Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
click

Χ/κ Λίμνης Πλαστήρα!

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή νέα σεζόν!

Εδώ και μερικούς μήνες διαβάζω δημοσιεύματα για κάποιες κινήσεις που γίνονται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα με σκοπό την ανάπτυξη χιονοδρομικού κέντρου. Ήδη έχει χορηγηθεί κρατικό κονδύλιο 200.000 ευρώ για τα σχετικά έργα. Εδώ και μερικά σχετικά δημοσιεύματα.

http://www.skifun.gr/nea/oloklironetai-i-a...karamanoli.html

http://www.skifun.gr/nea/pistoseis-200.000...-karditsas.html

Αν και ακούγεται θετικό σαν ενέργεια, ωστόσο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς τις δυνατότητες που έχει ένα χιονοδρομικό κέντρο στο συγκεκριμένο μέρος, και αν έχει κατά πόσο οι ενέργειες γίνονται με κάποιο σχέδιο μελέτης με σκοπό την χιονοδρομική του αξιοποίηση. Φοβάμαι μήπως για άλλη μία φορά καταστρέφουμε το περιβάλλον προς χάρη της πρόχειρης τουριστικής ανάπτυξης του μέρους και της άρπαχτης.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες επί του θέματος γι’ αυτό θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.

ειχα γραψει ενα κατεβατο αλλα το εσβησα και απαντω μονολεκτικα.

δεν ισχυει/δεν θα γινει τιποτα

Edited by blades

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Το εν λόγω χιονοδρομικό (ο Θεός να το κάνει) υφίσταται εδώ και κάμποσα χρόνια και ονομάζεται ΧΚ Καραμανώλη. Έχει μόνο 1 baby lift και ένα παλαιό χιονοστρωτήρα. Ωστόσο έχει ένα σχετικά σύγχρονο καταφύγιο - σαλέ, που εγκαινιάσθηκε το 2003. Τα λεφτά που αναφέρεις δώθηκαν από τη νομαρχία ώστε να γίνει άσφαλτος ο χωματόδρομος που ενώνει το Χιονοδρομικό με το χωριό Νεράιδα. Κατά τα άλλα δεν προβλέπονται κάποιες νέες πίστες ή αναβατήρες. Εξάλλου το τερέν του είναι μικρό, όπως και το υψόμετρό του άλλωστε, 1.480-1.550!

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες επί του θέματος γι’ αυτό θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες
Γι' αυτο διαβαζουμε snowclub. για να μην παραπληροφορουμαστε και να ειμαστε παντα ενημερωμενοι.

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

Αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί, ότι δεν πρόκειται μαλλον να γίνει τίποτα σχετικά με τις πίστες. Βλέπω με το πρόσχημα του χιονοδρομικού, να ανοίγει ένας δρόμος που ουσιαστικά συνδέει ένα καταφύγιο (το οποίο απευθύνεται σε ορειβάτες που φτάνουν έκει με τα πόδια) και όχι ένα χιονοδρομικό. Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς αυτό, αλλά να ξοδεύονται τόσα χρήματα για να ανεβαίνει στην τελική άσχετος κόσμος με το άθλημα της ορειβασίας και της χιονοδρομίας πάνω στο βουνό, που μαλλον κακό θα κάνει εκεί, μου κάνει κάπως..

Edited by click

Αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί, ότι δεν πρόκειται μαλλον να γίνει τίποτα σχετικά με τις πίστες. Βλέπω με το πρόσχημα του χιονοδρομικού, να ανοίγει ένας δρόμος που ουσιαστικά συνδέει ένα καταφύγιο (το οποίο απευθύνεται σε ορειβάτες που φτάνουν έκει με τα πόδια) και όχι ένα χιονοδρομικό. Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς αυτό, αλλά να ξοδεύονται τόσα χρήματα για να ανεβαίνει στην τελική άσχετος κόσμος με το άθλημα της ορειβασίας και της χιονοδρομίας πάνω στο βουνό, που μαλλον κακό θα κάνει εκεί, μου κάνει κάπως..

Οχι φίλε μου δεν πρόκειται να ανοίξει κανένας νέος δρόμος! Ο δρόμος υπάρχει, απλά ασφαλτοστρώνεται. Το ΧΚ Καραμανώλη δεν έχει στα πλάνα του καμμία επέκταση, ούτε φυσικά τη διάνοιξη νέων πιστών. Βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, του οποίου το σαλέ είναι πραγματικά ένα κόσμημα, και το οποίο δένει εξαιρετικά με το φυσικό τοπίο.

