Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Nickel

K2 Apache Coomba

Recommended Posts

post-592-1240905085_thumb.jpg

sidecut: 135/102/121

lengths 167,174,181,188

RADIUS: 22M@174

Yψος δοκιμής 181cm

Ίσως το πιο εντυπωσιακό σκι εκτός πίστας που έχω δοκιμάσει.

Πραγματικό freeride σκι ,σου δίνει την δυνατότητα να εκτοξευσεις την ταχυτητα σου σε οποιοδήποτε χιόνι εκτός πίστας και σε οποιαδήποτε κλίση.

Εκπληκτικά σταθερό δεν θα σε αφήσει να ασχοληθείς με την ποιοτητα του τερέν, δεν σε ενδιαφέρει αν είναι "κομμένο" το χιόνι ή χαλί αν ειναι σκληρό ή μαλακό, θα το ισοπεδώσεις.

Το φτυάρι του είναι σκληρό όσο χρειάζεται, και παρέμενε κολλημένο στο τερέν ότι ταχύτητα και να κατέβηκα σε οτι διαδρομή το δοκίμασα.

Στα στενά κομμάτια το χαμηλό του βάρος και η εκπληκτική του απόδοση σε edge to edge μικρές στροφές το κάνει ιδανικό ακόμα και για βεντελάκια.

Σε αυτό βοηθάει η ουρά του σκι που έχει την πρωτοτυπία να είναι "u" και να εφάπτεται στο χιόνι εντελώς, ο Coombs δουλευε 2 χρόνια πάνω σε αυτό και το σκι συμπεριφέρεται ασυναγώνιστα σε πάρα πολλές συνθηκες κατάβασης. Προφανός η λογική του είχε να κάνει με τα Couloir του La Grave, το αποτέλεσμα πάντως είναι εντυπωσιακό για του κοινούς θνητούς.

Η Κ2 έχει ορίσει ένα δικό της midsole που φαίνεται ότι είναι περίπου 2 πόντους μπροστά απο το παραδοσιακό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε υψηλές ταχύτητες και βαθύ χιόνι

το έξω σκι πανω στην στροφή να σου φέρνει το φτυάρι του μέσα. Αν και μου φάνηκε περίεργο σαν αισθηση στην αρχή και νομιζα οτι εκανα κατι λαθος τελικά βοηθούσε να κοντρολάρω πολύ ευκολα την υψηλή ταχύτητα κατάβασης. Βέβαια αν έκανες το λάθος να το αφήσεις χωρίς "πιεση" τότε η τούμπα ήταν πάντα εντυπωσιακή.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν στα άλματα,drops κλπ, εδώ ίσως φταίει και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλα μου τα σκί ήταν βαριά,στο πρώτο άλμα απογειωθηκα ευχάριστα πολυ υψηλότερα απ'οτι περίμενα και η προσγειωση του ηταν για σεμινάριο ακόμα και σε αυτά που έφευγα ασυμετρα, νόμιζες ότι πήδαγες με το ζόρι μισό μετρο και ένιωθα πολύ σιγουριά να δοκιμάσω και κάτι παραπάνω.

Εχει απαίτηση απο καλή τεχνική και καλή φυσική κατάσταση. Σε καλό χιόνι (powder) και ηπιες κλισεις θα το πανε όλοι... απο εκει και μετά ή "το εχεις" και περνας όμορφα νιώθοντας οτι φοράς ένα εύκολο σκι ή "δεν το έχεις" και σου κανει την ζωή πραγματικά δύσκολη.

post-592-1240905139_thumb.jpg post-592-1240905184_thumb.jpg post-592-1240905164_thumb.jpg

έχει σαν αποτέλεσμα σε υψηλές ταχύτητες και βαθύ χιόνι

το έξω σκι πανω στην στροφή να σου φέρνει το φτυάρι του μέσα

το διαπίστωσα και εγω αλλα λόγω ελλειψης πείρας στο εκτός πίστας νόμιζα ότι μπαινω γρήγορα στη στροφή η πατάω υπερβολικά το downhill ski μπροστα με αποτελεσμα να γυρίζει προς τα μεσα το tip

το δοκίμασα 3 μερες: 2 στο backcountry skiing και μια στο heli και οσο περίεργο και να φαίνεται δεν επεσα ουτε μια φορά

Υ.Γ. το δοκίμασα στο 167

δεν εχω ακουσει τα καλύτερα απο τους καναδούς οσον αφορα τα Κ2, αν και ηταν τα δημοφιλέστερα σκι στο Whistler, αλλα , αν ειχα την δυνατότητα να σκιαρω αρκετές μερες το χρονο σε τετοιο terrain θα τα έπαιρνα με κλειστα ματια.

F1040003.jpg

F1040004.jpg

DSC06021.jpg

DSC06027.jpg

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

post-592-1240905085_thumb.jpg

sidecut: 135/102/121

lengths 167,174,181,188

RADIUS: 22M@174

Yψος δοκιμής 181cm

Η Κ2 έχει ορίσει ένα δικό της midsole που φαίνεται ότι είναι περίπου 2 πόντους μπροστά απο το παραδοσιακό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε υψηλές ταχύτητες και βαθύ χιόνι

το έξω σκι πανω στην στροφή να σου φέρνει το φτυάρι του μέσα. Αν και μου φάνηκε περίεργο σαν αισθηση στην αρχή και νομιζα οτι εκανα κατι λαθος τελικά βοηθούσε να κοντρολάρω πολύ ευκολα την υψηλή ταχύτητα κατάβασης. Βέβαια αν έκανες το λάθος να το αφήσεις χωρίς "πιεση" τότε η τούμπα ήταν πάντα εντυπωσιακή.

Όταν κάποιο σκι σου το κάνει αυτό, τότε μάλλον είναι κοντό για σένα...

Το ιδανικό θα ήταν στο 185 νομίζω, αλλά δεν το βγάζει, επομένως το 188 είναι μάλλον το πιο σωστό, αν και χάνεις λίγο σε ευελιξία...

Πάντως εγώ που τον είδα τον Πάνο με αυτά τα σκι, ήταν καλύτερος στο εκτός πίστας απ' ότι με τα Outlaw...