Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
gi@nnis

Snowboard boots

Recommended Posts

Ηρθε λοιπον η ωρα να ψωνιζω και εγω τα ρουχα για το βουνο.Με το λιγο ψαξιμο που εκανα και οσο αφορα τις μποτες εχω μπερδευτει οσο δεν παει.Τι πρεπει να ειναι λοιπον οι μποτες σκληρες η μαλακες??Και ποια η διαφορα των 2?Υπ οψιν οτι ειμαι αρχαριος οποτε τι θα με διευκοληνε περισοτερο?

Thanks προκαταβολικα!

Guest afrodite

Eχεις 2 επιλογες

1) Μαλακη μποτα μιας κι εισαι αρχαριος για να μη σε κουρασουν. Αλλα εχουν 1 μειονεκτημα. Το ενα ειναι οτι θα μαλακωσουν ακομα ποιο πολυ με τη χρηση οποτε τον επομενο χρονο θα χρειαστεις καινουριες και σκληροτερες

2) Σκληρη μποτα εξ αρχης οποτε γλυτωνεις τα λεφτα σου

Η σκληροτητα στη μποτα παιζει ρολο στην ανταποκριση του σανιδιου στις στροφες.Ουσιαστικα αυτη ειναι που σε στηριζει. (Ας με διορθωσουν οι πιο ειδικοι). Σε καθε στροφη (μυτες φτερνες) ριχνεις το βαρος σου στην μποτα. Αν αυτη ειναι μαλακια τοτε θα εχεις "ασταθεια" στις στροφες. Για αυτο και θα πρεπει να εφαρμοζει καλα στο ποδι σου (να μην παιζει) και να τις σφηγγεις καλα. Προτιμησε το συστημα ΒΟΑ αντι των κροδωνιων

Επίσης μην πάρεις μπότες όπως παίρνεις παπούτσια, δηλαδή να σου είναι άνετες, γιατί θα ανοίξουν και άλλο και μετά δε θα σε βολεύουν καθόλου. Γενικά πρέπει να τις δοκιμάσεις και να τις πατήσεις για αρκετά λεπτά. Να δεις αν σε χτυπάνε κάπου έντονα ή αν απλα σε στριμώχνουν. Καλύτερα να σε στριμώχνουν στην αρχή γιατί μετα θα σου είναι κομπλέ. Ένας τρόπος για να καταλάβεις αν είναι μικρό το νούμερο είναι να τις φορέσεις και να κάνεις βαθύ κάθισμα. Αν δε βρίσκεις μπροστά δεν είναι μικρές.

Edited by pest

IPB Image

IPB Image

φιλε αν εισαι αρχαριος μη παρεις σκληρη. οταν βεβαια λες σκληρη δεν πιστυω να εννοεις αγωνιστικη που μοιαζουν με τις μποτες του σκι. αν παρεις τετοια δεν θα μπορεις να στριψεις με τπτ.

θα ζητησεις μια μαλακη μποτα freeride freestyle με σκληρωτητα απο 5-6. μην παρεις παραπανω γιατι θα δυσκολευτεις.

γενικα οσο πιο σκληρη ειναι η μποτα τοσο πιο καλο ελενχο εχεις αλλα στις μεγαλες ταχυτητες. στις μικρες ταχυτητες ενος αρχαριου εχεις καλυτερο ελενχο με τη μαλακη μποτα.

οποτε γυρω στο 5-6 να ζητησεις. φαντασου οτι οι καθαρα freestyle μποτες εχου σκληροτητα γυρω στο 4 και οι καθαρα freeride γυρω στο 7-8.

οποτε αυτο που σου προτεινω κανει και για τα δυο.

να κοιταξεις να μην σε χτυπαει καπου οταν την δοκιμασεις, αλλα θα πρπει να σε στενευει ομοιομορφα στο ποδι. και οταν θα την φορεσεις και θα την σφιξεις τερμα!!! τα δακτυλα μπροστα να ακοθμπανε ισα ισια. οθτε δηλαδη να σε πιεζουν ουτε ομως να εχει κενο.

