Nickel 76 Report post Posted December 24, 2007 To SL9 σε 1.70 του 2007 και το SL12 σε 1.65 του 2008. όλο το Σάββατο σκι με το SL9 μέχρι τελικής πτώσης. το χιόνι ανακατεμένο, αλλου μαλακο αλλου ξυσμένο,πέτρες,αλματακια κοντάρια διασπαρτα στη πίστα, το sl9 στις πρωτες κατεβασιες της χρονιας δυστροπουσε, πλαγιολισθαινε και δε μπορουσα να κοντρολαρω αρκετα το rebound του... όταν ξεκινησε το σωμα να ξυπναει απο τη καλοκαιρινη ναρκη και να ζεσταίνομαι τα πραγματα καλυτερεψαν αρκετα και αρχισα να συνεργαζομαι μαζι του πιο αποδοτικα. 2-3 κατεβασιές και είμασταν έτοιμοι να πλαγιάσουμε αρκετά χωρις να ασχολουμαστε τη τερεν έρχεται μπροστά μας. Οσο το εχεις στη πίεση το σκι αποδιδει σαν αγωνιστικο, καθαρές γραμες, στιβαρό,γκαζιάρικο,τελειο κράτημα. Οταν είσαι χαλαρός και εχεις μικρη ταχυτητα δυστροπεί,πλαγιολισθαίνει και δε στρίβει ευκολα, Δε θα σου συγχωρέσει το λάθος και θα σε πετάξει κάτω χωρίς να προλάβεις να το πάρεις χαμπάρι... Επίσης ασταθές όταν ταξιδευει flat (oπως όλα με εντονο sidecut,δεν ειναι φτιαγμένο για τετοιες καταβασεις) Τελικά ένα τέτοιο πέδιλο μόνο καλές εντυπώσεις μπορεί να αφήσει ,αρκετα σκληρό για να καρβαρεις στο οριο με καλη ταχυτητα,τέλειες μέσες στροφές ενω εμφανίζει έντονο rebound όταν πας να κλείσεις την πορεια σου μέσα στη στροφή και απαιτεί εμπειρία για να το αποροφησεις ή να παίξεις μαζί σου (βλ.Jey). Ο προχωρημένος-εμπειρος σκιερ με το sl9 έχει ένα πραγματικό εργαλείο στα πόδια του για απολαυστικό σκι όλη μέρα στο όριο. ο Αρχάριος μέσος σκιέρ καλύτερα να πάει σε ένα πιο μαλακό. Το sl9 θα του πλαγιολισθαινει και θα του δινει την αισθηση οτι ειναι ασταθες. Εκεί που το Σάββατο το βράδυ εξυμνούσα το SL9 και το πρωι της Κυριακής ξεκινησα πολυ δυναμικά μαζί του στα τελειωματα της ημερας παρουσιαστικε ενα ολοκαινουριο SL12 σαν να οδηγουσες όλη μέρα ενα Μ6 BMW και ξαφνικα να σου λένε πάρε μια enzo για μια βόλτα. Παρότι κουρασμένος χωρίς δυνάμεις ,το παλεψα οσο μπορουσα, πηρα καμια 50αρια μετρα φόρα έκανα 2-3 ανοιχτές στροφές να το τσεκαρω και μετα τα δωσα όλα ....... ω λα λα το πιο ερωτευσιμο ski που έχω φορέσει είναι γεγονός, ο μηρός ακουμπούσε στο χιονι το εξω πόδι παλευε να βρει προσφυση αλλα η πορεια εμενε σταθερη...σηκώθηκα τα πέρασα απο την αλλη πλευρα με ενα μεγαλοπρεπες rebound και ξανα κατω με ολη μου τη δυναμη ,η επιταχυνση μεσα στη στροφή ήταν ονειρικη οσο κατεβαινα τη πλαγια τοσο πιο πολυ ελεγχα το rebound και εκλεινα τις στροφες με περισσοτερη ταχυτητα, το transition γινόταν ακαριαία και ξαφνικα η πιστα ήταν η πιο καλοστρωμένη οτι και να εβρισκε το ισοπεδωνε και πραγματικα σου ενεπνεε ασφαλεια για παραπανω, το σκι δουλευε αψεγαδιαστα αλλα με αναγκαζε να τα δίνω όλα απο δυναμη και απο τεχνικη για να κραταω τις γραμμες καθαρες, κανονική μάχη καιρό είχα να νιώσω τόσο εκστασιασμένος απο μια κατεβασια... Τελείωσε ο Περικλής