MakisM 3,965 Report post Posted September 7, 2008 Γραφω για να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας. Για 6 μηνες περιπου εψαχνα για ενα laptop Ultraportable. Στο σπιτι εχουμε ηδη 4 PC (ειμαστε 3 ) 3 desktop (ενταξει ο ενας αρχαιος, ψαχνουμε να βρουμε χρηση για μηχανημα με W98 στα 333 MHz και 48Μ μνημη ). Το 1 λαπτοπ (15 ιντσων wide) που ειχαμε ζυγιζε σκετο 3 κιλα, με τροφοδοτικο, ποντικι και τσαντα μεταφορας πλησιαζε τα 6 κιλα. Οπως καταλαβαινετε, οταν τον φορτωναμε στην πλατη για ταξιδι, μας επεφτε η πλατη πριν μπουμε στο αεροπλανο. H γυναικα μου ηθελε ενα φτηνο, μικρο, ελαφρυ λαπτοπ για να κανει καμμια δουλιτσα (e-mail με τις φιλες της) οταν περιμενει στο αεροδρομιο 3-4 ωρες. Περσι τα Χριστουγεννα ειδαμε στο σπιτι του οικοδεσποτη ενα ASUS Eepc. Εγω το ερωτευτηκα, αλλα η κυρα δεν πολυγουσταρε την οθονη των 7 ιντσων. Ρωτωντας, μαθαμε οτι ετοιμαζανε ενα πιο πλουσιο μοντελο με οθονη 9 ιντσων στην ιδια τιμη (γυρω στα 400€). Απο την ανοιξη που το παρουσιασανε στο Hong Kong ημαστε στο περιμενε. Γυριζοντας απο τις διακοπες, πηγα στο Multirama να δω αν το φερανε, και μου ειπαν οτι το φερανε, ξεπουλησανε και το ξαναφερνουνε εντος της εβδομαδος. Μου ανεφεραν επισης οτι εχουν ενα 'δικο' τους Ultraportable σε συνεργασια με την MSI που ειναι καλυτερο. Τι καλυτερο ρε παιδια; Ethernet, Full Windows XP, Intel Atom 1.6 GHz, 1 Gb memory, 160 Gb hard disk, Bluetooth, Wi-Fi, Ethernet connectivity, videocamera, 3hours battery life, 10 in screen (1024x600). Παιρνει και μπαταρια 6 κυψελων για 5,5 ωρες χρηση. Βαρος (ζυγισμενο στο σπιτι με φορτιστη και καλωδια 1392 γραμμαρια) χωρις φορτιστη και καλωδια 1138 γραμμαρια! Στην ιδια τιμη με τον ASUS Eepc 900! 399€!!! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted September 7, 2008 Άντε, καλοτάξιδο Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
silmarils 0 Report post Posted September 7, 2008 Ethernet, Full Windows XP, Intel Atom 1.6 GHz, 1 Gb memory, 160 Gb hard disk, Bluetooth, Wi-Fi, Ethernet connectivity, videocamera, 3hours battery life, 10 in screen (1024x600). Παιρνει και μπαταρια 6 κυψελων για 5,5 ωρες χρηση. Βαρος (ζυγισμενο στο σπιτι με φορτιστη και καλωδια 1392 γραμμαρια) χωρις φορτιστη και καλωδια 1138 γραμμαρια! Στην ιδια τιμη με τον ASUS Eepc 900! 399€!!! Φιλικα ΜακηςΜ Εξαιρετική τιμή για το βαθμό της φορητότητας και για τον εξοπλισμό. Και τρέχει και Windows XP! Γιατί ως γνωστόν Vista ..σVista! Quote white fluffy stuff Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 7, 2008 Το μονο του 'μειονεκτημα' ειναι οτι ειναι Ελληνικα ΧΡ. Ξερει κανεις αν μπορω να τα κανω να μιλανε Αγγλικα; Βλεπετε η γυναικα μου θα ειναι κυριος χρηστης και θα'χει προβλημα να καταλαβαινει τα μυνηματα των ΧΡ στα Ελληνικα. Θα σας ημουν υποχρεως αν μπορειτε να με βοηθησετε.. Ευχαριστω Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted September 7, 2008 (edited) Μάκη εχω έτοιμα xp pro αγγλικά με το SP2 ενσωματωμένο..αλλά για να μη μπαίνεις σε τετοιο κόπο uninstall-install δες εδώ: http://www.microsoft.com/globaldev/referen...p/changeUI.mspx και εδώ: http://www.microsoft.com/globaldev/drintl/...q.mspx#MUIques1 Edited September 7, 2008 by Al_Foutzin Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted September 8, 2008 Μάκη εχω έτοιμα xp pro αγγλικά με το SP2 ενσωματωμένο..αλλά για να μη μπαίνεις σε τετοιο κόπο uninstall-install δες εδώ: http://www.microsoft.com/globaldev/referen...p/changeUI.mspx και εδώ: http://www.microsoft.com/globaldev/drintl/...q.mspx#MUIques1 Γιατι να μην βαλει τα SP3 που λενε οτι ειναι τα πιο γρηγορα windows που εχουν βγει? Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted September 8, 2008 Άλλη λύση απλή, αλλά με λίγο καρδιοχτύπι για να πάνε όλα όπως πρέπει=system restore... διαγράφονται τα πάντα και γυρίζει όπως ήταν από το εργοστάσιο(= με ό,τι s/w ήταν προεγκαταστημένο) όπου με το τέλος του restore (~1 ωρίτσα) σου ζητάει να κάνεις τις επιλογές για language&time, το όνομα του pc, κτλ. Ρώτα και από εκεί που το αγόρασες, καλού-κακού Προσωπικά έχω προτιμήσει το καρδιοχτύπι από το να μου ανεβαίνει η πίεση βλέποντας την ελληνική έκδοση των Windows που κατά λάθος μου είχε επιλέξει ένας τεχνικός κάποτε Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 8, 2008 Δυστυχως ειχε φορτωθει με Ελληνικα ΧΡ. Ευτυχως, το Multirama μπορει να κανει την αλλαγη, απλα θα χασω ο,τι κατεβασα το ΣΚ (μια περιποιημενη εκδοση του Firefox και κατι αλλα ψιλα). Δεν βαριεσαι, τελος καλο, ολα καλα... και δεν θα εχω και προβληματα κλπηright . Το System Restore δεν πρεπει να το ξεχναμε ποτε, οταν φορτωσουμε καποιο προγραμμα που δεν δουλευει σωστα. Ενα κλικ και το ξεφορτωνομαστε. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted September 8, 2008 Συνεπώς, restore θα του κάνει το Μultirama... Pas mal θα το φάνε αυτοί το καρδιοχτύπι τα Windows είναι εγκατεστημένα και στην αρχή δίνουν την επιλογή της γλώσσας που θες (ένα combo box κατεβατό) Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 8, 2008 Νομιζω τα XP Professional δινουν αυτη τη δυνατοτητα (MUI) και γι'αυτο εχουν 5 (η 6) CD αντι για ενα. Δεν βαριεσαι...αρκει να μιλαει Αγγλικα το ζωο... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barbie 3 Report post Posted September 12, 2008 Είχα αρχίσει μια έρευνα αγοράς για ένα portable laptop... Διαβάζω το post του MakisM, ενθουσιάζομαι....ρωτάω τον MakisM είναι καλό??? ρωτάω ένα φιλαράκι επίσης... και με τις ευλογίες και των δύο... προχώρησα σε παραγγελία... την Τρίτη 09/09... Χθες το απόγευμα βρήκα ειδοποίση παραλαβής πακέτου από την ACS και σήμερα το απόγευμα πάω να το παραλάβω... Το μονο του 'μειονεκτημα' ειναι οτι ειναι Ελληνικα ΧΡ. Ξερει κανεις αν μπορω να τα κανω να μιλανε Αγγλικα; Βλεπετε η γυναικα μου θα ειναι κυριος χρηστης και θα'χει προβλημα να καταλαβαινει τα μυνηματα των ΧΡ στα Ελληνικα. Επειδή είμαι και εγώ αγγλομαθής...δεν πρόλαβα όμως να ζητήσω Αγγλικά... και μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα το δώσω για την σχετική διαδικασία... Προβλέπεται ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο... περιεργάζοντας το νέο μου απόκτημα.... Ευχαριστώ πολύ MakisM για τις πολύτιμες πληροφορίες και το presentation!! Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία ... θα σας γίνω λίγο στενός κορσές... -Β- Quote φτου ξελευτερία στους αστακούς... οοουυυππππςςςς...ξέχασα να δέσω τις μπότες μου!!! μετά τους αστακούς, σειρά έχουν τα Κ...αρχαριάκια!!!! ZZZZZZZZZZZZUUUUUPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 12, 2008 Ψιτ!!... Barbie... Σε ατομα του δικου μου ...εκτοπισματος δεν μιλανε για κορσεδες, και μαλιστα στενους! Καλοριζικο και ο,τι χρειαστεις, απλα ρωτα, αν ξερω, θα σου πω. Αντε να μην αγχωνομαι πριν το μεσημεριανο... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted September 13, 2008 εχω το asus eee pc 701 εδω και αρκετους μηνες τοτε που πρωτοβγηκε. με εχει βολεψει απιστευτα αν και εχω και αλλο λαπτοπ (και μαλιστα οχι τοσο μεγαλο). ειδικα απο τοτε που πηρε ποδι το δυσχρηστο linux xandros και μπηκαν τα xp ειναι σουπερ. το μονο θεμα του ειναι ο μικρος δισκος που τωρα με τα xp full version, το office και μερικα αλλα πραγματακια, εχει γεμισει. το θετικο του ειναι οτι ειναι ssd και ανοιγει/ κλεινει σε πολυ μικροτερο χρονο. θα ενισχυθει με μια sd 16gb συντομα και θα ειναι complete Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted September 13, 2008 ειδικα απο τοτε που πηρε ποδι το δυσχρηστο linux xandros και μπηκαν τα xp ειναι σουπερ. το μονο θεμα του ειναι ο μικρος δισκος που τωρα με τα xp full version, το office και μερικα αλλα πραγματακια, εχει γεμισει. το θετικο του ειναι οτι ειναι ssd και ανοιγει/ κλεινει σε πολυ μικροτερο χρονο. θα ενισχυθει με μια sd 16gb συντομα και θα ειναι complete αν είχες απλά αλλάξει τα xandros με μια άλλη έκδοση linux όπως τα Ubuntu και ένα πανευκολο λειτουργικο θα είχες και άδειο δίσκο.. Φιλικα Al_Foutzin Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted September 14, 2008 αν είχες απλά αλλάξει τα xandros με μια άλλη έκδοση linux όπως τα Ubuntu και ένα πανευκολο λειτουργικο θα είχες και άδειο δίσκο.. Φιλικα Al_Foutzin ναι θα μπορουσα αλλα δεν ειχα την διαθεση και τον χρονο για πειραματισμους Quote Share this post Link to post Share on other sites