betelgez 0 Report post Posted February 17, 2005 Μιας και δεν είμαι σίγουρος για το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι , και με δεδομένο οτι κοιτούσα το photo gallery οπού λέει να κάνουμε κανα post με φωτογραφίες για να πούν οι πιο έμπειροι μια άποψη, και επειδή έβγαλα και λίγες την προηγούμενη βδομάδα που ήμουν χελμό... (και επείδη θέλω να δω αν είμαι καλύτερος εγώ ή ο φίλος μου ο Άλκης :twisted: )...σας παραθέτω τρείς δικες μου και 2 του φίλου μου, και αφήνομαι στη κρίση σας! :oops: υγ. οι φωτογραφίες για όποιον δεν βαριέται είναι στο photo gallery->τεχνική σκι -> επίπεδο 5-6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 17, 2005 Γιατί δεν τις βάζεις στα album τεχνική σκι στο Photo Gallery :?: Mπορούνε να τις σχολιάσουνε εκεί αλλά και να γράψεις το url αυτής της συζήτησης Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
betelgez 0 Report post Posted February 17, 2005 Βασικά αυτό ήθελα να κάνω απ'την αρχή, αλλά έπρεπε να διαλέξω τι επίπεδο θεωρώ οτι είμαι ... και αυτό ηταν που ήθελα να αποφύγω, για να μην πέσει δούλεμα! Με έβαλα (και το φίλο μου) στο 5-6, και πείτε ότι νομίζετε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted February 17, 2005 H Αρτεμις 2 ειναι αυτη ? Ο φιλος σου looks πιο πολυ ανετος στο carving του... Δεν μπορεις να καταλαβεις και πολα απο στατικες φωτο. Εσυ :?: :?: εισαι ποιο πολυ προς παραληλο ?? Με έβαλα (και το φίλο μου) στο 5-6, και πείτε ότι νομίζετε! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted February 17, 2005 Είναι αδύνατον να καταλάβεις απο φωτογραφία το επίπεδο του σκιερ. Είναι τόσο πολυσύνθετη η τεχνική του αθλήματος, που απο ένα κλάσμα δευτερολέπτου δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
betelgez 0 Report post Posted February 17, 2005 Πρέπει να εγγριθούν από τον administrator πρώτα... Δεν τα πάω καλά με τα ονόματα αλλά αν εννοείς τη μαύρη άγγυρα του χελμού, ναι αυτή είναι... Αυτό που λέτε για τις στατικές φώτο είναι αλήθεια αλλά είπα οτι μιας και έχουν ανεβάσει και άλλοι μπορεί ενα έμπειρο μάτι να καταλαβαίνει περισσότερα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted February 17, 2005 Αυτό που λέτε για τις στατικές φώτο είναι αλήθεια αλλά είπα οτι μιας και έχουν ανεβάσει και άλλοι μπορεί ενα έμπειρο μάτι να καταλαβαίνει περισσότερα! Για άλλους λόγους ανέβηκαν. Δεν μπορεί κανεις να σε βοηθήσει απο εκεί. Αν θες τράβα κανα βιντεάκι και ανέβασέ το να το δούμε. Ισως μπορούν κάποιοι να σε βοηθήσουν πραγματικά. :wink: Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 17, 2005 υγ. οι φωτογραφίες για όποιον δεν βαριέται είναι στο photo gallery->τεχνική σκι -> επίπεδο 5-6 Καλά ντε δεν ήταν ανάγκη να τις βγάλεις και από δω μια χαρά ήταν το post σου Μια χαρούλα είναι η φότος και νομίζω απλά θέλετε μάθημα Εάν μπορείς βγάζο φότο με τη ρύθμιση της κάμερας στο να βγάζει συνεχόμενες να είναι σαν βιντεάκι και κόψε-ράψε βάλτες σε μια. Έχω υλικό περιμένω να ξελασκάρω στο γραφείο να ανεβάσω http://www.snowclub.gr/modules.php?name=co...nails&album=152 Αντε ειδικοί σχολιάστε... Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 17, 2005 Αλήθεια, βιντεάκια πως ανεβάζουμε; Έχω ένα καλούτσικο... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
