
smv
Χρήστης Forum-
Content Count
32 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
2
smv last won the day on January 6
smv had the most liked content!
Community Reputation
55 ExcellentRecent Profile Visitors
1,013 profile views
-
Πλήρες σετ CARV1 Size E (για μπότες 25.0 - 27.5) με τις πιεζοηλεκτρικές σόλες (3mm), τους σένσορες, καλώδια φόρτισης. Πωλείται λόγω upgrade. Μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς συνδρομή (περιορισμένες δυνατότητες) η με μερική συνδρόμή (6 μέρες minimum) με όλες τις δυνατότητες. Τιμή: 100 Ευρώ
-
Έλάχιστα χρησιμοποιημένα, σχεδόν καινούργια, Slalom Race πέδιλα με προδιαγραφές FIS (Men/165) με WCR 14 plate (long version) ακτίνα στροφής: 12.6μ Προετοιμασία Race: 0.5 base bevel / 87 side, hot boxing base impregnation, hard wax surface preparation, cold wax top wax. Με δέστρα (Head/Tyrolia) Race ELAN FreeFlex ER14 GW (4-14DIN Grip Walk) ή εναλλακτικά με Elan Race ER11 (no FreeFlex 4-11DIN Alpine) και εδώ: Τιμή: 500 Ευρώ ELAN Race Bindings.pdf
-
Νεα τιμη για να φέυγουν: 150 Ευρώ
-
Συμφωνω! Αν ηταν ανοιξη θα το καταλαβαινα.. αλλα εδω μιλαμε για φρεσκο χιονι πριν 2 μερες, χαμηλες θερμοκρασιες και στη μεση της σαιζον... δεν μπορω να το περιγραψω ποιο απλα: Ο,τιδηποτε πανω απο το παρκο αστρωτο! Μεχρι και η Ισμήνη..
-
Sorry παιδια, θα σας το χαλασω… σήμερα η Νεφελη τραγική, λες και ξεχασαν να την στρωσουν (πολυ πιθανον).. μπαχαλοχιονο απο νωρις και απο ψηλά! Δαναη στη αρχη της φουλ πετρες, πανε οι βασεις, παμε για πλαναρισμα και στρουχτουρα. Μονη εξαιρεση η Αριαδνη, το απολυτο κοτλε, και η Φαιδρα το πρωι πριν την οργωσουν τα snowboards. Παντα ειχα την εντυπωση οτι τα Καλαβρυτα εδιναν μαθηματα στρωσιματος πιστας, σημερα, μετα απο αρκετο καιρο ομολογουμένως, σκετη απογοητευση!
-
Μεγάλη συζήτηση εδω: https://www.skitalk.com/threads/the-never-ending-boa-discussion-new-title.36368/ Η προσωπικη μου εμπειρεία είναι μόνο μια δοκιμή σε κατάστημα μιάς μπότας με μία ρύθμιση μόνο στο κάτω μέρος. Η αλήθεια είναι οτι έδεσε το πόδι ομοιόμορφα και η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Υποψίαζομαι, χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό, ότι κάποιες μάρκες καταργούν την διπλο/τριπλο παραγωγή μοντέλων LV/MV/GW αφου το ΒΟΑ με την διαρκη ρύθμιση του λύνει το πρόβλημα. Απο του χρόνου θα υπάρχουν 2 ΒΟΑ ρυθμίσεις (και στο πάνω μέρος) και απ´οτι φαίνεται θα απλωθεί σε όλο το φάσμα της αγοράς μπότας σκι (σύντομα η τεχνολογία θα φανεί και στις αγωνιστικές.... η HEAD κάνει ήδη δοκιμές). Επίσης απο προσωπική εμπειρεία στα ποδηλατικά παπούτσια, που πια όλα ειναι ΒΟΑ, τα 2 λειτουργούν πολυ καλύτερα απο 1. Το μόνο αρνητικό έιναι οτι χρείαζονται ένα η 2 κλικ σφίξιμο κάθε μία ώρα περίπου.. αλλά αυτό το κάνουμε ούτως η αλλιώς και στο σκι μετά απο κάποιες ώρες.. οταν κάτσει το liner κλπ… Γνώμη μου είναι οτι η τεχνολογία αυτή θα φέρει και άλλες αλλαγές στη μπότα του σκι, ειδικά στα liners και πως αυτά θα συμπεριφέρονται σε σχέση με το σφίξιμο που κάνουν τα ΒΟΑ. Οποτε, σε 2-3 χρόνια, όταν κάτσει η σκόνη (και οι τιμες έρθουν στα τωρινά επίπεδα της κλασσικής μπότας) θα μπορούμε να κρίνουμε αν άξιζε σαν καινοτομία.
-
Δες και εδω… CARV 2
-
-
Μεχρι την προηγουμενη σαιζον, όλες οι παράμετροι εβγαιναν απο τις μετρησεις πιεσης, προσανατολισμού και γωνίας στους σενσορες στις σόλες και οι πλαινοι σενσορες στις μποτες εξυπηρετουσαν τροφοδοσια μπαταριας, data processing και αναλυση δεδομενων σολας για εξαγωγη συμπερασματων Ski IQ, balance, edging κλπ.. και συνδεσιμοτητα bluetooth με εφαρμογη στο κινητο για καταγραφη δεδομενων κλπ. Απο αυτή τη σαιζον (Νοεμβριος 24), ανακοινωσαν νεα τεχνολογια CARV2 στους πλαινους σενσορες με αισθητηρες επιταχυνσης (accelerometers) οπως στα κινητα, που ουσιαστικα μετρανε κινησεις, γωνιες κλπ με βάση την αρχικη θέση καλιμπραρισματος του σενσορα στη θεση της μποτας (οποια θεση κανει..), χωρις να χρειαζονται ενδειξεις πιεσης απο τις σολες ( παλαιοι σενσορες) που ουσιαστικά καταργήθηκαν και έτσι λύθηκε ενα μεγάλο παράπονο και προβληματισμός σε πιθανούς χρήστες για το αν ο προσθετος πάτος άλλαζε τη γεωμετρία της μπότας (διακιολογημένα). Αντίστοιχα προσαρμόστηκε και ο κώδικας / λογισμικό που εκφραζει πλέον δεδομένα και αποτελέσματα που έχουν ποιό πολύ αξία π.χ. δεν ωφελούσε σε τίποτα η μέτρηση πριν της πίεσης μπρός στα δαχτυλα και πίσω στη φτέρνα για την εξαγωγή συμπερασματος balance forward / aft αφου τώρα μετρίεται ποίο απλά και με ποιο ακρίβεια απο τη θέση / κίνηση μπρός πίσω του σενσορα στο πλάι. Γιαυτο και τα αποτελεσματα που φαίνονται στο τρέχον version ειναι διαφορετκά απο τις προηγούμενες εκδόσεις, όπως φαινονται και στο video πριν, σε σχέση με τα screenshots που σου έστειλα (νέο version).