επισεις οταν φορεσεις καινουργια μποτα και πριν την σφιξεις, θα κοπανισεις το ποδι σου κατω για να κολλησεις τελειως η φτερνα πισω. αφου το κανεις αυτο θα την σφιξεις οσο παει. και μετα σηκω και περπατα....

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.Το θεμα ομως μπλεκει λιγο.Ναι μεν ειμαι αρχαριος και οι μαλακες θα με βοηθησουν αλλα δεν θα ηθελα συντομα να αλλαξω μποτες μιας και οταν θα αρχισω να μαθαινω θα μου ειναι αβολες στις στροφες οπως αναφερθηκε παραπανω.

Angel thanks for the tips

0.μεινε μακρυα απο κορδονια (:$),προτιμησε BOA system ή κατι αλλο,οχι κορδονια

1.αγορα μποτας ΜΟΝΟ απο καταστημα ΟΧΙ απο ιντερνετ

2.βρες 5-6 καταστηματα και κανε τα εξης.....

3.μπαινεις και ζητας το νουμερο σου

4.τη φορας και χτυπας στο δαπεδο τη φτερνα ωστε να κατσει καλα,μετα τη σφιγγεις(οχι μεχρι να σου κοπει το ποδι)

7.αν ακουμπουνν οι μυτες ελαχιστα στο εμπρος μερος της μποτας οταν τα ποδια σου ειναι τεντωμενα δε πειραζει

5.λυγιζεις ελαφριαααααα τα γονατα σου,αν συνεχιζουν να ακουμπουν οι μυτες μπροστα τοτε πες δε σου κανει και ζητα αλλη

6.συνεχιζεις να τη φορας τουλαχιστον 1 ωρα μεσα στο καταστημα κανωντας βολτες περα δωθε

8.μετριας σκληροτητας διαλεξε,περιπου στο 5-6 flex,οι μποτες δεν μαλακωνουν σε ενα χρονο που θα πας 4-5 φορες να κανεις snow

9.αν νιωθεις καλα μεσα στη μποτα τοτε παρτην

10.μην αφησεις κανεναν να σου πουλησει οτι θελει εκεινος

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

blades τα δικα μου επαναλαμβανεις??? :)

αυτα που σου λεω εδω και ο λεπιδας κανε... οι μποτες γυρω στο 5-6 σκληροτητα δεν ειναι για να τις αλλαξεις. θα τις εχεις πολλα χρονια αν τις προσεχεις...

και καθε φορω που τις βγαζεις να τις αποθηκευεις ετσι οπος τις εχεις στο ποδι σου. σφιγμενες.. αλλιως θα ανοιξουν και δεν θα σου καθονται καλα.

τωρα αν σου αρεσει το freeride και θες να ασχολειθεις με αυτο μονο μπορεις να πας και σε σκληροτητα 7. στην αρχη θα σου φανουν λιγο ακαμπτες αλλα θα τις συνθησεις.

αλλα το 5-6 που λεμε κανει για ολα... και ενοειτε πως δεν θα τις αλλαξεις μετα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για τις συμβουλες σας παιδια πραγματικα με βοηθησατε παααρα πολυ.Εχουμε και λεμε λοιπον:

Μποτες BOA System (Ξερουμε κοστος??)

Flex 5-6

οσο αναγορα το συστημα μποα που λεει ο λεπιδας, ειναι οντως μεγαλη ευκολια. ειδικα οταν ειναι καινουργια η μποτα θα σε σφιγγει στην αρχη, οποτε μπορεις να την χαλαρωσεις και να την ξανασφιξεις στο λεπτο...

εγω επειδη ηθελα να παρω μποτες 32 thirthytwo, οι καλες τους ειχαν κορδονια, οποτε αναγκαστικα σε κορδονι πηγα.

απλα ειτε θα παρεις BOA που ειναι πανω στη γλωσσα της μποτας, ειτε κορδονι..

κατι αλλα συστηματα που βγαζει η burton π.χ. που δενουν στο πλαι δεν ειναι και πολυ καλα γιατι ξελυνονται. την εχει ενας φιλος μου και δεν ειναι ευχαριστιμενος.

για κοστος εξαρταται απο την μαρκα και το μοντελο της μποτας. χοντρικα γυρω στα 200-250 ευρω.

το καλυτερα ειναι να βρεις περσινο μοντελο που να σου κανει και θα εχει εκπτωση. φετινα με περσινα τα ιδια πραματα ειναι.... δεν αλλαζουν και τπτ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για τις συμβουλες σας παιδια πραγματικα με βοηθησατε παααρα πολυ.Εχουμε και λεμε λοιπον:

Μποτες BOA System (Ξερουμε κοστος??)

Flex 5-6

μπορεις να βρεις μοντελο 08-09 με 160-180εουρα

παντως για τις μποτες μη λυπηθεις,κοψε απ'οπου αλλου θες αλλα οχι το ΒΟΑ και απο την ποιοτητα της μποτας

ps.ωχ!τωρα το ειδα,angel γιατι γραφεις οτι γραφω εγω?:-p

Edited by blades

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Ωραια BOA λοιπον.Τι λετε για τις παρακατω??

Vans Boots

τι θες να πουμε?

τις δοκιμασες ή απο το σχεδιο θα αγορασεις μποτες?

(εμενα μου αρεσαν χεχεχε)

τι θες να πουμε?

τις δοκιμασες ή απο το σχεδιο θα αγορασεις μποτες?

(εμενα μου αρεσαν χεχεχε)

Εχεις δικιο δεν προσδιορισα την ερωτηση μου.Θελω να πω αν η συγκεκριμενη μαρκα αξιζει τα λεφτα της.Δοκιμασα ενα μοντελο της Vans (με κορδονι) περσινο μοντελο και μου εκαναν σχετικα καλη τιμη.Δεν ρωτησα βεβαια για αυτες που εχουν BOA System (σημερα εμαθα τι ειναι) τι τιμες εχουν.

φιλε αποψη για μαρκες σε μποτες δεν εχω,sorry

φιλε αν παρεις μποτες καλο ειναι να παρεις μαρκα που να βγαζει μονο μποτες του snowboard.

κατα σειρα προτημησης¨... tirthytwo, northwave, DC, Vans και αλλες.

βρες ενα μαγαζι και δοκιμασε αυτες. καπιες ειναι για λεπτο ποδι καπιες για φαρδυ ποδι. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ. ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ, οχι σε σενα...

οι VANS φαινονται πολυ ωραιες και καλες αλλα..... μπορει να τις δοκιμασεις και να σε χτυπανε, ή να μην εφαρμοζουν καλα. οποτε δοκιμασε και παρε...

Ωραια BOA λοιπον.Τι λετε για τις παρακατω??

Vans Boots

Οι μπότες που κοιτάς έχουν flex 8 ( ούτε για πλάκα για το επίπεδο που λες ότι βρίσκεσαι ) ...........και η τιμή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι περίπου 330 Ε .

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τους παραπάνω , δεν πρέπει να πας σε μπότα με flex πάνω από 6 σε καμία περίπτωση ( ίσως να είναι και πολύ το 6.....) και μην σε προβληματίζει το μέλλον...αν οι μπότες είναι σωστές στα πόδια σου θα σου βγάλουν minimum μια τριετία ( με έναν μέσο όρο 10 φορές / έτος ) . Για αρχή όλα σου τα "υλικά" καλό θα είναι να έχουν πιο forgiving χαρακτήρα , για να σου συγχωρούν τα τεχνικά σου λάθη , που αυτό σημαίνει σημαίνει μέτρια σκληρότητα (μπότες - δέστρες - σανίδα με flex και response αντίστοιχα κάπου στο 4-6 ) .

Επίσης από όσα έχω καταλάβει είσαι σε αρχικό στάδιο , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ακόμα δεν έχεις κατασταλάξει τι ακριβώς θες να κάνεις στο βουνό.......αν λοιπόν στο μέλλον συνειδητοποιήσεις ότι δεν τρελαίνεσαι με την ταχύτητα ......δεν σε συγκινεί να carvareis ("extreme") με το αυτί 20 πόντους από το έδαφος ............ δεν θες να κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ άλματα ............ και ότι απλά θες να κάνεις τα normal άλματα που στήνονται στην Ελλάδα .....δυναμικό carving......βόλτες στις πούδρες .......χαλαρές βόλτες στην πίστα .........presses και ground tricks στην πίστα ...... θεωρώ ότι το flex 4-6 θα εξακολουθεί να σε καλύπτει (5 με 6 και μπορεί 7 όσο πιο κοντά πας προς τα 3 πρώτα , 4 με 5 μπορεί και 6 όσο πιο κοντά πας προς τα 3 τελευταία). Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά και ο κάθε αναβάτης έχει τα δικά του κριτήρια , τα οποία κριτήρια πηγάζουν από την εμπειρία του , το επίπεδο του και τις προτιμήσεις του και για αυτό κάνει και τις ανάλογες επιλογές . Σου αναφέρω όμως όλα τα παραπάνω για να καταλάβεις περίπου πως πρέπει να κινηθείς στις αγορές σου και να αγοράσεις τα σωστά πράγματα .

Όσο για τις εταιρίες που βγάζουν μπότες snb είναι πάρα πολλές : tirthytwo , northwave , DC , Vans , k2 , burton , ride , forum , salomon , nitro , atomic , deeluxe , SP , Rome ...... μπορεί να ξεχνώ κάποιες και όλες είναι καλές , απλά σε κάποιες πληρώνεις λίγο παραπάνω το όνομα . Ψάξε στο διαδίκτυο ποίες μπότες είναι στα μέτρα σου , βρες τα μαγαζιά που τις έχουν και πήγαινε όσο πιο ενημερωμένος γίνεται ( τιμές στην Ευρώπη , χαρακτηριστικά ) να τις δοκιμάσεις εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω που σου είπαν τα παΐδια .

Επέλεξε την μπότα με τις εξής προτερεότητες

1)Σου κάθεται καλύτερα στο πόδι

2)Είναι πιο ποιοτική

3)Σου αρέσει περισσότερο

4)Boa , Speed lance , κορδόνια

5)Τιμή

Κατά την άποψη μου μην δώσεις παραπάνω από 250 (και πολλά είναι) για μοντέλο 09/10 , όπως και 200 για 08/09 . Αν οι τιμές που βρίσκεις στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβές μπορείς να τις αγοράσεις από έξω αλλά μονό εάν τις έχεις δοκιμάσει πρώτα .

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο....

λοιπον αντε και ο Δημητρης τα ιδια σου λεει. δεν χρειαζεσαι αλλες συμβουλες.

προσεχε στα καταστηματα που θα πας στην ελλαδα να μην σε κοροιδεψουν.

οι περισσοτεροι πωλητες ειναι ασχετοι απο snowboard και μπορει να σου πασαρουν οτι να ναι.

αμα δοκιμασεις 2,3 μποτες που ''αρεσουν'' στο ποδι σου, ψαξε στο νετ να βεβαιωθεις για τα χαρακτηριστικα τους, κυριως το flex τους (γυρω στο 5 με 6)

γιατι μπορει ο πωλητης να σου πουλησει καμια μποτα που να εχει φλεξ 8 και να σου πει οτι ειναι 5. ολα να τα περμενεις.

σαν μαγαζια για μποτες μπορω να σου προτεινω το forward (NORTHWAVE) & to stand 21 sti kifisia (thirthytwo)

Επέλεξε την μπότα με τις εξής προτερεότητες

1)Σου κάθεται καλύτερα στο πόδι

2)Είναι πιο ποιοτική

3)Σου αρέσει περισσότερο

4)Boa , Speed lance , κορδόνια

5)Τιμή

Κατά την άποψη μου μην δώσεις παραπάνω από 250 (και πολλά είναι) για μοντέλο 09/10 , όπως και 200 για 08/09 . Αν οι τιμές που βρίσκεις στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβές μπορείς να τις αγοράσεις από έξω αλλά μονό εάν τις έχεις δοκιμάσει πρώτα .

