Jump to content

Bjorg

Χρήστης Forum
 • Content Count

  204
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

187 Excellent

About Bjorg

 • Birthday 11/21/1981

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Maroussi - Patras
 • Ενδιαφέροντα
  Boxing, Snowboarding
 1. Αύριο φαίνεται να είναι καλή μέρα. Το Χ.Κ.Κ. θα είναι σε πλήρη λειτουργία, θα έχει ήλιο και δεν θα έχει αέρα! Καταδρομική 2 ατόμων λοιπόν... 9 παρά θα είμαι εκεί... μπας και βρούμε και καμιά πούδρα κρυμμένη πουθενά μακριά... ΠΡΩΤΟΙ ! 'Αντε γιατί μας έχει πεθάνει ο καιρός φέτος!
 2. Όχι ρε... μόλις πήρε πίσω όλο το χιόνι που "ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ" σήμερα το βράδυ... Όπως και να έχει, σίγουρα θα το φρεσκάρει. Πάνω το πρωί!
 3. Καλημέρα κι από 'μένα παίδες... Πρώτη φορά γράφω για φέτος... μιας και δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος. Μέχρι τώρα τσουλήσαμε οριακά, αύριο κι εγώ θα'μαι πάνω. Θα ρίξει το βραδάκι τόσο χιόνι... όσο πρέπει για να περάσουμε καλά... αλλά και για να ανοίξει όλο το Χ.Κ.Κ. και να οργώσουμε καμιά πουδρίτσα!
 4. Πράγματι πάντως, το κράνος χαλάει το μαλλί...! Γι'αυτό κι εγώ, αν ποτέ κάνω καμιά στάση σε κανά σαλέ (λέμε τώρα... νερό και snickers πάνω στο lift και πάμε γι'άλλα!) δεν το βγάζω ποτέ!
 5. Φαντάζομαι ό,τι και να ήταν... φαίνονταν από μακριά μιας κι ήταν βαμμένα κόκκινα... από το χρώμα, όχι από το αίμα του τύπου! (spooky) Όπως και να έχει, το κράνος θα σε προστατεύσει (ολικά ή μερικά) από το απρόβλεπτο, είτε αυτό είναι ένα αντικείμενο ή ένας χιονοδρόμος εκεί που δεν θα έπρεπε μέσα στην πίστα, είτε μια πτώση (με πολλά ή με λίγα χλμ), ακόμα κι από το lift!
 6. Σωστός Στάθη, σχεδόν κανένας δάσκαλος (patroller κ.τ.λ.) δεν φοράει κράνος! Από'κει και πέρα, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Δυστυχώς έχω φίλους που δεν φορούν κράνος (κι ας πηγαίνουμε όσο πάει on - off piste και σε σημεία που αν πέσεις θα βρεθείς από την ταχύτητα και την κλίση 100 μέτρα τουλάχιστον πιο κάτω...), ελπίζω να μην το μάθει κανείς τους "the hard way". Κράνος πάντα γιατί μπορεί να την πάθεις με πολλά ή με λίγα χιλιόμετρα! (Η γυναίκα του Liam Neeson σε μηδενική κλίση, με μηδενική ταχύτητα χτύπησε στο ski και... τέλος.) Κουβέντα που πιάσαμε... φτου φτου φτου, μακριά από'μας!
 7. http://www.youtube.com/watch?v=lLNY2zTINWA Αν και οι εικόνες δεν είναι ευχάριστες... να ένα βίντεο του γιατί θα πρέπει να φοράμε κράνος (παντού!!!) Old man should have worn a brain bucket!
 8. Καλώς ήρθες. Εδώ μέσα, αμφιβάλω αν θα βρεις κάποιον που χάρηκε που ήρθε η Άνοιξη!
 9. Προσωπικά, εφαρμόζω τα όσα σας έγραψα (σε παρέα λίγων ατόμων) και τα οικονομικά αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Θεωρητικά πάντα, όταν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, θα έπρεπε να μπορείς να πάρεις καλύτερες τιμές. Άπαξ και λέτε πως το έχετε ψάξει και δεν βγαίνει κάτι καλύτερο φίλε Mil, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε τη συζήτηση και φυσικά δεν περιμένω να με διορθώσεις σε κάθε πρότασή μου. Σκέψεις είναι, εσείς το ψάξατε, δεν βγαίνει, τέλος. Ο καθένας άλλωστε πράττει αυτό που καταλαβαίνει. Σχετικά με τις ημερομηνίες gtsap, ναι... είναι δεδομένο πως κλείνω μεσοβδόμαδα και βρίσκω καλύτερες τιμές σε αεροπορικά - ξενοδοχεία - ενοικ.