Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Χρήστος Μ.

Freeriding rulesZzz!

Recommended Posts

FREERIDE

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια Ελληνική λέξη που θα μπορούσε να μεταδώσει την έννοια του freeride, η ελεύθερη κατάβαση σε ακριβή μετάφραση στην Ελληνική ορολογία , αφορά αγώνισμα της χιονοδρομίας , όπου στην Αγγλική ορολογία ακούει στο όνομα , Downhill για το οποίο θα αναφερθώ σε άλλο post. O λόγος είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα τέτοιο "κίνημα". Είμαι από τους λίγους, μετρημένους στα δάκτυλα, freeriders . . . της κακιάς ώρας !! :P:lol:

Θα μπορούσε να εικάσει κανείς ότι είναι μια προέκταση του Ορειβατικού Σκι καθώς έχει κάποια κοινά στοιχεία , που βέβαια σήμερα μπορείς να πεις ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση , μιας και οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Πρόκειται για καταβάσεις με ειδικό εξοπλισμό (ποιο φαρδιά σκι και πιο μεγάλα σε μήκος) σε πλαγιές που δεν είναι μέσα ή κοντά σε οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα και είναι απλησίαστα για ένα κοινό χιονοδρόμο. Η πρόσβαση των σκιέρ στην κορυφή προκειμένου για την εκκίνηση της κατάβασης γίνεται , είτε με ελικόπτερο (Heli Ski ) ,είτε με τα πόδια. (της παλιότερης σχολής, σήμερα αν δεν πάει το καρεκλάκι (lift) δεν έχει freeride, για ελικόπτερο στην Ελλάδα και την πρόσβαση σε παρθένες πλαγιές . . . . μπααα ! :roll: !)

Αγαπημένος τόπος των σκιερ του είδους είναι η Αλάσκα και η Νορβηγία, ενώ έχουν γίνει αρκετές παράτολμες καταβάσεις και στην περιοχή των Ιμαλαΐων. Αλλά φυσικά παρθένες πλαγιές υπάρχουν σε πολλά βουνά της κεντρικής Ευρώπης και της Αμερικής. Πρόκειται για αρκετά παρακινδυνευμένες καταβάσεις σε αρκετά απότομες πλαγιές, με κλίση αρκετά κοντά στις 90 μοίρες (αν λάβουμε υπόψη μια νοητή γραμμή κάθετα προς το επίπεδο έδαφος , όπου σχηματίζει γωνία 90 μοιρών). Οι καταβάσεις αυτές περιλαμβάνουν και τα περίφημα Drops, μιλάμε για κάθετες πτώσεις από βράχους ή φυσικά κοψίματα των πλαγιών που φτάνουν στην πιο ακραία περίπτωση τα 50 μέτρα ύψος :lol: και ίσως περισσότερο για τους πιο παράτολμους. (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω). Μάλιστα κατά την πτήση του , ο σκιέρ εκτελεί διάφορα τρικ και εναέριες φιγούρες δανεισμένες από το freestyle, για το οποίο θα μιλήσω σε άλλο post.

Επίσης ένα αρκετά παράτολμο εγχείρημα είναι ότι μερικοί Pro Freeriders δημιουργούν χιονοστιβάδες με το πέρασμα τους και δοκιμάζουν να τις αποφύγουν στην καθετότητά τους σε σχέση με την κλίση πλαγιάς. Να σημειώσω εδώ πως ο σκιέρ δεν μπορεί να φύγει πιο γρήγορα από την χιονοστιβάδα πάνω στην κατεύθυνσή της και ο μόνος τρόπος για να την αποφύγει είναι να κόψει κάθετα προς αυτήν , νοητά γιατί αν τον έχει φτάσει τότε τον έχει παρασύρει στα σίγουρα. Ξέρουν πολλοί καλά όμως να σέβονται το βουνό και την δύναμή του, οι περισσότεροι τουλάχιστον όπου είναι και επαγγελματίες. Μερικοί από υπερβάλλοντα ζήλο και από ανοησία έχουν άσχημη κατάληξη . . . μέχρι και αναπηρία αλλά και θάνατο. :lol:

Για πολλούς Pros είναι τρόπος ζωής καθώς το freeride περιέχει ,εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί επάγγελμα για αυτούς, ενδιαφέρουσα φιλοσοφία που έχει να κάνει με την φύση, το βουνό, το χιόνι και την πρόκληση για αρκετά παράτολμες ενέργειες με τα σκι. Βέβαια το Freeride δεν είναι μόνο για τους τρελούς Pros , αλλά και για κάθε δεινό σκιέρ που αρκείται στην κατάβαση με ανοιχτές στροφές που τις χαρακτηρίζουν η άνεση, η ελεύθερη τεχνική, η μη τυποποιημένη πορεία , η ελευθερία της αυτής κίνησης και το αίσθημά της μαζί με την υπέρτατη ηδονή - ευχαρίστηση που προσφέρει η κατάβαση σε πλαγιές που πιθανόν δεν έχουν περάσει πολλοί ή και κανένας και που το χιόνι είναι το λεγόμενο Powder (Πούδρα). Ακόμα και η πιο απλή κατάβαση σε τέτοιες συνθήκες χιονιού σε ομαλή πλαγιά σχετικά μικρής κλίσης, προκαλεί ένα συναίσθημα στον οργανισμό που είναι απαράμιλλο πραγματικά. :lol:

3 , 2 , 1 ,....GOooooo!!!

Η προετοιμασία στην κορυφή , πω πω θέα ,ε!! :|

fl7.jpg

Έχουν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε ένα αρκετά έυκολο κομάτι. :D

fl8.jpg

Οοοοps ένας έμεινε πίσω στην εκκίνηση , για τρελαμένο τον κόβω αυτόν.

fl1.jpg

Τα πράγματα έχουν αρχίσει και αγριεύουν! Η κλίση έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο απότομη . . .

Anders_freeride_portillo.jpg

Χμμμ...εδώ τώρα θέλω να προσέξετε την κλίση της πλαγιάς . :!:

fl17.jpg

Άρχισαν τα όργανα.. .. .

fl10.jpg

Αν παρατηρήσετε καλά θα δείτε της γραμμές (ίχνη) του σκιέρ , οτι βρίσκονται σχεδόν κοντά στην ευθεία. Επίσης είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς την κλίση της πλαγιάς αυτής! :lol: Λαμβάνοντας υπόψη τους δύο παραπάνω παράγοντες , σχήμα του ίχνους του σκιέρ και κλίση , μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς την ταχύτητα του εν λόγω Freerider! :lol:

fl19.jpg

Ουδέν Σχόλιον. Tα DROP που λέγαμε !! :freak: :o

drop.JPG

Αρχίζεις μαλακά, στην συνέχεια και στο κύριο μέρος η αδρεναλίνη είναι στο μέγιστο και προς το τέλος αρχίζει η αποδόμηση των εφεδρίνων, η φυσική μαστούρα . . . Απόλαυση !!!!! :D

fl12.jpg

Έεεετσι ! :D

fl13.jpg

You - Can - Dooo - It ! :mrgreen:

YouCanDoIt.JPG

Συνεχίζεται . . .στο επόμενο επεισόδιο , Freestyle !!! :D

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Πράγματι, πολύ όμορφα πλάνα (και λίγα λέω...)

Για να δούμε τι θα πει και ο "guru" , μόλις βγει από τη "χιονότρυπά του"!

Εν αναμονή λοιπόν... :lol::lol:

O EΞΥΠΝΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ...

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ...

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::D:D:D:o:P:D:P:P

μου φτιαξες το μηνα

εχεις κανα ελικοπτερακι προχει :?: ρο

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

:P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  

μου φτιαξες το μηνα

εχεις κανα ελικοπτερακι προχει :?: ρο

ΜΙΚ με κτύπησες στο αδύνατο σημείο μου. :) Άλλωστε δεν χαλάω χατίρια . . .

Προορισμός Wanaka - New Zealand. Μέσο πρόσβασης - Ελικόπτερο:

helicopter-4.jpg

Χάρτης Επιλογής της πλαγιάς . . . Ποιά lift τώρα. . . , έχετε σκεφτεί οτι τα Lift είναι αντιαισθητικά για τα βουνά μας :P:)

map-1.jpg

. . . . και ΕΦΥΓΕΣΣΣΣΣσσςςςς!!! Σε μια πλαγιά , σε ένα μέρος σαν αυτό : :D

mountains-1.jpg

Link : HeliSki

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Για να δούμε τι θα πει και ο "guru" , μόλις βγει από τη "χιονότρυπά του"!

