blades 6 Report post Posted July 26, 2009 ειμαι κατα αυτων των μηχανηματων του διαβολου(χαχαχα ) ΑΛΛΑ λογω roadtrip στο εξωτερικο θα χρειαστει να αγορασω ενα εχετε να πρειτεινετε κατι?μπηκα σε ενα φορουμ εξειδικευμενο αλλα πιο πολυ μπερδευτηκα υπ'οψιν το θελω οικονομικο,μετα το ταξιδι θα φυγει στην αποθηκη for ever γιωργος Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted July 26, 2009 εγω αδερφε εχω την εντυπωση πως αν το δουλεψεις μετα οταν θα πηγαινεις καπου που δεν ξερεις τον δρομο θα το χρησιμοποιεις γιατι το θεωρεις μηχανημα του διαβολου?? εμενα οπως και παραπολυ κοσμο με εχει βολεψει αφανταστα σε ορισμενες περιπτωσεις και να ξερεις πως η χρηση του δεν ειναι μονο να σε παει σε μια διευθυνση εγω πολλες φορες το χρησιμοποιω οταν εχει ομιχλη π.χ. και ας ξερω τον δρομο το χρησιμοποιω οταν ειναι βραδυ και φυσικα οταν θελω να τρεξω σε στροφιλικι τες πα για μενα παρα πολυ καλο ειναι ο MLS destinator talk and drive που δεν χρειαζεται να πατας και πολλα κουμπια και γενικα να γραφεις του λες τον προορισμο και ολα τα κανει μονο του αυτο κοστιζει γυρω στο 250αρι αν θες κατι πιο οικονομικο πηγαινε σε multirama η οπου αλλου δεις προσφορα gps οι τιμες τους εχουν πεσει αρκετα και ειναι γυρω στο 10ευρω αρκει να δεις οτι εχει χαρτες ευρωπης ολα καλα ειναι την δουλεια τους την κανουν για μενα και για πολυ κοσμο το destinator ειναι το καλυτερο προγραμμα πλοηγησης αυτα.... Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
sanidas 0 Report post Posted July 27, 2009 κοιτα στο πλαισιο mls destinator 4800 το απλο εχει και βαση στηριξης αξιοπιστο το εχω δουλεψει και το προτεινω για χαρτες δεν χρειαζεται να παρεις ολη την ευρωπη αν πας πχ μονο ιταλια γαλλλια ελβετια πρεπει ομως να παρεις και το φορτιστη σπιτιου γιατι στο αμαξι φορτιζει μονο και μονο για τη πλοηγηση φιλικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted July 28, 2009 Φίλε Blades, Τρία είναι τα εμπλεκόμενα στοιχεία για το "gps μηχάνημα" 1) H συσκευή 2) Το πρόγραμμα πλοήγησης 3) Οι χάρτες Για το 1) : Αφού θέλεις κάτι φτηνό θα πάρεις PNA (=συσκευή αποκλειστικά για πλοήγηση) και όχι PDA (=υπολογιστής χειρός που κάνει διάφορα πράγματα). Το 2) και το 3) δυστυχώς πάνε, τις περισσότερες φορές, πακέτο. Π.χ., το πρόγραμμα πλοήγησης Destinator πάει πακέτο με τους χάρτες της εταιρίας NGI. Ο συνδυασμός Destinator/NGI (που πουλάει τρελά στην Ελλάδα) έχει τα εξής χαρακτηριστικά: το Destinator είναι χάλια σαν πρόγραμμα πλοήγησης αλλά δουλεύει με ελληνικά και όχι greeklish. Oι χάρτες της NGI είναι κορυφαίοι για Ελλάδα και απαράδεκτοι για εξωτερικό. Αν όντως πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την συσκευή μόνο για το roadtrip στο εξωτερικο (εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μετά θα το πας αποθήκη) θα σου πρότεινα PNA συσκευή με πρόγραμμα/χάρτες της Tom-Tom. Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις και Ελλάδα τότε θα σου πρότεινα PNA συσκευή με πρόγραμμα Destinator. Καλό είναι να αποφύγεις το Destinator 8 (δηλαδή την τελευταία του έκδοση). Φιλικά gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted July 28, 2009 Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο Γιώργος. Αν το θέλεις για εξωτερικό, ψάξε TomTom. Αφού μετά θα το στείλεις αποθήκη, δεν πειράζει που για Ελλάδα οι χάρτες του είναι ελλιπείς. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
sanidas 0 Report post Posted July 29, 2009 (edited) εγω διαφωνω μερικως αυτο δεν σημαινει ομως οτι ειμαι και σωστος σου προτεινω για μια ποιο επιστημονικη αναλυση και αναζητηση πληροφοριων να μπεις στο navimania.gr Edited July 29, 2009 by sanidas Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted July 29, 2009 σας ευχαριστω ολους, πηρα ενα "ανοιχτο" μολις χτες,μεχρι στιγμης εχω περασει το destinator 7 μεσα και λειτουργει σωστα Quote Share this post Link to post Share on other sites
sanidas 0 Report post Posted July 29, 2009 μονο κανε πριν φυγεις μια ενημερωση στα αγαπημενα και στις καμερες μπλοκα τροχαιας ειναι χρησιμα πολυ οταν εισαι σε ξενο μερος. παρτα απο εδω τα ευρωπαικα http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=9&t=1628 Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted July 29, 2009 μονο κανε πριν φυγεις μια ενημερωση στα αγαπημενα και στις καμερες μπλοκα τροχαιας ειναι χρησιμα πολυ οταν εισαι σε ξενο μερος. παρτα απο εδω τα ευρωπαικα http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=9&t=1628 Αν σε πιάσουν όμως σε Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία (δεν ξέρω και που αλλού) να χρησιμοποιεις τις ειδοποιήσεις για κάμερες-μπλόκα την έχεις άσχημα. Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted July 29, 2009 Μιας και έφερε το θέμα στο προσκήνιο ο sanidas να συμφωνήσω ότι είναι πολύ χρήσιμο πράγμα, στην Ελλάδα, να έχεις περασμένα τα στίγματα με τις κάμερες και μπλόκα. Στην Ευρώπη όμως (γνωρίζω για την Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία) έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (σε αυτοκινητοδρόμους) που μετράει την ΜΕΣΗ ταχύτητα του οχήματος. Αυτό δεν «αντιμετωπίζεται» με απλή γνώση των σημείων που βρίσκονται οι κάμερες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα όρια ταχύτητας στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητoδρόμους είναι λογικά και μάλλον σωστά, θα πρότεινα υπακοή στα όρια ταχύτητας (+10% είναι ασφαλές). Φιλικά gtsap PS. Δεν νομίζω eolos ότι υπάρχει τρόπος βεβαίωσης της «παράβασης» που αναφέρεις. Εκτός και αν μιλάς για laser jammers που είναι άλλο πράγμα. Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
sanidas 0 Report post Posted July 29, 2009 (edited) μην μπερδευουμε πραγματα αλλο προειδοποιηση για πιθανο ελεγχο μπλοκο η καμερα και αλλο ανιχνευτης καμερας και παρεμβολεας σηματος καμερας πουθενα δεν απαγορευεται η προειδοποιηση γιαυτο και οπου υπαρχει καμερα ειναι υποχρεωμενοι να βαζουν πινακιδα οτι η ταχυτητα ελεγχεται απο σταθερη καμερα τ αγαπημενα θα βοηθησουν για πρατηρια φαρμακεια(αχρειστα ναναι) οτιδηποτε πρωτης αναγκης ακομα και για περιηγηση μουσεια θεατρα εστιατορια. φιλικα Edited July 29, 2009 by sanidas Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted July 29, 2009 Για ριξτε μια ματιά εδώ Πριν λίγο καιρό είδα ρεπορτάζ σε Γερμανικό κανάλι για το θέμα. Κι εκεί θεωρείται παράνομο να χρησιμοποιεις το σύστημα πλοήγησης για να σε προειδοποιεί για μπλόκα και κάμερες ελέγχου ταχύτητάς. Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
sanidas 0 Report post Posted July 30, 2009 αλλο ομως το ρεπορταζ και αλλο γερμανικη νομοθεσια που ειναι και πολυ δικαιη στα θεματα οδικης κυκλοφοριας Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted July 31, 2009 πολυ χρησιμο το link sanidas,thanx a lot οσο για την απαγορευση εχω να πω οτι ειναι παρανομη και ισως και κουτη,δηλαδη αμα δεν εχω περασμενα τα σημεια με τις καμερες στη συσκευη μου αλλα τα εχω εντοπισει και τα θυμαμαι,παλι μπορει να μου κανουν μυνηση?χαχαχα,θα μου πουν σβησε το μυαλο σου?σταματα να τα θυμασαι? και παρανομη για καταπατηση των ελευθεριων φυσικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
sanidas 0 Report post Posted July 31, 2009 εχει γινει πολυ συζητηση για το θεμα αυτο και ο αρμοδιος που αποφασισε να μπαινει πινακιδα προειδοποιητικη 1 χιλιομετρο περιπου (τουλαχιστον αυτο γινεται σε 10 ευρωπαικες χωρες μεσα και μεις πριν απο την καμερα που ελεγχει την ταχυτητα κατι ηξερε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted August 3, 2009 ...Τρία είναι τα εμπλεκόμενα στοιχεία για το "gps μηχάνημα" 1) H συσκευή (PNA ή PDA) 2) Το πρόγραμμα πλοήγησης (Destinator* ή Tom-Tom) 3) Οι χάρτες (NGI**ή Tom-Tom) *1. το Destinator είναι χάλια σαν πρόγραμμα πλοήγησης => άρα ποιός ο λόγος να το προτιμήσει κανείς?? 2. αλλά δουλεύει με ελληνικά και όχι greeklish=>άρα καλό για εντός Ελλάδας και δηλ Tom-Tom δουλεύει μόνο με greeklish=πρόβλημα?? 3. Καλό είναι να αποφύγεις το Destinator 8 (δηλαδή την τελευταία του έκδοση).= ?? **Oι χάρτες της NGI είναι κορυφαίοι για Ελλάδα και απαράδεκτοι για εξωτερικό. Της Tom-Tom για Ελλάδα και βασικά Αττική ? τα φώτα σας please! χρήση για εντός Ελλάδας και κυρίως εντός Αττικής και last but not least τα ΧΚ (για εξωτερικό δεν το σκοπεύω-υπάρχουν και τα αεροπλάνα και καλοί φίλοι με Tom-Tom ) προτιμώ να γράφω greeklish-αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εύρεση της διεύθυνσης, παρά να ανοίγω τον Τεγόπουλο να βρώ το σωστό spelling της διεύθυνσης (λέμε τώρα ) ...α και σίγουρα προτιμώ να ακούω τις οδηγίες στα αγγλικά παρά στα ελληνικά-περιέργια μου, I know λοιπόν τί μου προτείνετε?? thnx, Ρούλα Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted August 5, 2009 (edited) παιδες χωρις να θελω να πω οτι καταλαβα και πολλα αλλα μεσα στις 2 εβδομαδες ψαξιματος καταλαβα τα εξης. 1.η συσκευη πρεπει να ειναι ανοιχτη("ξεκλειδωτη") 2.να δοκιμασουμε ολους τους χαρτες "free" πρωτα και οταν μαθουμε τι μας αρεσει τοτε παμε στο χχχ καταστημα και αγοραζουμε την full εκδοση α και να εχει σιγουρα 4.3 οθονη Edited August 5, 2009 by blades Quote Share this post Link to post Share on other sites