αυτοκινήτου. Όπως έγραψα, δεν έχω ασχοληθεί με τις εκδρομές μεγάλων ομάδων (γιατί να το κάνω άλλωστε) αλλά με τη γυναίκα μου ή την παρέα όταν ταξιδεύουμε οι τιμές που βρίσκουμε έτσι είναι αρκετά καλύτερες. Και είναι διασταυρωμένο κάμποσες φορές! Τέλος Mil, δεν νομίζω να κατάλαβε κανείς πως κάνω πόλεμο στην πρόταση του συγκεκριμένου τουριστικού, το ξαναλέω για να μην το πάρουν μερικοί λάθος... οι δε τιμές δεν είναι αμφισβητήσιμες, προκύπτουν με σημερινό search της πλάκας στα μεγάλα sites. Όπως και να έχει have fun. You know better!
 10. Ναι, το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο είναι καλό και άριστα οργανωμένο σε όλους τους τομείς. Προσωπικά, πάντα κοιτώ να ανεβαίνω επίπεδο, οπότε, όταν νιώθω έτοιμος για το επόμενο βήμα, το κάνω... ή μάλλον φροντίζω να είναι όλα πρόσφορα για να το κάνω.
 11. Καλησπέρα παιδιά, όλα αυτά είναι απλά κάποιες σκέψεις... ή μάλλον, τροφή για σκέψεις, μιας και η αλήθεια δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Δηλαδή, πρέπει να βάλουμε κάτω το κομπιουτεράκι και να υπολογίσουμε/ετε κάποια πράγματα. Αν γνωρίζει κανείς, όπως και φαίνεται, από αρκετά νωρίς έναν αριθμό ατόμων που είναι μέσα για μια Χ εκδρομή, πολλά μπορεί να κανονίσει. Σχετικά με αεροπορικά και τα δωμάτια στο ξενοδοχείο... δεν μπορώ να καταλάβω πρώτα απ'όλα γιατί να μην σου κλείσει ένα ξενοδοχείο δωμάτια. Πιστεύεις πραγματικά πως αν πάρεις τηλ. σαν εκπρόσωπος ενός συλλόγου που έχει υπόσταση, σε ένα ξενοδοχείο, και τους ζητήσεις τιμή για π.χ. 20 δίκλινα τον Φεβρ.'15 δεν θα σου δώσουν; Φυσικά και είναι πολλά τα χρήματα, αλλά αν τους δώσεις μια Χ προκαταβολή (όπως ορθά λες) θα σου κλείσουν τα δωμάτια, σε τιμή που μπορείς να παζαρέψεις εσύ. Ακόμα και με αεροπορική θα μπορούσες να μιλήσεις, γι'αυτό το λόγο άλλωστε έχουν συγκεκριμένη διάρθρωση και τμήματα όλες οι εταιρείες. Το αίτημα (αν έχεις π.χ. έναν πυρήνα 40-50 ατόμων) μπορεί να προωθηθεί αρμοδίως και πιστεύω πως θα πάρεις απάντηση. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, δεν πετάει καμιά εταιρεία τόσους πελάτες, πόσο μάλλον την διαφήμιση / δυσφήμιση που θα μπορούσε να τους ακολουθεί. Ας μην μιλήσουμε δε για τον ανταγωνισμό. Αν κλείνεις την εκδρομή με έναρξη και τέλος μέσα στην εβδομάδα, θα πάρεις καλύτερες τιμές σε ξενοδοχεία, αεροπορικά και ενοικ.μεταφορικού μέσου. Γιατί να μην το δεχθούν; Θα τους αφήσεις και ένα ΠΣΚ ελεύθερο κιόλας, να το πλασάρουν σε κανέναν άλλον. Και μεμονωμένα αν το ψάξει κανείς, το ίδιο ισχύει. Καλύτερες τιμές τις καθημερινές. Ο σύλλογος έχει δομή, έχει ταμείο και μπορεί να μαζέψει με ασφάλεια τα χρήματα που απαιτούνται για προκαταβολές κ.τ.λ.. Ζούμε στο 2014, πιστεύω πως δεν είναι τόσο δύσκολο να οργανώσει κανείς εκδρομή στην καρδιά της Ευρώπης, ειδικά όταν οι περισσότεροι έχουν εμπειρία ήδη από τα μέρη που πάτε. Απλά θέλει όρεξη και χρόνο για να οργανωθεί. Όχι όμως τόσο πολύ όσο νομίζετε. Ναι, το τουριστικό γραφείο μπορεί να φανεί χρήσιμο, αν αποφασίσεις να πας βολτούλα στη Ζιμπάμπουε και θες 2-3 συνοδούς ασφαλείας, ένα ξενοδοχείο που δεν θα σε σφάξουν κι ένα αυτοκίνητο που θα δουλεύει... Προσωπικές απόψεις έτσι; Φιλικά, Bjorg Y.Γ. Gatz, σου στέλνω p.m. εμπειρίας / σχέσης με συγκεκριμένα τουριστικά (περί χειμερινών αποδράσεων πάντα), γιατί αν τα γράψω εδώ θα μας κυνηγάει κανείς για συκοφαντική δυσφήμιση.
