Jump to content
Ghost

Επιδιορθωση σανίδας

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Οπως λέει και το topic χρειάζομαι συμβουλές για την σανίδα μου. Το πρόβλημα είναι το εξής:

Στο πίσω μέρος της σανίδας μου υπήρχε ενα πολύ μικρό κομμάτι στο πάνω μέρος οπου είχε ανοίξει λίγο το ξύλο. Ρώτησα σε 2 μαγαζιά και μου είπαν να βάλω απο blanco μεχρι και σιλικονη για να μην πάρει νερό και φουσκωσει. Επειδή δεν πρόλαβα, αυτο το σ/κ ανέβηκα στο βουνό χωρίς να βάλω κατι. Οταν κατέβηκα είδα οτι είχε μπει παγος μεσα στο ανοιγμα και οτι ειχε φουσκωσει.Προσπαθησα να βγαλω τον παγο αλλα οσο εβαζα χερι τοσο μεγαλωνε το ανοιγμα κι ετσι αφησα τον παγο να λιωσει. Το θεμα ειναι αν υπαρχει καποιο υλικο να βάλω για να κλεισω το ανοιγμα. Σκεφτηκα να βάλω τα πλαστικα προστατευτικα που μπαίνουν στην ακρη της σανιδας, ετσι ωστε να μην μπορει να περασει νερο.

Βάλε φωτογραφίες να δούμε τι παίζει. Μάλλον θέλει χτύπημα να επανέλθει.

Σε όλες αυτές τις δουλειές βάζουμε εποξική κόλλα, κατάλληλα αραιωμένη.

vae victis

1. 044iv8.th.jpg

2.

045iz0.th.jpg

Αυτες ειναι οι φωτογραφιες απο το πισω μέρος που υπαρχει το προβλημα και αν δειτε κι εσεις υπαρχει μια ''ασπριλα'' στην σανιδα κια πολυ φοβαμαι οτι θα αρχισει να φουσκωνει το ξυλο. Βαζω ακομη μια που ειναι απο την μυτη της σανιδας αλλα ειναι πολυ μικροτερο το προβλημα και δεν παιρνει νερο αλλα θα ηθελα να το φτιαξω.

047ni9.th.jpg

Επισης η σανιδα ειναι η Palmer Clutch και απ' οτι ξερω δεν υπαρχει καποιος αντιπροσωπος στην Ελλαδα για να ρώταγα, παρα μονο ενα καταστημα στην Καλλιθεα που φερνει Palmer. Thx για το ενδιαφέρον. :rolleyes::huh:

Στην τελευταία φωτό σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι απλό γδάρσιμο

Τη σανίδα πόσο καιρό την έχεις και από που την πήρες? Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντιπρόσωπος palmer, το μαγαζί στην καλλιθέα έχει σταματησει να εισάγει 3 χρόνια.

Το μεγάλο σκασίμο είναι επιφανειακό πρόβλημα. Δεν έχει κίνδυνο να φουσκώσει η σανίδα εκεί αλλά χρειάζεται φτιάξιμο. Η φωτογραφία είναι αρκετά θολή. Φαίνεται να ξεκόλλησε από χτύπημα, ψηλά στην ένωση. Κακώς το ξεφλούδισες κι άλλο!

Μόνο αν ξέρεις τι κάνεις, πάρε εποξική κόλλα, αραίωσε λίγο και άπλωσε την μέσα στο σκάσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Καθάρισε την κόλλα όπου χρειάζεται γιατί μετά δεν βγαίνει. Αφού τελειώσεις πάρει μια μέγγενη απ αυτή που έχουν οι ξυλουργοί και άστο 1-2 μέρες σφιγμένο να κολλήσει. Μην το σφίξεις πολύ και φύγει η κόλλα, ούτε να σου κολλήσει η μέγγενη. Αν δυσκολεύεσαι πήγαινέ το σε μαγαζί.

Edited by gmak

vae victis

Στην τελευταία φωτό σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι απλό γδάρσιμο

Τη σανίδα πόσο καιρό την έχεις και από που την πήρες? Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντιπρόσωπος palmer, το μαγαζί στην καλλιθέα έχει σταματησει να εισάγει 3 χρόνια.

Το μεγάλο σκασίμο είναι επιφανειακό πρόβλημα. Δεν έχει κίνδυνο να φουσκώσει η σανίδα εκεί αλλά χρειάζεται φτιάξιμο. Η φωτογραφία είναι αρκετά θολή. Φαίνεται να ξεκόλλησε από χτύπημα, ψηλά στην ένωση. Κακώς το ξεφλούδισες κι άλλο!

Μόνο αν ξέρεις τι κάνεις, πάρε εποξική κόλλα, αραίωσε λίγο και άπλωσε την μέσα στο σκάσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Καθάρισε την κόλλα όπου χρειάζεται γιατί μετά δεν βγαίνει. Αφού τελειώσεις πάρει μια μέγγενη απ αυτή που έχουν οι ξυλουργοί και άστο 1-2 μέρες σφιγμένο να κολλήσει. Μην το σφίξεις πολύ και φύγει η κόλλα, ούτε να σου κολλήσει η μέγγενη. Αν δυσκολεύεσαι πήγαινέ το σε μαγαζί.

Προτιμώ να την πάω σ'ενα μαγαζί και να μου την φτιαξουν σωστα παρα να προσπαθησω μόνος μου, οπότε αν ξερεις κανενα καλο μαγαζί στείλε please ενα pm ή ποσταρε εδω να μου πεις.

Δεν θυμάμαι πραγματικά που την χτύπησα την σανίδα, αλλα ξέρω οτι την τελευταία φορά την ξέκανα οταν την ΄΄κάρφωσα΄΄ στην πούδρα και πηρε χιόνι μέσα το οποίο πάγωσε. Μ@λ@κί@ δική μου ηταν δεν επρεπε να την πάρω στο βουνό αλλα τωρα έγινε.

Την σανίδα την πήρα μεταχειρισμένη απο ένα παιδι του forum μας και ηταν σε πολυ καλή κατάσταση οταν την πηρα. Γενικά ειμαι πολύ ευχαριστημένος απο την σανίδα παρόλο οτι μου είναι (θεωρητικά πάντα) 2-3 πόντους πιο ψηλή.

Γι'αυτο και κοιτάζω η επόμενη σανίδα που θα πάρω να είναι η Palmer honeycomb 4.

Αν δεν βαριέσαι πες μου και την γνώμη σου (sorry για το off-topic) για τις Palmer γιατι εχω ψάξει και σε ξένα και σε ελληνικά site και αλλού της εκθειάζουν και αλλού λένε οτι είναι για σκουπίδια!Thx και πάλι. :P :P

Κοίτα το clutch που έχεις το χω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό σανιδάκι. Γενικά μ αρέσουν τα palmer στο feel τους για ταχύτητα και δυνατή κατάβαση. Το honeycomb είναι ένα απ τα καλύτερα freeride εντός πίστας σανίδια. Μόνο κοίτα απ όπου το πάρεις να έχεις τη δυνατότητα εγγύησης και μην δώσεις πάρα πολλά λεφτά. Κανένα σανίδι δεν αξίζει πάνω από 500-550. Μένεις Αθήνα? Κλασσική επιλογή το www.forward.gr στις επισκευές.

vae victis

Κοίτα το clutch που έχεις το χω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό σανιδάκι. Γενικά μ αρέσουν τα palmer στο feel τους για ταχύτητα και δυνατή κατάβαση. Το honeycomb είναι ένα απ τα καλύτερα freeride εντός πίστας σανίδια. Μόνο κοίτα απ όπου το πάρεις να έχεις τη δυνατότητα εγγύησης και μην δώσεις πάρα πολλά λεφτά. Κανένα σανίδι δεν αξίζει πάνω από 500-550. Μένεις Αθήνα? Κλασσική επιλογή το www.forward.gr στις επισκευές.

Τo honeycomb το βρηκα σε site αμερικανικο με 375$ (περιπου 300ευρω) αλλα για εγγύηση δεν προσεξα. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι ειναι πολυ ελαφρυ και δεν ξερω μηπως θυσιαστηκε κατι απο την ποιοτητα του. Αθηνα μένω γιατι?

... Μένεις Αθήνα? Κλασσική επιλογή το www.forward.gr στις επισκευές.

Γι αυτο!!!... :huh:

Καλά, για τόσο φτηνά δε σε νοιάζει η εγγύηση. Δεν υπάρχει ποιοτικό πρόβλημα, τα υλικά είναι πολύ καλά. Μεταφορικά κτλ έχεις βρει άκρη?

vae victis

Καλά, για τόσο φτηνά δε σε νοιάζει η εγγύηση. Δεν υπάρχει ποιοτικό πρόβλημα, τα υλικά είναι πολύ καλά. Μεταφορικά κτλ έχεις βρει άκρη?

Ναι τα μεταφορικα είναι 40€ περιπου και μου βγαινει συνολικό ποσο 340€. Το site που το βρηκα ειναι το sierresnowbards.com και οι τιμες που εχει εκει σε ολες τις σανίδες ειναι 20% με 30% κατω απο τα υπόλοιπα site. Βασικα εχει εκπτωσεις 50%!!! Για να καταλαβεις εχει την Vapor 320€!! :angry:. Ελπιζω να πανε ολα καλα και να φτασει κιολας η σανιδα.

Τελικα την πηγα σημερα στο forward στο Χαλανδρι και μου ειπαν οτι δεν ειναι κατι το σοβαρο. Θα βαλουν εποξικη κολλα και ενα αλλο υλικο το οποιο θα πολυμερισει το σημειο και θα ειναι jet η σανιδα μουΤην Παρασκευη θα την εχω ετοιμη. Φανταστικο μαγαζι και με πολυ εξειδικευμενο προσωπικο. Ευχαριστω πολυ gmak για το tip.

Εμενα δεν με ευχαριστεις;... ;):lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ B):P

Εμενα δεν με ευχαριστεις;... :):(

Φιλικα

ΜακηςΜ :D:P

και να μην ξεχασω να ευχαριστησω τον φίλτατο Μακη ο οποίος σε μια στιγμή δυσκολίας........εκει που αν έκανα εγκεφαλογράφημα θα έβγαινε το γνωστο σε όλους μας μύνημα ''Game Over - Insert Coin to Continue''!!...... με εβγαλε απο την δύσκολη θεση. (παλι καλα γιατι δεν είχα και ψηλα) :lol: :LOL: Ευχαριστώ Μάκη!!! :P :P

Ετσι μπραβο! Σωστος, γρηγορος και αποτελεσματικος! :):(:D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Σημερα πηρα την σανιδα απο το forward και τα παιδια εκαναν πολυ καλη δουλεια, το σημειο το κολλησαν αψογα και μου εκαναν κι ενα service γιατι οι λεπιδες μου δεν εκοβαν και πολυ.

Καλημερα,

Γνωριζει καποιος κανενα μαγαζι στα Βορεια Προαστεια που να κανει καλο σερβις σε σανιδια.

Το forward ειναι μια καλη λυση αλλα ψαχνω κατι κοντα στην Κηφισια ή Μαρούσι λογω ελλειψης χρόνου.

Η χθεσινες πουδρες στα Καλαβρυτα σε συνδιασμο με τους βράχους μου εκαναν μεγάλη ζημια.... :mellow::(:(:(:(

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Ski shop στο Μαρουσι: δες μπάνερ στην πρώτη σελίδα (εγγύηση!)

Προς γλυφαδα/νοτια προαστεια γενικοτερα υπαρχει καποιο μαγαζι για επιδιορθωσεις? Θελω να παω τη δικια μου για κερωμα και να τσεκάρουν τις λεπίδες!

Καλημερα,

Γνωριζει καποιος κανενα μαγαζι στα Βορεια Προαστεια που να κανει καλο σερβις σε σανιδια.

Το forward ειναι μια καλη λυση αλλα ψαχνω κατι κοντα στην Κηφισια ή Μαρούσι λογω ελλειψης χρόνου.

Η χθεσινες πουδρες στα Καλαβρυτα σε συνδιασμο με τους βράχους μου εκαναν μεγάλη ζημια.... :rolleyes::blink::lol::lol::P

Καλησπέρα. Τι ακριβώς έπαθε το σανίδι σου?Ρωτάω γιατι κι εγώ πήγα σήμερα Καλάβρυτα και παρασύρθηκα απο τις πουδρες και μου την έφαγε από κάτω ένας βράχος.Είναι ολοκαίνουργιο το σανίδι και είναι κρίμα(1η φορά ήταν η σημερινή του).Μού ξεφλούδισε το υλικό από κάτω και έχει κάνει σε εισαγωγικά μια τρύπα (πολύ μικρή).....ξέρεις αν φτίαχνεται?

Καλησπέρα. Τι ακριβώς έπαθε το σανίδι σου?Ρωτάω γιατι κι εγώ πήγα σήμερα Καλάβρυτα και παρασύρθηκα απο τις πουδρες και μου την έφαγε από κάτω ένας βράχος.Είναι ολοκαίνουργιο το σανίδι και είναι κρίμα(1η φορά ήταν η σημερινή του).Μού ξεφλούδισε το υλικό από κάτω και έχει κάνει σε εισαγωγικά μια τρύπα (πολύ μικρή).....ξέρεις αν φτίαχνεται?

Εγω την τσακισα σε πολλους βραχους. Μεσα σε 2 ωρες καταφερα να κανω πανω απο 10 χαρακιες απο τις οποιες οι 2 ηταν αρκετα καλες. Τα 2 βαθουλωματα τα καλυψα με ειδικο υλικο οταν πηγα Καρπενησι για να μην βαλει νερο μεσα και χθες την εδωσα στο σκιshop στο μαρουσι .

Για σενα δεν ξερω βαλε καμια φωτο για να σου πω αλλα να ξερεις οτι τα περισσοτερα τα φτιαχνεις ανετα.

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

τι μπορουμε να κανουμε στις λεπιδες για να κοβουν καλυτερα;;;

υπαρχει δεν υπαρχει κατι;;;

Snow is on my D.N.A.