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο....

Θα ηθελα για ακομα μια φορα να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες που δωσατε,ειλικρινα ηταν ακρως κατατοπιστηκες.

Τα "ψωνια" ολοκληρωθηκαν μα βαση τα κριτηρια που αναφερει ο φιλτατος dimitris_f και εχουν ως εξης:

Vans Encore

Ειναι του 08/09 αλλα δεν εχει διαφορα απο της φωτο.Το μονο ακυρο στην υποθεση ειναι οτι ο πωλητης που ειχε πει πως οι μποτες εχουν flex 5-6 ενω στην πραγματικοτητα εχουν 2-3 (το ειδα απο ενα search στο internet).Μου κοστισαν φθηνα (100 ευρο) σχετικα με κατι μποτες με κορδονια που ειχα δει.

Την εκανα τελικα την πατατα μου η μηπως εκανα την αγορα του αιωνα και δεν το καταλαβα???

Guest afrodite
Την εκανα τελικα την πατατα μου η μηπως εκανα την αγορα του αιωνα και δεν το καταλαβα???

Με γεια καλοφορετα και καλες κατεβασιες...

σως το φλεξ να ειναι πολυ χαμηλο αν οντως ειναι 2-3 αλλα το αν εκανες πατατα θα το δεις στο τελος της χρονιας :) ....Και να εκανες τι σε νοιαζει; Απλα θα εχεις χασει 100 ε κι οχι 250...Πηγαινε λοιπον στο βουνο(υπομονη 1-2 μηνες) αρχισε να τσουλας και να μαθαινεις τις πρωτες σου στροφες...Και οταν ανεβεις επιπεδο και θελησεις ποιο σκληρες μποτες τοτε θα ξαναβγεις στην αγορα και θα μας ξαναρωτας "τι μποτα να αγορασω;;;" :)

Με γεια λοιπον και καλες κατεβασιες

Βρηκα φωτο απο το ακριβες μοντελο που αγορασα

10757-660296-p.jpg

Product Information:

•For its fifth season appearance, the Vans Encore returns with a vengeance.

•New Trimfit Asym-X thermal liner with heel-holding technology.

•Center tongue construction.

•Closed seam brushed fleece upper cuff.

•New TPU tongue cable protector.

•Classic Vans BOA Closure with Series 30 reel and dial.

•Vans Pro-Flex Snowaffle Air Outsole with molded polyurethane midsole and 3/4 wrap stabilizing heel-clip.

•3D molded tongue.

•EVA footbed.

•Internal web harness.

•Synthetic leather and textile upper.

•PROMOTION CODE

•10.00" shaft height.

•17.50" circumference.

•50.00 oz.

Με γεια καλοφορετα και καλες κατεβασιες...

σως το φλεξ να ειναι πολυ χαμηλο αν οντως ειναι 2-3 αλλα το αν εκανες πατατα θα το δεις στο τελος της χρονιας :rolleyes: ....Και να εκανες τι σε νοιαζει; Απλα θα εχεις χασει 100 ε κι οχι 250...Πηγαινε λοιπον στο βουνο(υπομονη 1-2 μηνες) αρχισε να τσουλας και να μαθαινεις τις πρωτες σου στροφες...Και οταν ανεβεις επιπεδο και θελησεις ποιο σκληρες μποτες τοτε θα ξαναβγεις στην αγορα και θα μας ξαναρωτας "τι μποτα να αγορασω;;;" :P

Με γεια λοιπον και καλες κατεβασιες

Thank you afrodite κυριακη καλυτερ απου δεν κατεβηκες αναβυσσο.Δεν φυσουσε μια. ;);)