betelgez 0 Report post Posted February 17, 2005 Παρεπιπτόντως εγώ είμαι αυτός με το κόκκινο μπουφάν... Οπότε καλά έκανα και με έβαλα στο 5?!? :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 17, 2005 Ειδικός δεν είναι κανένας αλλά μερικές απόψεις για την τεχνική , απλές στην σύνθεσή τους , είναι εύκολο να καταχωρηθούν. Προετοίμασα λοιπόν το έδαφος για να διασφαλίσω τις ελλιπείς πλην όμως συνοπτικές παρατηρήσεις μου. :mrgreen: Αυτός με το κόκκινο μπουφάν, στο παρακάτω link: http://www.snowclub.gr/modules.php?name=co...nails&album=152 . . . είσαι εσύ betelgez ? Λοιπόν , έχεις τα χέρια σου κρεμασμένα , σήκωσε πιο ψηλά τις παλάμες σου σε ένα ύψος περίπου μεταξύ του διαφράγματος και της λεκάνης σου , πάντα με τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους. Έτσι διατηρείς πιο αποτελεσματικά την ισορροπία σου, αφού η τάση των χεριών εμπρός τοποθετούν και το σώμα εμπρός, στοιχειώδες στην τεχνική του σκι. Φώλιαζε το εξωτερικό γόνατο, να έχει δηλαδή μια τάση το γόνατο σου να ενωθεί με την κνήμη του εσωτερικού ποδιού της στροφής. Έτσι χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τις γωνίες οδηγώντας σαν σε ράγες τρένου και όχι ντριφτάροντας (πλαγιολίσθηση). Ως εκ τούτου μπορείς να αναπτύξεις μεγαλύτερες ταχύτητες στην στροφή ενώ μπορείς να πλαγιάζεις περισσότερο προκειμένου να κρατηθείς με ισορροπία απέναντι στην ψευδοδύναμη της φυγόκεντρου που έχει μια τάση να σε βγάλει έξω από την στροφή σου και να διατηρείς την επιθυμητή κατεύθυνση . Σε συνέχεια της παραπάνω παρατήρησης βγάζε λεκάνη προς τα μέσα στην στροφή. Πρακτικά αν δεν το κάνεις αυτό είναι αδύνατον να φωλιάσεις το γόνατο μέσα ενώ δεν θα μπορείς να πλαγιάσεις περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες σου. Το γιατί πρέπει να πλαγιάζεις περισσότερο αναφέρθηκε παραπάνω. Παρόλο που είναι σε σωστό εύρος τα πόδια σου φαίνεται μέσα από τις φωτογραφίες να τα οδηγείς ξερά, από την τρίτη φωτογραφία διακρίνω μάλλον ότι πλαγιολισθαίνουν ελαφρώς χωρίς να οδηγείς μπροστά στην έξοδο της στροφής. Αυτό μπορείς να το πετύχεις πιέζοντας τις κνήμες μπροστά κατά την έξοδο στην τραβέρσα και όχι προς τα κάτω στην γραμμή κλίσης. Μερικές εικασίες , δεν είσαι ελαστικός στο σκι σου, δεν φαίνεται να κάνεις χαμήλωμα ανόρθωση του κορμού σου και στην χειρότερη, γενικότερα δεν χρησιμοποιείς τον κορμό σου. Είσαι ξερός. Παραθέτω μια φωτογραφία για να καταλάβεις την προσδοκώμενη θέση στην στροφή : Εχμμμμ. . . . συγνώμη λάθος , , αυτήν εννοούσα: Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι και τόσο ενδεικτική , είναι μάλλον ακραία αλλά δες μέσα από αυτήν την εικόνα για το λεγόμενο φώλιασμα καθώς και την τάση της λεκάνης προς τα μέσα. Επίσης μην δίνεις σημασία που λείπουν τα μπατόν , αυτό άστο . . . δεν παίζει , είναι κουτό να κάνεις σκι χωρίς μπατόν. ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
betelgez 0 Report post Posted February 17, 2005 WOW! :? ...μπορώ να πώ οτι με έκανες σκουπίδι! ΑΛΛΑ όπως και να το κάνεις έχεις δίκιο, ειδίκα για το 'ξερός' ... (αν και ακούγεται τόσο βαρύ όταν το ακούς! ) Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές πάντως, και φυσικά την επόμενη φορά θα κάνω οτι μπορώ για να πετύχω ...