C 370 Report post Posted January 22, 2009 Πήρα στο msn αυτό από ένα φίλο που ρώταγε κάποιον ειδικό για το τι σκι να πάρει ... "Πέδιλα σαν το metron με τοσο πολύ sidecut (21,5 mm) και τοσο μικρή ακτινα στροφής στριβουν παρα πολύ γρήγορα μεν, δεν έχουν όμως κράτημα στίς μεγάλες ταχύτητες και σίγουρα δεν θα σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις όλο το βουνό.Βρες ένα πέδιλο με sidecut το πολύ έως 18,25 mm. και ακτίνα στροφής > 16-17 m. ώστε να μπορείς να πηγαίνεις παντού. Τύπος υπολογισμού sidecut : TIP+ TAIL /2 - WAIST /2 όπου tip = διάσταση μύτης ,tail = ουράς , waist= μέσης (σε mm.) για το metron π.χ. : [(125 +109) / 2 - 74] /2 = 21,5 mm. way tooo much !!! " απόψεις ? C? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted January 23, 2009 Σωστός. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 23, 2009 Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε... Αποψη μου ειναι οτι το σκι παει με τον σκιερ, το επιπεδο του, τα γουστα του και το πεδιο που θελει να κανει σκι. Αυτα που εγραψες ειναι σωστα! Αλλα... Για ενα intermediate σκιερ (σαν και μενα να 'ουμ' ) που δεν φτανει σε υψηλες ταχυτητες (δεν τα εχω δει ποτε ασταθη τα Metron 9) δεν κατεβαινει παγωμενα γκρεμια (γιατι τα φοβαμαι τα κοκαλακια μου) και ειναι καταδικασμενος να κανει τις ανοιξιατικες σουπες στο Mont Parnasse (γιατι θελω να κανω πολυ σκι...) τα Metron 9 μου εχουν κατσει μια χαρα. Σημειωτεον οτι εχω και αλλο σετ σκι με το ιδιο σχεδον sidecut, Fischer RX8, τα οποια ειναι πιο σκληρα, πιθανον πιο σταθερα, πιο ευκολα στις στροφες λογω στενης μεσης, αλλα δολοφονικα στις σουπες. Στα παγωμενα ομως τα αισθανομαι καλυτερα απο τα Metron και φανταζομαι οτι ενα πεδιλο με μικροτερο sidecut μπορει να το αισθανομουν και καλυτερο. Με αυτα εκανα τις 3 τελευταιες φορες στα παγωμενα... Συμπερασμα; Δεν υπαρχει μια all-in παραμετρος! Απλα πρεπει να καθορισουμε τι σκιερ ειμαστε, τι σκι θελουμε να κανουμε, που θα το κανουμε και να αποφασισουμε τι σκι θα δοκιμασουμε (πριν το αγορασουμε). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites