Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
NIKOSXALKIDA

K2 moto s comp

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους

Αγορασα το καλοκαιρι, αυτο το πεδιλο απο το ski-conrad.com(πιστευω να το λεω σωστα..). Ηθελα ενα πεδιλο πιστας μετα απο ενα τεστ που ειχα κανει προπερσυ με ενα πεδιλο της Nordica(speedmachine) και επαθα πλακα με τις επιδοσεις που ειχε σαν πεδιλο πιστας. Αν υπαρχει καποιος που το εχει δοκιμασει θα ηθελα πολυ να ακουσω εντυπωσεις. :P

THANKS Νικος

Ποιας χρονιάς και βάλε φωτογραφία.

Τα έχω δοκιμάσει όλα αλλα πες πιο ακριβως γιατι έχουν τεράστιες διαφορές.

γραψε και το sidecut

Λοιπον... το πεδιλο ειναι αυτο:

post-89-1195656988_thumb.jpg

Ειναι μοντελο 2007 το μηκος του ειναι 1.60 και εχει dimensions 117-64-97 με radius 12

Το πεδιλο αυτο εχει twin tip σε αντίθεση με το speedmachine που ειναι κανονικό. Δεν ξερω αν τα δοκίμασες μαζι και τα δυο και αν ναι ποιες ήταν οι εντυπωσεις σου... :)

Εμαθα carving με τα AC3 της VOLKL αφου πριν τα αγορασω νοικιαζα συνεχεια παλαιου τυπου πεδιλα. Τα μονα πεδιλα πιστας που εχω δοκιμασει ειναι τα speedmachine και εντυπωσιαστικα με την σταθεροτητα που μου προσφεραν καρβαροντας ακομη και σε παγο ειδικα σε υψηλες ταχυτητες σε σχεση με τα AC3 που ειναι μαλακο πεδιλο και ετσι αποφασισα οτι το επομενο πεδιλο που θα παρω θα ειναι πιστας. Το twin tip τι ειναι?

Εμαθα carving με τα AC3 της VOLKL αφου πριν τα αγορασω νοικιαζα συνεχεια παλαιου τυπου πεδιλα. Τα μονα πεδιλα πιστας που εχω δοκιμασει ειναι τα speedmachine και εντυπωσιαστικα με την σταθεροτητα που μου προσφεραν καρβαροντας ακομη και σε παγο ειδικα σε υψηλες ταχυτητες σε σχεση με τα AC3 που ειναι μαλακο πεδιλο και ετσι αποφασισα οτι το επομενο πεδιλο που θα παρω θα ειναι πιστας. Το twin tip τι ειναι?

Το AC3 δεν ειναι μαλακο πεδιλο...μαλλον εννοεις μαλακοτερο απο τα moto :)Ασε που τα AC3 ειναι και πολυ καλα στην πιστα......

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Twin tip, ανασηκωμένη μύτη (όπως όλα) αλλά και ανασηκωμένη ουρά.

Για να μην είναι πολύ νευρικό/απόλυτο το πέδιλο στην πίστα ή/και να γλυστράει πιό εύκολα στα βαθιά χιόνια.

Μια χαρα ειναι τα AC3 για πιστα αλλα σε πολυ υψηλες ταχυτητες πανω στο καρβαρισμα οι μυτες ταλαντευονται και αισθανεσαι ασταθεια. Σιγουρα το μαλακο ειναι λογο της συγκρισης με τα speedmachine οπου μετα την δοκιμη ενιωθα τα ποδια μου να εχουν παρει φωτια. :)

ΤΑ AC3 εχουν μεση 76 και αυτα που πηρες ειναι 64 καμια σχεση το ενα με το αλλο

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Οπως και καμια σχεση το Κ2 με τα speedmachine. Γι' αυτο εκανα την ερώτηση, νομιζα οτι τα δοκιμασες μαζί και αποφάσισες μετά για το ποιο θα πάρεις. Σε καμια περίπτωση ένα twin tip δεν έχει την ακρίβεια στην πίστα ενός με κομενη ουρά, αλλά έχει άλλα αβαντάζ. Παντως και αυτα ειναι καλά πεδιλα. Καλοριζικα και καλοχιονισμένα :unsure:

Δεν ειναι twin tip το moto s comp. Δε ξέρω τι μπορεί να αναφέρουν τα site αλλα δεν είναι εκτός και εαν είμαι τυφλός ;ή παρανοώ τι σημαίνει twin tip.

Έχω δοκιμάσει και αυτό και το προηγούμενο σε 1.67

Πρώτα απ'ολα το έχεις πάρει σε καλό ύψος και εσύ προσωπικά θα το χαρείς ιδιαιτέρως.

Γενικά τώρα

Ειναι slalom carver πεδιλάκι για μεσους και προχωρημένους σκιερ που τείνει βέβαια πιο πολύ προς το καλους μέσους παρά προς το καλους προχωρημένους.

Ένας έμπειρος σκιερ που κανει δυναμικό σλαλομ θα το τερματίσει και θα τον ενοχλησει η έντονη στρεβλωση του κάτι όμως που εσύ δε θα το δεις για τα επόμενα 2 χρόνια. Όταν το δείς σημαίνει ότι άλλαξες επίπεδο και τα σκι στη τελική έκαναν τη δουλειά τους.

Θετικό: έχει κοψιά αγωνιστικού αλλα δεν τα προσεγγίζει πουθενά αλλού παρά μονο στο sidecut.

Φιλικότατο στη χρήση, συγχωρεί τις ατσαλιές πάνω στη στροφή.

θα σε πηγαίνει στιβαρά πάνω απο τα ανακατεμένα χιόνια μέσα στη πίστα.

Θα καρβάρεις!

Αρνητικό: Οι δυνατοτητες του εκτός πίστας είναι περιορισμένες και οταν μπουν κατω απο το χιονι απαιτουν απο τον αναβάτη τη περισσότερη δουλειά .

Γενικά η K2 έχει άλλη φιλοσοφία με τις μοίρες στις ακμές απο τις ευρωπαικες εταιρείες και ίσως σου πάρει λίγο χρόνο μιας και θέλει προσαρμογή για να πλαγιάσεις στο όριο τους.

Άμα το παραπιέσεις και είχε στόμα θα σου έλεγε "ψιτ μεγάλε πάρε το SL comp και όχι εμένα, εγω είμαι για πιο ξεκούραστα πραγματα" :unsure:

καλό χειμώνα και καλές κατεβασιές.

2 στροφές με τα moto:

2Slalomturns.wmv

Πανο, οι πισω στρογγυλεμένες ακρες μοιαζουν για twin tip. Μπορεί να μην ειναι ανασηκωμένες αλλά παραμένουν στρογγυλεμένες. Αυτο απο μονο του βάζει κάποιους περιορισμους στην "αυστηρότητα" του πεδιλου, χωρίς αυτο να σημαίνει οτι ειναι απο μονο του μειονέκτημα, οπως έγραψα και παραπάνω. :unsure:

Δεν θυμάμαι αλλά το προπέρσυνο μοντέλο πρέπει να ειχε τις ιδιες διαστάσεις. Αυτο που δοκίμασα πάντως δεν ειχε την ακρίβεια του speedmachine που το έχω φορέσει σε αρκετές εκδόσεις του και να φανταστείς οτι σε καμια περίπτωση το αγωνιστικό της nordica δεν ακουμπάει περιπτώσεις αγωνιστικών της atomic sl12, elan sl (αν και τα χαλασε λιγο φέτος), blizzard worldcup, fischer rc4 και head worldcup (που μέχρι πέρσι δεν ειχα και την καλυτερη γνώμη).

Ειχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάποια απ' αυτά και μάλιστα στην εργοστασιακή μορφή τους, τις προηγούμενες μέρες, οπότε εχω φρέσκια την αισθηση τους.

το πέδιλο που βγάζει κοντά στα αγωνιστικά ειναι το moto SL comp και οχι το S comp που είχαν και στο Καιμακ σκι τεστ.

2Slalomturns.wmv

Με ολα οσα γραφεις Πανο, θεωρω οτι εκανα μια πολυ καλη επιλογη, αν και τυχαια, πεδιλου πιστας για να ανεβασω το επιπεδο μου... :)

Τωρα οσον αφορα το twin tip επειδη υπαρχει διχογνωμια αυτη η φωτο ελπιζω να ξεκαθαρισει την κατασταση:

2006112302130206405_rs.jpg

αυτη ειναι η ουρα ή η μυτη????σαν μυτη μοιαζει......

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

ακυρο ο γιωτας δεν ειδα ολη τη φωτο................

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

έχει πήξει στο 2-4 το παληκάρι... Αυστριακο (οταν έχει και χιόνια)

Λοιπον κοιταξτε τωρα το κουλο της υποθεσης......

Οπως σας ειπα τα Κ2 ειναι μηκους 1,60, τα AC3 ειναι 1,63:

2006110453369363348_rs.jpg

Μπορειτε να μου εξηγησετε πως συμβαινει αυτο??????

2006177399143863635_rs.jpg

2006162994275924525_rs.jpg

Μιλαμε για 2-3 ποντους διαφορα...... Λετε να εμπασαν τα AC3...?? :):):):D

ΥΓ sory για το μεγεθος αλλα ειναι η πρωτη φορα που ανεβαζω φωτο.. :)

Θα απαντησει ο Nickel σε αυτο

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Εναγωνιως περιμενω να μαθω γιατι σπαω το κεφαλι μου εδω και λιγο καιρο που το διαπιστωσα και δεν εχω και μετρο στην Αθηνα να τα μετρησω...