Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΙ.

ΨΑΧΝΩ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ :

1. ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ)

2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΙΚΟ,ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΛΙΜΝΗ

3. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΧΚ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500μ. (πιστεύω ότι σε τέτοιο υψ.θα υπάρχει χιόνι...)

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

Κωστής

Διάβασε πρώτα αυτά

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=6089

και

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=5689

Το 1ο είναι πιο κοντά στο Μόναχο και St anton ή καλύτερα Soelden που έχει και παγετώνα εναλλακτικά

μαλλον πρεπει να το αφησεις για τη

τελευταια στιγμη η οσο το δυνατο αργοτερα εκτος και αν δεν σου αρεσει

το φρεσκο πραμα

μαλλον πρεπει να το αφησεις για τη

τελευταια στιγμη η οσο το δυνατο αργοτερα εκτος και αν δεν σου αρεσει

το φρεσκο πραμα

Γιατί να το αφήσω για την τελευταία στιγμή ?

Κωστής

Αποφάσισε πως θα πας. Συνήθως καλύτερα για 2 άτομα είναι αεροπλάνο για Μόναχο (βρες νωρίς φτηνό αεροπορικό). Μετά νοικιάζεις αυτοκίνητο (δες περιορισμούς). Οδικώς η προσβασιμότητα είναι εύκολη και χωρίς προβλήματα. Οι αποστάσεις είναι από 2 έως 3,5 ώρες.

Όλα τα χωρια είναι γραφικά. Σίγουρα κάποια είναι γραφικότερα. Όμως το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό με λίμνη είναι το Zell am See, που είναι στα 700 μέτρα, δηλαδή είναι πολύ χαμηλά.

Καλύτερα να διαλέξεις χωριό γύρω στα 1.400 μέτρα.

Ischgl, Lech, Obertauern, Soelden, Gurgl, St.Anton, Samnaun. Διάλεξε και πάρε. Δεν έχουν όμως λίμνη.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αποφάσισε πως θα πας. Συνήθως καλύτερα για 2 άτομα είναι αεροπλάνο για Μόναχο (βρες νωρίς φτηνό αεροπορικό). Μετά νοικιάζεις αυτοκίνητο (δες περιορισμούς). Οδικώς η προσβασιμότητα είναι εύκολη και χωρίς προβλήματα. Οι αποστάσεις είναι από 2 έως 3,5 ώρες.

Όλα τα χωρια είναι γραφικά. Σίγουρα κάποια είναι γραφικότερα. Όμως το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό με λίμνη είναι το Zell am See, που είναι στα 700 μέτρα, δηλαδή είναι πολύ χαμηλά.

Καλύτερα να διαλέξεις χωριό γύρω στα 1.400 μέτρα.

Ischgl, Lech, Obertauern, Soelden, Gurgl, St.Anton, Samnaun. Διάλεξε και πάρε. Δεν έχουν όμως λίμνη.

θα πάω από Μόναχο με αυτοκίνητο ή από Ελβετία (ανάλογα τα δρομολόγια κ απόσταση).

Με φοβίζει το υψόμετρο. Μήπως στα 1.400μέτρα το χκ εχει έλλειψη χιονιού ?

Κωστής

γιαυτο βρε κονος ειπα αστο γιατι μπορει να μην εχει και καθολου χιονι

εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει τοσο αν θα βρεις

φετος δεν ειδες τι εγινε ? μπορει και ο φετεινος να ειναι μια απο τα ιδια

κανε κρατηση στα αεροπορικα για μοναχο και μετα βουρ για οπου εχει χιονι

zell am see για διαμονη και βαρκαδα στη λιμνη και kaprun για σκι η saalbach αναλογα με το καιρο

αν ριξεις και μια ματια σε παλιοτερα ποστ θα εχεις περισσοτερρες πληροφοριες

Νομ'ιζω οτι απο εδω και στο εξής θα πρέπει να επιλέγουμε χ/κ με κριτήριο το πόσο καλύπτονται απο τεχνητό χιόνι και όχι απο το πόσο ψηλά είναι.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Το υψόμετρο (λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών) είναι απαρραίτητο για τεχνητό χιόνι.