τα μισά από όσα είπες! :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 17, 2005 Παραθέτω μια φωτογραφία για να καταλάβεις την προσδοκώμενη θέση στην στροφή : Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted February 20, 2005 Αλήθεια, στο carving σε τί χρειάζονται ακριβώς τα μπατόν; Αφού, ούτε στη στροφή τα χρησιμοποιούμε όπως στο κλασικό παράλληλο, ούτε έχουν ιδιαίτερο βάρος έτσι ώστε να πει κανείς οτι χρησιμεύουν στη διατήρηση της ισορροπίας. Προσωπικά τα έχω συνηθίσει και επίσης μου αρέσει να κάνω εναλλαγές μεταξύ carving και παράλληλο κατά την κατάβαση. Ωστόσο, όσες φορές έχω δοκιμάσει να κάνω carving χωρίς μπατόν νιώθω περισσότερη ελευθερία στο να χαμηλώσω πολύ στη στροφή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 20, 2005 ουσιαστικα στο carving δε χρειαζονται σε τιποτα τα μπατον... αν χρειαζοντουσαν θα ειχαν και οι σνοουμπορνταδες... :oops: απο αυτους βγηκε η μοδα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted February 20, 2005 Πάντως συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Ιάσωνας. Και εγώ χθες που δοκίμασα να απλώσω τα χέρια (αυτό το ηλίθιο το αεροπλανάκι), μόνο και μόνο για να ακουμπήσω το έδαφος (αυτό που λέει ο Porfirio "καρβάρω με το χέρι") ένιωσα ότι χαμήλωνα καλύτερα και ίσως να ήταν πιό βολικό αν δεν είχα μπατόν. Για πείτε εσείς οι δάσκαλοι του ski καμιά άποψη :wink: Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 20, 2005 θα τολμήσω να κάνω δυο υποθέσεις: 1) Για καλύτερη ισορροπία 2) Επειδή το χέρι που βρίσκεται προς την πλαγιά πρέπει να είναι πιο χαμηλά από το άλλο (ώστε να δημιουργείται ένας άξονας πίεσης του σώματος που θα βοηθήσει το γώνιασμα των πέδιλων) είναι πιο εύκολο να το κάνεις συνειδητά αν έχεις μπατόν στα χέρια σου. Αν πέταξα κοτσάνα, παρακαλώ τα ζαρζαβατικά να μου τα ταχυδρομήσετε αντί να μου τα πετάξετε στα μούτρα… Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 21, 2005 Sory που θα σας την πω ... ΑΛΛΑ με αυτά που διαβάζω σε αυτό το ποστ μου έχουν φύγει τα μαλλιά Έχετε χάσει τον μπούσουλα και έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted February 21, 2005 Αν και την έχουμε ξανακάνει τη κουβέντα δεν νιώθω να έχω πειστεί για την χρησιμότητα των μπατόν στο carving. Το μόνο που έχω δει διαφορετικά είναι ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά στον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό. Στη μία περίπτωση όπου εκμεταλέυεσαι όλο το πλάτος της πίστας ( όπου αυτό είναι δυνατόν λόγω κόσμου) και αφήνεις τα πέδιλα να τραβάνε την πορεία τους πετυχαίνοντας έτσι και τις ωραίες κλίσεις ,αυτός είναι ο τρόπος που πρωτιμώ συνήθως, βρίσκω τα μπατόν άχρηστα κατά την ταπεινή μου άποψη. Κι ας με κατατάσσει αυτό στους κουτούς κατα Fidelio :wink: . H ελευθερία των κινήσεων και το γεγονός ότι δεν προσπαθείς ν' ακολουθήσεις κάποιο συγκεκριμένο ρυθμό μου δίνουν ένα διαφορετικό αίσθημα "ελευθερίας" που με συγκινεί ιδιαίτερα. Από την άλλη μπορώ να πώ ότι στις ουρές και ειδικά με πάγο και κατηφόρα θα τα ήθελα κοντά μου. Διαφορετική περίπτωση αλλά και πάλι carve είναι όταν κατεβαίνεις μένοντας κοντά στη falline απλά στρίβεις πάνω στα μαχαίρια χωρίς να πλαγιολισθαίνεις και χωρίς ν ανοίγεσαι σε μεγάλες στροφές. Εκεί επειδή η τεχνική μοιάζει αρκετά με την κλασική και πρέπει να κρατάς ρυθμό ίσως τα μπατόν να είναι χρήσιμα. Δεν ξέρω . Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 21, 2005 ουσιαστικα στο carving δε χρειαζονται σε τιποτα τα μπατον... αν χρειαζοντουσαν θα ειχαν και οι σνοουμπορνταδες... :oops: απο αυτους βγηκε η μοδα... 1. Τα μπατόν ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του χιονοδρόμου και είναι άκρος απαραίτητα, αν εσύ νομίζεις ότι δεν χρειάζονται τότε ψάξε να βρεις τα λάθη σου. 2. Τι θα πει αυτό? ουσιαστικα στο carving δε χρειαζονται σε τιποτα τα μπατον Το σκι είναι ένα, μην μπερδεύεσαι, αυτό που λες carving είναι η φυσική εξέλιξη τις τεχνικής του σκι καταβάσεων, από την αρχή τις ιστορίας το σκι, μεταβάλετε και εξελίσσετε συνεχώς καθώς μεταβάλετε και εξελίσσετε η τεχνολογία τις κατασκευής του εξοπλισμού. 3. Ποίος είπε ότι το Carving βγήκε από το Snowboard ? (άλλο νέο φρούτο και τούτο) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 21, 2005 2) Επειδή το χέρι που βρίσκεται προς την πλαγιά πρέπει να είναι πιο χαμηλά από το άλλο Τα χέρια πρέπει να είναι παράλληλα στο ίδιο ύψος και οριζοντια σε σχεση με το εδαφος / Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted February 21, 2005 3. Ποίος είπε ότι το Carving βγήκε από το Snowboard ? (άλλο νέο φρούτο και τούτο) Το είχα αναφέρει κι εγώ παλαιότερα. Αρχές του '90 αν θυμάμαι καλά ο Αυστρικός Reini Fisher εντυπωσιασμένος απ τον τρόπο των snowboards, αλά φαντικός σκιέρ, θέλωντας να "παντρέψει " τα δυο αυτά αθλήματα πήρε απλά ένα snowboard το έκοψε στα δύο (κατα μήκος φυσικά) έβαλε δέστρες,έκανε κάποιες τροποποιήσεις κι έτσι γενήθηκε το snowrider ο προπομπός όλων των carve-σκι που ανιτμετωπίστηκε με δισπιστία από του μεγάλους του χώρου. Βέβαια o Fisher ( δεν τον συγχέουμαι με την εταιρία σκι Fisher) δεν έμεινε εκεί κι εξέλιξε τα πέδιλά του τα οποία παράγονται και σήμερα ( www.snowrider.at ) και τελικά έγιναν καθεστώς, ο τύπος των πέδιλων όχι η εταιρία του. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 21, 2005 3. Ποίος είπε ότι το Carving βγήκε από το Snowboard ? (άλλο νέο φρούτο και τούτο) Το είχα αναφέρει κι εγώ παλαιότερα. Αρχές του '90 αν θυμάμαι καλά ο Αυστρικός Rene Fisher εντυπωσιασμένος απ τον τρόπο των snowboards, αλά φαντικός σκιέρ, θέλωντας να "παντρέψει " τα δυο αυτά αθλήματα πήρε απλά ένα snowboard το έκοψε στα δύο (κατα μήκος φυσικά) έβαλε δέστρες,έκανε κάποιες τροποποιήσεις κι έτσι γενήθηκε το snowrider ο προπομπός όλων των carve-σκι που ανιτμετωπίστηκε με δισπιστία από του μεγάλους του χώρου. Βέβαια o Fisher ( δεν τον συγχέουμαι με την εταιρία σκι Fisher) δεν έμεινε εκεί κι εξέλιξε τα πέδιλά του τα οποία παράγονται και σήμερα ( www.snowrider.at ) και τελικά έγιναν καθεστώς, ο τύπος των πέδιλων όχι η εταιρία του. Λαθος - Λάθος - Λάθος Η καθε εταιρία λεει οτι θέλει, εχω ακούσει και εχω ακούσει, 'οτι θελει ο καθενας ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted February 21, 2005 Με τη μόνη διαφορά ότι αυτά δεν τα λέει ο ίδιος στη σελίδα του ή κάπου αλλού αλλά τα έχω ακούσει από ανθρώπους που ζήσανε την εποχή εκείνη απο κοντά τις εξελίξεις. Μια μικρή διόρθωση το όνομα του δεν είναι Rene αλλά Reini και την ιδέα την είχε το 1982. Η σχετική ιστορία στα γερμανικά http://www.kunstpiste.com/archive.php?report=81 Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 21, 2005 2) Επειδή το χέρι που βρίσκεται προς την πλαγιά πρέπει να είναι πιο χαμηλά από το άλλο Τα χέρια πρέπει να είναι παράλληλα στο ίδιο ύψος και οριζοντια σε σχεση με το εδαφος / Άρα, αν το έδαφος έχει κλίση, για να είναι τα χέρια οριζόντια σε σχέση με αυτό δεν θα είναι το ένα πιο χαμηλά από το άλλο; (Μην βαράς Πέτρο, να μάθω προσπαθώ :wink: ) Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites