Jump to content

dimitris_f

Χρήστης Forum
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dimitris_f

 • Birthday 04/21/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Περιοχή
  Αθηνα
 1. Οι "ορισμοί" που δίνεις παραπάνω για το frontside και το backside είναι ανάποδα....Αυτό που περιγράφεις ως backside είναι το frontside και αντίστοιχα . Και λίγο πιο εξειδικευμένα , οι οποιαδήποτε περιστροφή (45,90,180,360 ... μοιρών) ξεκινάει "στρίβοντας" με τις φτέρνες λέγεται frontside και backside όταν ξεκινάει με μύτες ... Φιλικά
 2. Πολύ καλά θυμάσαι , υπάρχουν οι πινακίδες που αναφέρεις . Αλλά όπως αποδεικνύεται δεν φθάνουν για ΄΄ κάποιους ΄΄ και για αυτό πρότεινα να προστεθούν !
 3. Προς Χ.Κ.Π. Σταθείτε λίγο παραπάνω στο συγκεκριμένο , είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας για την σωματική ακαιρεότητα των χιονοδρόμων. Όπως αποδείχθηκε την Κυριακή , όσο καλά και να έχουν συντηρηθεί-ελεγχθεί για την λειτουργία τους τα μηχανήματα ή ακόμα και να έχει προβλεφθεί η αντιμετώπιση σε μια τυχών δυσλειτουργία πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά , ας μειωθεί όμως η πιθανότητα να υπάρξει κάποιος τραυματισμός . Ίσως μια καλή λύση είναι να προστεθούν κάποιες προειδοποιητικές πινακίδες στους πυλώνες με κάποιο σχέδιο που να δείχνει ότι απαγορεύεται να είναι ανοιχτή η ασφάλεια, ίσως και ένα κείμενο με πιθανές κυρώσεις σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται . Βέβαια όλα αυτά δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν , εάν ο Έλληνας χιονοδρόμος ήταν πιο συνειδητοποιημένος , αλλά αυτό είναι άλλο θέμα . Πάντα είχα στο μυαλό μου τι θα συνέβαινε με ανοιχτή την ασφάλεια σε μια παρόμοια περίπτωση σαν της Κυριακής .Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όποτε βρισκόμουνα ειδικά στο καρεκλάκι του Ηρακλή επέμενα να ανοίγουμε την ασφάλεια στον πυλώνα που υπάρχει η πινακίδα , και καμία φόρα έμπενα και στην διαδικασία να εξηγήσω και τον λόγο σε αυτούς που απορούσαν με την εμμονή μου αυτή . Αλλά όλα αυτά χωρίς να έχω ζήσει τι σημαίνει απότομο σταμάτημα , μετά την προχθεσινή μου εμπειρία θα μπορούσα να τσακωθώ για το συγκεκριμένο θέμα . Ευχαριστώ πολύ .
 4. Στην 4η φωτογραφία είναι η σανίδα σου..?
 5. Ο ιδιοκτήτης του σαλέ έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο...λέτε να ξεκινήσει να στρώνει και αυτός πίστες ??.....χαχαχαχαχα!!!!Και αν διανυκτέρευσε στο βουνό , από το χιόνι που έχει κρατήσει στην οροφή....μάλλον ο Παρνασσός χθές το έβαλε το 30ποντο από το 1950!!!!
 6. Το είδα και εγώ το συγκεκριμένο ρεπορτάζ . Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ρεπορτάζ , αξιοσημείωτο είναι πως οι Βούλγαροι υπολογίζουν για την εορταστική περίοδο πως θα φιλοξενήσουν γύρω στους 12.000 Έλληνες !!!!! Αστεία στιγμή του ρεπορτάζ : Η δημοσιογράφος συνομιλεί με έναν υπάλληλο/ιδιοκτήτη ενός ski shop στο Bansko , ο οποίος μίλαγε ελληνικά , και όταν τις αναφέρει πως χρεώνουν προς ενοικίαση 24Ε/ημέρα το πλήρες ski set........μένει έκπληκτη , διότι τις φαίνονται πάρα πολύ λίγα !!!!!!! και μένει ακόμη πιο έκπληκτη στην απάντηση που παίρνει στην διευκρινιστική της ερώτηση αν το συγκεκριμένο ποσό είναι για ΟΛΗ την ημέρα..........έλεος..!!!
 7. Το αγόρασες από το εν λόγω site...?? Πόσο σου πήγε ..? Η ισοτιμία στο site είναι λίγο άκυρη !! ( 465 λίρες αντιστοιχούν σε 519 Ε και όχι 635 Ε που γράφει )
 8. Πράγματι είσαι στο όριο , θες κάτι σε midwide . Από την στιγμή όμως που δεν έχεις αγοράσει μπότες ακόμα , υπάρχει τρόπος να αποφύγεις εντελώς τα midwide και wide σανίδια , το οποίο συνεπάγεται και αύξηση της γκάμας των σανιδιών προς επιλογή ( αν και πλέον σχεδόν όλες οι εταιρίες τα εμπορικά τους μοντέλα τα βγάζουν και σε wide εκδόσεις ) . Υπάρχει μια κατηγορία μποτών snb όπου το εξωτερικό τους κομμάτι είναι πιο στενό , δηλαδή π.χ. μια τέτοια μπότα 46 νούμερο να έχει μήκος - επιφάνεια σόλας όσο μια 44 νορμάλ μπότα ( τα νούμερα είναι εντελώς τυχαία και μπορεί να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ). Μια εταιρία που γνωρίζω ότι έχει τέτοιες μπότες είναι η salomon και η σειρά ονομάζεται fusion . Βέβαια για την επιλογή του κατάλληλου waist width παίζει ρόλο και το stance που έχεις τις δέστρες ........ Τα setακια που έχεις διαλέξει παραπάνω είναι αρκετά καλές επιλογές για τα λεφτά τους . Να έχεις υπόψιν σου όμως ότι μιας και οι συγκεκριμένες σανίδες και δέστρες είναι τα πιο απλά μοντέλα των εταιριών , τεχνολογικά αλλά και από ποιότητα υλικών εφοδιάζονται με ότι πιο απλό υπάρχει . Ανοίκουν στην κατηγορία ενοικίου αλλά σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι κακά (μακάρι στην Ελλάδα να ενοικίαζαν τέτοια ). Αν τα 300 Ε είναι η οροφή των χρημάτων που διαθέτεις για σανίδα και δέστρες , προχώρα στην αγορά κάποιου από τα παραπάνω , είναι πολύ καλά για αρχή . Για ενοίκιο θα θες minimum 20 E , οπότε με 15 φόρες στο βουνό θα έχεις κάνει απόσβεση των χρημάτων σου , θα βοηθηθείς περισσότερο στο να μάθεις μιας και θα χρησιμοποιείς τα δικά σου πράγματα και όχι κάθε φορά διαφορετικά που θα συμβαίνει αν νοικιάζεις , όταν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο και διαπιστώσεις πως αυτή η σανίδα δεν σου κάνει ...... ή την πουλάς ή την κρατάς για πετροσάνιδο . Το set που μου φαίνεται πιο ποιοτικό , πιο όμορφο , πιο στα γούστα μου είναι το atomic .... δεύτερο έρχεται το voelkl . Σε μήκος πήγαινε από 1.58 μέχρι 1.60.....για αρχή πιο ψηλό θα σε ζορίσει να μάθεις ....
 9. Για το ύψος θα πρέπει να συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι το premier είναι rocker & camber , και πως αν αυτό που σε έκανε να νιώθεις μικρό το υπάρχον σανίδι σου ήταν η πλεύση του στην πούδρα , μπορεί το premier να σου δώσει το κάτι παραπάνω που θες , χωρίς να ξεφύγει πολύ σε ύψος ( π.χ. 161 ) . Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά δεν έχω εμπειρία από rocker σανίδια . Η διαφορά στην σκληρότητα αλλά κυρίως το shape της σανίδας , (system freestyle , premier freeride shape) θα καλύψει κάποιο μέρος του κενού αλλά όλο το κόλπο είναι το rocker... Εφόσον το system σου φαίνεται είδη μικρό και σε ενδιαφέρουν μόνο τα εκτός πίστας γιατί δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να πας έτσι και αλλιώς σε κάτι πιο μακρύ στο Premier για freeride καταστάσεις και να κρατήσεις το system για εντός πίστας (σαν πιο all around) . Τα + - μιας πιο μακριάς σανίδας τα γνωρίζεις....ζύγισε τα και κάνε την επιλογή σου... Υ.Γ. - ΑΠΟΡΙΑ : Γιατί δεν βάζεις και τα δύο σανίδια στην θήκη , έχοντας μόνο στο ένα μονταρισμένες τις δέστρες και αναλόγως με τις επιθυμίες σου να χρησιμοποιείς αυτό που θες .( το ψάχνουν το θέμα τόσο πολύ στο αεροδρόμιο??..αν υπάρξει χρέωση ,πόσο παραπάνω θα είναι..?)
 10. Φίλε Γιάννη δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι , καλά στα είπε μάλλον ο πωλητής.....σύμφωνα με έγκυρο ευρωπαϊκό κατάστημα οι Vans Encore του 09-10 έχουν flex 6/10 οπότε μάλλον το ίδιο θα έχουν και 08-09 . Καλορίζικες σου εύχομαι , ευκολοπάτητες και απροβλημάτιστες . Η τιμή που τις πήρες είναι εξαιρετική ( 220Ε κοστίζουν οι 09-10 )και αν σε βολέψουν στα πόδια σου , ασυζητητί πιάνεις τριετία . Υ.Γ. Στείλε σε ένα pm όνομα και διεύθυνση μαγαζιού που τις αγόρασες .