Στην πραγματικότητα αποτελεί μια ακόμη πρόταση στον πολύ καλό ορεινό προοριμό που λέγεται Λίμνη Πλαστήρα.

Μάκη, πολύ μου άρεσε ο μύθος με το χαμένο χιονοδρομικό. Λοιπόν ένα πραγματικά τέτοιο είναι το μικρό ΧΚ στην Παναγίτσα Πέλλας το οποίο ο θρύλος λέει ότι κάποτε λειτούργησε και μάλιστα με τεχνητό χιόνι!

Ο δρομος ειναι ασφαλτος. Ανοιγουν μια παρακαμψη του χωριου ωστε να μην περνανε απο μεσα και τον ασφαλτοστρωνανε οταν πηγαμε. Φανταζομαι οτι θα εχει πλεον τελειωσει.

Εγω πιστευω οτι ειναι μια πολυ ρομαντικη εκδρομη (χιονοδρομικα και μη) και θα ειχε χαβαλε να κλεινομαστε 2-3 μερες στο καταφυγιο... ενταξει δεν εχει καμμια τρομακτικη πιστα, αλλα θα ειχε πλακα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Που να τρεχουμε στην Πελλα φετος :wacko: ... του χρονου; :ph34r:

Γι' αυτο διαβαζουμε snowclub. για να μην παραπληροφορουμαστε και να ειμαστε παντα ενημερωμενοι.

Όταν λες παραπληροφόρηση, τι ακριβώς εννοείς;

Γιατί εγώ βλέπω ενημέρωση και όχι παραπληροφόρηση; Είμαι τόσο λάθος; :wacko:

Γιατί εγώ βλέπω ενημέρωση και όχι παραπληροφόρηση; Είμαι τόσο λάθος; :P

Κωστα, η ΝΙΝΑ μαλλον δεν εμπιστευεται την πηγη της ενημερωσης, (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)... :wacko: Μπορει να φτανει αργα στο Ποντικονησι... μπορει να τα βλεπει λιγο ροδινα...

Αυτα που γραφει ειναι αντικειμενικα σωστα (για το δρομο και την ηλεκτροδοτηση-οταν γινει....).

Αλλα...

Το ΧΚΚ μετα βιας αξιωνει τον τιτλο Χιονοδρομικο Κεντρο με 0,4 χιλιομετρα πιστων :blink: (αν στρωνουν και τις δυο πλευρες του συρομενου... :ph34r: ).

Και φιλοξενει 30 ατομα, αν ειναι διατεθειμενοι να κοιμηθουν ανα εξι... θα μπορουσαν να γραψουν και 60 και 80, αν ειναι διατεθειμενοι να κοιμηθουν στρωματσαδα στην τραπεζαρια. B)

Ελπιζω οτι η ενημερωση που εδωσα, μαζι μετις φωτογραφιες ειναι λιγο πιο... ενημερωτικη :D και πιο αντικειμενικη... ;)

Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ενδιαφερων χιονοδρομικος προορισμος, αν και η κυρα μου ειπε 'να πας μονος σου...'

Φιλικα

ΜακηςΜ

Οχι φίλε μου δεν πρόκειται να ανοίξει κανένας νέος δρόμος! Ο δρόμος υπάρχει, απλά ασφαλτοστρώνεται. Το ΧΚ Καραμανώλη δεν έχει στα πλάνα του καμμία επέκταση, ούτε φυσικά τη διάνοιξη νέων πιστών. Βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, του οποίου το σαλέ είναι πραγματικά ένα κόσμημα, και το οποίο δένει εξαιρετικά με το φυσικό τοπίο.

Στην πραγματικότητα αποτελεί μια ακόμη πρόταση στον πολύ καλό ορεινό προοριμό που λέγεται Λίμνη Πλαστήρα.

Ο δρόμος υπήρχε αλλά μόνο με τζιπ ανέβαινες επάνω και αν. Τώρα με τον νέο δρόμο και την ηλεκτροδότηση, χωρίς να υπάρχει κάποιο σοβαρό χιονοδρομικό στο βουνό να εξυπηρετούν, προβλέπω το καταφύγιο να γίνεται ταβέρνα, στην ταβέρνα να ανοίγει και άλλη ταβέρνα δίπλα, μετά καφετέρια κοκ.

Ο δρόμος υπήρχε αλλά μόνο με τζιπ ανέβαινες επάνω και αν. Τώρα με τον νέο δρόμο και την ηλεκτροδότηση, χωρίς να υπάρχει κάποιο σοβαρό χιονοδρομικό στο βουνό να εξυπηρετούν, προβλέπω το καταφύγιο να γίνεται ταβέρνα, στην ταβέρνα να ανοίγει και άλλη ταβέρνα δίπλα, μετά καφετέρια κοκ.