-
- Η ελαφρότερη μπότα στην αγορά για την συγκεκριμένη σκληρότητα. (1700γρ) - Σε πολύ καλή κατάσταση, καμμία μετατροπή στη μπότα η στο liner, Alpine Soles, με όλα τα αξεσουαρ ( εργαλείο, spoilers..) - Χαρακτηριστικά:- Flex 120, Last (φάρδος) 98mm, Alpine Soles ( ISO5355), BSL 304mm - Τιμή: 250Ευρώ 150 Ευρώ
-
Σκι στην Ελλάδα Vs στο εξωτερικό
smv replied to vro's topic in Θέματα και προβλήματα της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα
Εντάξει παίδες.. χαλαρώστε.. Ένα post εκανα ο έρμος στο forum του Παρνασσού για να λύσω την απορία κάποιου που ήθελε να ανέβει προχθες Κελαρια... Που να ήξερα οτι θα γινοταν σημαία στο κόστος χινονοδρομίας στη Ελλάδα vs εξωτερικό κλπ.. (τιμή μου πάντως και ευχαριστώ!). Το παρακoλουθώ βέβαια και αuτο το forum και είπα να ανεβάσω και τα κόστη αλλά λεω άσε μην μπλέξεις.. Με πρόλαβε όμως ο ΜΙΚ! Λοιπον σας τα δίνω so you do the math: - Βενζίνη (μόνος, νορμαλ οδήγηση - όχι Lambo) 60 Ευρω (το φούλαρα πάλι σήμερα που ξανανέβηκα, άρα ότι έκαψα προχτες) - LIft 19 Ευρώ - Διόδια 20 (?) - Άρα σύνολο 100 στρογυλα ( όχι φαί, όχι στάση, ski non stop in & out Athens. - Το βλεπω καθαρα σαν σπορ, έιμαι 9 πάνω και 5 πίσω no matter what και μόνο καθημερινές - ποτέ τα ΣΚ & αργίες) Τώρα για τις συγκρίσεις, νομίζω ότι είναι άτοπο το ερώτημα γιατί εξαρτάται τι ζητάει κανείς. Και Val Gardena έχω κάνει, και Verbier και Portes du Soleil και Megeve και Coumayeur και Lake Tahoe.. καμμία σύγκριση στα πάντα! Κόστη, πεδία, πίστες, χωριά, κουλτούρα, τοπία, διαδρομές... ¨ομως το ερώτημα είναι ένα: Τι ΄ψαχνεις? Για μένα το σκι στον Παρνασσό είναι ο ορισμός του value for money. 19 Ευρω lift για 41χλμ ski, 22 ανέβα/κατέβα, 5 ώρες καθαρό sport και σπίτι για φαγητό, δεν νομίζω να υπαρχει αλλού σε Ευρωπαική χ'ωρα. Ουτε Αράχωβες ψάχνω, ούτε in μερη για apres ski, ούτε τοπία κλπ.. Αυτά αλλού, με οικογένεια η παρέα και εν γνωσει μου θα τα πληρώσω ακριβά και εκει θα πάω και θα πληρώσω για αυτά. Αρα, αλλαζει το ζητούμενο! Και σήμερα πήγα λοπόν, και ήταν εξίσου φανταστικά με εξαίρεση μια γερή ομίχλη 11:30 - 1 που μας καθήλωσε, για 2 μόνο ώρες αλλιώς τα 40χλμ θα είχαν βγει και πάλι, ( στη Val Gardena αντίστοιχη ομίχλη μας καθήλωσε 2 μέρες..!), με λίγο συγκριτικά κόσμο (περισσότερο από προχθές), εξαιρετικό στρώσιμο, σφιχτό χιόνι όλη μέρα μέχρι τις 3 γιατί έκανε κρύο κλπ.. Πάντως άθελα μου, φρόντισε η ομίχλη να κάνει τα δοντάκια ανομιόμορφα.. έτσι για νά μην βαριόμαστε βρε αδερφέ να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια.. Υγεία πάνω απ΄όλα! -
Μια χαρά είναι τα Κελάρια, ανέβηκα χθες... Χιόνι σφιχτό, τέλειο στρώσιμο το πρωί. Κόσμος λίγος, μηδέν αναμονή στο lift του Βακχου. Πίστα Βακχου ανοιχτη με λίγες πέτρες (σεσημασμένες σωστα) και μερικές σκόρπιες, υποδειγματικά στρωμένος.. Περικλής / Αίολος εξαιρετικοί.. Μια τέλεια πρώτη μέρα για μένα φέτος, και συγκριτικά με άλλες χρονιές, απο τις καλύτερες μου στα Κελάρια (και για το μέτριο επίπεδό μου..!)
-
Εξαιρετική επιλογή το Ortisei, πηγα περυσι κσι θα ξαναπάω φέτος, αλλα από 13/3 -15/3. Aν σου αρεσουν οι μπλε, φατσα απεναντι απο το Ortisei ειναι το Alpe di Siusi (απεραντο μπλε..) αν κοκκινες, απο τη μερια του Ortisei, ειναι η Seceda με την περιφημη La longia, μια διαδρομη 11χλμ… θα την χαρεις. Το χωριο έιναι ήσυχο και σχετικά οικογενειακό. Θα περασεις καλα!