O ‘guru’ τρώει ‘κουρού’ στης Πεντέλης του ΝΤΑΟΥ.

Πραγματικά πολύ ομορφα όλα αυτά Fidelio!

Συγχωρείστε με όμως αλλά ποτέ δεν με συγκίνησε το freeride και το super-G σε απάτητες πλαγιές.

Επαναλαμβάνομαι αλλά προτιμώ τις πλαγιές που πηγαίνουν τα αγριόγιδα Chamois (rupicapra rupicapra) και όχι να κατεβαίνω με 50-70km αφήνοντας ανοιχτές ‘βεντάλιες’ και ασύμμετρα τόξα. :? Θεωρώ ότι οσα ‘κότσια’ θελει να κατεβαίνεις με 1000 μια απάτητη πλαγια, αλλα τοσα κότσια (ισως και περισσότερα) θελει να κατεβαίνεις ένα +55μοιρο λουκι στην Aιguille du Midi,στο Valdez ή ακόμα και στα Σκόρδα Πιτιμάλικου (Βαρδούσια). Εκει είναι που συνειδητοποιείς τα υπαρξιακά σου, όταν η επιβιωσιμότητα σε περίπτωση πτωσης είναι ανύπαρκτη. :P:)

Ολη μου η φιλοσοφία για το out of bounds skiing αλλάξε μετα από τις 2 μέρες μαθήματος (θεωρητικό δυστυχώς σε αμφιθέατρο) που ειχαμε από τον Pierre Tardivel :) (www.montagnes.com/grimpeur/tardivel.asp) στην ENSA.

Παντως μου έφτιαξε και εμένα η μέρα. :P:P

Κωστής :P

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Ναι , περι ορέξεως κολοκυθόποιτα :P:) , αλλά:

Το freeride με το Super G σαν έννοιες δεν έχουν σχέση, καθώς η πορεία κατάβασης του Rider είναι όπως είπες ασύμμετρη και εδώ ακριβώς κολλάει το αίσθημα της ελευθερίας και όλη η φιλοσοφία της αναζήτησης. Πας όπου θες , όταν θες ή και όχι! κ.λ.π. - κ.λ.π. :wink:

Επίσης ο σκοπός του freeride δεν είναι η επιβίωση , κάτι που απασχολεί τους ορειβάτες (?) ή τους διασώστες (?). Όπως και να έχει δεν είναι απαραίτητο στο freeride να κατέβεις με χίλια , άλλωστε τι freeride θα ήταν αν μας περιόριζε σε συγκεκριμένες ταχύτητες?? :wink:

Δεν είναι θέμα αν έχεις κότσια , απλώς απολαμβάνεις την freeride κατάβαση και θα ήταν άσκοπο βέβαια αν ο rider δεν δοκίμαζε , έστω και λίγο κάθε φορά , να ξεπεράσει τα ΔΙΚΑ (!)του όρια.

Τέλος Κώστα με το freeride δεν συνειδητοποιώ τα υπαρξιακά μου , τα ξεπερνάω ! :)

Σημασία έχει όμως οτι υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ μας(όλων εδώ μέσα) σε οτι αφορά το βουνό , το σκι κ.α. και έχει φάση αλλά και ενδιαφέρον να τα μοιραζόμαστε.

:P

HELI ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 1500 ΕΥΡΩ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΔΗΓΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ, 11 ΘΕΣΙΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΜΕΡΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΤΟ ΧΟΥΜΕ Η ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΓΙΑ 200 ΜΕΤΡΑ VERTICAL ΜΙΑ ΖΩΗ :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΝΑΔΑ(ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τέλος Κώστα με το freeride δεν συνειδητοποιώ τα υπαρξιακά μου , τα ξεπερνάω !  

Αντιμέτωπος με τα υπαρξιακά ερχεσαι στο steep/extreme skiing (αυτό εννοούσα! sorry αν δεν ήμουν σαφής). Φυσικά και όχι με το freeride.

Κατά τα άλλα, μονο να συμφωνήσω μπορώ.

Όσο για το Heli στην Ελλάδα, σας ειχα κάνει σχετική προσφορά και παλιότερα! Μένει να το συμφωνήσουμε.

Κωστής :)

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

HELI ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ρε ΜΙΚ όχι και ελικόπτερο στο Βουνό των Θεών.Θα ξυπνίσεις τον ΔΙΑ και θα αρχίσει να σου ρίχνει κεραυνούς και να δω πως θα τους ξεφύγεις :)

ΚΙ' ΑΛΛΟ, ΚΙ' ΑΛΛΟ, ΚΙ'ΑΛΛΟ :!: :!: :twisted: :twisted:

ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ DROP ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ :) :!: :!:

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

ΚΙ' ΑΛΛΟ, ΚΙ' ΑΛΛΟ, ΚΙ'ΑΛΛΟ :!:  :!:  :twisted:  :twisted:  

ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ DROP ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ  :)  :!:  :!:

Είπαμε οτι δεν μπορώ να αντισταθώ porfire στις απαιτήσεις σας, ένα δωράκι και για σένα λοιπόν :

By Seth Morrison - Freeskiing - Cliff Drop

9972big_air_skiing.jpg

:mrgreen:

Όπως επίσης και αυτό . . . πάντως φίλε Κώστα μερικές φορές το freeskiing αφορά άμεσα την επιβιωσημότητα !!! :P:) . . . :)

By Seth Morrison

6421big_cliff.jpg

Όσο για το Heli στην Ελλάδα, σας ειχα κάνει σχετική προσφορά και παλιότερα! Μένει να το συμφωνήσουμε.

Κωστής

για ξαναπεστο γιατι εμεις δεν ειμασταν εδω

για που :?:

ποσες μερες :?:

ποσα :?:

ποτε :?:

Eγω αυτό που βλέπω Fidelio είναι πως έχεις καβ......σει πολύ κόσμο εδω μέσα και προβλέπω τρελές εξορμήσεις το Σ/Κ.

Μας βλέπω όλους να τσακιζόμαστε.... :)

Έτσι μου ΄ρχεται να δοκιμάσω τη μαύρη την Κυριακή που θα ΄μαι στα Πηγάδια. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ι CAN DOOOO IT :!: :!: :

(κουλάρισε μεγάλε ουτε μια κόκκινη δε μπορείς να κατεβείς αξιοπρεπως) :roll: :roll:

Τilt που είσαι ρε φίλε???Θα ΄ρθεις καθόλου Λάρισα??????

With great mountains, comes great skiing!

Greg40 LOOOOL :) . . .

Αυτό είναι το πνευμα (spirit) φίλε :) . . . μην μασάς χώσε , μα κοίτα να κινηθείς στα δικά σου όρια και πίστεψέ με θα νιώσεις την ίδια καυλ... όπως είπες, με τον Seth Morrison και ας μην δοκιμάσεις dropin!

Ride to the edge mate! :wink:

στο Valdez

Κωστή άσχετο....αλλά επειδή όποτε ακούω (στην περίπτωση μας ..βλέπω) αυτό το όνομα...Α-ΓΡΙ-ΕΥ-Ο-ΜΑΙ :twisted: :twisted: :twisted:...ήθελα να σε ρωτήσω αν ποτε ξεπεραστεί (περιβαλλοντικά εννοώ) αυτή η καταστροφή που είχε γίνει το 86 με το δεξαμενόπλοιο της Exxon...

Το ξέρω ότι είναι άσχετο φίλε...αλλά είδα το όνομα και το θυμήθηκα.. :)

Ευχαριστώ :)

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.

Πονεμένη ιστορία Αποστόλη.

Από τις πλέον πιο πολυ-συζητημενες και πολυ-δημοσιευμένες περιβαλλοντικές καταστροφες που εχουν συμβει ως αποτελεσμα ανθρωπογενων δραστηριοτήτων.

Οι επιπτώσεις της τραγωδίας αυτής είναι από τα καλύτερα case studies για θαλάσσιους βιολόγους (σε κάθε ενότητα που ειχαμε στο Uni για environmental disasters υπηρχαν 2-3 αναφορές σε αυτό!), ενώ τα ποσα που δαπανηθηκαν από aquatic ecologists της Αλασκας που επεσαν με τα μουτρα για την αποκατάσταση του γηγενούς περιβαλλοντος του ομώνυμου κόλπου (restoration ecology) ήταν τεράστια - ευτυχώς που ισχυει το ‘polluter pays’ principle!!!

Ειλικρινά δεν εχω διαβάσει/γνωρίζω σε τι κατασταση βρίσκεται σήμερα το οικοσυστημα του κόλπου, αλλά μπορούμε να κανουμε ένα ski-trip στη περιοχή (λέμε τωρα) και να το διαπιστωσουμε. Χιονι θα βρούμε πολύ σιγουρα …για Orcinus Orcas και Phoca vitulina δεν ειμαι και τόσο σίγουρος!

Κ. :)

Σημ. πάλι ασχετη ενότητα βρήκαμε για να μας απασχολήσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα του πλανήτη, αλλά εδώ ο κυριος ΜΙΚ που μας ‘μαλώνει’ :cry: :oops: :cry: , γραφει σε ξενες γλώσσες (Chinese-English :? ) για την Ανδρο που μόνο ναυτικούς και εμφιαλωμένο νερό (Σάριζα) βγάζει… :D στην Αλασκα θα κολλησουμε!!

Guest
Όπως επίσης και αυτό . . . πάντως φίλε Κώστα μερικές φορές το freeskiing αφορά άμεσα την επιβιωσημότητα !!! :P   :)   . . .  :)  

By Seth Morrison

6421big_cliff.jpg

ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΥΠΑΚΙ; :cry::cry:

ΤΩΡΑ FIDELIO ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ;

ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!

ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!! :twisted: :twisted:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!

ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΒΑΡΕΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ :!: :!: :!: :(:(

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ "PUSHING THE LIMITS" ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ!!! :twisted: :twisted:

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ FIDELIO ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :!: :D:D:D

ΚΑΝΑ 2 ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! :(

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΠΥΡΟΣ :D

EM, ME AYTA ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ LOGIN KAI ΓΡΑΦΩ ΜΥΝ. ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, ΧΙ,ΧΙ :!: :cry::)

ΣΠΥΡΟΣ :cry:

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Σας παραδίδω δύο ακόμα fotos γιατί η ανταπόκρισή σας ξεσηκώνει και εμένα . . . kick it! :wink: :cry:

5161water_ski_slide.jpg

έρχεται και η άλλη . . .

It's a SabotageEEee!! :cry: :mrgreen:

2068back_flip_skiing.jpg

. . . . Ski Safe ! :wink:

Έισαι Α Ρ Ρ Ω Σ Τ Ο Σ Fidelio....Και φοβάμαι ότι κι εγώ έχω την ίδια αρρώστια...

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Πονεμένη ιστορία Αποστόλη.  

Από τις πλέον πιο πολυ-συζητημενες και πολυ-δημοσιευμένες περιβαλλοντικές καταστροφες που εχουν συμβει ως αποτελεσμα ανθρωπογενων δραστηριοτήτων.  

Οι επιπτώσεις της τραγωδίας αυτής είναι από τα καλύτερα case studies για θαλάσσιους βιολόγους (σε κάθε ενότητα που ειχαμε στο Uni για environmental disasters υπηρχαν 2-3 αναφορές σε αυτό!), ενώ τα ποσα που δαπανηθηκαν από aquatic ecologists της Αλασκας  που επεσαν με τα μουτρα για την αποκατάσταση του γηγενούς περιβαλλοντος του ομώνυμου κόλπου (restoration ecology) ήταν τεράστια - ευτυχώς που ισχυει το ‘polluter pays’ principle!!!  

Ειλικρινά δεν εχω διαβάσει/γνωρίζω σε τι κατασταση βρίσκεται σήμερα το οικοσυστημα του κόλπου, αλλά μπορούμε να κανουμε ένα ski-trip στη περιοχή (λέμε τωρα) και να το διαπιστωσουμε. Χιονι θα βρούμε πολύ σιγουρα …για Orcinus Orcas και Phoca vitulina δεν ειμαι και τόσο σίγουρος!

Κ. :)  

Σημ. πάλι ασχετη ενότητα βρήκαμε για να μας απασχολήσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα του πλανήτη, αλλά εδώ ο κυριος ΜΙΚ που μας ‘μαλώνει’ :cry:  :oops:  :cry: , γραφει σε ξενες γλώσσες (Chinese-English :? )  για την Ανδρο που μόνο ναυτικούς και εμφιαλωμένο νερό (Σάριζα) βγάζει… :(  στην Αλασκα θα κολλησουμε!!

Φχαριστώ Κωστή :D:)

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.