Ναι!!...

[sERRES ACCENT] Chamonix θα γινει...[/sERRES ACCENT] 8):lol::P

Δεν νομιζω οτι γινονται τοσο απλα, αλλα ποτε δεν ξερεις...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Κωστα, η ΝΙΝΑ μαλλον δεν εμπιστευεται την πηγη της ενημερωσης, (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)... 8) Μπορει να φτανει αργα στο Ποντικονησι... μπορει να τα βλεπει λιγο ροδινα...

Αυτα που γραφει ειναι αντικειμενικα σωστα (για το δρομο και την ηλεκτροδοτηση-οταν γινει....).

Αλλα...

Το ΧΚΚ μετα βιας αξιωνει τον τιτλο Χιονοδρομικο Κεντρο με 0,4 χιλιομετρα πιστων :blink: (αν στρωνουν και τις δυο πλευρες του συρομενου... :lol: ).

Και φιλοξενει 30 ατομα, αν ειναι διατεθειμενοι να κοιμηθουν ανα εξι... θα μπορουσαν να γραψουν και 60 και 80, αν ειναι διατεθειμενοι να κοιμηθουν στρωματσαδα στην τραπεζαρια. B)

Ελπιζω οτι η ενημερωση που εδωσα, μαζι μετις φωτογραφιες ειναι λιγο πιο... ενημερωτικη :D και πιο αντικειμενικη... ;)

Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ενδιαφερων χιονοδρομικος προορισμος, αν και η κυρα μου ειπε 'να πας μονος σου...'

Φιλικα

ΜακηςΜ

Δεν αμφισβήτησα την ενημέρωσή σου Μάκη.

Την παραπληροφόρηση εξακολουθώ να μην τη βλέπω όμως. :P

Συγνώμη για το off topic. Πάω να αλλάξω τα γυαλιά μου. B)

Ναι!!...

[sERRES ACCENT] Chamonix θα γινει...[/sERRES ACCENT] 8):lol::P

Δεν νομιζω οτι γινονται τοσο απλα, αλλα ποτε δεν ξερεις...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ε τότε προς τί ένας σύγχρονος δρόμος προς ένα καταφύγιο? Για να κάνει ο κόσμος σκί σε 400 μέτρα πλαγιά? Μην τρελαθούμε!!!

Γιατί εγώ βλέπω ενημέρωση και όχι παραπληροφόρηση; Είμαι τόσο λάθος;

δε μπορω να κρινω αν εισαι λαθος ή οχι. ειναι θεμα υποκειμενικο, δηλ πως προσεγγιζει κανεις το θεμα. εγω για παραδειγμα θεωρω παραπληροφορηση να διαβαζουμε τοπικ και αρθρο με τιτλο για ενα χιονοδρομικο που δεν υφισταται και μεσα να αναφερονται πληροφοριες για ασφαλτοστρωση και ηλεκτροδοτηση. αυτο ειναι ολο και δεν εχει να κανει με εσας που γραψατε στο τοπικ. Edited by NINA

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

δε μπορω να κρινω αν εισαι λαθος ή οχι. ειναι θεμα υποκειμενικο, δηλ πως προσεγγιζει κανεις το θεμα. εγω για παραδειγμα θεωρω παραπληροφορηση να διαβαζουμε τοπικ και αρθρο με τιτλο για ενα χιονοδρομικο που δεν υφισταται και μεσα να αναφερονται πληροφοριες για ασφαλτοστρωση και ηλεκτροδοτηση. αυτο ειναι ολο και δεν εχει να κανει με εσας που γραψατε στο τοπικ.

Καλά δεν είναι και παραπληροφόρηση αυτό!! Ο τίτλος δεν λέει τίποτα, δεν αναφέρει τι είδους χιονοδρομικό υπάρχει η τι γίνεται εκεί? Αν δεν διαβάσεις μέσα στο τόπικ τι λέει δεν μπορείς να κατηγορήσεις για παραπληροφόρηση.

Ε τότε προς τί ένας σύγχρονος δρόμος προς ένα καταφύγιο? Για να κάνει ο κόσμος σκί σε 400 μέτρα πλαγιά? Μην τρελαθούμε!!!

Εγω θα ελεγα να τρελλαθουμε!!...

Ο 'δρομος' ειναι ουσιαστικα μια παρακαμψη, ωστε να μην πηγαινει η πλεμπαγια στο ΧΚΚ ΜΕΣΑ απο την Νεραϊδα και ενοχλει τους Νεραϊδοπαρμενους 8) που απ' οτι καταλαβα δεν ειναι φτωχαδακια,

...και πρεπει να εχουν και δοντι νααα!!!... με το συμπαθειο...

