Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Υπέροχα! Να ειστε καλά να ταξιδεύετε!

Ειχα διαβάσει για το Κρονπλατζ ότι ειναι ομορφο χιονοδρομικό χωρίς πολλούς πολλούς τουρίστες και μάλιστα αρκετά οικονομικό. Αν μπορείς γράψε μας μερικές ακομα γραμμές για την εμπειρία σου εκεί.

Φιλικα

Ρανια

To Kronplatz πράγματι είναι όμορφο. Στην πράξη πρόκειται για μία ήρεμη κορυφή με τρία χωριά γύρω της και αρκετά δέντρα δίπλα στις πίστες.

Εγώ έμεινα πέρσυ και φέτος στο San Vigilio di Marebbe και δεν έχω άποψη για το πώς είναι τα άλλα δύο χωριά (απλώς, κατεβαίνοντας, έφτανα ως τη βάση των lifts τους).

Το χωριό ήταν όμορφο, στο στυλ των αυστριακών χωριών (άλλωστε, πρόκειται ουσιαστικά περί Αυστρίας και όχι Ιταλίας - Νότιο Τυρόλο γαρ). Δεν έχει -ευτυχώς- τα μεγάλα μεγαθήρια των γαλλικών κέντρων, αλλά μικρά σχετικά ξενοδοχεία που διευθύνονται από τις οικογένειες και έχεις προσωπική επαφή με τον ιδιοκτήτη.

Επειδή πρόκειται για χωριό που προϋπήρχε και στο οποίο δίπλα έφτιαξαν το κέντρο (σε αντίθεση με τα κέντρα όπου τα ξενοδοχεία κτίστηκαν αφού δημιουργήθηκε το κέντρο), τα ξενοδοχεία ski in - ski out είναι ελάχιστα. Το service του ski bus του χωριού είναι δωρεάν και ακριβέστατο και τα πάντα λειτουργούν με αυστριακή ακρίβεια.

Για έξοδο το βράδυ (για όποιον αντέχει) δεν υπάρχει κάτι. Άλλωστε, το μέρος είναι περισσότερο οικογενειακό, στα δε ξενοδοχεία οι πελάτες είναι σχεδόν μόνιμοι.

Το σκι είναι καλό (αν και το κέντρο έχει μέτριο μέγεθος - 110 χιλ με 30 πίστες): είναι ιδανικό για παιδιά, τελείως αρχάριους και μέτριους, ενώ οι πολύ καλοί θα περιορισθούν σε 5 μαύρες πίστες [οι δύο είναι 5 χιλ. μήκος περίπου. Υπάρχει μία με κλίση μέχρι 57% μήκους 870 μ, μία με κλίση μέχρι 61% μήκους 1.600 μ. και μία με μήκος 2.000μ]. Κόκκινες περίπου 10.

Επειδή είμαι οικογενειάρχης με παιδιά 6 και 9 ετών, για παιδιά το συνιστώ απερίφραστα. Οργανωμένη σχολή, καλή επαφή με παιδιά, ιδανικό περιβάλλον.

Τιμές, όπως και σε όλο το dolomitisuperski. Λίγο φτηνότερα από τον Παρνασσό, αλλά για πολλαπλάσια χιλιόμετρα.

Και κάτι off topic: δεν έχω εμπειρία από άλλα κέντρα του εξωτερικού, πλην Bansko. Ξαναπήγα στο San Vigilio γιατί τώρα προέχει το σκι των παιδιών και ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Άλλωστε, με 6 μέρες σκι πέρσυ, δεν το είχα βαρεθεί το μέρος, ενώ, όταν έχεις παιδιά (τι σας λέω τώρα...), είναι ωραίο να ξέρεις καλά τη λειτουργία του κέντρου.

Η πρώτη επαφή των παιδιών με το σκι ήταν στο Bansko. Πράγματι, άρτιο τεχνικά, όμορφο βουνό, άσχημη πόλη-εργοτάξιο, ανοργάνωτο όσο δεν έπαιρνε, αισχρό επίπεδο υπηρεσιών, αγένεια και άγνοια αγγλικών, αισχρά οργανωμένο σύστημα μαθημάτων. Βέβαια, αν μένεις στη Β. Ελλάδα, η λύση είναι ιδανική. Και πάλι, από την Αθήνα, 800 χιλ. δεν είναι πολλά (συνιστώ Εξοχή για αποφυγή των μποτιλιαρισμάτων στον Προμαχώνα).

Και του χρόνου...

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Χαιρετώ σας από τους μαγευτικούς Δολομίτες!!

Γι΄ αυτούς που έχουν πάει …ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρότρυνσή τους να επισκεφτώ το μέρος …για αυτούς που ακόμα να πάνε … παιδιά … απλά επισκεφτείτε την περιοχή το συντομότερο δυνατόν!!!

Το χιόνι είναι υπέροχο, ο κόσμος λίγος, οι πίστες ατελείωτες, η εξυπηρέτηση τρομερή..τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Α! και μην ξεχνιόμαστε!! Εδώ είναι Ιταλία! Pit stop για εσπρεσάκι και βουρ για κατεβασιές!! Όταν κουραστούμε … φανταστικό φαγητό παντού!!

Ελπίζω αύριο μεθαύριο να καταφέρω να ανεβάσω καμιά φωτογραφία για να δείτε με τα μάτια σας αυτό που με τις λέξεις δύσκολα περιγράφεται…!!

Ως τότε …ciao!!!

Άφησε μας και λίωσε στο σκι!!!

Σε προηδοποίησα!

Ένα θα σου πω!! Πονάω παντού!!!! :angry::rolleyes:<_<

Σταματώ μόνο για σοκολάτα τουαλέτα και εσπρέσο!! :angry:

Δεν βάζω καν ξυπνητήρι το πρωί γιατί ξυπνάω μόνος μου απ τις 6.30-7.00 απ τον ενθουσιασμό μου!! Είναι απίστευτα!!!

Έχει φανταστικό καιρό και τρομερό χιόνι!!

Τα λέμεεεεεε!!!!

Όπως υποσχέθηκα λοιπόν, να μερικές από τις εκατοντάδες φωτογραφίες από δολομίτες Alta Badia – Sella Ronda:

Άποψη από το μπαλκόνι του καταλύματός μας!

post-3174-1232716137_thumb.jpgpost-3174-1232716159_thumb.jpg

Και να τα lift και οι πίστες!

post-3174-1232716175_thumb.jpgpost-3174-1232716188_thumb.jpg

post-3174-1232716203_thumb.jpgpost-3174-1232716215_thumb.jpg

Προστασία, σήμανση, και οργάνωση καταπληκτικού επιπέδου..

post-3174-1232716231_thumb.jpgpost-3174-1232716248_thumb.jpg

Χιόνι άφθονο, καιρός κατά βάση φανταστικός, heliskiing, interconnected χιονοδρομικά 1200 km πιστών από τα οποία γεύτηκα τα 140 και νόμισα ότι πήγα παντού!! Που να ξερα…!! Αχανής τόπος! Πραγματικός παράδεισος!!

post-3174-1232716261_thumb.jpgpost-3174-1232716276_thumb.jpg

post-3174-1232716292_thumb.jpgpost-3174-1232716306_thumb.jpg

post-3174-1232716319_thumb.jpgpost-3174-1232716335_thumb.jpg

post-3174-1232716352_thumb.jpg

Όποιος ενδιαφέρεται για περεταίρω info ότι μπορώ και ξέρω στη διάθεση σας..

Όποιος ψήνεται για ένα group trip στην περιοχή ….count me in… πάω και ξαναπάω και ξαναπάω!!

Άνετα πλέον μπορώ να συγκρίνω και να αποφανθώ ότι Chamonix – Dolomites (Alta Badia) : 0-1!!!

Τέλειο!

και λέω δεν θα βάλει φωτογραφίες;;

Μπράβο και... εις ανώτερα!

δεν εννοώ ύψη ... γενικά!

Ευτυχώς και κάτι ευχάριστο...

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Μερικές φωτογραφίες και από μένα απο τους δολομίτες όπου ήμασταν για 14 ημέρες!Δώδεκα μέρες φουλ σκι.Περίπου 500χλμ σκι σύμφωνα με την ski card.Φέτος οι συνθήκες ήταν τέλειες,χιόνι,καιρός,τα πάντα.

Ski pass 12 ημερες superski 341euro και ο μικρός 8 χρονών δωρεάν!

post-157-1232732129_thumb.jpg post-157-1232732215_thumb.jpg

post-157-1232732179_thumb.jpg post-157-1232733119_thumb.jpg

post-157-1232733799_thumb.jpg post-157-1232733815_thumb.jpg

post-157-1232734452_thumb.jpg

Η πρώτη αριστερά είναι από την secada 2510m στην Val Gardena,κόκκινη με μήκος περίπου 5χλμ!Πίσω δεξιά διακρίνεται

η θρυλική πίστα της ελεύθερης κατάβασης, saislong.Η κάτω είναι η ίδια πίστα πανοραμική(secada),η πάνω δεξιά είναι το τέρμα της καμπίνας της araba 2500m όπου από εκεί ξεκινούν οι πίστες που έχω στην επόμενη φωτογραφία,η να συνεχίσεις να βγεις στο πίσω βουνό την marmolada 3200m!Οι τριτη στην σειρά είναι απο το san pelegrino-tre valli οπου ήταν η βάση μου γιατί ήταν ιδανικό για τον μικρο να κάνει τα σκι,εδω στην φωτο με την δασκάλα του(bella!!).

Η τελευταία είναι απο το cavallese alpe cermis στα 2200μ ξεκινά μια κόκκινο-μαύρη 4χλμ!απλά φοβερή πίστα.Απέναντι Άλπεις ατέλειωτες.

Παιδιά όποιος δεν έχει πάει dolomites χάνει,προσωπικά έχω πάει σε πολλά άλλα,αλλά στους dolomites πηγα για 3η φορα!

Α ντε καλά να ήμαστε να ξαναπάμε και του χρόνου

Είναι όντως εκπληκτικά!!!

Καλημέρα , να πώ και γώ με τη σειρά μου ότι γύρισα απο Dolomites - Vall di fassa στις 10/01/2009 κατενθουσιασμένος, γοητευμένος και πεπεισμένος πως απ όσα χιονοδρομικά έχω πάει και έχω μια πολύ μικρή εμπειρία απ αυτά, η περιοχή των Dolomites - sella ronda, και όλες οι γύρω περιοχές είναι απο τα καλύτερα, μη πώ η καλύτερη χιονοδρομική περιοχή για ski. Πραγματικά ήταν το κάτι άλλο, εκπληκτικά!!! Μας έκανε βέβαια κι έναν καιρό ούτε παραγγελία να τον είχαμε.... με πολύ κρύο όμως , πράγμα που έκανε όμως το χιόνι όχι μόνο να διατηρείτε, αλλά να νομίζεις καθε μέρα ότι το βράδυ δε μπορεί μάλλον χιόνισε λίγο , κι έχει αφήσει αυτή την απαλή άχνα πάνω απο το παγωμένο στρωμα χιονιού απο κάτω...

Προσπαθώ ήδη να βρώ τη δυνατότητα μήπως την ξαναεπισκεπτώ τη περιοχή πάλι στο αμέσως προσεχές διάστημα.... μιας και οι προσφορές που υπάρχουν είτε για τη διαμονή, είτε για τη μεταφορά μάλλον μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις αν ψάξεις καλά να συμφέρει καλύτερα και απο άλλους φθηνούς βόρειους προορισμούς .....(βέβαια για ιταλία θές κάποιες μέρες παραπάνω) και βέβαια που δεν το συζητάμε κάν να κάνουμε την όποια συγκριση....(δέν έχω κάτι με τους βόρειους προορισμούς εξωτερικού , απλά τους αναφέρω απο την αποψη μόνο του οικονομικού)...

Επίσης προτρέπω κι εγώ με τη σειρά μου όλους τους φίλους σκιέρ και σνοουμπ.. που δεν έχουν πάει, να πάνε ωποσδήποτε... δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξετρελαθούν κι αυτοί όπως και εμείς....

και βέβαια είμαι στη διάθεση του όποιου φίλου , θέλει όποια πληροφορία για Dolomites , και ξέρω και μπορώ να δώσω .....

Να ρωτησω και εγω κατι,το dolomiti superski ειναι μια περιοχη που συνδεεται ολοκληρη με λιφτ

η με λιφτ και λεωφορεια?

Και κατι αλλο,ποια απο ολα αυτα τα χωρια εχουν ζωη και μετα το σκι(μαγαζια,εστιατορια κτλ)

Η περιοχή που ονομάζεται dolomiti superski αποτελείται από πολλά χιονοδρομικά κέντρα (στους χάρτες που έχω εγώ είναι 12 τα χιονοδρομικά αλλά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται και μερικά ακόμη βορειότερα). Τα χιονοδρομικά

ALTA BADIA, ARRABA, Val Di FASSA, Val GΑRDENA

συνδέονται μεταξύ τους με μια διαδρομή γνωστή με το όνομα SELLA RONDA μήκους (μαζί με τα lift) πάνω από 30 km. Η διαδρομή αυτή γίνεται και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα (μια πρόκληση να κάνεις σε μια ημέρα και τις δύο κατευθύνσεις).

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα χιονοδρομικά συνδέονται μεταξύ τους (χωρίς λεωφορείο ;) ) αλλά με κάποιες αβαρίες με πιο κλασσική από αυτές το "σπρώξιμο". Υπάρχουν όμως και χιονοδρομικά που (αν θυμάμαι καλά) δεν συνδέονται με τα υπόλοιπα. Ένα τέτοιο είναι, νομίζω, το Cortina.

Σε κάθε περίπτωση, το χιονοδρομικό πεδίο που σχηματίζουν τα 4 χιονοδρομικά που ανέφερα παραπάνω είναι τόσο μεγάλο που δεν πρόκειται να το προλάβεις σε 7 ημέρες.

Για διαμονή θα σου πρότεινα το χωριό Corvara. Eίναι σε κομβικό σημείο με εύκολη πρόσβαση σε ενδιαφέροντα κομμάτια του τεράστιου αυτού χιονοδρομικού πεδίου. Επίσης η Corvara είναι αρκετά μεγάλο μέρος πράγμα που σημαίνει ότι έχει αρκετά μαζαγιά εστιατόρια κλπ. Αν δεν βρεις εκεί, δες το χωριό Selva.

Αν πας τελικά Δολομίτες, υπάρχουν 2 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε:

1) Να επισκεφθείς την βασίλισσα, δηλαδή την ψηλότερη κορφή των Δολομιτών που λέγεται Marmolada στα 3342 με το lift να σε πηγαίνει στα 3269.

2) Να πας στο Passo PORDOI όπου πάρχει γόνδολα που σε ανεβάζει στα 2950 (Sass Pordoi). Από εκεί ξεκινούν 3 εκπληκτικά ski routes. Εϊναι αρκετά εύκολες διαδρομές κυρίως διότι δεν οριοθετούνται από γκρεμίλες αλλά από επιβλητικούς βράχους που υψώνονται αριστερά-δεξιά.

Για την βασίλισσα (που λόγω καιρού δεν πήγα) και το PORDOI (που πήγα αλλά δεν το χόρτασα) θέλω να ξαναπάω στην περιοχή αυτή.

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

εγω ετοιμος για Madonna Di Campiglio για τα Χριστουγεννα! ο χρονος να περναγε γρηγοροτερα, θα ηταν πολυ καλυτερα!!!

εγω ετοιμος για Madonna Di Campiglio για τα Χριστουγεννα!

