Jump to content

LOKman

Χρήστης Forum
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by LOKman

  1. Καλησπέρα!!! Επέστρεψα και εγώ από το Bansko αργά την Τετάρτη!!! Δυστυχώς δεν μπόρεσα να σας μεταφέρω την κατάσταση όσο ήμουν πάνω αλλά θα ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου!!!! Καταρχήν να πω πως snowborad δεν κάναμε γιατί ενώ είχε χιόνι για να λειτουργήσουν ορισμένες πίστες προτίμησαν να το αφήσουν για να το πατήσουν για Σ-Κ.!!! Φτάσαμε Σάββατο απόγευμα και μέχρι την Κυριακή το βράδυ δεν υπήρχε χιόνι στο χωριό!! Δευτέρα πρωί-πρωί σηκώθηκα για να πάω στο χιονοδρομικό και ήταν τα πάντα κάτασπρα!!! Μέσα στην χαρά μου έφτασα στην γόνδολα όπου και απογοητεύτηκα γιατί δεν λειτουργούσε καμία πίστα!!! Είπαμε όμως ότι θα τσουλήσουμε έστω και στο ίσωμα(έτσι για το "γαμώτο"). Ανεβήκαμε λοιπόν και τσουλάγαμε μπροστά από το σαλέ!! Χιόνι είχε απάτητο με αποτέλεσμα να μην το ευχαριστηθούμε ούτε αυτό!!! Την επόμενη μέρα εγώ προσωπικά δεν ανέβηκα γιατί ήταν στην ίδια κατάσταση οι πίστες απλά είχαν πατήσει το χιόνι μπροστά στο σαλέ!!! Απόλαυσα λοιπόν την ηλιόλουστη μέρα για βόλτες και ψώνια!! Αυτά όσον αφορά το χιονοδρομικό!!! Γενικές εντυπώσεις: 1) Πολύ φτηνή ζωή!!! Ο ακριβότερος καφές που πλήρωσα έκανε 2,2 ευρώ(!!!!!) ενώ σε ταβέρνα πληρώσαμε 10 ευρώ το άτομο και αφήσαμε κιόλας και φαΐ(το οποίο ήταν πολύ ωραίο) 2)Το τοπίο χιονισμένο είναι πολύ ωραίο και η διαδρομή με την γόνδολα φοβερή!!!! 3)Το Bansko έχει πολλά μαγαζιά που πουλάνε κάτι πολύ ωραία(μούφα βέβαια) φουτεράκια και ζακέτες (burton,DC,WESC κλπ) τα οποία είναι πάρα πολύ ζεστά και κοστίζουν γύρω στα 20 ευρώ!! 4)Οι τύποι είναι απολίτιστοι..μια μόνιμη ξινίλα στα μούτρα τους λες και δεν θέλουν να σε εξυπηρετήσουν(σε μαγαζιά,ξενοδοχεία κλπ) 5)Πίνεις πχ τον καφέ σου και είναι ο σερβιτόρος διαρκώς από πάνω σου και κοιτάει αν έχεις τελειώσει για να σου αρπάξει το ποτήρι(ειλικρινά είναι πολύ εκνευριστικό) 6)Χρεώνουν στις καφετέριες το γάλα για τον καφέ γύρω στα 0,4 ευρώ!!!!!! 7)Το μπουκαλάκι το νερό είναι πολύ ακριβό στα μαγαζιά (1,5 ευρώ τα 330-500 ml) αλλά το νερό της βρύσης είναι πραγματικά πεντακάθαρο,υπέροχο και δροσερό Για να βρεις καλό φαΐ έπρεπε να ήσουν τυχερός(βρήκαμε την 1η μέρα) ενώ το φαΐ του ξενοδοχείου ήταν τραγικό!! Εγώ γενικά πάντως πέρασα πάρα πολύ ωραία αν και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ για το χιονοδρομικό!!! Το μόνο που ξέρω είναι ότι αν κάποτε ξαναπάω θα είναι γύρω στον Μάρτη!!!
  2. Παιδιά εμείς οι Πατρινοί σήμερα το βράδυ αποχωρούμε....Αρκετά αγχώθηκα τόσες μέρες για το χιόνι (κόντεψα να βγάλω φαλάκρα από το άγχος μου). Τώρα ότι είναι να γίνει θα γίνει...Χιόνι έχει λίγο ψηλά, τα κανόνια βαράνε, ελπίζω να ρίξει τίποτα(αν και το βλέπω για τις 15 που θα φύγουμε) Τέσπα, καλά θα περάσουμε και από κει και πέρα βλέπουμε!!! Αν βρω net θα μπαίνω να σας ενημερώνω!!!
