Jump to content
spiros177

και όπως θα πέρνω τις στροφέςςςς

Recommended Posts

Hi all!!!!

Είχα 2-3 χρόνια να κάνω snowboard και χτες πήγα πάλι!!

Δέν πήρα δάσκαλο προσπάθησα να μάθω μόνος μου,απο αυτα που θυμόμουν απο το μάθημα που είχα κάνει πριν 3 χρονια! και απο το video που υπάρχει στο forum!

Έκανα ski για 5 χρόνια οπότε έχω μια εξοικείωση με το χιόνι τις πίστες κλπ και δεν δυσκολεύτηκα να μάθω τα βασικά!

Στη πρώτη μισή ώρα είχα τον έλεγχο της σανίδας μου και κατέβαινα την πίστα με ζιζ ζακ ,όμως κοίταζα την κατηφόρα νομίζω λέγεται falling leaf η κάπως έτσι, με μεγάλη ευκολία!Οι τούμπες βέβαια είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα :lol::lol::lol:

Όταν όμως προσπάθησα να κάνω τις πρώτες μου στροφές τα βρήκα σκούρα ;):(:D

Είμαι goofy και όταν προσπαθούσα να στρίψω δεξιά ολα μια χάρα, το να στρίψω αριστερά όμως μου φάνηκε αδύνατο :(:(:( έκανα την μισή στροφή μέχρι εκει δηλαδή που η σανίδα είναι για λίγο κάθετα στην πλαγιά και οταν έπρεπε να γυρίσω την πλάτη μου στην πλαγιά είτε εστριβά δεξιά είτε έστριβα αριστερά αλλα έπεφτα!!

Αυτό είναι καθαρά θέμα φόβου η θέλει και κάποια άλλη τεχνική για αυτή την στροφή?

και τι θα μπορούσα να κάνω για να καταφέρω να την πάρω την στροφή??

 

τνχ ;);)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σου και εσένα,

οι συμβουλές πιστεύω ότι δεν είναι να δωθούν μέσα από τα λόγια.

Εγώ θυμάμαι έβλεπα συνέχεια τα videos που υπάρχουν στο forum συνέχεια και συνέχεια :P:D πήγαινα στο βουνό και τα προσπαθούσα στην πράξη, μετά πάλι βήμα βήμα σιγά σιγά έβλεπα τι είχα καταφέρει και αν το είχα κάνει σωστά προχωρούσα παρακάτω.

Βέβαια χρειάστηκε για το slalom να μου δείξει κάποιος φίλος (απ'ότι κατάλαβα αυτό ζητάς και εσύ, το πως να κάνεις slalom).

Οταν βρεθούμε στα βουνά κάποιος να σου δείξει κάτι παραπάνω και με λίγο εξάσκηση θα κατεβαίνεις άνετος!

Τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ, (αν και θέλω σε κάποια φάση να κάνω κανά μάθημα για να προσπαθήσω να διορθώσω τις τυχόν λανθασμένες τεχνικές που θα έχω λόγω του ότι δεν μου έχει δείξει κάποιος δάσκαλος από την αρχή)

Προφανώς και δεν σε βοήθησα και πολύ,

όσον αφορά τον φόβο, απλά μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές. Θα πέσεις είναι σίγουρο, αλλά θα μάθεις!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κοίταξε, το falling leaf είναι πολύ λάθος τρόοπος να μάθες, να το αποφεύγεις πάσει θυσία.

 

Θα παίρνεις τις πλευρές και θα μάθεις να σηκώνεσαι με άνεση και να φρενάρεις την καθεμιά. Δηλαδή θα ξεκινάς με πλάτη το βουνό, θα ισιώνεις λίγο και θα προσπαθείς να φρενάρεις πιέζοντας το πίσω πόδι περισσότερο. Το ίδιο θα κάνεις με πλάτη στην κατηφόρα [μύτες], θα ισιώνεις και θα προσπαθείς να φρενάρεις. Πρόσεξε: κλασσικό λάθος στις μύτες είναι να νομίζεις ότι φρενάρεις, στρίβοντας κάθετα στην πλαγιά μέχρι να κόψεις ταχύτητα και να ακουμπήσεις με τα χέρια. Το φρένο γίνεται καθαρά στις γάμπες και όχι ρίχνοντας τον κορμό του σώματος.

 

Αφού φτάσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο αυτές τις δύο κινήσεις θα διαλέξεις ένα πλάτωμα με μικρή κλίση και θα πειραματιστείς να πηγαίνεις για λίγο ευθεία. Φαντάζομαι ενστικτοδώς θα γείρεις προς τις φτέρνες οπότε ας το πάρουμε από εκείνη την πλευρά. Μολις πας φτέρνες θα κόψεις ταχύτητα σχεδόν τελείως φρενάροντας. Μετά θα αφήσεις να σε πάρει πάλι η ευθεία. Θυμήσου πως το σώμα με τόσα λίγα χιλιόμετρα δεν κάνει να βγαίνει εκτός του κέντρου της σανίδας! Δεν πρέπει να γέρνεις!!! Όπως πας ευθεία με ελάχιστη ταχύτητα λοιπόν, θα κοιτάξεις αριστερά προς τις μύτες σου. Η κίνηση στο στρίψιμο ξεκινάει πάντα από τους ώμους. Αν δυσκολεύεται το σώμα να ακολουθήσει, σήκωσε σταθερά το δεξί σου χέρι και δείξε που θες να πας. Αν κοιτάς ευθεία και ΟΧΙ ΚΑΤΩ το χιόνι, προς τα εκεί που θέλεις να πας, θα δεις ότι στρίβεις και αλλάζεις πλευρά. Η αλλαγή πλευράς είναι το πρώτο βήμα για το slalom.

 

Τα ακριβώς ανάλογα ισχύουν αν ξεκινήσεις την κίνηση από τις μύτες με πλάτη την κατηφόρα.

 

Να εμπεδώσεις πως στο snowboard το σώμα δεν στρίβει με απότομες κινήσεις. Εξασφαλίζες πως το βάρος σου είναι στο κέντρο της σανίδας και πως δεν γέρνεις ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Οι ώμοι είναι μοχλός και ρίχνουν αυτόματα το βάρος προς τη μεριά που κοιτάς.

 

Επίσης δώσε μεγάλη βάση στον τρόπο που σηκώνεσαι απ το χιόνι. Πρέπει να είναι ξεκούραστος. Όταν σηκώνεσαι ξεκούραστα απ το χιόνι σημαίνει ότι έχεις μάθει να στέκεσαι με το κέντρο βάρους σωστά. Τo βάρος πρέπει να κάθεται σταθερά στα γόνατα και να μην πιέζεις πολύ με τις μύτες ή τις φτέρνες τώρα που μαθαίνεις. Με λίγα χιλιόμετρα πατάμε με ολόκληρη την πατούσα και στρίβουμε κυρίως με τους ώμους, με τις φτέρνες ή τα δάχτυλα σπρώχνουμε μόνο για να φρενάρουμε.

 

Όλα αυτά πιθανώς σου φαντάζουν εξωγήινα σε αυτό το επίπεδο αλλά πρέπει να τα εμπεδώσεις για να μάθεις τα βασικά. Φυσικά θα είναι πολύ πιο ξεκούραστη διαδικασία αν στα μάθει ένας δάσκαλος.

Edited by gmak

vae victis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το στόμα μου το πήρες!!! :P:P

Φυσικά θα είναι πολύ πιο ξεκούραστη διαδικασία αν στα μάθει ένας δάσκαλος.

Και πιο ανάλαφρη επίσης για την τσέπη σου!! :P:D:D

Η αλήθεια είναι ότι ένα δάσκαλος χρειάζεται σε οτιδήποτε κάνεις (ski-s/B), για τα βασικά τουλάχιστον.

 

οι συμβουλές πιστεύω ότι δεν είναι να δωθούν μέσα από τα λόγια.

O gmak μου απέδειξε το αντίθετο! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Νομίζω πως κατάλαβα το λάθος που έκανα... Προσπαθούσα να στρίψω μόνο με το να γέρνω προς την μεριά που ήθελα να στρίψω χωρίς να χρησιμοποιώ τους ώμους μου καθόλου!

Για αυτό και δεν τα κατάφερνα !

Ξέρω οτι σηκώνει πολύ εξάσκηση και πολλές τούμπες η υπόθεση :D:lol::);):P αλλά αν σου αρέσει κάτι λίγη κούραση και λίγος πόνος απο τισ τούμπες αξίζει νομίζω χαχαχαχα

 

 

Τον δάσκαλο λέω να τον αφήσω για πιο μετά, να μάθω έγω τα βασικά και μετά με έναν δάσκαλο να διορθώσω λάθη σε τεχνική κλπ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και αυτό. Ο λόγος που δεν μπορείς να στρίψεις με το βάρος είναι τα λίγα χιλιόμετρα. Όταν εξοικειωθείς κι άλλο και τσοιυλάς πιο γρήγορα, θα στρίβεις με ώμους και με το βάρος σου.


vae victis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...