panpanou 335 Report post Posted January 23, 2009 Ξεφύγετε λιγο απο το hype και το wow της party-ατμοσφαιρας και trendy αναδάσωσης, και δείτε αποστασιοποιημένα τι γίνεται στην πραγματικότητα. πολύ ελιτίστικη άποψη .... αποστασιοποιημένα φίλε μου, εγώ βλέπω ότι κάθε φορά φυτεύονται με αυτό τον τρόπο χιλιάδες δέντρα σε καμμένες περιοχές, και οι στατιστικές λένε ότι πάνε καλά ...... Και ο κόσμος που έπρεπε να απαιτεί προστασία και αναδάσωση απο το κράτος .... προφανώς αστειεύεσαι Δυστυχως, δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι hype νόμισα ότι το ενδιαφέρον για χιόνι - βουνό πάει πακέτο με το θέμα του περιβάλλοντος! όχι στο snowclub.gr εδώ ενδιαφερόμαστε για το σκι, αν δεν κατάλαβες .... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted January 23, 2009 (edited) Εδω φταιμε και εμεις που αν ειχαμε την ευκαιρια-δυνατοτητα θα την ειχαμε τη μαιζονετα στο καμενο δασος!! Σωστός! Αλλα δεν θα έπρεπε ουτε εκυαιρία ουτε δυνατότητα να είχαμε. Αυτό εννοώ. Τέσπα τι να λέμε, εδώ εχουν μαζευτει πολλοι έμπρακτοι και φανατικοι οικολόγοι, οι lower profile δεν έχουν καμία θέση. Edited January 23, 2009 by odyssey Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 23, 2009 Live and let live, παιδιά. Και αναφέρομαι ένθεν και ένθεν. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 23, 2009 εδώ εχουν μαζευτει πολλοι έμπρακτοι και φανατικοι οικολόγοι, οι lower profile δεν έχουν καμία θέση. είναι πάντα ενδιαφέρουσα η άποψη που έχει κανένας για τον εαυτό του και για τους άλλους .... Τέσπα τι να λέμε ... Τέσπα (sic!), ας συζητήσουμε για κανά πέδιλο ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted January 23, 2009 Ο ΣΚΑΙ διαφημίζεται. ΕΓΩ διαφημίζομαι. Όχι τόσο σε σας, αλλά στον Θεό. Παλεύω για τη θεσούλα εκεί ψηλά! (Μάλλον! Μπορεί και όχι, εδώ που τα λέμε) (Αυτά από μένα. Δε θα ξανασχοληθώ με το threadακι αυτό. Υπολογισμός/εγωισμός υπάρχει σε ο,τιδήποτε κάνουμε και δεν κάνουμε. Αυτοαξιολογούμαστε όμως και έτσι διορθωνόμαστε (ή όχι) και πορευόμαστε....) Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
dmouz 0 Report post Posted January 24, 2009 Ορισμοί 1. Εθελοντής είναι αυτός που δίνει κάτι από τον ελλειμματικό ελεύθερο χρόνο του σε κάτι που πιστεύει ότι είναι καλό ( και αυτό είναι) για το σύνολο. 2. Μόνο το κράτος έχει δικαίωμα με βάση το νόμο ( και έτσι πρέπει) να ορίζει που και τι αναδασώνετε, οι εθελοντές απλά κάνουν το έργο φτηνότερο (μεροκάματα εργατών) άρα βοηθάνε τα οικονομικά όλων μας. 3. Υπάρχουν κάποιοι ¨αργόσχολοι¨ που γυρνάνε χειμώνα/καλοκαίρι τις καμένες εκτάσεις (και πιστέψτε με δεν καθόλου ευχάριστο) στα βουνά με ποδήλατο, 4Χ4 η απλά με τα πόδια, αντίθετα με τους οικολόγους του καναπέ που μας καλούν να μη πλησιάζουμε για να γίνει το δάσος μόνο του. Οι ¨αργόσχολοι¨ αυτοί βάζουν χέρι σε καταπατητές, βοσκούς (γιατί αυτοί κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά μετά τη δενδροφύτευση), καλογέρους, συνεταιριστές κλπ, (σημ. Η αυτοδικία δεν περιλαμβάνεται για να μη παρεξηγούμαι). Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί! 4. Μου είναι εντελώς αδιάφορο αν κάποια κανάλια η εταιρίες τηλεφωνίας προβάλουν τη χορηγία που κάνουν στο γεγονός, το αποτέλεσμα μετράει. Φιλικά Διονύσης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted January 25, 2009 Ο δικός μου απολογισμός, πρώτη μου φορά σε επιχείρηση αναδάσωσης: Πολλά χρώματα με φόντο το καφέ και το μαύρο είδαμε σήμερα στην Πεντέλη. Οι άνθρωποι-μυρμηγκάκια της κάθε πλαγιάς έσκυψαν πάνω από το βουνό και το φρόντισαν με όποιο τρόπο νόμιζαν ότι είναι καλύτερος γι' αυτό. Πατήσαμε στον λασπόδρομο χωρίς να σκεφτόμαστε αν λερωθούμε, πιάσαμε χώμα, σκαλίσαμε, βάλαμε τα τρυφερά δεντράκια και επιστρέψαμε πίσω πάλι στους κανονικούς μας ρυθμούς. Οι ειδήμονες ελπίζω ότι θα έχουν γενικώς θετική άποψη για το εγχείρημα. Μακάρι να ξέραμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι το καλύτερο δυνατό για το βουνό αυτό και όχι ενδεχομένως και εναντίον του. Πολύ ευχάριστη έκπληξη η παρέα μας με τη Μυρτώ και τη Viva Ski (Βιβή), που συνεργάστηκαν άψογα με την ομάδα μας! Ήσαστε σούπερ, κορίτσια! Btw, ισχύει το απογευματινό στις 6μμ! Ο Κωστής κι εγώ θα πάμε! Διονύση, περιμένω να μάθω νέα εξόρμηση της παρέας σου! Μακάρι να μπορέσω και να σας ακολουθήσω, αν υπάρχει χώρος!! (επόμενο μήνυμά μου ίσως και με φωτο!) Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 25, 2009 και για του λόγου το αληθές... Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted January 25, 2009 Πολύς κόσμος, καλή διάθεση και σχεδόν λιακάδα, κατά τις 9.30πμ! Ένα Αστέρι φυτεύει (πιθανότατα το πρώτο του δέντρο)... Η πλαγιά που μας αναλογούσε φυτεύτηκε. Πάμε για άλλες δράσεις τώρα! Αυτά. Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 25, 2009 Πολλα μπραβο!!! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted January 26, 2009 2. Μόνο το κράτος έχει δικαίωμα με βάση το νόμο ( και έτσι πρέπει) να ορίζει που και τι αναδασώνετε, οι εθελοντές απλά κάνουν το έργο φτηνότερο (μεροκάματα εργατών) άρα βοηθάνε τα οικονομικά όλων μας. Ναι, όοοοοολων μας. Εκτός των εργατών Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites