω εγω να εχω ενα borg warner απλο χωρις πλακετες και εγκεφαλους ??

θα μου πεις τι να το κανεις ?

θα γινει συλλεκτικο

διπανου

ειλικρινα πιστευω οτι στους περισσοτερους απο αυτους λειπουν αυτα τα πραγματα κυριως ο εγκεφαλος λολ

σοβαρα τωρα πιστευω οτι τα περισοτερα λεγονται για εντυπωσιασμο παρα για ενημερωση

Προσωπικά τρέφω μια απέχθεια για τα αυτόματα κιβώτια. Ειδικά τις μούφες που μπαίνουν σε αυτοκίνητα της σειράς (εντάξει δεν μιλάω για Enzo προφανώς). Η αντιπάθεια μου έχει να κάνει με τη συμμετοχικότητα στην οδήγηση. Αν μιλαμε για οδηγηση φυσικα, και όχι πήξιμο στην αθηνα η cruising στην εθνική. Δεν βαριέμαι να κουνήσω το χερι μου για να αλλάζω ταχυτητες, δεν πονάει το πόδι μου απο το συμπλεκτη, δεν εχω αμερικανοποιηθεί τόσο ακόμα :) Δεν μου αρέσουν τα αυτοκίνητα με αυτοματισμους και ευκολίες που σχετιζονται με την οδηγηση, και αν αγόραζα ποτε (που δεν) κάποιο σουπερκαρ, θα ήταν χειροκίνητο!

Είναι τέτοια η επιβραβευση όταν μαθένεις να αλλάζεις σωστά ταχύτητες που εγώ προσωπικά δεν την ανταλλάζω με tarifa style :lol:

no friends on a powder day

παιδια τα πραγματα ειναι απλα....

σε ολα ρολο παιζει ο οδηγος και τα ποσα αλογα εχεις κατω απο το καπο σου

εχω το audi s3 μοντελο 2007

265 αλογα απο την μανα και εγιναν 315 απο τον πατερα του (εμενα)

με οτι ταχυτητα και να το εχω φωρτομενο με το που παταω το γκαζι η καρδια πηγαινει στο πορτ μπαγκαζ και τα ματια αρχιζουν και δακρυζουν.....απο συγκινηση.....

δεν πιστευω σε ενα τετοιο αμαξι να επαιζε μεγαλη διαφορα το αυτοματο κιβωτιο.....ισα ισα πιστευω οτι θα δυσκολευε και λιγο την αγρια οδηγηση.....

και τα πραγματα ειναι απλα

εαν θελεις ενα αυτοκινητο για μεσα στην πολη παιρνεις ενα αυτοματο.

εαν θελεις να μην κουραζεσαι στην οδηγηση παιρνεις εναν οδηγο.....

εαν θελεις ενα αυτοκινητο για πραγματικα αξεχαστες οδιγικες συγκινησεις παιρνεις ενα χειροκινητο....

τωρα αυτο για την εθνικη που διαβασα ελεος.....ποσες φορες αλλαζετε την ταχυτητα στην εθνικη ??????????????

...απ'ότι κατάλαβα από το video, odyssey, είσαι απο αυτούς που προσπερνάνε μια νταλίκα, την ώρα που πήγαινε να προσπεράσει ένα βυτιοφόρο, ενώ προσπέρναγε ενα τριαξονικό......τετραπλή δίχως αύριο, στις 7000 στροφές....τότε ναι, δε σου κάνει το αυτόματο, έχεις δίκιο :):lol: :LOL: (αστειεύομαι)

...σαφώς το αυτόματο στα ''κοινά'' αυτοκίνητα, δημιουργεί μια πιο τουριστική οδήγηση...σκέψου όμως, ότι, στους δρόμους της Ελλάδας, μόνο τουριστική οδήγηση μπορείς να κάνεις, αλλιώς γίνεσαι φονιάς....

...cookmangr συμφωνώ στα λεγόμενα σου, με μια επισήμανση (τώρα το είδα): σε εθνική τύπου Κατερίνη - Θεσσαλονίκη, όντως δεν αλλάζεις ταχύτητα, σε εθνική όμως τύπου Κορίνθου - Πατρών, οι εναλλαγές 5ης - 4ης -3ης είναι μόνιμες.... ΑΥΤΟ Εννοαω

...great things are done when men and mountains meet....

...απ'ότι κατάλαβα από το video, odyssey, είσαι απο αυτούς που προσπερνάνε μια νταλίκα, την ώρα που πήγαινε να προσπεράσει ένα βυτιοφόρο, ενώ προσπέρναγε ενα τριαξονικό......τετραπλή δίχως αύριο, στις 7000 στροφές....τότε ναι, δε σου κάνει το αυτόματο, έχεις δίκιο :P;):D (αστειεύομαι)
:) Μιλαμε για κιβωτια αυτοματα η χειροκινητα. Πιστεψε με δεν θελεις να φερεις στο τοπικ θεματα ασφαλειας στο αυτοκινητο. Και τα 2 βιντεο που εβαλα ειναι μεσα σε κλειστο περιβαλλον πιστας και δεν κινδυνευει κανεις. Εξω απο την πιστα, παλι προτιμω το χειροκινητο ναι.

Οταν λες tarifa style εννοείς αυτό;
Χεχεχε ακριβως... ακομα και η sabine απηυδησε απο τις πολλες αλλαγες και πηρε το καινουριο της ταξι αυτοματο. Ψαξε να την δεις ομως και σε κανα βιντεο που εχει manual

εδώ ας πουμε :lol::lol:

οταν 5 μερες τη βδομαδα εισαι μεσα στη μεγαλη πολη και βγαινεις για σαββατοκυριακο μαλλον το αυτοματο θαναι καλυτερη λυση

αν ζεις στην επαρχια τα δεδομενα αλλαζουν και μπορεις να χαρεις και ενα μηχανικο

cook αυτοματο ειναι η μηχανικο?τα αλογα που βγαζεις ειναι στο τροχο?

πιστευω οτι δεν ειναι τα λογα το προβλημα (λιγο πολυ τα περισσοτερα βγαζουν απο :) εως 100) , αλλα ο οδηγος

οταν θελεις να προσπερασεις και δεν κουνας το λεβιε απο 5 σε 4 ποση ωρα θελει να προσπερασει το αλλο τουτου που παει με 120 ?

χιλιες φορες να εχει αυτοματο και ας εχει ξαπλωσει στο καθισμα λες και ειναι σπιτι του και να παταει μονο το γκαζι

τωρα αυτο για την εθνικη που διαβασα ελεος.....ποσες φορες αλλαζετε την ταχυτητα στην εθνικη ??????????????
...cookmangr συμφωνώ στα λεγόμενα σου, με μια επισήμανση (τώρα το είδα): σε εθνική τύπου Κατερίνη - Θεσσαλονίκη, όντως δεν αλλάζεις ταχύτητα, σε εθνική όμως τύπου Κορίνθου - Πατρών, οι εναλλαγές 5ης - 4ης -3ης είναι μόνιμες.... ΑΥΤΟ Εννοαω

Εγώ πάντως όσο και αν προσπαθώ όταν από τα 280 πέφτω στα 170 λόγω κάποιων ενοχλητικών που συναντώ μπροστά μου αναγκάζομαι να κάνω ένα κουραστικό κατεβασματάκι.

Ρε παιδιά τι λάθος κάνω; HELP!

kosta ειναι 6ταχυτο μηχανικο

ακομα δεν το βαλαμε πανω στην ραμπα να το μετρησουμε αλλα συμφωνα με τον μηχανικο μου τα 315 τα εχουμε μπορει να ειναι και περισοτερα....

απλα ρωτησα απο περιεργεια γιατι ξερω οτι εχουν πολλες απωλειες απο

το δισκο μεχρι το τροχο

οταν το δυναμομετρησεις απο περιεργεια κανε μια αναφορα

Χθες βράδυ, έγιναν όλα όσα ήξερα για τους μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων mixer στο μυαλό μου! Γύρναγαν τα πάντα!

Είδα από κοντά κάτι καταπληκτικό!!! Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων (φορεμένος σε σειριακό κιβώτιο...) όπου προς τα επάνω κατέβαζε ταχύτητες, ενώ προς τα κάτω τις ανέβαζε...

M a g n i f i c :(

Εννοείται "λάδωσα" για μια βόλτα στα Μέγαρα! :lol:

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Κάτι τέτοιες αψυχολόγητες αλλαγές δεν τις κατάλαβα ποτέ...

Θυμάμαι τότε με τις μηχανές/άκια, που δανειζόσουν την μηχανή φίλου και ρωτούσες "...πρώτη κάτω ή πάνω...;". Επικίνδυνο να μην υπάρχει ένα standard.

Γιατί άραγε..;

Είδα από κοντά κάτι καταπληκτικό!!! Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων (φορεμένος σε σειριακό κιβώτιο...) όπου προς τα επάνω κατέβαζε ταχύτητες, ενώ προς τα κάτω τις ανέβαζε...

Αυτό το κιβώτιο δε "φοράει" η νέα BMW 520i ? ή κάνω λάθος? :(

Δημήτρης

Δεν το ξέρω, εγώ το είδα στο κουτί με την κορδέλα περιτυλίγματος! :lol:

Στο μοντάρισμα θα μάθω τα υπόλοιπα... :lol:

Για το BMW δεν το γνωρίζω...

Jey, τι προβληματισμοί είναι αυτοί; :(

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Δ.Χ.

...Jey, τι προβληματισμοί είναι αυτοί; :lol:
Απλά σκέφτομαι οτι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου τα αντανακλαστικά έχουν τον κύριο λόγο, πχ. απότομο φρενάρισμα προς αποφυγή εμποδίου, μπορεί να γίνει λάθος επιλογή ταχύτητας αν μελλοντικά οι μισοί κατασκευαστές φτιάχνουν το λεβιε να κατεβάζει προς τα κάτω και οι υπόλοιποι μισοί φτιάχνουν το λεβιε να κατεβάζει προς τα πάνω...

ΑΓΕΛΑΔΑ!!! ΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Τί αυτοκίνητο οδηγώ σήμερα!?!?!?!?!? (όχι ρε γ@μώτο, σήμερα είχα πάρει το άλλο....)

Απλά σκέφτομαι οτι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου τα αντανακλαστικά έχουν τον κύριο λόγο, πχ. απότομο φρενάρισμα προς αποφυγή εμποδίου, μπορεί να γίνει λάθος επιλογή ταχύτητας αν μελλοντικά οι μισοί κατασκευαστές φτιάχνουν το λεβιε να κατεβάζει προς τα κάτω και οι υπόλοιποι μισοί φτιάχνουν το λεβιε να κατεβάζει προς τα πάνω...

ΑΓΕΛΑΔΑ!!! ΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Τί αυτοκίνητο οδηγώ σήμερα!?!?!?!?!? (όχι ρε γ@μώτο, σήμερα είχα πάρει το άλλο....)

Ευκολο, οταν ανεβαζει προς τα πανω, θα εχει το γκαζι αριστερα και το φρενο δεξια ενω οταν κατεβαζει προς τα πανω θα έχει το γκαζι δεξια και το φρενο αριστερα. Ετσι δε θα μπερδεύεσαι

:lol::lol::lol: Θα αλλάζει και η θέση του τιμονιού...???? από δεξιά-αριστερά και το αντίστροφο..??? :lol::lol::lol:

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

:lol::lol::lol: Θα αλλάζει και η θέση του τιμονιού...???? από δεξιά-αριστερά και το αντίστροφο..??? :lol::lol::lol:

Όχι... Το τιμόνι εκεί θα είναι... αριστερά..., εσύ θα οδηγάς από τη δεξιά πλευρά!!! :lol::lol::lol:

Δ.Χ.

Θυμάμαι τότε με τις μηχανές/άκια, που δανειζόσουν την μηχανή φίλου και ρωτούσες "...πρώτη κάτω ή πάνω...;". Επικίνδυνο να μην υπάρχει ένα standard.

Γιατί άραγε..;

Jey δεν εισαι για αγωνες εσυ :rolleyes::P

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

σημερα δεν υπαρχει στανταρ

οτι βολευει τον οδηγο ειναι το στανταρ

πως ο αλλος γραφει με το αριστερο η με το δεξι

εχουμε αναρωτηθει οταν οδηγανε τι τραβανε?

αλλα τωρα κολλησατε σε ενα σειριακο της πλακας πως την ειπατε τη μαρκα ZUNDAP

οταν λετε πανω τι εννοειται για να μαθαινουμε και μεις οι βλαχοι (μπροστα προς το παρμπριζ) η πισω προς το πορτ μπαγκαζ

βαλτε και μια φωτο να μαθαινουμε

μπορω να εχω και γω ενα?

οτι βολευει τον οδηγο ειναι το στανταρ

Σίγουρα η εταιρία αυτή δεν έλαβε υπόψιν την ευκολία του οδηγού...

αλλα τωρα κολλησατε σε ενα σειριακο της πλακας πως την ειπατε τη μαρκα ZUNDAP

ZUNDAP δεν είναι...

βαλτε και μια φωτο να μαθαινουμε

Φώτο δεν έχει... το βίντεο του μονταρίσματος θα το παζαρέψω...

μπορω να εχω και γω ενα?Αγόρασέ το...

Δ.Χ.

πως ο αλλος γραφει με το αριστερο

Πάλι για μένα μιλάς ; Σου έχω κάνει τίποτα και τα βάζεις συνέχεια μαζί μου ;

πως την ειπατε τη μαρκα ZUNDAP

Φλορέτα Κώστα...Φλορέτα...

γιατι βαζεις δυσκολα τωρα

ξεχασα οτι ολοι εκει στη γουρνα σας εισαστε ταγμΕνοι στη ΦΛΟΡΕΤΑ

τα προικια του δεν μας ειπες Αννα να δω θα φτασει η προικα που παζαρευω

Γιατί άραγε..;

Δεν ξέρω για τ' άυτοκίνητα, στα μηχανάκια πάντως αυτό ισχύει στα μικρού cc μόνο και για συγκεκριμένους λόγους. Στο παρελθόν υπήρχε για πολύ λίγο ένα μικρό μπέρδεμα κυρίως λόγω κόστους και των διάθεσιμων σαζμαν που κυκλοφορούσαν τότε. Σήμερα, σαζμάν με όλες κάτω (ανεβάζεις καταβέζοντας :unsure: ) έχουν μόνο (ή τουλαχίστον προορίζονται για αυτά) μηχανάκια με διπλό λεβιε ώστε να ανεβάζεις μπροστά και να κατεβάζεις πίσω... λογική που κατά την ταπινή άποψη πρέπει να ισχύσει και στα τουτου.