  3. Βρε παιδιά συμφωνώ ότι οι προβλέψεις μέχρι τότε που δείχνουν δεν είναι ευνοϊκές. Να εκφράσω όμως μια απορία(μπορεί και χαζή): στις 11/12 έχει επίσημο opening με ονόματα του αθλήματος και events. Λογικό δεν είναι να ξέρουν τι κάνουν και να έχουν υπολογίσει τις προβλέψεις?? Επίσης πόσο χιόνι χρειάζεται για να ρίξουν τα κανόνια και να είναι κομπλέ??
  4. μην ενθουσιάζεσαι πολύ μικρέ!!! πάμε αύριο απόγευμα να πάρω μποτούλες και θα ενθουσιαστούμε μαζί στο Banso!!!
  5. Παιδιά και εγώ πάντως θα πάω Bansko 11-15 με το Πανεπιστήμιο...Ελπίζω να έχει χιονάκι γιατί αλλιώς θα το τραβήξω το εγκεφαλικό. Ελπίζω να μην ετοιμάζομαι τζάμπα τόσο καιρό ψυχολογικά αλλά και οικονομικά!!! pfffff....έχω κατααγχωθεί
  6. Και πως περίπου το βγάζεις αυτό??? (δεν το αμφισβητώ, απλά δεν ξέρω)
  7. Μιας και το θυμήθηκα (όχι ότι επείγει, απλά για να μαθαίνω), διάβασα κάπου εδώ πως το μήκος της σανίδας εξαρτάται κυρίως από το ύψος, το βάρος και το styl. Εγώ δηλαδή που είμαι 1,78 και 82 κιλά και είμαι αρχάριος τι σανίδα πρέπει να χρησιμοποιώ???
  8. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!! Γενικά με κατατοπίσατε όσον αφορά τον εξοπλισμό και αυτό προς το παρόν μου αρκεί!!! Όσον αφορά τις μπότες καινούριες ψάχνω και κυρίως περσινό μοντέλο που τα έχουν σε προσφορά (έχουμε και οικονομική κρίση, ένα παζαράκι θα το κάνουμε ) Φίλε "clouseau" με το Πανεπιστήμιο Πάτρας πάω!!
  9. Καλησπέρα σε όλους, ονομάζομαι Σταμάτης και είμαι καινούριος στον χώρο (τόσο του αθλήματος όσο και του forum σας) Έχω κάνει snowboard γύρω στις 5-6 φορές και φυσικά έχω ενθουσιαστεί. Την περσινή χρονιά αγόρασα full ρουχισμό (εκτός από μπότες) και τα υπόλοιπα τα νοίκιαζα. Δυστυχώς (;h ευτυχώς) οι απορίες που έχω είναι πολλές!!!! 1)Να ξεκινήσω με την μεγάλη μου απορία που είναι τα είδη snowboard( freestyle, freeride, all mountain, park και δεν ξέρω αν έχει και άλλα) Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι το καθένα γιατί ξέρω στο περίπου μόνο!!! Εγώ προς το παρόν αυτό που θέλω είναι να κατεβαίνω τις πίστες και να κάνω το κέφι μου. Δεν με ενδιαφέρουν αρχικά κόλπα κλπ. Άρα εγώ είμαι για all moyntain-freeride φαντάζομαι.Σωστό??? Διάβασα όμως ότι οι freestyle σανίδες είναι πιο εύκολες για αρχάριο!!! Ισχύει?? Και τι είναι το park??? 2) Αυτές τις μέρες θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι μπότες!! Όχι και πολύ καλές (εξάλλου είναι αρχή ακόμα και επίσης λεφτά γιοκ), σκέφτομαι για περσινό μοντέλο, καμιά προσφορά. Έχω διαβάσει σε άλλα topics πώς πρέπει να την δοκιμάσω κλπ κλπ αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι το flex!!! Πως πρέπει να το επιλέξω??? Και καμιά καλή προσφορά μέχρι 120 ευρώ αν ξέρετε ευπρόσδεκτη (εννοείται πως θα πάω σε μαγαζί να τις πάρω)!! 3) Στις 11/12 πρώτα ο Θεός ταξιδεύω με το Πανεπιστήμιο για Bansko. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε καμιά συμβουλή, τι πρέπει να προσέξω κλπ. Πρέπει να κάνω ασφάλεια στο χιονοδρομικό?? Και αν ναι, πόσο κοστίζει? Επίσης ξέρει κανείς πόσο κοστίζει το ημερήσιο εισιτήριο και αν υπάρχουν μειωμένα?? Ευχαριστώ προκαταβολικά πάάάάρα πολύ και εύχομαι καλή χιονοδρομική περίοδο σε όλους(και να έχει χιόνι το Banso)
×
×
  • Create New...