Ιανουάριος του 2006 στη Madonna (είναι από τα ομορφοτερα ΧΚ που εχω επισκεφθεί)

post-2098-1253256731_thumb.jpg

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Κι εγω... :):):)

GrosteView.jpg

IMG_1394.jpg

IMG_1396.jpg

IMG_1407.jpg

IMG_1413.jpg

SpolverinoView.jpg

Παω να γλειψω τις πληγες μου τωρα... :(

Φιλικα

ΜακηςΜ

Όντως η Madonna είναι πολύ καλός προορισμός. Να σημειώσω όμως ότι η Madonna είναι αρκετά δυτικότερα (γύρω στα 150 ΧΛΜ) της περιοχής dolomiti superski που αναφέρθηκε παραπάνω. Πράγμα που σημαίνει ότι από Δολομίτες είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη μια επίσκεψη στην Madonna Di Campiglio (και τούμπαλιν).

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

πω πω παιδια μου φτιαξατε την μερα με τις φωτος!!! thanks! εγω για Αυστρια το προοριζα και η Madonna μου εκατσε ξοφαλτσα γιατι μια φιλη ειχε κλεισει δωματια απο περσι τον Ιανουαριο σε πολυ καλο ξενοδοχειο κλπ. οποτε υπεκυψα και απο οτι καταλαβαινω δεν θα μου κακοπεσει :-)

αν υπαρχει καποιο tip γενικα για εκει, ευχαριστως να το ακουσω.

αντε να φευγει η κωλοζεστη!

thanks!

...

αν υπαρχει καποιο tip γενικα για εκει, ευχαριστως να το ακουσω.

...

Κανε πολυ σκι! :D:o:P

Guest afrodite

Που το ξεθαψατε και γιατι το ξεθαψατε αυτο το τοπικ??Με καταστρεφετε πρωι πρωι (και ειμαι και καποιας ηλικιας :rolleyes: )..

Ειδα τις φωτος κι επαθα πλακα λεμε....

Ποσες μερες ειπαμε?? ...Α 26.

Σχεδίαζα να παω borovets με έα φίλο 4-10/1 αλλά τώρα που διαβασά και είδα άρχισα να το ψάχνω ! Βρήκα εισητηρια για μιλάνο 110 ευρω κ λέω να την κάνω κατά εκει! Πόσοι ώρα είναι από Μιλάνο , αν δεν πάρω αυτοκίνητο τρόποι μεταφοράς και κανένα λινκ από κανένα ξενοδοχειο..και αν θα βγει πολυ ακριβότερα από βουλγαρια..?

η αληθεια ειναι οτι για Madonna το διαστημα 12-19 Δεκεμβριου βγαινει με 750 περιπου τα 2 ατομα, με ημιδιατροφη + καρτες λιφτ

βαλε κ τα μεταφοριακ που παιζουν

αν κ ο καιρος δεν ξερω αν βοηθαει, ισως καλυτερα εκει απο ενα 4ημερο μπανσκο...

Snow is on my D.N.A.

η αληθεια ειναι οτι για Madonna το διαστημα 12-19 Δεκεμβριου βγαινει με 750 περιπου τα 2 ατομα, με ημιδιατροφη + καρτες λιφτ

βαλε κ τα μεταφοριακ που παιζουν

αν κ ο καιρος δεν ξερω αν βοηθαει, ισως καλυτερα εκει απο ενα 4ημερο μπανσκο...

750 και οι 2? μηπως εννοεις το ατομο?

οχι...προσεξε ομως

μιλαω για το διαστημα 12-19 Δεκ. που ειναι προσφορα

κ επισης δεν υπολογιζω τα μεταφορικα...

750 με 800 ευρω για 2 ατομα εχω βρει πολλες προσφορες.

7 βρδια / ημιδιατροφη + καρτα λιφτ...

We offer 7 days Half board + 6 days skipass Superskirama. for . 395,00 per person

αυτη ειναι μια απαντηση απο πολλες που μου στειλαν...

εχω βρει κ λιγο πιο φθηνα κ φυσικα πολυ πιο ακριβα...

το φθηνοτερο ηταν καπου 330 το ατομο το ακριβοτερο πανω απο 700 το ατομο

Snow is on my D.N.A.