Μεχρι και τα γατια τους εχουν δοντι...

sabertooth.jpg

Φιλικα

ΜακηςΜ

Γενικότερα υπάρχει μια τάση για δημιουργία δρόμων που παρακάμπτουν τα χωριά, όπως θα έπρεπε να είναι εξ αρχής όλοι δηλαδή. Το κάνουν και στα μέρη μου, με την νέα παράκαμψη Καθενών.

Και... ΟΧΙ δεν έχουμε χιονοδρομικό. 8)

Make Parnassos Great Again!

Δεν νομίζω τα έργα να γίνονται για την παράκαμψη. Παράκαμψη κάνεις όταν υπάρχει ήδη ο δρόμος για αν αποφύγεις την κίνηση. Μέχρι τώρα πολύ λίγοι πήγαιναν στο χιονοδρομικό γιατί το δρόμος ήταν πολύ κακός και επόμένως δεν υπηρχε ουσιαστική κίνηση προς τα εκεί. Τώρα είναι που θα δημιουργηθεί κίνηση προς το χιονοδρομικό!

Γενικότερα υπάρχει μια τάση για δημιουργία δρόμων που παρακάμπτουν τα χωριά, όπως θα έπρεπε να είναι εξ αρχής όλοι δηλαδή. Το κάνουν και στα μέρη μου, με την νέα παράκαμψη Καθενών.

Και... ΟΧΙ δεν έχουμε χιονοδρομικό. :P

Λίγο άσχετο με το αρχικό θέμα, αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα το ανέκδοτο με την παράκαμψη της Αράχωβας το ξέρετε; 8):lol::blink:B)

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Ρε πατε καλα;; Την παραπληροφόρηση σε αυτο το τόπικ που την βλέπετε;;; (όσοι την βλέπετε)..

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Χαιρετώ όλους τους χιονοεξαρτημενους συντρόφους, έκτες μόλις σας εντόπισα ότι είστε μαζεμένοι και πολύ ενημερωμένοι όλοι εδώ μέσα μπράβο συνεχίστε έτσι……

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου αυτό το θέμα που ξεκινώ αλλά συγχωρέστε με αν δεν το είδα….

Φέτος σε μια επίσκεψη μου στα μέρη καταγωγής μου έμαθα εντελώς τυχαία για την ύπαρξη του χ/κ και έμμηνα έκπληκτος φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω να διαπιστώσω και μόνος μου τι συμβαίνει….έτσι από το χωριό πεζούλα στη λίμνη ανεβαίνεις και μετά από κανένα 20λεπτο φτάνεις σε ένα μικρό χ/κ με ένα η δυο συρόμενους αναβατήρες και έμεινα μ@&^% δεν το πίστευα δεν είχα ακούσει ποτέ γι’αυτο και στο ιντερνέτ που έψαξα βρήκα πολύ λίγα…. Θέλετε όμως να ακούσετε το καλύτερο……??????? Όταν έφτασα ήταν αργά περίπου 5 μμ και όμως μια μικρή πίστα που έβλεπα ήταν στρωμένη και το καλύτερο (σημάδι ότι δούλευε το πρωί) …….το ημερολόγιο έγραφε 1/4/2012 και το ύψος χιονιού περίπου στο 1,50μ ιδου και τα όχι τόσο κατατοπιστικά πειστήρια το μέγεθος του αναβατήρα και της πίστας δεν με ενθουσίασε η πλαγία όμως που είναι τοποθετημένο…….με έπεισε….post-5262-0-56094300-1342700141_thumb.jpgpost-5262-0-22332500-1342700161_thumb.jpgpost-5262-0-12946000-1342700175_thumb.jpg

Kάπου στο φόρουμ έχει ξανα αναφερθεί. Είχα την εντύπωση όμως πως ήταν παρατημένο. Ρώτησες αν δουλεύει;

Δεν βρήκα κάποιον εκείνη την ώρα αλλά είναι σίγουρο ότι δούλευε και αυτός που μου το είπε κάτω στο χωριό μου είπε πως δουλεύει και κάποιους είχα δει νωρίτερα να κατεβαίνουν με snowboard και όπως είπα οι πίστες ήταν φρεσκοπατιμένες και υπήρχε το ρατρακ ποιο περά παρκαρισμένο.

Edited by redvipergr

Νομίζω είναι πιο γνωστό ως Χ/Κ Καραμανώλη. Κάπου υπάρχει και σχετικό post, νομίζω του MakisM.

carpe diem