Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
anemar

Nordica Dobermann Pro SL

Recommended Posts

Το 3μερο ΠΣΚ,"σκιαρα" με το νεοαποκτηθεν (κατοπιν δοκιμης) Dobermann SL.

Οι εντυπωσεις που μου αφησε ηταν πολυ καλες παροτι το terrain το οποιο αντιμετωπισε δεν ειναι αυτο στο οποιο απευθυνεται.Λογω του φρεσκου χιονιου και της πολυκοσμιας οι πιστες χαλουσαν νωρις με σχηματισμο πολλων bumps.

Συγκριτικα με αλλα sl πεδιλα που εχω φορεσει(rc4,sl10) ηθελε λιγοτερη προσπαθεια για να δωσει τα ιδια πραγματα.Η αδυναμια μου το RX8 ειναι σαφως πιο ευκολο πεδιλο,πιο παιχνιδιαρικο,αλλα οταν ανεβαινουν τα χλμ. το dobermann παταει πολυ διαφορετικα.Απολυτη αισθηση ασφαλειας.Εκτος απο λιγοτερη προσπαθεια ειχε και καλυτερο rebound.2 φορες που αντεδρασε καπως αποτομα ηταν ελεγχομενο.

Περισσοτερα προσεχως.Στο στοιχειο του(παγο κτλ) πιστευω θα δειξει ακομα καλυτερα τα στοιχεια του.

Κατι που δεν γνωριζα και υπηρχε σχετικο αυτκολλητο της Nordica στον πατο του πεδιλου ,οτι το συγκεκριμενο μοντελο ειναι "Handmade".Αποκτηθηκε σε τιμη κατω της μισης απο αυτην που ειδαμε στα μαγαζια μεσω της προσφορας του συλλογου προς τα μελη του. :o

Αλλα πεδιλα που δοκιμασα ηταν τα metron9 που μου εδωσαν μια "ψευτικη" αισθηση,αρκετα μαλακα και πιο ευχαριστα στα bumps απο το sl.

RC4 και SL12? το SL10 είναι το αντιστοιχο spitfire απ'οτι φαίνεται.

Metron 9 ψευτικη" αισθηση?

Aρκετα μαλακα ?

Συγνώμη Ανέστη αλλα θα ζητήσω την βοήθεια του κοινού.....

Intermediate ski? Expert loves it!!!

Written by Ski Review Guest on 2007-02-27 03:34:29

This ski ROCKS! I cannot say enough good things, and cannot find any faults (ok, deep pow). I ski 20-30 days a year in the West, expert skier, 5'9", 155 lb. I tried a few other skis before I stumbled onto this all mountain stick. Due to my own preferences, I narrowed my choices to the Salomon XWing tornado, K2 Recon and Crossfire, Volkl AC3 and AC4, and the Atomic Metron B5. I did'nt even plan on trying the Metron 9 as it is rated as an intermediate ski. Luckily the demo guy suggested I give it a try. It blew everything out of the snow. So easy to turn when going slow yet so fast and stable when letting loose. I haven't found its limit yet. What is so great is I have no fear whatsoever that these skis will not keep up. short turns, no problem. Long turns...I can throw an arc at speed with so much confidence my hip is almost touching the snow. Edge grip like nothing I ever skied, yet you can feather it with ease. Bumps are no problem either. I don't have to pressure the tips at all, just stay centered and roll those edges for amazing carves. Get in an aggressive stance and the acceleration is addictive. Pure smooth clean carves every time, unless you want to mellow, then they are a fine at slow speeds too. Never skied such an all around, do anything ski like this before, so much energy yet only when needed. And the price is half what I excepted to pay. I LOVE THIS SKI!!!!! and I have never been an ATOMIC fan, they always seemed over-bearing to me until this one (by the way, if I had to pick another ski, it would have probably been the Tornado - I was able to find its limit pretty quick, but very fun ski. Worst was the B5 - too demanding and way to much ski for having fun all day. The rest were good, but had strengths in certain areas that were offset by weaknesses in other areas. Anyway, just my thoughts.

Edited by Pefto_kai_Matheno

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Δεν μου λεει τιποτα το παραπανω Ηλια.Ειναι ενα review απο εναν απλο χιονοδρομο οπως και το δικο μου.Δεν ειναι απο καποιο επισημο test.

Η αισθηση που αποκομισα εγω ηταν αυτη.Σε καποιον αλλο μπορει να "καθεται" αλλιως.Για τα 100 :o κιλα μου και τον τροπο που κανω σκι ναι ηταν μαλακο.

Συνολικα το βρηκα "αδιαφορο".Σε συγκριση με το RX8 ..αστο καμια συγκριση.Το δευτερο στριβει με τη σκεψη σε σχεση με το metron.Και παλι τονιζω αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια σε terrain χωραφι.

Ας μας πει και ο Τιμος που το φορεσε πιο πολυ.

Εμενα αυτο που μου ειπε οταν φορεσε τα dobermann ηταν "οταν γυρισουμε παω τα metron κατευθειαν στην αποθηκη....".

Και ξαναλεω οτι ολα αυτα ειναι προσωπικες εκτιμησεις.Στον καθενα και με βαση το σκι που κανει,την τεχνικη του,το βαρος του,το terrain που δοκιμαζει θα φανει διαφορετικο ενα πεδιλο.

Δεν λεω οτι ειναι κακο το metron.Σε μενα ομως δεν μου αρεσε καθολου.Δεν προλαβα να δοκιμασω του Σταθη το b5 οπου σαφως ειναι "αλλη" ιστορια.

Eιπαμε το κάθε πεδιλο εχει τη χρήση του. Ολη η σειρά μετρον δυστυχώς ειναι πλαστικούρα, τι να κάνουμε αυτή ειναι η αληθεια, ρωτήστε και τον μαμμουτ που τα σερβιρει τα πεδιλα. Τα πλαστικα δεν γινεται να συγκριθουν στο feedback που δίνουν με τα wood core. Παρόλα αυτά διαφωνώ συμφωνώντας ... Το 9αρι ειναι πεδιλο με τρελές δυνατότητες και θα πατήσει κάτω το ντοπερμαν σε χιονια αχταρμά, αλλά στο παγωμένο και στο cordouroy σαφώς το δευτερο εχει μεγαλυτερες δυνατότητες.

Επισης παρα παρα παρα παρα πολυ σημαντικό ειναι να τεστάρουμε πεδιλα στην ιδια κατάσταση. Δεν μπορει να συγκρίνεις το χιλιοφορεμένο 9αρι με το του κουτιου ντοπερμαν...

Το Β5 ειναι παντως το καλυτερο πεδιλο που φόρεσα ever και δεν εχει καμια σχέση με την υπολοιπη σειρά. Αλλα και παλι στις πορτες που κάναμε το transition απο ακμή σε ακμή ηταν τόσο αργό που ακόμα και το μαλακότερο rossignol WC oversize ήταν καλύτερο...

Οποτε το κάθε πέδιλο εχει τις χρήσεις του. Βαζοντας προυποθέσεις χρήσης και κατάστασης τοτε μονο μπορουμε να συγκρίνουμε δυο πέδιλα.

Τα metron 9 μιας και τα έχω κάνει αρκετά, είναι απο τα πιο διασκεδαστικά Παντού!

Απο extreme carving μέχρι πουδρες... Ειδικά για τα Ελληνικά χιονοδρομικά και τις πολλές μπλέ πίστες που και να θέλεις τα γκάζια είναι περιορισμένα είναι ιδανικό για τα πάντα. Αν υπολογίσεις και το στρώσιμο πιστών στην Ελλάδα αλλά και τα σαβουρόχιονα απο Μάρτιο είναι σκι στανταρ για ολη τη σαιζόν.

Τα Doberman και όλα της κατηγορίας τυπου race slalom Atomic SL12, Fischer RC4,Blizzard Magnesium SL κλπ είναι για ειδικές συνθήκες και ειδικού επιπέδου χιονοδρόμους.

Επίσης είναι "ασυμβατα" για σκι σε μεγάλα βουνά όπως πχ στις 3 κοιλάδες και το touring που θα θελεις να κάνεις εκεί.

Ανέστη γράφεις ότι θέλεις μικρότερη προσπάθεια απο τα rc4 και sl10 για να αποδώσει το ίδιο.

αν το SL της Nordica θέλει λιγότερη προσπάθεια απο το SL10 (οχι το SL12) τότε να υπολογίσω ότι είναι πιο μαλακό ακόμα και απο αυτό?

Δοκίμασε και το Blizzard SL Magnesium.