 11. Οι μπότες που κοιτάς έχουν flex 8 ( ούτε για πλάκα για το επίπεδο που λες ότι βρίσκεσαι ) ...........και η τιμή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι περίπου 330 Ε . Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τους παραπάνω , δεν πρέπει να πας σε μπότα με flex πάνω από 6 σε καμία περίπτωση ( ίσως να είναι και πολύ το 6.....) και μην σε προβληματίζει το μέλλον...αν οι μπότες είναι σωστές στα πόδια σου θα σου βγάλουν minimum μια τριετία ( με έναν μέσο όρο 10 φορές / έτος ) . Για αρχή όλα σου τα "υλικά" καλό θα είναι να έχουν πιο forgiving χαρακτήρα , για να σου συγχωρούν τα τεχνικά σου λάθη , που αυτό σημαίνει σημαίνει μέτρια σκληρότητα (μπότες - δέστρες - σανίδα με flex και response αντίστοιχα κάπου στο 4-6 ) . Επίσης από όσα έχω καταλάβει είσαι σε αρχικό στάδιο , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ακόμα δεν έχεις κατασταλάξει τι ακριβώς θες να κάνεις στο βουνό.......αν λοιπόν στο μέλλον συνειδητοποιήσεις ότι δεν τρελαίνεσαι με την ταχύτητα ......δεν σε συγκινεί να carvareis ("extreme") με το αυτί 20 πόντους από το έδαφος ............ δεν θες να κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ άλματα ............ και ότι απλά θες να κάνεις τα normal άλματα που στήνονται στην Ελλάδα .....δυναμικό carving......βόλτες στις πούδρες .......χαλαρές βόλτες στην πίστα .........presses και ground tricks στην πίστα ...... θεωρώ ότι το flex 4-6 θα εξακολουθεί να σε καλύπτει (5 με 6 και μπορεί 7 όσο πιο κοντά πας προς τα 3 πρώτα , 4 με 5 μπορεί και 6 όσο πιο κοντά πας προς τα 3 τελευταία). Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά και ο κάθε αναβάτης έχει τα δικά του κριτήρια , τα οποία κριτήρια πηγάζουν από την εμπειρία του , το επίπεδο του και τις προτιμήσεις του και για αυτό κάνει και τις ανάλογες επιλογές . Σου αναφέρω όμως όλα τα παραπάνω για να καταλάβεις περίπου πως πρέπει να κινηθείς στις αγορές σου και να αγοράσεις τα σωστά πράγματα . Όσο για τις εταιρίες που βγάζουν μπότες snb είναι πάρα πολλές : tirthytwo , northwave , DC , Vans , k2 , burton , ride , forum , salomon , nitro , atomic , deeluxe , SP , Rome ...... μπορεί να ξεχνώ κάποιες και όλες είναι καλές , απλά σε κάποιες πληρώνεις λίγο παραπάνω το όνομα . Ψάξε στο διαδίκτυο ποίες μπότες είναι στα μέτρα σου , βρες τα μαγαζιά που τις έχουν και πήγαινε όσο πιο ενημερωμένος γίνεται ( τιμές στην Ευρώπη , χαρακτηριστικά ) να τις δοκιμάσεις εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω που σου είπαν τα παΐδια . Επέλεξε την μπότα με τις εξής προτερεότητες 1)Σου κάθεται καλύτερα στο πόδι 2)Είναι πιο ποιοτική 3)Σου αρέσει περισσότερο 4)Boa , Speed lance , κορδόνια 5)Τιμή Κατά την άποψη μου μην δώσεις παραπάνω από 250 (και πολλά είναι) για μοντέλο 09/10 , όπως και 200 για 08/09 . Αν οι τιμές που βρίσκεις στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβές μπορείς να τις αγοράσεις από έξω αλλά μονό εάν τις έχεις δοκιμάσει πρώτα . Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο....
 12. Το ακριβως ανάποδο ισχύει. Το duck stance επιβαρύνει τα γόνατα.
 13. Οι καρτες ομορων περιοχων εχουν σταματησει απο την προηγουμενη σεζον(νομιζω και απο την προπροηγουμενη) και ηταν πραγματι για χρηση μονο καθημερινων,εκτος εορτων και αργιων. Και μαλλον εαν ισχυει η ιστορια που εχω ακουσει για τον λογο που τις καταργησανε,δυσκολο να τις ξαναβαλουν!
 14. Εαν θες δωσε μου το mail σου να σου στειλω ενα mini εγχειριδιο για το ebay σε ενα word αρχειο. Βεβαια ειναι περισσοτερο για ebay.com,εχει καποια tips για το πως μπορεις να "αποφυγεις" το τελωνειο,αφαλεστερος τροπος πληρωμης και ασφαλεστερος τροπος μεταφορας.
×
×
 • Create New...