 12. Καλημέρα, αν και είμαι νέος στο site, παρακολουθώ τα δρώμενα εδώ και κάποιο καιρό. Θα ήθελα δε να έρθω μαζί σας στην εκδρομή, αλλά με 2 παιδιά (3ετών και 5 μηνών αντίστοιχα) είναι λίγο δύσκολο για του χρόνου. Από'κει και πέρα, ίσως θα έπρεπε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ασχοληθείτε μόνοι σας με την διοργάνωση της εκδρομής κι όχι να δώσετε "το πακέτο" σε ένα ταξιδιωτικό. Προσωπικά, πάντα ταξιδεύω χωρίς τη "βοήθεια" ταξιδιωτικών γραφείων... που ειδικά για την Ευρώπη δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να τα χρησιμοποιήσεις μιας και είναι ασφαλής ήπειρος και όλα είναι εύκολα! Για τις "φορτωμένες" τιμές, φαντάζομαι γνωρίζετε όλοι άλλωστε. Εν προκειμένω, έκανα μια πρόχειρη έρευνα, χωρίς να αλλάξω τις προϋποθέσεις που σας δίνει το ταξιδιωτικό (ούτε πτήση σε άλλο αεροδρόμιο, ούτε άλλη περίοδο, ούτε άλλο ξενοδοχείο). Αν αλλάξει κανείς τα specs, σίγουρα μπορεί να χτυπήσει ακόμα καλύτερες τιμές, αλλά όπως και να έχει, ορίστε το αποτέλεσμα : Αεροπορικά (Aegean) : 14/01 Αθήνα - Γενεύη (08:10 - 09:55) 21/01 Γενεύη - Αθήνα (11:50 - 14:55) Κόστος κατ'άτομο €101,36 Διαμονή (Ξενοδοχείο Europa 4*) : 724 δίκλινο = €362 κατ'άτομο 634 μονόκλινο Στην τιμή περιλαμβάνετε πρωινό, δωρεάν χρήση του spa και του γυμναστηρίου, τοπικοί και κοινοτικοί φόροι. (Θα πρέπει μιλήσουμε/ετε με το ξενοδοχείο για τιμή κατ'άτομο για όποιον επιθυμεί δείπνο). Και μέσα σ'όλα δωρεάν ακύρωση μέχρι λίγες μέρες νωρίτερα. Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο (http://www.alps2alps.com) : Αν υπολογίσει κανείς τη χρήση λεωφορείου 40 θέσεων : €60 κατ'άτομο 6 days Ski Pass (Breuil - Cervinia - Valtournenche) : €210 κατ'άτομο 6 days Ski Insurance (Snowcare) : €15 κατ'άτομο Σύνολο : €748,36 κατ'άτομο Μόνο το δείπνο στο ξενοδοχείο λείπει από την τιμή κι όλα αυτά χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Γιατί φαντάζομαι αν κάνει κάποιος ένα τηλ. στο ξενοδοχείο και πει πως είστε 40 άτομο θα ήταν πιθανό να πάρετε ακόμα καλύτερη τιμή. Τόσα άτομα είναι μια δυναμική που έχει ο σύλλογος στα χέρια του και θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο! Food for thought.
 13. Δοκίμασε και warehouse-one.de Για σετάκια μιλάμε έτσι; Αν περιμένεις καλοκαίρι για αγορές και τιμές ευκαιρίας... κοιτάς παντού.
 14. Μπορείς να κοιτάξεις και για σετ (σανίδας - δέστρας) στα μεγάλα sites του εξωτερικού. Πλέον τελειώνει η σεζόν και έχουν βασικά σετάκια για αρχάριους σε τιμές πάνω κάτω 200ων ευρώ. Να έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να πάρεις και μπότες. Εναλλακτικά, μπορείς να φυλάξεις τα χρήματά σου (κι αν μπορείς να μαζέψεις και μερικά ακόμα) και να αγοράσεις εξοπλισμό το καλοκαίρι, που θα έχουν τον τωρινό σε αρκετά καλές τιμές. Υπολογίζω πως με 300 - 350 ευρώ θα μπορείς να αγοράσεις super κομμάτια...
×
×
 • Create New...