Σε αυτά, πιο μπροστά από όλους τους άλλους στην Αυστρία είναι το Ischgl.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Γεια σας παιδια και απο εμενα ειμαι καινουργιος στο forum σας και μπορω να δηλωσω εντυπωσιασμενος απο τις γνωσεις σας και τα ταξιδια σας

Ετοιμαζομαι για την πρωτοχρονια για ταξιδακι και θελω την αποψη σας

Λεω λοιπον να παρω το αυτοκινητο και να περασω ανκονα στις 26 Δεκεμβριου

27 να ειμαι εκει να μεινω 27 και 28 στην Φλωρεντια και 29-30-31-1-2 θελω να παω σε ενα χιονοδρομικο στην Αυστρια και στην συνεχεια 3-4 στην Βιεννη και μια βολτα Μοναχο γιατι μου εχουν πει οτι ειναι ενδιαφερον

Για την διαμονη σε Φλωρεντια και Βιεννη λεω να παω ετσι χυμα χωρις να κλεισω τιποτα θα βρω εκει αλλα στο χιονοδρομικο μια που ειναι και η πρωτοχρονια στην μεση θελω να κλεισω αλλα δεν ξερω σε ποιο χωριο πρεπει να κλεισω τελικα

Εαν εχει κανενας καμια ιδεα και κανενα site ας βοηθησει

Ευχαριστω προκαταβολικα

29-30-31-1-2 λίγο δύσκολο να βρεις, εκτος αν απευθυνθείς δε ξενοδοχείο 4-5 αστέρων.Συνήθως τότε τα πακέτα είναι απο 29/12-5/1.Δοκίμασε βέβαια.Να και μερικές ιστοσελίδες αυστρίας :www.obergurgl.com,www.stantonamarlberg.com,www.ischgl.com,www.tux.at,www.soelden.at

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Γεια σας παιδια και απο εμενα ειμαι καινουργιος στο forum σας και μπορω να δηλωσω εντυπωσιασμενος απο τις γνωσεις σας και τα ταξιδια σας

Ετοιμαζομαι για την πρωτοχρονια για ταξιδακι και θελω την αποψη σας

Λεω λοιπον να παρω το αυτοκινητο και να περασω ανκονα στις 26 Δεκεμβριου

27 να ειμαι εκει να μεινω 27 και 28 στην Φλωρεντια και 29-30-31-1-2 θελω να παω σε ενα χιονοδρομικο στην Αυστρια και στην συνεχεια 3-4 στην Βιεννη και μια βολτα Μοναχο γιατι μου εχουν πει οτι ειναι ενδιαφερον

Για την διαμονη σε Φλωρεντια και Βιεννη λεω να παω ετσι χυμα χωρις να κλεισω τιποτα θα βρω εκει αλλα στο χιονοδρομικο μια που ειναι και η πρωτοχρονια στην μεση θελω να κλεισω αλλα δεν ξερω σε ποιο χωριο πρεπει να κλεισω τελικα

Εαν εχει κανενας καμια ιδεα και κανενα site ας βοηθησει

Ευχαριστω προκαταβολικα

Λίγο δύσκολο πρόγραμμα ετοιμάζεις. Έχεις δει τις αποστάσεις της Βιέννης; Για ρίξε μία ματιά (viamichelin.com), μην βρίσκεσαι συνέχεια στο αυτοκίνητο.

Επίσης να ξέρεις ότι τον χειμώνα, με το κρύο ή βροχή, ο τουρισμός είναι δυσκολότερος (περπάτημα σε πόλεις, αξιοθέατα, κλπ). Βέβαια ο καθ'ένας έχει τα γούστα του. Αλλά αφού έχεις σκοπό να πας για σκι, γιατί δεν αφιερώνεις μία ολόκληρη εβδομάδα σε κάποιο χιονοδρομικό; Σίγουρα δεν θα βαρεθείς. Συνήθως όταν τρέχεις και στριμώχνεις πολλά πράγματα, δεν θα δεις τίποτα. Ούτε την Βιέννη θα δεις ακόμα και αν έχεις 3-4 ημέρες, ούτε το Μόναχο (ούτε το Ίνσμπρουκ ή το Σάλτσμπουργκ που είναι πιο κοντά και τα ξέχασες), ούτε ακόμα την Φλωρεντία, αλλά και την Τοσκάνη, που αξίζει να της αφιερώσεις 5-6 καλοκαιρινές ημέρες. Όμως και σε ένα χιονοδρομικό σαν αυτά που σου ανέφεραν (πχ Ischgl), 1 εβδομάδα, δεν είναι αρκετή.

Ίσως είναι πολύ προωπικό γούστο, αλλά εγώ θα άλλαζα ριζικά το πρόγραμμα αυτό.

Λίγο δύσκολο πρόγραμμα ετοιμάζεις. Έχεις δει τις αποστάσεις της Βιέννης; Για ρίξε μία ματιά (viamichelen.com), μην βρίσκεσαι συνέχεια στο αυτοκίνητο.

Επίσης να ξέρεις ότι τον χειμώνα, με το κρύο ή βροχή, ο τουρισμός είναι δυσκολότερος (περπάτημα σε πόλεις, αξιοθέατα, κλπ). Βέβαια ο καθ'ένας έχει τα γούστα του. Αλλά αφού έχεις σκοπό να πας για σκι, γιατί δεν αφιερώνεις μία ολόκληρη εβδομάδα σε κάποιο χιονοδρομικό; Σίγουρα δεν θα βαρεθείς. Συνήθως όταν τρέχεις και στριμώχνεις πολλά πράγματα, δεν θα δεις τίποτα. Ούτε την Βιέννη θα δεις ακόμα και αν έχεις 3-4 ημέρες, ούτε το Μόναχο (ούτε το Ίνσμπρουκ ή το Σάλτσμπουργκ που είναι πιο κοντά και τα ξέχασες), ούτε ακόμα την Φλωρεντία, αλλά και την Τοσκάνη, που αξίζει να της αφιερώσεις 5-6 καλοκαιρινές ημέρες. Όμως και σε ένα χιονοδρομικό σαν αυτά που σου ανέφεραν (πχ Ischgl), 1 εβδομάδα, δεν είναι αρκετή.

Ίσως είναι πολύ προωπικό γούστο, αλλά εγώ θα άλλαζα ριζικά το πρόγραμμα αυτό.

Κοιτα mil δεν ειναι οτι διαφωνω μαζι σου αλλα δεν θα παω μονος μου οποτε πρεπει να ικανοποιησω και την παρεα του ταξιδιου οποτε...

Το μονο που και εγω σκεφτομουν να αλλαξω στο ταξιδι ειναι οι μερες στην Βιεννη και να τις κανω στο Σαλτσμπουρκ

Παντως ψαχνωντας στα site που μου εδωσε ο φιλος παραπανω το χιονοδρομικο που μου αρεσε περισσοτερο απο τα υπολοιπα ειναι το Zillertal και το Tux ειδικοτερα τι λετε εσεις οι πιο ειδικοι?

Το Zillertal στην ουσία είναι κοιλάδα, με διάφορα χιονοδρομικά (χαμηλού υψομέτρου), με εξαίρεση τελευταίο που είναι οι παγετώνες του Hintertux. Κοντά είναι και το Gerlos, που αν και δεν έχει παγετώνες έχει συμπαθητικά υψόμετρα και ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Πάντως να ξέρεις ότι αν μετακινείσαι συνέχεια, θα δυσκολεύεσαι με την εύρεση ξενοδοχείου-πανσιόν. Καλύτερα να έχεις μία βάση (πχ Gerlos, Zell am See). Στην περιοχή υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά που αξίζουν για αυθημερόν βόλτες (Zell, Kitzbuhel, Krimml) εκτός των πόλεων που είναι σε ακτίνα βολής (Σάλτσμπουργκ, Ίννσμπρουκ, ακόμα και Μόναχο).

Πάντως, από καθαρά χιονοδρομική πλευρά, η περιοχή Ischgl, St.Anton, Lech (στο οποίο αξίζει η βόλτα ακόμα και από κάποιον που δεν κάνει σκι) αξίζει αρκετά περισσότερο. Από εκείνα τα μέρη, προσιτό είναι το Ίννσμπρουκ.

Οι ημέρες που πας είναι λίγες και είναι χειμώνας. Οι μετακινήσεις δεν είναι κάθε χειμώνα εύκολες. Όπως υπήρξαν κακοί και ζεστοί χιονοδρομικοί χειμώνες όπως ο περσινός, στην περιοχή αυτή μου έχουν συμβεί και κάτι κρύα που περιμέναμε να φτάσει το θερμόμετρο στους -10 για να ζεσταθούμε. Βέβαια αυτό δεν είναι ο κανόνας.

Αν όμως έχει χιόνι είναι όλα τα λεφτά!!!!!! :) Φυσικά συμφωνώ με τον Αλέξη και για τα υπόλοιπα!

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Καλημέρα σε όλους

Το Σάββατο πετάω για Βιέννη με τελικό προορισμό την Μπρατισλάβα , πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Θα μείνω πέντε μέρες και η αγωνία μου είναι αν θα μπορέσω να κάνω κάπου σκι.

Η απόσταση Βιέννη - Μπρατισλάβα είναι περίπου μία ώρα προς τα ανατολικά

Δυστυχώς μετά από αναζήτηση είδα ότι ο κυρίως κορμός των χ/κ της Αυστρίας είναι από την άλλη μεριά και όχι κοντά στη Βιέννη.

Γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόλογο χ/κ κοντά στη Βιέννη ή στην Μπρατισλάβα;

olimpiadb_1905.jpg

olimpiadb_1905.jpg.9013c398d60fc49f8757583c8c1b6ccd.jpg