και συνέχισα στη πίστα του Αιολου τη κατάβαση... καπου εκει ακουγα τα καμπανακια να χτυπάνε , στη μεση της διαδρομης περιπου σταματησα να το πιεζω και έφτασα στην αφετηρια του Ηρακλη χώρις ίχνος δύναμης. Ενω 2 μέρες δεν ενιωσα τη μποτα μου να πιεζει τα ποδαρακια μου μετα τα SL12 ενιωθα οτι πατούσα σε πινέζες και οι σφιγμοί είχαν χτυπήσει κόκκινα Εβγαλε σχεδον της διπλάσιες στροφές απο το SL9 με πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα και με υποδειγματική σταθερότητα. αλλα με έστειλε προωρα σπίτι μου. Σίγουρα ότι πιο δυνατό έχω φορέσει στη πίστα, δε θα σου χαριστει αλλα εάν έχεις της δυνάμεις και τη τεχνική θα κάνεις μερικές ονειρικές κατεβασίας... εάν βρείς και πόρτες τότε είναι στο στοιχείο τους (αυτα, εγώ δε νομίζω). Δεν είδα τα κουσουρια του σε χαλαρους ρυθμους. Αλλα σίγουρα θα ξανακάνω σκι μαζί του μεχρι να βρουμε φρεσκια πουδρα. Ένα video με τα sl9 άπο τη πρώτη μέρα σκι του Παρνασσού:Carving demo project (~9mb) Quote Share this post Link to post Share on other sites
tax 3 Report post Posted December 26, 2007 To SL9 σε 1.70 του 2007 και το SL12 σε 1.65 του 2008. όλο το Σάββατο σκι με το SL9 μέχρι τελικής πτώσης. το χιόνι ανακατεμένο, αλλου μαλακο αλλου ξυσμένο,πέτρες,αλματακια κοντάρια διασπαρτα στη πίστα, το sl9 στις πρωτες κατεβασιες της χρονιας δυστροπουσε, πλαγιολισθαινε και δε μπορουσα να κοντρολαρω αρκετα το rebound του... όταν ξεκινησε το σωμα να ξυπναει απο τη καλοκαιρινη ναρκη και να ζεσταίνομαι τα πραγματα καλυτερεψαν αρκετα και αρχισα να συνεργαζομαι μαζι του πιο αποδοτικα. 2-3 κατεβασιές και είμασταν έτοιμοι να πλαγιάσουμε αρκετά χωρις να ασχολουμαστε τη τερεν έρχεται μπροστά μας. Οσο το εχεις στη πίεση το σκι αποδιδει σαν αγωνιστικο, καθαρές γραμες, στιβαρό,γκαζιάρικο,τελειο κράτημα. Οταν είσαι χαλαρός και εχεις μικρη ταχυτητα δυστροπεί,πλαγιολισθαίνει και δε στρίβει ευκολα, Δε θα σου συγχωρέσει το λάθος και θα σε πετάξει κάτω χωρίς να προλάβεις να το πάρεις χαμπάρι... Επίσης ασταθές όταν ταξιδευει flat (oπως όλα με εντονο sidecut,δεν ειναι φτιαγμένο για τετοιες καταβασεις) Τελικά ένα τέτοιο πέδιλο μόνο καλές εντυπώσεις μπορεί να αφήσει ,αρκετα σκληρό για να καρβαρεις στο οριο με καλη ταχυτητα,τέλειες μέσες στροφές ενω εμφανίζει έντονο rebound όταν πας να κλείσεις την πορεια σου μέσα στη στροφή και απαιτεί εμπειρία για να το αποροφησεις ή να παίξεις μαζί σου (βλ.Jey). Ο προχωρημένος-εμπειρος σκιερ με το sl9 έχει ένα πραγματικό εργαλείο στα πόδια του για απολαυστικό σκι όλη μέρα στο όριο. ο Αρχάριος μέσος σκιέρ καλύτερα να πάει σε ένα πιο μαλακό. Το sl9 θα του πλαγιολισθαινει και θα του δινει την αισθηση οτι ειναι ασταθες. Εκεί που το Σάββατο το βράδυ εξυμνούσα το SL9 και το πρωι της Κυριακής ξεκινησα πολυ δυναμικά μαζί του στα τελειωματα της ημερας παρουσιαστικε ενα ολοκαινουριο SL12 σαν να οδηγουσες όλη μέρα ενα Μ6 BMW και ξαφνικα να σου λένε πάρε μια enzo για μια βόλτα. Παρότι κουρασμένος χωρίς δυνάμεις ,το παλεψα οσο μπορουσα, πηρα καμια 50αρια μετρα φόρα έκανα 2-3 ανοιχτές στροφές να το τσεκαρω και μετα τα δωσα όλα ....... ω λα λα το πιο ερωτευσιμο ski που έχω φορέσει είναι γεγονός, ο μηρός ακουμπούσε στο χιονι το εξω πόδι παλευε να βρει προσφυση αλλα η πορεια εμενε σταθερη...σηκώθηκα τα πέρασα απο την αλλη πλευρα με ενα μεγαλοπρεπες rebound και ξανα κατω με ολη μου τη δυναμη ,η επιταχυνση μεσα στη στροφή ήταν ονειρικη οσο κατεβαινα τη πλαγια τοσο πιο πολυ ελεγχα το rebound και εκλεινα τις στροφες με περισσοτερη ταχυτητα, το transition γινόταν ακαριαία και ξαφνικα η πιστα ήταν η πιο καλοστρωμένη οτι και να εβρισκε το ισοπεδωνε και πραγματικα σου ενεπνεε ασφαλεια για παραπανω, το σκι δουλευε αψεγαδιαστα αλλα με αναγκαζε να τα δίνω όλα απο δυναμη και απο τεχνικη για να κραταω τις γραμμες καθαρες, κανονική μάχη καιρό είχα να νιώσω τόσο εκστασιασμένος απο μια κατεβασια... Τελείωσε ο Περικλής και συνέχισα στη πίστα του Αιολου τη κατάβαση... καπου εκει ακουγα τα καμπανακια να χτυπάνε , στη μεση της διαδρομης περιπου σταματησα να το πιεζω και έφτασα στην αφετηρια του Ηρακλη χώρις ίχνος δύναμης. Ενω 2 μέρες δεν ενιωσα τη μποτα μου να πιεζει τα ποδαρακια μου μετα τα SL12 ενιωθα οτι πατούσα σε πινέζες και οι σφιγμοί είχαν χτυπήσει κόκκινα Εβγαλε σχεδον της διπλάσιες στροφές απο το SL9 με πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα και με υποδειγματική σταθερότητα. αλλα με έστειλε προωρα σπίτι μου. Σίγουρα ότι πιο δυνατό έχω φορέσει στη πίστα, δε θα σου χαριστει αλλα εάν έχεις της δυνάμεις και τη τεχνική θα κάνεις μερικές ονειρικές κατεβασίας... εάν βρείς και πόρτες τότε είναι στο στοιχείο τους (αυτα, εγώ δε νομίζω). Δεν είδα τα κουσουρια του σε χαλαρους ρυθμους. Αλλα σίγουρα θα ξανακάνω σκι μαζί του μεχρι να βρουμε φρεσκια πουδρα. Ένα video με τα sl9 άπο τη πρώτη μέρα σκι του Παρνασσού:Carving demo project (~9mb) Η δικη μου αισθηση ειναι μια πολυ ωραια αισθηση, βοηθαει αυτο , is ok! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted December 26, 2007 σουπερ το βιντεακι Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 26, 2007 Ήταν κορυφαίος ο cameraman. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted December 26, 2007 και γιατι στο τελος λεει οτι κατι θα φτιαξουμε φετος αν αλλαξουμε καμερα μαν; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 26, 2007 That's gratitude for you... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 26, 2007 γιατι ο Λάππας θα κάνει το μοντέλο. σήμερα είχα ενα rematch με το sl12 και πήρα το αίμα μου πίσω. το πέδιλο ειναι brutal. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 27, 2007 το πέδιλο ειναι brutal. Ειναι ειναι... αντε καλορίζικο Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites