Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Snowflake

La Plagne 2008

Recommended Posts

Την Πεμπτη να ειμαστε εφοδιασμενοι με DVDια για καψιμο?

"Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education."

B.R.

εγώ θα έρθω με τον σκληρό δίσκο...!!

Την καλυτερη μουσική την άκουσα στα 3000 στο καρεκλάκι του παγετώνα οπου ο 50χρονος και βάλε λιφτιέρης ακουγε μουσικές ανεβασμένες (πως την γλυτώσαμε ρε Νικελ σε αυτο το καρεκλάκι, ο Θεός μας φύλαξε...ουφ). Τα λιφτ ειναι παλαιολιθικα με εξαίρεση τα δυο κεντρικά τελεσιέζ και την 8θέσια αποσυμπλεκώμενη, αλλά καλοδιατηρημένα και κανουν την δουλειά τους. Μερικά ομως χρήζουν αμεσης αλλαγής.

Eίδαμε το χάρο να έρχεται καρβάρωντας σου λέω... το πιο τραγικό 2θεσιο καρεκλάκι που έχω δει στη ζωή μου! κεκλιμένο και φθαρμένο κάθισμα γλυστραγε λες και καθοσουν σε λαδι plus μικρο, plus τα σακίδια στη πλάτη περιοριζαν το χωρο βρεθηκαμε να κρατιομαστε απο τα πλαινα με ανοιχτη ασφαλεια και 10 μετρα υψος...τωρα οτι πηγαινε σαν κουνια μαλλον μας εσωσε γιατι οταν πηγε μπροστα μας ωθησε να κατσουμε.. :D γι'αυτο ακουγε μουσικη ο μπαρμπας για να το γλενταει lol...

Η αληθεια ειναι οτι δεν είδαμε ιδιαίτερα καλους σκιέρ

εσυ δεν εχεις παραπονο τον ειχες συνέχεια μπροστα σου :D

Αυτό που μου έλειψε προσωπικα απο την εκδρομή ήταν μια ομαδα προθυμη για πολυ off..., βαρεθηκα στης καρβοπιστες

Γαλλία θα ξαναπάω γιατι έχει εκπληκτικά βουνά και χωριά εννιοτε αλλα δύσκολα εως απίθανο να ξαναπάω La plagne για το χιονοδρομικό του μόνο με guide για εκτος πιστας διαδρομές που ήταν απίστευτες και ορισμένες αρκετά brutal.

Η εκδρομή ήταν υπέροχη και ευχαριστώ τα παιδιά (βλ. Ίρα και την παρέα της ;) ) που ακόμη μία φορά διέθεσαν τον χρόνο τους και την ενέργειά τους για να την "τρέξουν"!

Μιά και γράφω σχετικά καθυστερημένα με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες στα περισσότερα σημεία! Το βουνό τόσο στο La Plagne αλλά κυρίως στο Les Arcs που επισκεφτήκαμε μία μέρα ήταν τεράστιο με άπειρες πίστες για όλα τα επίπεδα και τις προτιμήσεις. Προσωπικά μου άρεσε καλύτερα το Les Arcs γιατί από πλευράς διαμόρφωσης, έβλεπες όλο το βουνό "πιάτο" να απλώνεται μπροστά σου χιλιόμετρα διαδρομών με τεράστιες επιφάνειες απάτητο! Το La Plagne ήταν ίσως κάπως πιό "ρομαντικό" με διαδρομές που διέσχιζαν τα χωριά Belle Plagne, κλπ που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω. Οι 2 ειδικά ηλιόλουστες μέρες (Τρίτη & Πέμπτη) ήταν το όνειρο κάθε χιονοδρόμου! Πιστεύω αξίζει να δουλεύει κανείς 1 χρόνο συνεχώς, ακόμη και μόνον για να ζήσει 2 τέτοιες μέρες ! Λιώσαμε στο σκι!

Το ξενοδοχείο και όλο το πακέτο γενικά, κάπως "βιομηχανοποιημένο", αλλά ζεστό, προσεγμένο με πολύ καλό και γερό δείπνο, αλλά σχετικά φτωχό πρωϊνό, π.χ. δεν είχε καθόλου μαύρο ψωμί (ούτε εκείνα τα τέλεια πολύσπορα της Αυστρίας :D , αλλά, άντε καλά, Γαλλία είμασταν (!), καμμία ποικιλία σε τυριά - έλεος Γαλλία είμασταν (!!!), ούτε σολωμό... :D , ούτε ομελέτα, ούτε ξηρούς καρπούς :D:D:( !

Βραδινή ζωή ανύπαρκτη, καμμία ενδιαφέρουσα παρουσία (ανδρική ή γυναικεία), προφανώς, ίσως τα συγκεκριμένα resorts είναι πιό "οικογενειακού" προσανατολισμού και η ζωή επικεντρώνεται μέσα στα ξενοδοχεία με τα βραδινά happenings..που συναντά κανείς στα μεγάλα δικά μας ξενοδοχειακά συγκροτήματα στα νησιά που διασκεδάζουν τους γηραιότερους άγγλους και γερμανούς τουρίστες!

Η παρέα ήταν υπέροχη όπως πάντα και όλοι πρόθυμοι να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που ασχολήθηκαν μαζί μου λιγότερο ή περισσότερο και προσπάθησαν να τελειοποιήσουν το στιλ μου στο σκι :D , Ιάσωνα & Ελένη που τους εγκατέλειψα όμως πολύ γρήγορα γιατί είμαι καλός άνθρωπος στο βάθος και δεν το άντεχα να τους καθυστερώ τόσο πολύ :P , ΜΙΚ (πάντα & σταθερά δάσκαλος), she french και Βασίλη (από την παρέα Μαίρης - Κλεοπάτρας - Γιάννη - Δρακάκη). :D

Και του χρόνου!!! (Πού;;;;)

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

τελικα αφου κακοπερνατε τι τις θελετε τις εκδρομες ? παλι χαλια ηταν ετσι ?

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

ένα μικρό δείγμα απο ενα απατητο κοκκινακι στο σκι της επικής Τρίτης που πηρε η Κατερίνα απο το κινητό της...

το rebound των SL9 στο απάτητο είναι τρελό γλέντι (αν δε σε εκσφεντονίσει στο διαολο βεβαια)

Το χιόνι ήταν μακρυα απο το να χαρακτηριστεί πούδρα ακόμα και στα γκρέμια στα 2700μ. αλλά μας έκανε το χατήρι και ηταν σχετικά ευκολο

nickel001.wmv

Η παρέα ήταν απίστευτη. Όπως πάντα τα παιδιά ήταν πρόθυμα να "μεταλαμπαδεύσουν" τις γνώσεις τους στους υπόλοιπους. Κέφι, όρεξη για βελτίωση, πλάκες τρελές και φοβερή διάθεση. Δεν ήμασταν μεμονωμένοι χιονοδρόμοι, αλλά μια τεράστια παρέα φίλοι που κατέβαιναν το βουνό. Είναι ωραίο να κάνεις σκι και snowboard με το snowclub! (10/10)

συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο. είναι ωραίο να κανείς σκι με το snowclub και πράγματι, το επίπεδο των μελών του sc βελτιώνεται συνεχώς ..2 εκδρομούλες ακόμα κ έχουμε γίνει ξεφτέρια :D

ευχαριστώ όλους τους κυρίους του sc που με δεχθηκαν στην παρεα τους όλες αυτές τις μέρες :D.

με τις συμβουλές τους νομίζω ότι πήγα ένα click μπροστά.

το 6ημερο μοιρασμένο : 2 super μέρες Τρ & Πε, 2 demi Κυ & Πα και 2 δύσκολες Δε & Τε. δεν θυμάμαι όμως να σταμάτησα απ'το σκι πριν από τις 4 το απόγευμα καμια μερα.

η καλύτερη κατεβασιά μακράν ηταν την Πέμπτη μετα τον παγετώνα με τους κκ Nickel & batucada (12’ :D )

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

1. To ανελεειτο καρβινγκ στην νοτια πλαγια πανω απο το πισω χωριο ηταν η πιο μνημειωδης στιγμη μου. Ποτε εμπαινα στο απατητο και ποτε στη πιστα για ανεβασμα στην 6η ταχυτητα. Θα μου μεινει αξεχαστη η Πεμπτη. Κερασακι το σολαριουμ στο σαλε :D

2. Σκληροπηρυνικο καρβινγκ στην αγωνιστικη πιστα στο La Plagne Stade την Παρασκευη αφου πριν εχασα το γαντι μου στην λεκανη της τουαλετας :D

3. Τα απατητα στην μαυρη λιγο πιο πανω απο την αγωνιστικη πιστα, που φτανεις με το συρομενο. Εστω κι αν δεν εβλεπα τον χαρο διπλα μου

Αφου τρομαξα με το ανοιγμα στο Anthem και του εδωσα συνταξη, νοικιασα σκληρο freestyle 159 και αποδειχθηκε οτι δεν εχει σημασια τι σανιδι καβαλας αλλα ποιος εισαι και που βαζεις τις δεστρες :(

Την τελευταια μερα νοικιασα μαλακο freestyle και προσπαθω να θυμηθω ποτε ξανακανα τοσο μεγαλο -και ψηλο- wheelie :D

Συγκριτικα προτιμαω την Αυστρια, Γαλλια θα ξαναπηγαινα μονο σε συγκεκριμενα χιονοδρομικα-αποθημενα μου

Γκομενες Γαλλιδες αστα να πανε. Τελικα ισχυει οτι οι γκομενες στα χιονοδρομικα ειναι για τα μπαζα. Οι Ελληνιδες αποτελουν μεγαλη εξαιρεση :P

Αν περσυ στο Καπρουν καναμε παρτυ μονοι μας στο απρες, φετος ηταν σκετη μαλ... Καλυτερα περναγαμε μονοι μας στο ξενοδοχειο

Χρειαζομαι απειρη προπονηση στο jibbing αφου με τον ωμο δεν μπορουσα να ξεδιπλωσω ολο το ταλεντο μου :D

Συμπερασμα προσωπικο: Ο φοβος και ο πονος ειναι στο κεφαλι μας. Αλλιως θα ημουν προ πολλου εδω περα με ναρθηκα ακομα :D

JAPOW!!!

....ούτε ομελέτα

...δεν είχε ομελέτα δλδ αν είναι δυνατόν :o:o:o ...και το λέω πολύ σοβαρά! Ζήτησα απο το ξενοδοχείο να μου φτιάξουν και μου είπαν οτι δεν είχαν αυγά :blink:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

... την Παρασκευη αφου πριν εχασα το γαντι μου στην λεκανη της τουαλετας :o

:o:o

Aυτο πρεπει να μας εξηγησεις πως το καταφερες... :D

Μηπως τα γαντια ηταν HESTRA?? :blink:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Καλησπέρα σας,

Φεύγουμε το Σάββατο για la plagne μέσω Μιλάνου και μετά οδικός μεχρι πανω, μένουμε aime la plagne.Θα ειμαστε με μεγαλο αμαξι(vito Mercedes)

Κάποιες ερωτήσεις:

Να ψωνίσουμε στο δρόμο μας νερα,κρουσαν,lukozade κλπ η εχει εκει φτηνά σούπερ μάρκετ.

Καμιά καλή ταβέρνα εστιατόριο κπλ για μάσα έξω.

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεκτή.

στο Aime... δε θελω να σε απογοητευσω αλλα το χωριο μοιάζει λες και μολις γιατρευτηκε απο Πανουκλα... τόσο καταθληπτικό :blink: ελπίζω πιο μέσα να είναι πιο όμορφο... :o αυτο το είπα για αστείο :o

ετσι και αλλιώς για το βουνό πάτε...

Οτι παρετε παρτε το απο Ιταλία, και κοιταχτε να παρετε αρκετά. Παρτε και κανα στιγμιαίο νες μαζι σας γιατί με τον δικο τους μονο με ενδοφλέβια πιάνει... κι αν. Ε παρτε και καμια γυναίκα μαζι σας, γιατί εκεί δεν...

Αφου θα εχετε οχημα αφιερώστε ένα απογευμα και επισκεφτητε την Grenoble και δεν θα χάσετε. :o ΚΑλά να περάσετε και χαιρετισμους στο Legend cafe. Πειτε απο τους Ελληνες τους κοπρους θα καταλάβουν. :blink:

Η αληθεια ειναι οτι η απουσια σου εγινε ιδιαιτερα αισθητη, Τα pmr εμοιαζαν νεκρα, καθως δεν ηχουσε το ονομα σου !!!

Αλλα ολοι κατανοουμε το βαρυ επαγγελματικο σου προγραμα το οποιο κατεστησε τη συμμετοχη σου αδυνατη!

Αχ αυτη η Swiss σε εχει πεθανει με αυτες τις αμετρητες πτησεις της!!! <θυμισε μου, μια η δυο τη μερα???>

Ελπιζουμε την επομενη φορα να σε εχουμε κοντα μας!

Παρεπιπτοντως και για να σε προλαβω να μην πεις κακια,,, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για προχθες !

είμαι extreme ψαλίδι :PNickel

Να πω και εγω με τη σειρα μου <λιγο καθηστερημενα οπως παντοτε> ενα μεγαλο ευχαριστω στους συμμετεχοντες σε αυτην εκδρομη που ο καθενας με τον τροπο του την εκανε ξεχωριστη!

Και επειδη παντοτε στη ζωη γινονται διακρισεις,,,,

Αρη και Μιχαλη, ευχαριστω για την υπομονη, την επιμονη, τις συμβουλες και τη διδασκαλια σας!

Πανο, για τα παραπανω, το ανελεητο <πλην ομως ευχαριστο> ξενυχτι και το "μισο" πρωινο!

Ιρα, για ολα!

Σταθη για τη "μαγνητοσκοπηση" <που ελπιζω να μεινει αυστηρα μεταξυ των εκει παρευρισκομενων>!

Γιαννη για το μοναδικο Galla που εκανες για την ονομαστικη σου εορτη!

Χρηστο, για τη μεταλαμπαδευση των μοναδικων γνωσεων σου!

Τιμο, για το αστειρευτο χιουμορ σου, και τις εμπνευσμενες ατακες σου!

Αλεξανδρε, για τη νικη στη μπιριμπα

Γιωργο, για το πινκ πονκ

Ιασωνα, για την ακεραιοτητα του χαρακτηρα σου <ενα πραγμα ρε παιδι μου,, οταν λες κατι, το κανεις!>

Ελενη, για την παραλιγο παραμονη σου στη Γενευη μαζι μας!

Δημητρη, <και> για την παραμονη μου στη Γενευη! <καλα, καλα Λωζανη!>

Το 525, για πολλους λογους!

και αλλα πολλα....

Ps1 Τελικα η Ανθη ειναι εκγυος ???

Ps2 To χτυπημα της Γιωτας εξω απο το αεροδρομιο της Γενευης, πιανεται για ατυχημα εκδρομης ???

Ps 3 Scotty's η Legend ?

είμαι extreme ψαλίδι :PNickel

Συγκρίνεται λίγο το La plagne με Val d isere - Courchevel όσοι έχετε πάει για να χω σύγκριση (όχι οτι έχω πάει στο 2ο, αλλά στα σχέδια).

Πάντως για μένα η Γαλλία είναι η κορυφή των άλπεων χωρίς να έχω πάει καθόλου Ελβετία. Γιαυτό και ήθελα πολύ να έρθω αλλά ... τι να κάνουμε

Έγκυος πιο είναι έγκυος? η φωτογράφος? Μπορώ να φανταστώ το ζεύγος με μια μηχανή στο χέρι... :angry: αλλά δε βλέπω βίντεο πέρα του Nickel...και γω έλεγα θα τρελοζηλέψω αλλά τίποτα!

όχι δε συγκρίνεται το La plagne/LesArcs με Val disere/Tignes ουτε με Courcevel/Meribel/ValThorens ουτε σαν χιονοδρομικο πεδιο αλλα ουτε και σαν χωριά κατα τη γνώμη μου, αλλα στη τελική γούστα είναι αυτά.

Σε σειρά προτίμησης τα 3 πρώτα θα ήταν για μένα overall...

το Verbier(Ελβετία)-Val d`isere(Γαλλια) -St.Anton(Αυστρία)

και τα υπολοιπα χυμα...

Η αληθεια ειναι οτι η απουσια σου εγινε ιδιαιτερα αισθητη, Τα pmr εμοιαζαν νεκρα, καθως δεν ηχουσε το ονομα σου !!!

Αλλα ολοι κατανοουμε το βαρυ επαγγελματικο σου προγραμα το οποιο κατεστησε τη συμμετοχη σου αδυνατη!

Αχ αυτη η Swiss σε εχει πεθανει με αυτες τις αμετρητες πτησεις της!!! <θυμισε μου, μια η δυο τη μερα???>

Ελπιζουμε την επομενη φορα να σε εχουμε κοντα μας!

Παρεπιπτοντως και για να σε προλαβω να μην πεις κακια,,, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για προχθες !

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχες σου ;)

Μπα παλια η swiss ομως... Δεν ειμαι πλεον εκει :o

Χαιρομαι που σας έλειψα. Την επομενη φορα ελπιζω να ειμαι στην εκδρομη του εξωτερικου!

Από τον Γιώργο έρχομαι και στην κορφή Βανέσσα!!

ένα μικρό δείγμα απο ενα απατητο κοκκινακι στο σκι της επικής Τρίτης που πηρε η Κατερίνα απο το κινητό της...

το rebound των SL9 στο απάτητο είναι τρελό γλέντι (αν δε σε εκσφεντονίσει στο διαολο βεβαια)

Το χιόνι ήταν μακρυα απο το να χαρακτηριστεί πούδρα ακόμα και στα γκρέμια στα 2700μ. αλλά μας έκανε το χατήρι και ηταν σχετικά ευκολο

nickel001.wmv

Νικελ,

με ποιο πρόγραμμα ανοίγει το βίντεο? με τα 2 δικά μου δεν... (windows media + quick time)

N.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Νικελ,

με ποιο πρόγραμμα ανοίγει το βίντεο? με τα 2 δικά μου δεν... (windows media + quick time)

N.

Κατέβασε το στον υπολογιστή σου (δεξί κλικ, save as...)

Το αρχείο ονομάζεται "nickel001.wmv.avi" Μετονόμασε το σε nickel001.wmv (διέγραψε το ".avi") Στο QuickTime παίζει σίγουρα έτσι.

Make Parnassos Great Again!

Εμάνε έπαιξε κανονικά με τη μορφή αυτή στο Windows Media Player 10.

Το wmv άλλωστε είναι μορφή για Media Player (windows media video).

Νανά μήπως έχεις παλιότερη έκδοση του Media Player;

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Σε μένα κατέβηκε ως wmv και παίζει μια χαρά με VLC :lol:

Board.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Today's Birthdays

1. PaniosBanios
      PaniosBanios
      (45 years old)
    2. Panos7
      Panos7
      (46 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,146